grillowanie - 1500 przepisów (strona:69/100)

Tosty z kurczakiem i ze szpinakiem 203

kawałki (takie piórka). Dodajemy do niego szpinak (tylko bez soku, który puścił), posiekany szczypiorek i przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu sos. Mieszamy. Przygotowujemy tosty do zapieczenia i grillujemy na chrupko. Smacznego! Ps. Przepis pochodzi ze strony przepisy.pl

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ketchupy i sosy Fanex - moja opinia 231

Grillowanie to podobno sport narodowy Polaków. Za nami majówka, która dla wielu była oficjalnym rozpoczęciem sezonu grillowego, którego pełnia dopiero przed nami. Nawet dobrze doprawione mięso bez towarzystwa sosów okazuje się być nijakie. ;-) A że nie zawsze mamy możliwość by przygotować ich w domu, z pomocą przychodzi Fanex z szerokim asortymentem gotowych sosów, w różnych wariantach smakowych. Firma Fanex działa

Szefowa kuchni
Satay na ostro z pęczakiem i cukinią 188

ostrą paprykę. Pierś kurczaka pokroić w paski i przełożyć do marynaty. Dokładnie wymieszać, aby marynata pokryła mięso. Odstawić na minimum dwie godzinki. Potem kurczaka nadziać na patyczki i grillować z obu stron, aż mięsko ładnie się przyrumieni. Pęczak ugotować. Cukinię wrzucić na patęlnię i smażyć, aż odparuje wodę i zmięknie. Dodać pęczak i dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić sosem sojowym

Monia miesza i gotuje
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorkami 3811

pieczonych i smażonych mięs. Składniki są dostępne właściwie przez cały rok więc można ją przygotować w dowolnej chwili. Polecam bo jest bardzo smaczna. A czy Wy szykujecie się na grillowanie podczas majówki? Jeśli tak to może przyda Wam się przepis na bardzo aromatyczną i smaczną karkówkę z grilla . Dzisiejsza surówka byłaby do niej doskonały dodatkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pljeskavica z domowymi chlebkami pita 144

Pljeskavica to popularna na całych Bałkanach nazwa dużego, płaskiego grillowanego kotleta mielonego. Odmian jest tyle ile państw w tym rejonie. Mój dzisiaj kotlet bardziej jest zbliżony do odmiany bułgarskiej, bo do środka dodałam ajwaru, a oni swój nadziewają pastą pomidorową. Kotleta podałam w chlebkach pita z warzywnymi dodatkami, ajwarem i sosem jogurtowym. Idealna potrwa na długi weekend, grill i pikniki

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Łosoś z pistacjami 161

moja ulubiona ryba. Uważam, że wymaga prostych dodatków, tylko wtedy jest naprawdę smaczny. Panierka i rozgrzany tłuszcz zdecydowanie mi do niego nie pasują, dlatego wybieram dwie opcje: pieczenie lub grillowanie. Z prażonymi pistacjami, mocno cytrynowy okazał się przepyszny, na pewno jeszcze nie raz powtórzę ten przepis.  2 filety z łososia 100g prażonych pistacji 1 cytryna sól, pieprz 1. Filety

Szefowa kuchni
PÓŁMISEK MIĘS … PIECZONE ZIEMNIAKI … SERNIK I SZARLOTKA czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W C.K.BROWAR 207

grzybowy z łazankami w chlebie BASIA: Krem cebulowy z grzankami i parmezanem DANIA GŁÓWNE : JA : Płyta C.K. ( żeberka , kotlet wiener schnitzel , golonka , ziemniaki zapiekane , kapusta zasmażana ) BASIA: Półmisek C.K. ( grillowana wołowina , wieprzowina , drób zapiekany w serze , frytki , ziemniaki zapiekane , ziemniak chilijski ) DESERY: JA : Apfelstrudel z sosem waniliowym BASIA: Sernik wiedeński z owocami ______________________________________________________________________________________________________ NASZA OFERTA : Obejmowała 3-daniową ucztę wraz

Ostra na Słodko
Vini Torrevento w HOŻA by mondovino 114

kwiatów, egzotycznych owoców, banana, ananasa. W ustach wyraźnie wyczuwalne aromaty owoców egzotycznych, rodzynek oraz suszonych jabłek. Wino doskonałe jako aperitif. Bardzo dobrze sprawdzi się w połączeniu z gotowanymi lub grillowanymi rybami, skorupiakami, owocami morza, drobiem lub serami.   Vigna Pedale Castel del Monte DOC –100% Nero di Troia . Wino spędziło 12 miesięcy w dębowych beczkach. Winiarze są z niego bardzo

królestwo garów
Tuńczyk z grilla – stek z tuńczyka 135

Steki z tuńczyka grubości około 2,5 cm, sól, pieprz, oliwa Steki z tuńczyka oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Odłożyć na 30 minut. Grillować bezpośrednio na ruszcie pod przykryciem 8 – 10 minut. Taki stek można przyrządzić również w domu. Wystarczy patelnia grillowa.   zastawa

królestwo garów
Tabbouleh z jagnięciną z grilla i jogurtem naturalnym 140

uprzednio do jagnięciny.  Dodać wszystko do ugotowanej kaszy pęczak, doprawić do smaku oliwą, TABASCO® Original, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Serwować tabbouleh, z łyżką jogurtu naturalnego, grillowanymi kotlecikami i świeżymi listkami kolendry. pierwsze zdjęcie dzięki Kikkoman i TABASCO

królestwo garów
Masło czosnkowe – masło z grillowanym czosnkiem i papryką 111

wierzchy główek czosnku (od łodyżki), oprószyć solą i pieprzem, polać oliwą. Zawinąć w folię. Paprykę posmarować oliwą. Grill nagrzać do 200 stopni.  Czosnek i paprykę ułożyć na ruszcie, grillować około 25 -30 minut pod przykryciem. Paprykę przełożyć do słoika (lub torebki foliowej) i zamknąć (łatwiej będzie później zdjąć skórkę). Odstawić na parę minut. Paprykę wyjąć, zdjąć skórkę, wyrzucić gniazdo

królestwo garów
Odwrócona tarta z figami - tarta Tatin z figami 124

karmel. Na wierzchu ułożyć 2 pokrojone, w plasterki figi. Ciasto rozwałkować na wielkość formy, przykryć nim figi, lekko docisnąć. Ciasto ponakłuwać widelcem. Postawić na grillu rozgrzanym do 240 stopni. Grillować pod przykryciem 20 minut. Tartę można również przygotować w piekarniku. Należy wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Ciasto powinno się zrumienić. Foremkę z ciastem

królestwo garów
Street Food/Street Wines na Burakowskiej 143

Starzony w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Aromatyczny, pachnie i smakuje czerwonymi i czarnymi owocami, czekoladą, kokosem i wanilią. Idealny do dań z kuchni meksykańskiej, indyjskiej oraz do grillowanego czerwonego mięsa. Do każdego dania można było śmiało pić Perelada Cava brut Reserva – Hiszpańską klasyczną Cavę stworzoną z winogron : Macabeu (40%), Xarello (30%), Parellada (30%). Bardzo przyjemna. Dzięki starzeniu

królestwo garów
V Ogólnopolski Salon Win i Alkoholi M&P 123

barwie i aromatycznym bukiecie pełnym dojrzałych owoców, suszonych śliwek, pieprzu i korzennych przypraw. Wino o mocnej, bogatej strukturze, jedwabistych taninach i eleganckim finiszu. Dobrze komponuje się z mięsnymi sosami, grillowanym mięsem i włoskimi wędlinami. De Stefani Kreda Refosco zdecydowanie najsmaczniejsze wino od tego producenta (choć wszystkie są zdecydowanie godne polecenia). Wino o głębokiej, rubinowej barwie, intensywnym aromacie dojrzałych owoców, suszonych

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania