ilość ości. Cała reszta to plusy - delikatne, białe, chude mięso, stosunkowo duża jak na ryby słodkowodne zawartość kwasów omega-3, łatwe przygotowanie... Najpopularniejszą formą przygotowania pstrąga jest pieczenie lub grillowanie w folii. Ale gwarantuję Wam, że moja propozycja jest równie smaczna - pstrąga pieczemy w piekarniku obłożonego warzywami a po wyjęciu zyskujemy pełen obiad z jednego naczynia. Smacznego
Milion Smakówjedna z moich ulubionych ryb. Jej mięso jest delikatne, zwarte i soczyste. Świeżą, całą doradę bez większych trudności kupicie w markecie. Na blogu pojawił się już przepis na doradę grillowaną, dziś proponuję pieczoną. Dzięki minimalnej ilości dodatków można w pełni cieszyć się naturalnym smakiem tej pysznej ryby. Idealnym dodatkiem do tej ryby będą smażone ziemniaczki, na które przepis znajdziecie oczywiście
Milion Smakówsię świetnie jako dip do chipsów z tortilli, jako pasta do kanapek, czy nawet dodatek do zup. Przede wszystkim jednak smakuje wyśmienicie w takim połączeniu jak dziś - guacamole i grillowany kurczak
Milion Smakówmaśle, około 5 minut. Do podsmażonych wbijam jajka, oprószam solą i białym pieprzem . Smażę do momentu ścięcia się jajek. Podaję z chrupkim pieczywem. Smacznego:) Zapraszam na burgera z grillowanym indykiem KLIK
Takie tam pichcenieWitajcie, Dzisiaj chciałam zaprezentować Wam super soczystą, aromatycznie orientalną i prostą w przygotowaniu potrawę czyli grillowaną w piekarniku soczystą pierś kurczaka w warzywach z przyprawami kuchni egipskiej. Mięso drobiowe jest szczególnie polecane podczas trzymania diety. Bogata w białka z niską ilością tłuszczu pierś z kurczaka to doskonała potrawa na odżywczy i dietetyczny obiad. Również przy takim posiłku wzmacniamy nasz układ
upichconaTrzymam mocno kciuki by na Majówkę pogoda nas nie rozczarowała! A dla miłośników serów proponuję grillowanego camemberta oraz oscypka z dodatkiem rukoli. Yummy
upichconacałym świecie. Oczywiście występuje w rożnych wersjach z różnorodnymi dodatkami: z kuminem, zatarem czy kuminem. Dziś zapraszam Was na tradycyjny hummus. Idealny do pity, do smarowania grzanek, do grillowanych warzyw. Tak na prawdę idealny do prawie wszystkiego. Hummus Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 słoik ciecierzycy w zalewie (520 g) 3 ząbki czosnku sok z 1/2 dużej cytryny
Kulinarne przygody Gatitypomidorki koktajlowe rukola oliwa z oliwek EV ocet balsamiczny sól morska świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Bakłażana kroimy na cieniutkie plasterki. Smarujemy je oliwą z obydwu stron i grillujemy na patelni grillowej. Odkładamy do przestudzenia. Pomidorki kroimy na pół, serek w plasterki. Każdy plasterek bakłażana solimy i pieprzymy, układamy na nim listki rukoli, połówki
Kulinarne przygody Gatitydokładnie wymieszaj, możesz ją odstawić na parę minut, ale jeśli nie masz czasu, nie jest to żaden problem, możesz od wkładać banany KAŻDY KAWAŁEK BANANA zawiń w plaster boczku, grilluj około 5 minut często obracając. Otwieraj piwko, częstuj przyjaciół i smacznego
Kuchnia bezglutenowa Lolimusztarda, chili w proszku W marynacie wymieszaj mięso. Wstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia kroimy na grube plasterki polędwicę i warzywa (warzywa polej marynatą) . Nadziewamy na szpadki. Grillujemy! Smacznego! ;-) Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni
SMYKWKUCHNIwięcej wpisów na które już teraz Was zapraszam, a teraz przechodzę do zdjęć. * zacznę od zaproszenia do wspólnego pieczenia - tutaj znajdziecie link do wydarzenia na FB * moja pierwsza cukinia grillowana * kawusia być musi - BA! * najlepsze czekoladowe * niedzielne śniadanko * i kawusia z ciasteczkiem * trzy rude słodziaki Koniecznie polubcie Babeczki na FB , zaglądajcie na Instagram ! Pięknego tygodnia Kochani
Magiczne Życie Martypodpisami. W tym miejscu możemy cieszyć się smakiem np. pysznych burgerów czy dań z grilla. My mieliśmy tam warsztaty z Tomkiem Leśniakiem, na których przygotowywaliśmy sałatki oraz burgery z grillowanymi warzywami. Cudownie spędzony czas i świetna zabawa! 10. Taras widokowy Lounge Bar - Hotel Sheraton Kraków, ul. Powiśle 7 Zachwycające miejsce z pięknym widokiem w hotelu - w dzień możemy oglądać
Plate of JoyDzisiejsza propozycja to pieczony bakłażan w pomidorach z kaszą quinoa. Świetne jako danie samodzielne, ale również jako dodatek do np. grillowanych mięs! Smakuje wyśmienicie! Koniecznie spróbujcie! :) Zainspirowaliśmy się pomysłem na pieczonego bakłażana od Donny Hay . Składniki: 1 bakłażan, 1 puszka pomidorów pelati - 400 g, ok. 10 pomidorków koktajlowych, 1 łyżeczka cukru, oliwa z oliwek, sól, pieprz 3-4 łyżki ugotowanej
Plate of Joyskładniki: 1 ser camembert 1 garść orzechów włoskich 1 – 2 łyżki konfitury żurawinowej wykonanie: Orzechy siekamy i podprażamy na suchej patelni. Ser grilujemy np. na
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: ok. 1000 g kaszanki 750 g kapusty kiszonej 100 g wędzonego boczku 80-90 g cebuli czerwonej 150 g cebuli białej 1 czerwona papryka 4
Domowy Smak Jedzenia