grillowanie - 1500 przepisów (strona:75/100)

Owocowa Rozkosz 157

Składniki -plaster  sera korycińskiego Czesławy Zarzeckiej chleb typu włoskiego dżem truskawkowy  Owocowa Rozkosz dżem jabłko z wanilią  Owocowa Rozkosz Pokrój chleb na kromki. Rozgrzej patelnię do grillowania. Ugrilluj chleb. Na ciepłe grzaneczki nałóż dżemy Owocowa Rozkosz. I moje lekkie, pochorobowe śniadanie gotowe w mig ! Dodatkowo moi Kochani pokusiłam sie na pewiem smaczny eksperyment! Dołożyłam sobie do śniadania

Z Kuchni Do Kuchni
Risotto z groszkiem i pierś z kurczaka przyprawiona szałwią 256

piersi z kurczaka w szczypcie soli, pieprzu i szałwii.Złóż papier przykrywając mięso i rozpłaszcz piersi wałkiem do ciasta do grubości około 1,5 cm. Postaw patelnię do grillowania na dużym ogniu, żeby mocno się rozgrzała.Opiekaj piersi z kurczaka na patelni około 4-5 minut z każdej strony,Do risotto dodaj mrożony groszek i gotuj całość jeszcze kilka

Kredowe Menu
Sałatka z makaronem ryżowym i pieczarkami 462

Sałatkę podpatrzyłam na jednej z rodzinnych imprez. W lokalu, ale z bardzo domową tradycyjną kuchnią. Pierwsza wersja miała kawałki grillowanego kurczaka, druga była z pieczarkami. Obie warte polecenia :)Czytaj więcej

bistro mama
LEKKA SAŁATKA Z POMIDORKÓW KOKTAJLOWYCH I SERA PLEŚNIOWEGO 274

Danie proste i pyszne.  Na lekką kolację lub jako dodatek do grillowanych mięs.Słodkie pomidorki koktajlowe + pyszny pleśniowy ser. Idealna para :))Składniki:pomidorki koktajloweulubiony ser pleśniowyświeżo zmielony pieprzszczypiorekoliwa z oliwekew. szalotkaWykonanie:Pomidorki myjemy, kroimy na połówki, ser rozdrabniamy, szczypior kroimy. Pieprzymy (ja nie używam już soli, bo ser jest dla mnie wystarczająco słony), skrapiamy oliwą, odstawiamy

Walijskie Pichcenie
KREMOWA GRECJA W PIEKARNIKU 141

Jest to więc podróż bez długiego i niewygodnego transportu. Podróż dostępna na każdą kieszeń. Dlaczego kremowy serek Arla Apetina "TAPAS"?A co jak nie baza składająca się z grillowanej czerwonej i żółtej papryki, bazylii, oliwek i czosnku? Wszystko to, co same od siebie wkładałyśmy do naszego zapiekanego raju odnalazłyśmy również w małym, zgrabnym, poręcznym opakowaniu. Grzechem byłoby przejść koło

Wypisz Wymaluj
Potrawy wegetariańskie 239

fetąRoladki z cukiniiSałatka z fasolki i groszkuSałatka z cukinii i fasolkiPlacki z cukinii i fetyTarta ze szpinakiem i fetąMłode ziemniaki w zielonym sosieFrancuska zupa szczawiowaJajka zapiekane z botwinkąNajprostsze grillowane szparagiZielony omletMakaron z pieczarkami i cytrynąFrancuska sałatka z mleczaTarta ze szpinakiem i jajkiemLasagne wegetariańskaGrzanki śródziemnomorskieKanapeczki z halloumi i pestoDip z buraka z za'ataremCygara z filo z fetą i ziołamiMakaron

Chilli Czosnek i Oliwa
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 165

Jest to sposób na błyskawiczną fasolkę gdy po grillowaniu z poprzedniego wieczoru zostanie nam dużo kiełbas, karczku i ewentualnie boczku :) Fasoli jaś nie moczymy całą noc, tylko otwieramy puszki z fasolą :) Składniki: 2 puszki fasoli (czerwonej albo białej) 40 dag wędzonego boczku, 4  pęta kiełbasy np. śląskiej albo zwyczajnejpół kilo karczkuduża cebula

Bon Appetit Małgorzaty
Kurczak na kiju w miodzie i sosie sojowym 210

pół godziny. W tym czasie moczymy też patyczki w wodzie, żeby nie spaliły się na grillu. Warzywa przygotowujemy do nadziewania i następnie kurczaka i warzywa nakłuwamy na patyk i grillujemy :) Szaszłyki z kurczakiem

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa kukurydziano - porowa z kurkami 196

Przerabiam kurki do upadłego :-P od tygodnia nie jem już nic innego :)Składniki:2 gotowane a następnie grillowane kolby kukurydzy (może być 1 puszka kukurydzy)1 cała por2 serki topione - śmietankoweśmietana - 3 łyżki stołowekoszyczek kurek 1 ząbek czosnku1 mała cebulaZioła, u mnie : tymianek, rozmaryn, bazylia, natka pietruszkizioła przyprawowe: suszone pomidory z czosnkiem i bazyliąłyżka masłasól, pieprz Kurki myjemy i podsmażamy

Bon Appetit Małgorzaty
Kwiaty cukinii nadziewane bryndzą i suszonymi pomidorami 183

doprawiamy pieprzem i posiekanym tymiankiem, skórką cytryny i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na koniec dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory. Całość mieszamy. Takim farszem wypełniamy kwiaty cukinii i grillujemy chwilkę. Jeśli mamy kwiaty z zalążkami owocu cukinii, same owoce można doprawić solą i pieprzem.grillowane kwiaty cukinii

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka mięsno - cukiniowa "na okrągło" 168

się ugotują, obieramy je i kroimy w kostkę. Pokrojone ziemniaki dodajemy do mięsa i mieszamy. Cukinię kroimy w plastry, smarujemy je olejem i doprawiamy solą, pieprzem oraz oregano. Grillujemy na patelni grillowej (albo na zwykłej). Następnie wkładamy i plaster cukinii do pierścienia do puree, następnie ok. 4 łyżki gotowej potrawki i przykrywamy następnym plastrem cukinii. Całość dociskamy i układamy

Bon Appetit Małgorzaty
Filety z kurczaka w jogurtowej marynacie 514

odstawić przykryte na całą noc.Salsa. Owoce pokroić w kostkę, a cebulę drobniutko posiekać. Miód wymieszać z sokiem z cytryny i winem i polać owoce. Posypać listkami melisy.Zamarynowane mięso grillować przez 10 minut, przewracając na drugą stronę.Podawać z salsa owocową. Danie dobrze komponuje się z ryżem

Kulinarny karnet Christophera
Lavas - turecki płaski chlebek 218

Pyszne chlebki tureckie, znakomite do zawijania mięsa i nie tylko.  Ciasto świetnie się wyrabia, chlebki smaży się szybko i bezproblemowo. Bardzo polecam, zwłaszcza do grillowanych mięs.Przepis z książki "Istanbul" Rebecca Sealskładniki350 ml letniej wody1 łyżka suszonych drożdży 1 łyżka cukru pudru (użyłam mniej)2 łyżki oliwy z oliwek500 g mąki pszennej chlebowej2 łyżeczki soliprzygotowanieW misce wymieszać

Stare Gary
Sałatka z roszponki z miodowym dressingiem 243

mandarynka, chrupiące grzanki, a całość posypana pestkami dyni i skropiona miodowym winegret.Sałatka ta świetnie nadaje się na lekką i pożywną kolację, bądź jako danie obiadowe, np. z porcją grillowanego mięsa.Sałatka:* roszponka- 1 opakowanie* pomidorki kokatjlowe- 12 szt.* mandarynka- 2 szt.* pestki dyni- garść* chleb- 2 kromki* masło klarowane/oliwa- do smażeniaMiodowy dressing:* olej z pestek dyni- 6 łyżek

Kraina Miodem Płynąca
Przekąska z wędzonym halibutem niebieskim 217

dzwonko, bo są one duże i wysokie. Po kawałeczku, tak na aromat.Posypujemy ziarnami Ziarenkowo.Dodajemy startego Cezara ryckiego.Glassa sojowa i oliwki na koniec. I gotowy obiad. Pogrzewamy patelnie do grillowania i szybciutko robimy grzanki z bagietki !Smacznego !Zdrowo, kolorowo, lekko... akurat pada

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania