Sama nie wiem, które lepsze… Decyzje pozostawiam Wam. Składniki zaczyn (biga): 2 g świeżych drożdży 100 ml wody 200 g mąki pszennej chlebowej (typ 750
OliveandThymeWiem skąd je znam. Bardzo podobne piekła nasza babcia (ta Zamojszczyzna...). Chrupiące na zewnątrz, puszyste w środku. I do tego czosnek... Bułeczki idealne do
OliveandThymeNo i stało się... kolejne ważne urodziny za nami. Dziecko nam rośnie a i latka po ślubie lecą. U nas rachunek prosty, bo Maks wyskoczył na
Kuchnia po mojemuJestem słoikiem. Lubię słoiki. Przywożę je też z domu rodziców. Czasami dostaję z nimi paczkę. (!) W słoikach przechowuję, pasteryzuję zupy, roznoszę rosół, pakuje
Fiolka w kuchniTen przepis to chyba jeden z najbardziej zwariowanych przepisów jaki możemy sobie wyobrazić z grilla. Polecamy go przygotować naszym pociechom z okazji zbliżającego się Dnia Dziecka
naRuszcieOstatnio na naszym stole pojawiają się lekkie i proste obiady. A co w tym najfajniejszego? Nie dość, że ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu i wymaga małych
W kuchni KatieGrilla czas zacząć! Przed nami weekend majowy, co prawda nie mamy jeszcze upałów, ale myślę że wielu z Was będzie delektować się wspaniałościami z grilla. Poniżej
Ana Mari's worldKto powiedział, że jesienią czy zimą nie będzie kolorowo na naszych stołach podczas śniadania. Nie ma mowy! Na radosny poranek kolory są jak najbardziej wskazane i
zobacz ich smakPonieważ sezon grillowy niestety się kończy trzeba zakończyć go w dobrym stylu. Dziś przygotowuję karkóweczkę w pysznej marynacie i szaszłyki drobiowe(w osobnym poście). SKŁADNIKI: 4
Kuchnia BeatyDo pysznych mięs i kiełbasek z grilla te ziemniaczki są rewelacyjne. SKŁADNIKI: 6 ziemniaków ulubione przyprawy: sól, pieprz, papryka, majeranek, inne ulubione zioła oliwa z oliwek
Kuchnia BeatyKolejny piąteczek przed nami. Dla wielu szczęśliwców to pierwszy weekend wakacji, więc pewnie będzie się działo. Jeśli tylko pogoda dopisze powietrze znów przesiąknie grillowym aromatem. Oto
Kuchnia po mojemuskładniki: 400-500 g mięsa wieprzowego np. szynki, karkówki 300 g surowego wędzonego boczku 2 duże czerwone papryki 3 cebule 150 g oleju 4 ząbki czosnku
Domowy Smak JedzeniaSezon grillowy za chwilę rusza pełna parą, czy raczej pełnym dymem. Długi łykend majowy i odpalone tysiące grilli. Na nich kiełbaski, skrzydełka z kurczaka, kiełbaski, karkówka
slodkokwasnaplRefleksja na dziś? W nawiązaniu do poprzedniego posta: szczęśliwy, czy też nie - każdy normalny człowiek jeść musi. Czyli? Czasem po prostu zamiast mieć refleksje - trzeba działać
Kuchnia po mojemuEch, szkoda gadać. Pstrąga nie będzie na moim blogu. Przynajmniej na razie. Dzięki Małżonkowi, który wykasował zdjęcia z telefonu nim raczył je zgrać. Sprawcy zamieszania osobiście
Kuchnia po mojemu