gulasz z pieczarkami - 800 przepisów (strona:21/54)

Dania na kaca, czyli co jeść po sylwestrowej zabawie 1234

indyjską nutę Jajecznica na boczku Jajecznica z kabanosem Obiado-kolacja: Szybki kurczak w 5 smakach Kurczak vindaloo Wieprzowina madras Kurczak po cejlonsku Meksykanski gulasz z kurczaka Chilli Con Carne Makaronowa zapiekanka z kiełbasy i pieczarek Ostra zupa kukurydziana z nachosami Żur Glazurowana wieprzowina   Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem i porem   Ciecierzyca na ostro Ostra zupa z ciecierzycy   Smacznego

Codzienne Gotowanie
Gulasz - kurczak i dodatki 479

mamy ciekawe przepisy, tak właśnie ja chcę się z Wami dzielić moimi przepisami.Dzisiaj zapraszam na gulasz drobiowy wersja dla będących ciągle w biegu. Gulasz - kurczak i dodatki  2 średnie filety z kurczaka 250 gramów pieczarek 1 strąk czerwonej papryki 1 cebula 0,5 litra bulionu drobiowego przyprawa do kurczaka Prymat por sól, pieprz,  ząbek czosnku liść laurowy

Kuchnia moimi oczami
Placki z cukinii z gulaszem z piersi indyka 397

Placuszki z cukinii zawsze są mile widziane w moim domu. A jeszcze z aromatycznym gulaszem, to już pełnia szczęścia! Gulasz: 400 g mięsa z piersi indyka 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 1 duża czerwona papryka 300 g pieczarek przyprawy: łyżka słodkiej papryki w proszku, łyżeczka wędzonej papryki w proszku, kilka kuleczek ziela, 2 listki laurowe, 2 łyżeczki mielonego(...)olej do smażenia Najpierw przygotować gulasz. Mięso umyć, pokroić w małą kostkę lub paseczki. Obsmażyć na oleju. Przełożyć do dużego garnka, zalać wrzątkiem kilka centymetrów nad mięsem, listki i ziele, dusić do miękkości. W tym czasie pokroić cebulę, zeszklić na oleju, który został ze smażenia mięsa. Dodać do garnka razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry, dorzucić

Czerwień i błękit
Placek po węgiersku 165

gulaszem, zazwyczaj podawany z kleksem z kwaśnej śmietany. Obiad bardzo pożywny, smaczny, może nie najlżejszy, ale zimową porą wręcz doskonały. Znakomicie syci i rozgrzewa :) Kiedy kilka lat temu chcąc zrobić go po raz pierwszy, szukałam przepisu idealnego na mięsny sosik, z pomocą przyszedł mi blog „W mojej kuchni. Gotuj z Aleex”. Przepis, który tam znalazłam zawierający prócz mięsa jeszcze pieczarki(...)słodką paprykę. Kontynuujemy gotowanie. W międzyczasie oczyszczamy pieczarki i kroimy je na plastry, które następnie podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pieczarki dodajemy do sosu wraz z drobno posiekanymi ząbkami czosnku. Gotujemy jeszcze ok. godzinę. Gulasz powinien gotować się w sumie ok. 2 godzin. Po tym czasie trzeba go trochę zagęścić mąką (ok. 2 łyżki mąki należy dokładnie rozmieszać

MyCookBook.pl
Dietetyczny gulasz z selerem naciowym, czyli zielonego menu ciąg dalszy 186

siemieniem lnianym. Obie propozycje zresztą są wartościowymi dodatkami. Mięso z kurczaka można tez zastąpić filetem z indyka, radzi Agata. Dietetyczny gulasz z selerem naciowym Składniki: 1 czerwona papryka (200 g) 1 duża cebula (180 g) 500 g pieczarek seler naciowy (400 g) 2 duże piersi z kurczaka (600 g) 1 puszka krojonych pomidorów 2 szklanki wrzątku (500 ml) 1 łyżeczka(...)paski. Seler naciowy także myjemy i kroimy na drobne części, dorzucamy do pieczarek, papryki i cebuli, kontynuujemy smażenie na dużym ogniu przez kolejne 10 minut. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą, gorącą wodę oraz przyprawy, zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez 1 godzinę. Gulasz, który otrzymamy będzie miał formę zupy, więc przelewamy go do miseczek i serwujemy

