Małe, sympatyczne i bardzo apetyczne ! :D Do przygotowania takich kurczaczków potrzebujemy farsz o żółtej barwie, taki Wasz najbardziej ulubiony ;) U mnie był to farsz z grillowanym kurczakiem, Będziemy potrzebować kawałek marchewki albo papryki na dzióbek, pieprz czarny na oczy no i odrobinę cierpliwości i fantazji na wycinanie jajek. Jajko należy przeciąć na pół, wyjąć żółtko i ponacinać
Czerwona Porzeczkałyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu odrobina cukru, soli i pieprzu Sposób przyrządzenie: Pierś z kurczaka natrzeć oliwą, solą, pieprzem i ziołami. Grillować z obu stron. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Sałatę umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Składniki na sos wymieszać. Mięso pokroić w małe części. Wszystkie składniki wymieszać. Przed podaniem polać sosem
pieprzny smaczeksztuk po 2,50 zł). Ser (maksymalnie 3 porcje do wyboru): topiony, topiony z papryczką lub naturalny cheddar i ser cesarski. Dodatki (do 8 porcji do wyboru): pomidor malinowy, grillowane pieczarki, sałata lollo bionda, nachosy, papryczki jalapeño, burak marynowany, czerwona cebula, słodkie pikle, Sos (3 porcje do wyboru): sos Big Mac, ketchup, pikantna salsa jalapeño, musztarda amerykańska, sos musztardowo
Food Squareteściowej. Chyba Ci w gardle nie ustanie... 9. Splądruj zapas przypraw żony. Dosyp do zawartości patelni co Ci w rękę wpadnie. Papryka, chili, pieprz, przyprawa do grilla. Akurat nie grillujesz, ale co tam! Kozieradka. Nie wiesz co to jest, ale może być! No i sól oczywiście. 10. Spróbuj. Za słone. Dolej jeszcze soku pomidorowego. Spróbuj. Za mało słone. Dosyp
Grunt to przepis!drugiej wersji z kotletem schabowym. Muszę przyznać, że bardzo mi smakowały, zarówno naleśniki jak i farsz były pyszne. Po naleśnikach przyszedł czas na rewelacyjnego tatara z ciepłą grillowaną chałką. Tatar oprócz tego, że był wyśmienity, został również pięknie podany. Do tatara zaserwowano nam chrupiące domowe chpisy z ziemniaka i parmezanowe paluchy. Na koniec przyszedł czas na deser, kelnerzy podali
Kulinarne przygody Gatitymałą kostkę i pestki dyni. Na patelni grillowej smażymy stek, sam bez bazylii, chilli i czosnku. U nas króluje średnio wysmażony po 2 minuty z każdej strony. Stek po grillowaniu musi odpocząć ok 2 min, następnie tniemy go na cienkie paski i układamy na sałatce. Wszystko polewamy naszym winegretem. Smacznego
Niezły Młynekpiersi (sól, pieprz, oregano, bazylia,czosnek) Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w poprzek na płaty ok. 1 cm grubości. Przyprawiamy i smażymy na patelni do grillowania. Kapustę pekińską kroimy w paski. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Marchewkę trzemy na tarce na grubych oczkach. Do tortilli przyrządzamy sos czosnkowy. Przepis znajdziecie tutaj. Placki tortilli przyrządzamy według
Magia jedzenia.ząbki czosnku suszony czosnek niedźwiedzi łyżka masła olej kokosowy do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. W drugim garnku gotujemy parę minut fasolkę szparagową. Następnie grillujemy cukinię z czosnkiem na oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy pieczarki i pokrojone suszone pomidory. Chwilę dusimy wszystko razem dodając szpinak i przyprawy. Na koniec łączymy makaron z warzywami, dodajemy
Bike By Lifeserka ricotta z bananami (Śniadanie jednoosobowe- 10 placuszków) Jest to moja ulubiona wersja placuszków. Mam wrażenie, że ricotta została do nich stworzona. Wcześniej pokazywałam wam wersję tego przepisu z grillowaną gruszką i miodem- TUTAJ , a teraz postanowiłam zaprezentować wam wersję z bananami. Składniki: 125 g serka ricotta 50 ml mleka jajko (osobno białko i żółtko) 50 g mąki pszennej
Moja Michaprzecięciem do góry. Na każdej ułożyć trochę śmietany, posypać parmezanem i bułką tartą. Na wierzchu ułożyć kawałek masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (najlepiej z włączoną funkcją grillowania) i zapiekać 15 minut. W oryginalnym przepisie użyta jest przyprawa Maggiego, ja jej nie użyłam. Można bulwy posypać lubczykiem, tymiankiem, majerankiem.... *Mornay – klasyczny sos francuski, wywodzący się z sosu beszamelowego
królestwo garówSmaczna słona przekąska :) Składniki na 2 blaszki ciastek 1 i 1/2 szkl maki tortowej 100 gr margaryny 1/2 kubka serka twarogowego - może być smakowy ( ja użyłam o smaku grillowanej papryki od Piątnicy ) kminek, papryka słodka i ostra w proszku do smaku 3/4-1 płaskiej łyżeczki soli 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy na pól i wałkujemy dość cienko. Wykrajmy
Gotowanie...to proste !Szatkownica ręczna Szybka i poręczna tarka. Genialnie ściera kawałki kapusty czy ogórki do sałatki. Świetnie radzi sobie również z innymi warzywami - ziemniaki na talarki, cukinia czy bakłażan do grillowania. Dużo szybciej pokroimy całą cukinię niż używając noża, a przy tym plasterki będą równe. Przydatna sprawa to nakładka zapobiegająca dotknięcia ostrza. Wiele razy używając tarki i szykując cieniutkie ogórki do mizerii
Gotowanie i blogowanieBardzo lubie przyrządzać karkówkę na obiad. Mięsko to jest bardzo smaczne i soczyste. Nadaje się do duszenia, grillowania, smażenia i pieczenia. Tym razem polecam karkóweczkę w sosie chrzanowym. Mięsko pokroiłam w kostkę ale mogą być też plastry, jak kto woli. składniki: 700 g karkówki 750 ml gorącej wody 3 listki laurowe sól, pieprz 2-3 łyżki chrzanu ze słoiczka
Monia miesza i gotujefilety bez tłuszczu i rzeczywiście nic nie przywierało do dna patelni. Patelnia posiada dwa rowki po bokach patelni, które ułatwiają usunięcie wytapiającego się tłuszczu z grillowanych potraw. Dno patelni jest grube, wykonanie z stali nierdzewnej oraz wysokiej jakości aluminium. Uchwyt patelni nie nagrzewa się dzięki czemu możemy używać jej bez rękawic ochronnych. Patelnia wygląda
Marta Gotujewtedy taką samą wielkość i grubość. Burgery przełożyć folią kuchenną , całość zawinąć i włożyć do lodówki najlepiej na minimum 3 godziny. Patelnię grillową rozgrzać na średnim ogniu, spryskać oliwą. Grillować burgery po 4 - 5 minut z każdej strony, do momentu aż się ładnie przyrumienią i usmażą w środku. (temperatura 64 st C w środku) Gotowe zdjąć z patelni
Stare Gary