grillowanie - 1500 przepisów (strona:77/100)

KOFTA EGIPSKA 170

przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą, cynamon ,sól i pieprz. Tak doprawione mięso odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie formujemy kotleciki podłużne, nabijamy na zmoczone patyczki szaszłykowe.Grillujemy po ok 15 minut z każdej strony.Ser  kroimy w plastry, posypujemy czerwoną cebulą, polewamy olejem. Cukinię kroimy w plastry, posypujemy solą, odstawiamy na conajmniej 20 minut, kiedy pusci

Z Majeczką w kuchni
20 najlepszych przepisów z serami! 548

mozzarellą w brokułowym pestoOscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechamiRavioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufliSałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherrySer pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat i pomidorkami cherry z dodatkiem malinowego dressinguSerek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny

Moja smaczna kuchnia
B... Bułeczki 205

Pieczemy w 200'C przez 20 minut (aż do zarumienienia).Nie dodawałam do nich mleka, a są taaakie mleczne, śmietankowe wręcz w środku! Pasują zarówno na słodko, jak i grillowane z guacamole i jajkiem. Wciąż się uczę piec, ale już wiem, że sprawia mi to ogromną przyjemność :) Smacznego

Kitchens Alphabet
SAŁATKA Z SEREM FETA 226

Sałatka z serem feta jest jedną z moich ulubionych. Latem serwuję ją bardzo często. Pasuje do grillowanego mięsa ale i jako lekka kolacja. Jest zdrowa, lekkostrawna i nie potrzeba do niej żadnych wymyślnych składników. Bo przecież w sezonie letnim ogórków, pomidorów czy papryki nie brakuje u nikogo. Wystarczy więc tylko kupić fetę i  smaczna kolacja gotowa

Walijskie Pichcenie
kurczak z rosołu z pomidorami suszonymi, porem i chilli... 159

smak i zapach - skład: suszone pomidory na słońcu - zastosowanie:można je używać jako przyprawę nawet w niewielkich ilościach, znakomity dodatek do wszystkich rodzajów mięs, gulaszy, zup, farszów, makaronu, pizzy, grillowanych i pieczonych warzyw, sosów w tym vinegrette a także do potraw, które lubisz - opakowanie: 100gram

W Mojej Kuchni Lubię
Witam Wszystkich z Przeprosinami:) 145

długiej przerwie na nowo bloga reaktywacja, więcej przepisów i większa uwaga na prowadzenie:) Pozdrowiam   PichciszTo!!!!!!!!!!!!!! dzisiaj nowy przepis w zakładce obiady Risotto z Gruszką i serem camembert z grillowanym  Strusiem w szynce szwarcwaldzkiej  w dekoracji z  tymianku  mega smak polecam :0  Zapraszam! także na profil  http://cooklet.com/pl/pdmucha91

pichciszto
Tarta z mozzarellą i pomidorami 154

około 15 min w 200 stopniach. W tym czasie pokroiić cebulę w krążki i smażyć ją na odrobinie oliwy, aż zmięknie. Pomidory pokroić w krążki posolić, skropić oliwą i grillować na patelni grillowej przez około 15 min. Na upieczony kruchy spód ułożyć cebulkę i pomidory a miedzy pomidorami grube plastry mozzarelli. Posypać solą pieprzem i ziołami. Zapiekać w 180 stopniach

Anioły w kuchni
Stek z polędwicy z grilla – średnio wysmażony. 155

polędwicy powinno się obracać tylko raz na drugą stronę podczas smażenia. 3.Polędwica średnio wysmażona po przekrojeniu powinna być lekko różowa. PS. Na zdjęciu pokazana jest na steku, grillowana cebula. W domu bez odpowiedniego urządzenia nie jest to  w takim kształcie możliwe do  wykonania.Stek taki podaje mój najzdolniejszy uczeń Paweł B. szef dużej restauracji w Irlandii

Kulinarny karnet Christophera
Szaszłyczki w migdałach. 149

Czas grillowania ogrodowego minął ,ale nic nie stoi na przeszkodzie ,aby go przedłużyć .Do prezentowanej potrawy latem wykorzystuję grill ,a teraz patelnię grillową. Składniki: 0,5 kg piersi z indyka lub kurczaka 10 dag płatków migdałowych ,uprażonych 1 puszka fig w zalewie słodkiej sól patyczki  Glazura. 100ml oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy ostrej 1 łyżka miodu

Kulinarny karnet Christophera
Mała przekąska - cukinia spod grilla. 218

oliwa z oliwek pieprz sól Wykonanie. Cukinię, pokroić w plastry. Posypać przyprawą do dań Kucharek, ziołami prowansalskimi, przepędzlować oliwą z oliwek. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie plastry grillować na patelni grillowej. Przełożyć na blachę do zapiekania. Majonez wymieszać z sosem chilli, dodać pieprz. Posmarować każdy plaster zgrillowanej cukinii i położyć na wierzch nacięty na krzyż pomidorek koktailowy. Pomidorki

Kulinarny karnet Christophera
Sałatki na lato i nie tylko. 345

endywii 4 pomidorki koktajlowe Sos. 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwki z orzechów ziemnych 1 łyżka soku z pomarańczy pieprz, sól Wykonanie. Z chleba wykroić 6 kwadratów i grillować grzanki około 6minut. Na grzance ułożyć plaster sera koziego i piec na rozgrzanym grillu, aż na serze pojawią się bąble, około 5 minut. Na talerzu ułożyć endywię (kozią bródkę), grzanki

Kulinarny karnet Christophera
Szaszłyk z indyka i kiełbasy. 191

grilla Prymat, dodać posiekany czosnek i marynować plastry indyka około 1 godziny. Kiełbasę posypać ziołową przyprawą do grilla. Kiełbasę i kawałki piersi z indyka, nabić na szpadki ( patyczki) i grillować około 15 minut

Kulinarny karnet Christophera
Cordon Bleu z bakłażana. 178

szklanki bułka tarta 1 jajko Wykonanie. Bakłażan pokroić na 8 plastrów. Posolić, pozostawić na 30 minut. Sól zmyć w celu pozbycia się goryczki, następnie plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem. Grillować z obu stron, posypać pieprzem i ziołami, położyć  na papierowy ręcznik, w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Na 4 plastry bakłażana położyć po plasterku sera i szynki. Przykryć pozostałymi plastrami

Kulinarny karnet Christophera
Tort z bitej śmietany i malin na daktylowym cieście (bez glutenu i jajek) 236

ponczem lub herbatą (np. Earl Grey) Nałożyć warstwę bitej śmietany, zostawiając około 0,5 szklanki do dekoracji.  Do boku tortu przykleić połówki pianek (użyłam typowych żelkowych pianek do grillowania, które przekroiłam wzdłuż). Wierzch udekorować pozostałą bitą śmietaną, wyciskając ze szprycy zawijasy - rozpoczynamy małym kółkiem, potem zawijamy zbliżając się do środka

głodny alergik

Proponowane wyszukiwania