gulasz na szybko - 389 przepisów (strona:20/26)

Podsumowanie miesiąca - czerwiec 217

Podsumowanie miesiąca, czyli o tym, co udało się ugotować, co smakowało Wam najbardziej, jakie były moje sukcesy i porażki oraz jakie są moje plany na najbliższy

Cooking Monster
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 176

cukru, glutenu, mleka) Kuleczki mięsne w sosie paprykowo-marchewkowym Ciasto marchewkowe z mleczną czekoladą i pistacjami Marchewkowy krem z kluskami lanymi Pasta na bazie kaszy jaglanej, marchewki i kokosowa Szybki torcik marchewkowy. słodki a zarazem kwaskowy poprostu niebo w gębie. Meliskowy pęczak z marchewką i groszkiem (245 kcal) Tort marchewkowy Kremowa zupa marchewkowa Ciasto marchewkowo - jabłkowe z kremem Marchewka(...)niedziela z marchewką. autorka: em. | blog: Emkreacje Komfortowy kurczak pieczony autorka: em. | blog: Emkreacje Lubieżna marchewka. autorka: em. | blog: Emkreacje Nie kończąca się opowieść. autorka: em. | blog: Emkreacje Marchewkowy gulasz. autorka: em. | blog: Emkreacje Projekt – śniadanie XI autorka: em. | blog: Emkreacje Ciasto marchewkowe z nutą pomarańczy i polewą czekoladową autorka: aleksandra.blaszczyk1 | blog: Łyżką czy widelcem? Muffiny z marchewką, daktylami, płatkami

Weekendy w domu i ogrodzie
Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL. 211

pokrytymi silikonem. Do kompletu dołączony jest składany silikonowy durszlak.źródło zdjęciaMoje spostrzeżenia dotyczące zestawu i jego używania.Wszystkie części są idealnie dopasowane, co zapewnia szybkie gotowanie. A szybkie gotowanie oznacza mniejsze straty wartości odżywczych. Pokrywka posiada niewielki otwór, którym którym uchodzi bezpieczna ilość pary.Używając garnka Concept Plus zauważyłam różnicę między smażeniem, a przypalaniem(...)wystarczy odrobina płynu do naczyń i kilka ruchów gąbką. Powłoka garnka jest nieprzywieralna, więc odpada nam namaczanie i szorowanie, co raczej jest koniecznością przy standardowych garnkach po ugotowaniu np. gulaszu. Mamy więc kolejne oszczędności: czasu, wody i środków myjących. Polerować ich też nie trzeba, gdyż nie pozostają zacieki z wody.Ważną cechą tego garnka jest odporność

Codzienna kuchnia niecodzienna
Rösti, czyli szwajcarskie placki ziemniaczane 439

Dawno już nie brałam udziału w akcjach czy konkursach na Durszlaku. Czasu ostatnio mało aż zastanawiam się czy doba się skurczyła? Kiedy jednak zobaczyłam wspólny z

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa krem z kalafiora 174

Składniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: 1 bulionetka Knorr do dań duszonych z kurczaka 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka pietruszki

ClauditteMissCooking
Zupa krem ze szpinaku i orzechami włoskimi 190

Składniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: 1 bulionetka Knorr do dań duszonych z kurczaka 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka pietruszki

ClauditteMissCooking
#Smaki świata - Bułgaria 236

Ufff... to był ciężki tydzień! Ale w końcu na bloga wjeżdża nowy cykl - #Smaki świata i już dziś podzielę się z Wami moimi kulinarnymi doznaniami z

Cooking Monster
Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska 208

smakować. Z drugiej strony taki chleb dobrze komponuje się z lokalnymi serami, wędlinami i innymi aromatycznymi dodatkami, stanowi też doskonałą bazę dla toskańskich kanapeczek crostini. Chleb bez soli szybko czerstwieje, dlatego Toskańczycy znaleźli dla niego wiele zastosowań. Robią z niego zupę z dodatkiem pomidorów - pappa al pomodoro, albo sałatkę panzanellę. Ja zajadałam się pane toscano polanym lokalną oliwą(...)królika. Na lekcji gotowania miałam okazję przyrządzać królika cacciatore, czyli po myśliwsku, duszonego z warzywami i białym winem. W restauracjach dostępne są poza tym dania z dzika, jak ten gulasz z ziemniakami.Trippa czyli flakiPrzyznajcie się, chyba nikomu z Was kuchni włoska nie kojarzy się z flakami. Mi również, jednak okazuje się, że Toskańczycy za nimi przepadają. Pamiętam widok surowych flaków

Chilli Czosnek i Oliwa
Placki ziemniaczane bez tarcia – z blendera 557

Nikomu z nas nie chce się trzeć ziemniaków na placki. Nikt się nie rwie do tej ciężkiej pracy, ale wszyscy chętnie by pochrupali. Przyznajcie się – nie

Karo in the Kitchen
Dlaczego mięsa nie lubię... 297

Kiedyś nie wyobrażałam sobie obiadu bez mięsa. Najczęściej jadłam mięso drobiowe, inne było dla mnie za ciężkie. Uwielbiałam pieczonego kurczaka, filety drobiowe, gulasz, mielone... Powoli, powoli zaczynało się to zmieniać. Zaczęłam więcej czytać o tym jak zachować zdrowie i jak jedzą najdłużej i najzdrowiej żyjący ludzie na świecie (polecam przeczytanie książki "Niebieskie strefy"). Okazuje się, że ludzi "przewlekle zdrowych" łączy(...)zwłaszcza żółtko jest źródłem witaminy B12 (nie ma jej w pokarmach roślinnych), ale więcej tej witaminy znaleźć można w rybach i jajach jest tanie, ale spoko, soczewica też ;) jest szybkie w przygotowaniu i szeroko dostępne  czerwone mięso jest dobrym źródłem żelaza hemowego (jest lepiej przyswajalne niż żelazo zawarte w roślinach), w mięsie białym jest go dużo mniej. Ale zadaj

pyszne zdrowości

Proponowane wyszukiwania