KulinarneImpresje.pl
Placek cygański 209

Składniki: Gulasz: - 1kg mięsa wieprzowego (u mnie szynka) - pół czerwonej papryki - 1 cebula - ok. 6 pieczarek - 1 marchewka - łyżka koncentratu pomidorowego - olej (do marynaty) - przyprawy- sól, ostra i słodka papryka, tymianek) Placki: - ok. 20 ziemniaków - 2-3 marchewki - 1 cebula - 2 jajka - 5-6 łyżek mąki pszennej - przyprawy - sól, pieprz Przygotowanie: Mięso pokroić w średnią kostkę, zamarynować (3 łyżki oleju(...)sól, papryki w proszku i tymianek). Pieczarki pokroić w pół plastry i podsmażyć na oleju. Mięso podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, marchew i paprykę oraz pieczarki. Dusić do miękkości. Dodać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku. Nadmiar wody odparować. Ziemniaki i marchew zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Warzywa posolić, odczekać 5 minut i odlać wodę. Dodać

Kulinarne blogowanie
Rozgrzewająca zupa a’la strogonow 167

zupa a’la strogonow Niezwykle smaczna, gęsta, sycąca oraz pożywna zupa z wołowiną i warzywami. Polecam!     Składniki: 350g wołowiny na gulasz 1 cebula 1 niewielka marchewka 1 niewielki korzeń pietruszki kawałek selera kilka pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 litr wody lub bulionu 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu(...)lodówce na około 1 godzinę *** *** Następnie zamarynowane mięso obtaczamy w mące *** *** Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju do zrumienienia *** *** Następnie mięso przekładamy do garnka. Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę i seler – wszystko razem smażymy około 2 minuty ciągle mieszając, na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek *** *** Całość przekładamy do garnka i zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy ziele

Blog z Apetytem
Zupa a’la strogonow 364

gęsta, sycąca i pożywna zupa, idealna na mroźny zimowy dzień lub imprezę gdzie spożywa się dużo alkoholu Polecam!   Składniki: 350g wołowiny na gulasz 1 cebula 1 niewielka marchewka 1 niewielki korzeń pietruszki kawałek selera kilka pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 litr wody lub bulionu 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu(...)lodówce na około 1 godzinę *** *** Następnie zamarynowane mięso obtaczamy w mące *** *** Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju do zrumienienia *** *** Następnie mięso przekładamy do garnka. Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę i seler – wszystko razem smażymy około 2 minuty ciągle mieszając, na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek *** *** Całość przekładamy do garnka i zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy ziele

Blog z Apetytem
Kotlety mielone w sosie musztardowym 215

Przepis na pieczarkowe kotlety mielone w sosie musztardowym. Pysznie smakują z ziemniakami i surówką. Polecam na obiad albo jako imprezową przekąskę na ciepło. Składniki na kotlety

e-PrzepisyKulinarne
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami. 204

danie jest bliźniaczo podobne do irlandzkiego gulaszu na piwie . Przypomniałem sobie o tym, gdy przyszło do robienia zdjęcia (i dlatego, z premedytacją, również ono jest podobne). Widocznie mam już to gdzieś głęboko zakodowane, że dodatek alkoholu (najczęściej wina lub piwa) bardzo korzystnie wpływa na smak i konsystencję długo duszonych mięs. I tak jest w istocie. Dodatek papryki, czyli bohaterki tego(...)mięsem. Dodać passatę, pieczarki pokrojone w ćwiartki i paprykę pokrojoną w około 2 cm kostkę. Wymieszać. Gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu 1 i 1/2 godziny, po czym zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze 1/2 godziny na nieco większym ogniu. Sprawdzić smak i ewentualnie dodać sól Z masła i mąki przygotować zasmażkę i wymieszać z gulaszem. Zagotować

zadanie-gotowanie
” Swojski garnek” z szynką wieprzową 137

„Swojski garnek ” z szynką wieprzową Swojski garnek to potrawa jednogarnkowa , a więc jedna z tych ułatwiających życie . Bardzo lubię te potrawy głównie za to

Ogrodnik w podróży
Gulasz z kiełbasą 189

Zima. Mróz. I w końcu śnieeeeg :D Nareszcie doczekaliśmy się długo wyczekiwanych sanek :D Gulasz, który Wam dzisiaj prezentuje, świetnie nadaje się na zimowy obiad. Jest sycący, prosty i rozgrzewający. I wymaga użycia tylko jednego garnka. Nieco podobny do popularnego ostatnio na blogach Forszmaku, jednak jego etymologia jest nieco inna. Przepis w oryginale zawiera dziczyznę oraz grzyby, jednak w uboższej(...)Następnie dodać pieczarki. Oprószyć je lekko solą, pieprzem i słodką papryką. Smażyć pod przykryciem aż pieczarki zmiękną. Następnie wlać 500 ml wody i dodać koncentrat pomidorowy. Całość gotować na małym ogniu około 10-15 minut. Ogórki pokroić w kostkę, paprykę w paski. Dorzucić do gulaszu wraz z kukurydzą. Gotować następne 10 minut na małym ogniu, aż smaki nieco się przegryzą

My simple kitchen
Gulasz z serc indyczych 187

tych tanich, ale za to bardzo smacznych. Można kombinować na  rożne sposoby, zamiast marchewki można dodać paprykę czerwoną, ogórek  kiszony czy pieczarki. Nie ważne co, to i tak zawsze wyjdzie pysznie.  Ja taki gulasz uwielbiam z kaszą, a Wy? Składniki: 700 g serc indyczych 2 marchewki 1 duża cebula 300 ml bulionu 2 ząbki czosnku olej

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekane ziemniaki nadziewane mięsem mielonym z cebulą i ziołami 130

zrobiłam jakiś czas temu, gdy miałam już dosyć mięsa przygotowanego w sposób zwykły. Nie miałam ochoty ani na schabowe, nie chciałam bitek ani gulaszu. Rozmroziłam więc mięso mielone i wypełniłam nim ziemniaki:) Do tego podsmażona pieczarka i sałata z jogurtem naturalnym. Pycha! Składniki: 1 kg większych ziemniaków (łatwiej będzie wydrążyć środek) 250 gramów mięsa mielonego (rodzaj wedle uznania) 1 cebula

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Gulasz z kani z pulpetami 193

zrobiłam z grzybami kaniami które sama znalazłam w lesie. Uwielbiam te grzyby. Gulasz podałam z pulpetami drobiowymi. Bardzo lubię takie obiady jednogarnkowe. Gulasz jest syty, zawiera dużo warzyw. Zamiast kani możemy dodać do niego na przykładam pieczarki albo boczniaki. Nie każdy ma dostęp do lasu.  6 grzybów kani 1 papryka czerwona 2 marchewki 1 cebula 1 por biała część(...)kurczaka, cebulkę miele maszynką do mięsa. Przekładam do miski, dodaję jajko, natkę posiekaną, bułkę tartą, sól, pieprz, chili. Mięso wyrabiam, formuje małe pulpety które obtaczam w mące.  Gulasz: Na patelni głębokiej smażę na oleju, pokrojona cebule, czosnek. Dodaję pokrojoną porę. Marchewkę kroję w cienkie słupki, paprykę na kawałki. Do pory dodaję marchewkę, paprykę i chwilę przesmażam.Wlewam

wesoła kuchnia