grillowanie - 1500 przepisów (strona:56/100)

Wege kotlety z kaszy jaglanej, quinoa i amrantusa, cukinii i marchewki. Zdrowy recycling obiadowy. Wegetariańskie. 165

masy i zmoczonymi w zimnej wodzie rękoma lepimy zgrabne okrągłe kotlety. Smażymy po ok. 2 minuty z każdej strony. Odsączamy na papierowych ręcznikach. Wyśmienicie smakują jako główne danie z grillowana cukinią i mizerią. Smacznego

Naturalna Kuchnia
Sól - jaką wybrać i jak stosować 140

Dobrze pasuje do pieczonych mięs. czarna sól z Hawajów (Black Lava)  -  zawdzięcza swój kolor lawie wulkanicznej. Sól ta jest produkowana na wyspie Molokai. Wykorzystywana jest głównie do grillowanych ryb, oraz do doprawiania wszelkich sałat, mięs i owoców morza. Należy ją dodawać w ostatniej fazie przygotowywania potrawy. czerwona sól z Hawajów (Alaea Hawaiian Sea) - otrzymywana jest przez odparowanie wody

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Warsztaty QAFP w kiełbasianej odsłonie 140

wędzonym boczkiem i cebulą i pieczywem z węglem jadalnym parowaną kiełbasę wieprzową z dodatkiem złiół  orientalnych i sosem sojowo sezamowym z sałatką z mango i ogórka grillowaną kiełbasę wieprzową  dodatkiem wołowiny i trawy żubrowej z musem morelowym i zapiekaną  gruszką z serem bryndza Na czas warsztatów zostaliśmy podzieleni na grupy i pod okiem szefów kuchni

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z grejpfrutem, łososiem,jarmużem 126

składnikami. Na półmisek wyłóż rukolę oraz jarmuż. Dodaj grejpfrut. Na wierzch dodaj łososia. Polej dressingiem. Gotowe! Sałatka jest niesamowicie sycąca, można ją jeść zupełnie bez chleba! Można podawać z grillowanym ananasem. Idealna na wynos. Dressing ma niezapomniany smak. Polecam z czystym sumieniem

Z Kuchni Do Kuchni
Tortilla z piersią kurczaka i ananasem 198

złożyć na pół. Tak przygotowany placek tortilli położyć na rozgrzanym grillu elektrycznym i zapiekać do momentu aż placek się zarumieni i ser żółty się roztopi. Składniki, które podczas grillowania wypłynęły, delikatnie drewnianą łyżką zgarnąć z powrotem do środka placka.  Można podawać z sosem majonezowo czosnkowym. Przepis na taki sos znajdziecie  tu kliknij. Smacznego

W kuchni u Moniki
Jagnięcina z kisielem grzybowym 145

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jagnięcinę umyć i dokładnie osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Natrzeć kolendrą oraz musztardą Dijon.  Odłożyć na 1 godzinę po czym grillować na patelni grillowej około 3 minut z każdej strony.  Odstawić pod przykryciem na 3- 4 minuty. Delikatnie posolić i popieprzyć.   KROK 2: Suszone grzyby gotować w około

smacznieinatemat
Kuchnia francuska jest prosta :) 156

będą stanowiły wspaniałe alternatywę dla naszych tradycyjnych deserów z truskawkami, a jedwabisty chłodnik migdałowy zaskoczy nawet najbardziej wymagających gości. Na jesienne chłody Mimi poleca nam m.in. zupę z dyni, grillowany antrykot w stylu Bordeaux oraz tartę czekoladową i średniowieczne ciasto drożdżowe z Perouges. Zimą możemy delektować się bezikami kawowo-czekoladowymi, zupą parmezanową i pieczonymi ziemniaczkami z ziołami i czosnkiem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Śląski hot dog 128

Składniki 4 kiełbasy śląskie 4 krótkie bagietki 100 g kapusty kiszonej 100 k ketchupu   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiełbasę nacinamy na krzyż i grillujemy z dwóch stron. Kapustę siekamy, odciskamy z nadmiaru soku i mieszamy z ketchupem. Bagietki wydrążamy, wlewamy sos, wkładamy usmażone kiełbasy. Całość przekładamy na grilla, by podpiec pieczywo na chrupko. /* Style

R'n'G Kitchen
Kanapki z rukolą, chipsem z szynki parmeńskiej oraz duszoną w cydrze polędwicą wieprzową 132

cydr i bulion. Polędwiczkę dusimy 13-15 minut na średnim ogniu. Wyciągamy polędwicę z patelni i odstawiamy na 20 minut, by odpoczęła. Następnie kroimy w cienkie plastry. Kromki chleba grillujemy na patelni po 2-3 minuty z każdej strony. Każdą smarujemy cienko serkiem chrzanowym, kładziemy po kilka listków rukoli oraz po plastrze polędwicy i kawałku chipsa z szynki parmeńskiej

Mango Papaja
Grillowany dorsz atlantycki w sosie sojowym z warzywami na parze 156

grillową i smażymy na niej dorsza zaczynając od strony skóry, jak rybka zmieni kolor na jaśniejszy do połowy przekładamy delikatnie na druga stronę i smażymy do uzyskania charakterystycznych dla grillowania prążków. Uparowane warzywa przekładamy na talerz polewamy sosem jogurtowo ziołowym obok układamy rybę i skrapiamy ją pietruszkowym pesto

Piekielna Kuchnia Pati
Zielone jajka – omlet ze szpinakiem 207

dzieciom do szkoły zamiast chleba albo wziąć ze sobą jako przekąskę na rodzinną wycieczkę. W domu możesz oczywiście rozwinąć to danie i podać je np. z boczkiem i grillowanymi czy duszonymi warzywami. Szpinak jako cudowne źródło żelaza to bajki, ale te zielone liście warto jadać od czasu do czasu – to potężna dawka witaminy K , sporo witamin

PaleoSMAK
KARKÓWKA PIKANTNA 187

Najwspanialsze mięso do wszelkich duszonych potraw .Świetnie się komponuje z różnymi sosami i smak tego mięso każdego potrafi zniewolić.Ja uwielbiam po prostu karkówkę czy duszoną czy grillowaną,zawsze spełnia moje oczekiwania.Dziś mam dla Was fantastyczny ,smakowity przepis na duszoną karkóweczkę.Zapraszam!. 12 steków z karkówki 1.4 litra keczupu 1 szkl.maślanki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Grillowane szparagi z szynką szwarcwaldzką i jajkiem po benedyktyńsku 155

Idealne śniadanie? Smaczna kolacja? Proponuję przepis na szparagi grillowane z szynką szwarcwaldzką z dodatkiem jajka po benedyktyńsku. Sezon na szparagi uważam za otwarty! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tosty pieczarkowe z wędzonym kurczakiem 138

piekłem jednocześnie z obu stron przez 4 min. Jeśli nie posiadacie grilla elektrycznego z funkcją opiekania z obu stron jednocześnie, można to zrobić na zwykłym lub patelni do grillowania układając garnek na toście. Opiekamy wtedy przez 2-3 min z każdej strony

R'n'G Kitchen
Chimichurri pasta lub sos z natki pietruszki 120

pasta jest dość popularnym dodatkiem w krajach Bliskiego Wschodu, choć najprawdopodobniej wywodzi się z Argentyny i Urugwaju, gdzie jest znany pod nazwą chimichurri i podawany głównie do grillowanych mięs. Chimichurri można też wykorzystać jako marynatę do mięs. Składniki 2 pęczki natki z pietruszki (opcjonalnie można dodać też 1 pęczek mięty lub kolendry albo 2 łyżki świeżego oregano) 4-6 ząbków

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania