grzyby - 15226 przepisów (strona:419/1016)

Grzybowe krokiety z kurczakiem, szczypiorkiem, natką pietruszki i żółtym serem 146

Rewelacyjne urozmaicenie tradycyjnych krokietów. Mięciutki i aromatyczny kurczak w asyście grzybów, cebuli, natki pietruszki i szczypiorku. Całość podana z żółtym serem. Jednakże pierwsze skrzypce grają grzybowe naleśniki. Polecam na pyszny obiad. Farsz: 400 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 2 cebule 150 g pieczarek 100 g podgrzybków, borowików 2 łyżki natki pietruszki (świeżej) 2 łyżki szczypiorku (świeżego) ¼ szklanki(...)kosteczkę, pieczarki w pół plasterki. Podgrzybki oraz borowiki dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę. Następnie dokładamy mięso z kurczaka oraz wszystkie grzyby. Całość dusimy przez kilka minut, podlewamy wodą. Dodajemy posiekany szczypiorek oraz natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do momentu, aż odparuje woda. Składniki na ciasto naleśnikowe

VioletoweKucharzenie
Kotlety z opieniek 142

Pyszne, aromatyczne kotlety z opieniek to znakomity pomysł na obiad. Opieńki to bardzo smakowite i delikatne grzyby i warto korzystać z dobrodziejstw natury właśnie teraz. Zajadaliśmy kotlety z aromatycznym czosnkowym sosem, pyszne. Kotlety z opieniek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tarta z boczniakami i serem pleśniowym 217

boczniaków bo cena była bardzo okazyjna. Jak wróciłyśmy do domu, rozmyślałyśmy co by tu z nimi zrobić. No i oczywiście pomyślałyśmy o tarcie. Wyszła przepyszna i niesamowicie sycąca. Smak grzybów jest bardzo odczuwalny a ciągnące sery dodają jej uroku. Danie w sam raz na jesienny obiad lub kolację. Składniki: Ciasto kruche: 300g mąki 150g zimnego masła pokrojonego w kostkę(...)pieczenia z obciążeniem i pieczemy przez kolejne 5 minut. Nadzienie: Boczniaki oczyszczamy, i wzdłuż blaszek dzielimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażamy cebulę i czosnek.  Dodajemy grzyby, podsmażamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy, dodajemy śmietankę, szczypiorek, czerwoną paprykę, olej sojowy i mieszamy. Nadzienie z boczniaków wykładamy na upieczony spód i zalewamy jajkami ze śmietanką

Kuchenny Double Trouble
Mielone rolady w boczku z soczewicą w sosie grzybowym 118

Całość wyrabiamy na gładką masę. Formujemy podłużne rolady. Każdą obwijamy plastrami wędzonego boczku. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni z każdej ze stron. Usmażone przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sos: Suszone grzyby zalewamy wodą na całą noc. Przed przygotowaniem sosu zlewamy wodę, kroimy je na mniejsze kawałki. Na patelni po smażeniu mięsa przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki. Pieczarki możemy

VioletoweKucharzenie
FASZEROWANE PAPRYKI 132

kaszotto z kurkami tej samej marki. Jest jeszcze Kaszotto z podgrzybkami i Risotto z borowikami. To opakowania wypełnione w 100% naturalnym składnikami bez sztucznych dodatków – tylko ryż ( kasza ) + grzyby + suszone warzywa. NIE JEST TO DANIE TYPU INSTANT A przygotowuje się błyskawicznie i jest świetnym pomysłem zarówno na samodzielne danie, jak i np. tak jak dziś dodatek do innych

Ostra na Słodko
Flaczki z boczniaków 153

łyżeczka majeranku W rondlu rozgrzać olej i zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Boczniaki oczyścić i pokroić w paski. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Grzyby i warzywa dodać do cebuli, chwilę smażyć. Zalać bulionem, dodać przyprawy (oprócz majeranku) i gotować ok 15 minut do miękkości składników. Pod koniec gotowania dodać majeranek

Smakołyki Asi
Krokiety tostowe z kapustą i grzybami 126

kapusty kiszonej 2 liście laurowe 200 g świeżych grzybów leśnych 1 cebula 1 łyżka masła 3 jajka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę obgotowujemy do miękkości z dodatkiem listka laurowego, odcedzamy i studzimy. Grzyby oczyszczamy, kroimy w kostkę i razem z posiekaną cebulą, dusimy pod przykryciem

R'n'G Kitchen
Kurki na maśle 137

Aromatyczne grzyby z patelni - rumiane kurki smażone na maśle z czosnkiem. Pyszne same z pieczywem lub jako dodatek do innych potraw.   Składniki: 200 g kurek 2 łyżki masła ząbek czosnku sól Kurki umyć i dokładnie oczyścić. Większe pokroić na mniejsze kawałki, wzdłuż nóżki. Czosnek drobno posiekać. Patelnię rozgrzać, rozpuścić na niej masło i wrzucić kurki.  Smażyć

wyzwania kuchenne
Zupa krem grzybowa 237

Prosta i szybka do zrobienia zupa z grzybów leśnych o lekko cytrynowym smaku. - bez bulionu - bez mięsa Jeśli zaś szukasz zupy z delikatnym indykiem w wersji nie zblendowanej, gorąco polecam pyszną zupę z grzybami leśnymi .  Skoro jesteśmy w temacie grzybów... muszę również wspomnieć o najlepszym sosie grzybowym oraz o przepisie na grzybki marynowana na słodko ostro

AniaGotuje.pl
Zapiekane ziemniaki z boczkiem i rydzami 139

Jesienne 🍁 danie, bo ziemniaki 🍠,  grzyby 🍄🍄🍄 tutaj mamy i z dodatkiem cebuli oraz boczku zapiekamy.  Warstwowo w formie poukładane, bulionem, koncentratem podlane.  Podczas pieczenia warzywa, rydze, boczek, soki wytwarzają i smakami z przyprawami i bulionem się mieszają.  Pod przykryciem pieczone, a następnie do odparowania sosu w piekarniku pozostawione.  Sos na bazie bulionu,   parując doprawił

Moniki Smakołyki
Makaron zapiekany z grzybami 200

Składniki: 200 g makaronu Lubella wstążki Pełne Ziarno 500 g grzybów leśnych 1 szklanka mrożonego groszku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 cebula 2 łyżki masła 2 jajka 1 mały … Czytaj dalej Makaron zapiekany z grzybami

czarrna od kuchni
Placki ziemniaczane z sosem myśliwskim 230

Wylać do miski, nakładać na rozgrzaną patelnię. Podawać ze śmietaną lub ulubionym sosem. Sos myśliwski: 1 kg mięsa mielonego wołowego 1 duża cebula 100 g suszonych grzybów- zmiksowałam na drobno (niczym proszek) 3 ogórki kiszone 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej 3 ząbki czosnku Woda Sól Pieprz czarny mielony Papryka słodka mielona Przygotowanie Cebulę i ogórki kroimy(...)bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone podsmażamy na rumiano, dodajemy do niego cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż cebula się zarumieni. Pod koniec smażenia wrzucamy ogórki i grzyby suszone. Dolewamy do tego wody (wedle uznania – zależy, ile sosu chcemy uzyskać) i dokładamy przecier pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy kilka minut.Pod koniec duszenia zagęszczamy sos mąką rozrobioną

ClauditteMissCooking
Wołowina pieczona z czarną soczewicą i grzybami 231

Składniki: 30 dkg mięsa wołowego 30 grzybów leśnych, waga po obraniu 2 marchewki po kawałku selera i pora 1 mała pietruszka 1/2 szklanki czarnej soczewicy sól, pieprz Przygotowanie: Mięso pokroić … Czytaj dalej Wołowina pieczona z czarną soczewicą i grzybami

czarrna od kuchni
Kurki w śmietanie 148

śmietany 30% masło do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Kurki dokładnie oczyścić, większe przekroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni na maśle zeszklić cebulę. Dodać grzyby, całość dusić przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając  aż odparuje cała woda. Następnie wlać śmietanę, dusić przez parę minut, aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawić

magiczna kuchnia Kasi
Grzyby gatunkami. Gąska niekształtna - gąska siwa 294

często nazywana jest gąską siwą, siwiatką, siwką, gąską szarą, siwuszką bądź siwulą. Jeśli znacie jeszcze inne, regionalne jej nazwy to chętnie je poznam. W październiku rośnie jeszcze sporo różnych grzybów więc trzeba się ciepło ubrać i ruszyć z koszykiem do lasu. Udanego grzybobrania! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania