PAMAPOL do wspólnej zabawy jak wykorzystać gotowe dania ze słoika do przygotowania szybkiego, pysznego i nietypowego dania. Ja mam dzisiaj propozycję wykorzystania pysznego sosu gulaszowego w lazanii.Powiem Wam że wyszła pyszna. Dla zapracowanych taka wersja dania jest w sam raz:) Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 1 słoik Gulaszu firmy Pamapol 1 szklanka startego parmezanu lub zwykłego żółtego sera np: Gouda
Sama słodycz i szczypta chilikilku dni miałam na nie niesamowitą ochotę, a że są szybkie i łatwe w przygotowaniu, dzisiaj zagościły na moim stole :) Ze względu na małą ilość czasu poszłam na skróty i podałam je z "torebkowym" sosem, ale doskonale smakują okraszone smażoną cebulką, albo skwarkami. A najpyszniejsze są z gulaszem :) Przecieraki z sosem Dobrze, że sobie przypomniałam o ich istnieniu :D Przecieraki
Kuchenne zapiski Edytyktórych pisałam w zeszłym tygodniu, w wyniku których powstały szybkie zapiekanki - ziemniaczana i makaronowa , w końcu udało mi się wyjąć z zamrażalnika odpowiednie mięso. Powstał z niego pyszny sos mięsny i nie tylko dla całej rodzinki, ale o bonusach później. Bez zbędnych ceregieli przedstawiam przepis na gulasz z szynki wieprzowej, który zawsze robi furorę u mojego Męża, a obecnie
Kuchnia po mojemunastępnie 1 godzinę bez, od czasu do czasu mieszamy. Gotowy gulasz przekładamy do dwóch żaroodpornych miseczek i odstawiamy do przestygnięcia. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Z ciasta francuskiego wykrawamy 2 kółka odrobinę większe niż miseczki. Krawędzie miseczek smarujemy białkiem, kładziemy krążki z ciasta, smarujemy żółtkiem i szybko wkładamy do piekarnika. Pieczemy 10-15 minut, aż ciasto ładnie
My Culinary Artpowodu problemów zdrowotnych takowych jeść nie może.Gulasz z karkówki przygotowywałam wcześniej w domu, natomiast pierś z kurczaka cytrynowo tymiankową oraz karkówkę z nutą cytryny przygotowywaliśmy świeżo na grillu przy klientach sklepu.Wszystkie przepisy już niedługo znajdziecie oczywiście na moim blogu. Spotkanie jak zwykle minęło bardzo szybko. Przyjaźnie w bardzo przyjemnej atmosferze. Klienci degustowali, zachwalali...czegóż chcieć
Z Majeczką w kuchniwymyślać rożne kraje jakie chcielibyśmy pokazać. Rzeczywistość lodówki bardzo szybko nas zweryfikowała hehe, więc nie wiele myśląc, z tego co mieliśmy w naszym lodowym skarbcu udało nam się stworzyć danie z północnych rejonów Afryki z lekką nutą Hiszpanii. Dzisiejsze danie to kuskus odpowiedzialny za główną afrykańską nutę i gulasz z warzywami z mieszanką różnych fasoli, odpowiedzialny bardziej za część
vegetanieMoje dzieciaki uwielbiają takie dania obiadowe i bardzo mnie to cieszy, bo po pierwsze wcinają zielone witaminy oraz wspaniałe mięsko z indyka (moje ulubione), a po
Delicious Titbitsprofesjonalnie podchodzi do swoich obowiązków. Pani kelnerka bardzo szybko przynosi przybory do rysowania dla dzieci , bardzo rzeczowo informuje o daniach z kar ty. Karta nie ma o błędnej list y pozycji, jest zwi ę zła i czytelna. Na potrawy czekamy około 15 minut. Próbowaliśmy zupy d yniowej, rosołu, gulaszu z dzika, warmińskich farszynek, szarlotki . Są idealne! Obłędnie pyszne
WYSPA SZCZĘSLIWArazem kasza gryczana zapiekana z mięsem i pieczarkami. Szybko i smacznie. Może i Wy skusicie się na taki obiadek i też przygotujecie danie z kaszą. Powiem Wam, że ja za kaszami nie przepadam, ale od czasu do czasu mogę zjeść, a szczególnie w zapiekance, albo np. kaszę z gulaszem. Jeśli macie ochotę na inną zapiekankę z kaszą to zapraszam
O kuchni z uczuciemLatem szczególnie lubimy gulasze z dodatkiem dużej ilości młodych warzyw. Taka gęsta zupa jest nie tylko pełna witamin ale też pożywna więc wystarczy za cały obiad. To jedno z niewielu dań, które gotuję na dwa dni, bo na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsze. Składniki: 1 kg mięsa z szynki wieprzowej 1 kg fileta z kurczaka 2 cebule 2 marchewki(...)pokroić w paski, cukinię w półplasterki, marchewki w plasterki. Ziemniaki obrać. W rondlu rozgrzać olej a następnie wsypać słodką i ostrą paprykę, podsmażyć chwilę. Dodać cebulę i mięso, obsmażyć szybko na dużym ogniu. Dodać ziele angielskie i liście laurowe, zalać odrobiną wody i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. W trakcie gotowania podlać wodą. Pod koniec gotowania
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatamtejszej kuchni, chociaż bez żadnego wyraźnego powodu. Gulasze i potrawy gulaszopodobne to moje ulubione dania jednogarnkowe, dlatego też i gjuwecz musiał u mnie w końcu zawitać. Potrawa ta kojarzy mi się z pieczonką przygotowaną nad ogniskiem w środku lata, choć powstaje stuprocentowo w warunkach domowych. Przyrządza się go szybko, piecze się długo, a smakuje wyśmienicie. W mojej wersji zabrakło
Kuchenna Kontrrewolucyapieczarek, oczyszczonych i pokrojonych w ćwiartki 2 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 150 ml śmietanki 30% sól morska i świeżo mielony pieprz szczypta cukru Przygotowanie Gulaszu z dzika: Marynowanie: Mięso z dzika opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć do miski, doprawić solą i pieprzem. Wlać ocet jabłkowy, dodać liście laurowe, ziele angielskie, ziarna jałowca i przeciśnięte ząbki czosnki(...)ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wrzucić cebulę, zmniejszyć ogień do średniego i smażyć kolejne 5 minut . Duszenie: Następnie wsypać łyżkę mąki i wlać wino. Wymieszać wszystko (wino dość szybko zgęstnieje). Gdy odparuje połowa wina, wlać 400 ml wody. Zagotować, przykryć, zmniejszyć ogień i dusić przez 2 godziny , mieszając od czasu do czasu. Po dwóch godzinach dodać pieczarki, musztardę
Moja Delicjaprostą potrawę w niezwykłą. Ta pełna lubczykowego aromatu zupa świetnie nadaje się na jesienne lub zimowe dni. Jeśli dodasz mniej wywaru, możesz przekształcić ją we wspaniały, treściwy gulasz warzywny. W wersji wegetariańskiej wystarczy, że przygotujesz to danie na wywarze warzywnym. Zupa ziemniaczana z ciecierzycą i lubczykiem ogrodowym. Składniki 1 l 500 ml wywaru wołowego (przygotowałam(...)wolisz ok. 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej lub więcej jeśli wolisz bardziej gęstą konsystencję zupy masło Przygotowanie Wywar wołowy Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 15 min Otwieranie Garnka Szybkie Ciecierzyca Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 12 min Otwieranie Garnka Szybkie Zupa Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 1 min 30 sek Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki
Szybko Szybkowarmyjemy i kroimy w grubą kostkę , dodajemy do gulaszu razem z kukurydzą , fasolką i czerwoną papryką pokrojoną w paseczki. Wlewamy resztę bulionu i dusimy tak długo aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Na końcu przyprawiamy jeszcze solą , vegetą lub pieprzem .Zupa gulaszowa ma mieć gęstą konsystencję . Jeśli bulion wam za szybko odparuje a mięso będzie jeszcze twardawe to dolejcie
Sama słodycz i szczypta chiliproste w przygotowaniu i niewymagające. Nie zawsze mam ochotę stać w kuchni godzinami, choć kocham gotować dla bliskich. Dla miłośników mięsa na słodko propozycja na prosty i szybki obiad :) Polecam. Składniki: 60 dag mięsa wieprzowego, 2 cebule, 2 marchewki, 1 puszka ananasów, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka kurkumy,1/2 łyżeczki kardamonu 2 centymetry świeżego imbiru, 200 ml śmietanki(...)plasterki. Całość smażymy ok. 10 minut. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone w kostkę wraz z syropem. Całość solimy, pieprzymy oraz dodajemy curry, kurkumę, kardamon i starty imbir. Po zagotowaniu gulasz zamykamy i wkładamy do pieca na 1 godzinę. Pieczemy w temperaturze 180°C. Po tym czasie dodajemy śmietankę i jeszcze chwilę gotujemy, aż sos zgęstnieje. Podawać z dowolnymi
Delicious Titbits