grillowanie - 1500 przepisów (strona:64/100)

Kanapki z szynką dojrzewającą, chrupiącą gruszką i szczyptą curry. 223

Kanapki wielu osobom kojarzą się z nudnym śniadaniem albo szybką, mało wyszukaną kolacją. Tym czasem kanapki dają niesmaowite pole do popisu. Można jeść je na zimno, grillować, czy piec. Ogromna ilość rodzajów pieczywa i niezliczona ilość dodatków sprawiają, że każdy może znaleźć wśród nich coś dla siebie. Do kanapek można włożyć praktycznie wszystko- mogą być słodkie i wytrwane. Wszystko zależy

DefinicjaSmaku
Krewetki z chilli, pietruszką, czosnkiem i białym winem 157

smaki się przenikną, a sos lekko zagęści. Trwa to kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i danie wykładamy do miseczek. Bagietkę kroimy w cienkie kromki i krótko grillujemy, aby były chrupiące i podajemy razem z krewetkami. Smacznego

DefinicjaSmaku
Szparagowe pesto z bazylią, parmezanem i migdałami 190

pęczka zielonych szparagów 2 ząbki czosnku 3 łyżki tartego parmezanu kilka listków świeżej bazylii 10-12 migdałów 2 łyżki oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Szparagi grillujemy na patelni po 2-3 minuty z każdej strony. Ściągamy z patelni i kroimy w mniejsze kawałki. Szparagi, obrany czosnek, parmezan, bazylię, migdały i olej rzepakowy umieszczamy w blenderze

DefinicjaSmaku
Szaszłyki shoarma z mango, papryką i cebula 208

kawałki zbliżone wielkością do kawałków kurczaka, Cebulę i paprykę również kroimy w mniejsze kawałki. Nabijamy na patyczki kolejno: cebula, kurczak, papryka, kurczak, cebula, mango, kurczak, cebula, papryka kurczark itd. Grillujemy po 4-7 min. z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wypieczenia. Smacznego

DefinicjaSmaku
Grillowana karkówka 129

mięsem. Pudełko zamykamy wieczkiem i zostawiamy w lodówce na kilka godzin (idealnie byłoby na 24h). Rozpalamy grill i smarujemy ruszt niewielka ilością oliwy aby mięso się nie przypalało. Grillujemy po kilka minut z każdej strony

Pyry na Gaz
Grillowane białe szparagi w ostrym cieście francuskim 193

pomocą wałka, żeby przyprawy się przykleiły. Nożykiem do ciasta tniemy paski o grubości ok. 2 cm. Każdego szparaga owijamy ciastem. Tak przygotowane szparagi układamy na rożnie z pokrywą i grillujemy w 200°C ok. 15 min. w czasie pieczenia odwracamy, żeby równomiernie się zrumieniły. Jeśli nie macie grilla z pokrywą, takie szparagi można śmiało przygotować w piekarniku. Przekąska ta idealnie

Moniki Smakołyki
Bigos z młodej kapusty 443

przesmażam  na oleju z cebulą.  Dodaję do garnka z kapustą, doprawiam całość  do smaku i gotuję jeszcze chwilę.  SMACZNEGO!  Zapraszam na burgera z grillowanym indykiem, pycha

Takie tam pichcenie
SAŁATKA Z ROSZPONKI, POMIDORÓW, SZYNKI PARMEŃSKIEJ I SERA HALLOUMI – idealna na śniadanie! 171

ściśle przestrzeganej nawet w przy produkcji w nowoczesnych, zautomatyzowanych zakładach produkcyjnych. Halloumi można podawać na niemal nieskończoną ilość sposobów. Można go jeść w „świeżej” postaci lub też grillować albo smażyć. Tak przyrządzony nie topi się pod wpływem temperatury, ale nabiera wtedy wielu dodatkowych wybitnych właściwości smakowych! SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * roszponka – 2 garści * pomidory koktajlowe

Ostra na Słodko
Grillowany szparagi w roladzie mięsnej z batatami 171

obieramy), suszymy i kroimy w grube plastry. Folię aluminiową smarujemy masłem, posypujemy cukrem, dużą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu, układamy na nim bataty i zawijamy. Warzywa i roladę grillujemy na grillu, ok. 30 min., następnie rozwijamy z folii i na chwilkę układamy bezpośrednio na rożnie żeby się przypiekły. Roladę podajemy z słodkimi batatami, warzywami, całość posypujemy świeżym tymiankiem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Kalmary ( mątwa ) na grillowanych warzywach 130

Paprykę i cukinię grillować.  Cebulkę delikatnie zeszklić na odrobinie oliwy z oliwek, dodać czosnek. Zdjąć z ognia aby się nie przypaliło.  W tym czasie na patelni podsmażyć obtoczone w mące kalmary.  Aby nie były gumowate należy to robić około 3 minut, aż się ładnie zarumienią. Posolić.  Zdjąć z patelni i rozłożyć na papierowym ręczniku.Warzywa

Jemy Pijemy
Obfita fotorelacja- Tajlandia od kuchni. Thai food ! ! ! Jedzenie w Tajlandii :) 246

jajkiem. Wspaniałe ! Ko Phangan :) Kaczka na targu jedzeniowym na Ko Phangan Pad Thai, samemu można wybrać makaron i dodatki. Sushi Wiele rodzajów curry :) Każdy znajdzie coś dla siebie. Grillowane kalnmary, krewetki ... i ośmiornice.. Red snapper czyli LUCJAN CZERWONY z grilla w soli.  Krewetki tygrysie Sushi Pyszne pomelo, ku naszemu zdziwieniu ( jak większość owoców ) podawane z woreczkiem chilli

Jemy Pijemy
Cevapcici 162

wodzie patyczkach do szaszłyków formujemy podłużne kiełbaski i możemy przystąpić do grillowania/smażenia – ja wcześniej obtoczyłem je jeszcze w mieszance ulubionych przypraw. Obracamy co kilka minut i równomiernie grillujemy z wszystkich stron. Można podawać w sosem (tzatziki, czosnkowym, chińskim słodko-kwaśnym itp), pieczywem i surówką, lub jako główne danie obiadowe. Artykuł Cevapcici pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Tajski chłodnik z zielonego curry z ogórkiem i szpinakiem 288

sosu rybnego 3 łyżki soku z cytryny garnisz: 125 g kiełków fasoli mung (taugè) kilka krążków papryczki chili listki azjatyckiego zioła Atsina cress (opcjonalnie) krewetki z patelni lub grillowane Kolendrę opłukać,osączyć z wody,oberwać ok. połowy listków od łodyżek a te drobno posiekać i odłożyć.Resztę posiekać razem z łodyżkami. Imbir oskrobać ze skórki co super szybko

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sałatka z sosem tajskim 171

Wspaniała, orzeźwiająca, lekko pikantna sałatka z wyraźną nutką azjatyckich przypraw.  Serwowałam ją do koreańskiego bulgogi (najpierw marynowane, a następnie krótko grillowane cieniutkie plasterki wołowiny) z ryżem (przepis już niedługo!). Z dodatkiem grzanki lub tosta może być też doskonałym samodzielnym daniem na lekki lunch lub kolację. Składniki: 2 małe sałaty rzymskie (ja wzięłam te wielkości cykorii) 1 marchewka 1 mała

Kuchnia Prezydentowej
Cevapčići - chorwackie kotleciki grillowane 238

wiele razy w Chorwacji i tak podawało się je w moim domu. Koniecznie spróbujcie! ;)               A ćevapčići grillowałyśmy wczoraj wspólnie z Olą i Pyzą! Dzięki, dziewczyny za kolejną odsłonę gotowania z Prezydentową! ;) Składniki: 350 g dobrego mięsa mielonego wołowego 150 g mięsa jagnięcego (lub tylko wołowego - 500g wtedy

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania