grillowanie - 1500 przepisów (strona:60/100)

Drobiowe kotleciki bolognese z grilla lub ogniska 152

Dodajemy do całości przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Formujemy podłużne, w miarę grube kotlety, które następnie zawijamy ściśle w folię aluminiową. Pieczemy nad ogniskiem, grillujemy lub smażymy na patelni. Podajemy z ulubionym sosem, ja polecam czosnkowy. Voila! ;) Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Stek z rostbefu nacierany kolorowym pieprzem i aromatyzowany czosnkiem oraz rozmarynem 145

czosnku - oliwa - sól Przygotowanie: Rostbef dzielimy na steki o ulubionej grubości. Każdy nacieramy kolorowym pieprzem oraz połówką czosnku i niewielką ilością oliwy. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni grillowej, bądź grillujemy. Na wierzch każdego steku kładziemy gałązkę rozmarynu. Poddajemy obróbce termicznej do czasu uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia i pozwalamy stekowi odpocząć przynajmniej połowę czasu jego przyrządzania. Voila! Smacznego i do napisania

Życie zamknięte w smaku
Jajka po benedyktyńsku (+ jak zrobić sos holenderski, jak ugotować jajka w koszulce) 235

JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU Składniki do jajek po benedyktyńsku: - 8 plastrów bekonu - 4 krążki wycięte z tostów - 4 jajka - ocet - sos holenderski (przepis niżej) Przygotowanie jajek po benedyktyńsku:  Tosty grillujemy, bekon podsmażamy. Jajka gotujemy w koszulkach, to jest: do wody dodajemy odrobinę octu, doprowadzamy ją do wrzenia i mieszamy. Wrzucamy jajko w środek "wiru" z możliwie małej wysokości. Gotujemy około

Życie zamknięte w smaku
Grillowana polędwica z miecznika 119

Polędwica z miecznika Sól Pieprz czarny świeżo mielony Oliwa Wykonanie: Miecznika przyprawiamy solą i pieprzem i lekko wcieramy. Następnie skrapiamy oliwą. Pozostawiamy do zamarynowania na co najmniej 30 minut. Grillujemy z każdej strony ok. 3 minuty. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Warzywne puree 140

Propozycja puree, alternatywa dla obiadowych ziemniaków. W moim przypadku zostały one podane z grillowaną polędwicą z miecznika. Składniki: 4 ziemniaki 1 marchew 1/3 korzenia selera 1 łyżka masła Sól Wykonanie: Obrane i pokrojone warzywa gotujemy w osolonej wodzie. Marchewka gotuje się dłużej, gdy inne warzywa będą już ugotowane, należy je wyjąć i dogotować jeszcze marchew. Ugotowane warzywa rozdrabniamy ( można użyć

Smaki Ewy
Miecznik po meksykańsku 184

przygotowanej marynacie moczymy miecznika przez co najmniej 1 godzinę ( pozostawiamy w lodówce ). Po tym czasie osączamy miecznika smarujemy olejem i smażymy na rozgrzanej patelni grillowej ( może być zwykła ). Grillujemy po 3 minuty z każdej strony. Po ułożeniu na talerzu skrapiamy marynatą ( tą w której moczyliśmy miecznika ). Pycha. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 196

mięso. Najlepszymi dodatkami do dania są pieczone ziemniaki, ale śmiało możecie podać polędwiczki w towarzystwie ryżu czy kaszy. Jako dodatek warzywny świetnie sprawdza się sałata z winegretem, grillowane warzywa czy gotowana fasolka szparagowa. Smacznego

W kuchni Katie
Co jeść w podróży? 146

kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza

Moja smaczna kuchnia
.1052. spacer po Wiedniu 139

domu :(  Nawet nie zauważyłam, kiedy tato zrobił to zdjęcie :D Ciężko było znaleźć wege miejsce na Starówce w Bratysławie, ale w końcu się udało - zamówiłam kaszę jaglaną z grillowanymi warzywami i pestkami dyni (był jeszcze parmezan, ale zrezygnowałam), a mama jadła sernik z polewą karmelową. Do picia - cytrynowy radler :D ♥ który zresztą w ilości sztuk 6 przyjechał z nami

breakfast of dreams
Placki z borówkami 212

śniadanie lub lekką kolację, nie zawsze przecież trzeba jeść kiełbaski z grilla, chociaż lato to czas, który temu sprzyja - spotkania ze znajomymi, imprezy rodzinne, szczególnie mając nowy sprzęt do grillowania, kupiony na http://www.sklepogrodniczy.pl/ i chcąc go wypróbować i pochwalić się przed znajomymi ;) Te placuszki równie dobrze można przygotować z jagodami, o ile macie jeszcze do nich dostęp. Polecam :) Składniki

Domowa cukiernia Ewy
Egzotyczna sałatka z mango i avocado 250

lodówce przez wiele godzin. Z racji tych właściwości może stanowić świetne uzupełnienie letniego grilla – zarówno jako swego rodzaju „deser”, jak i dodatek do przyrządzonego na słodko lub słodko-kwaśno grillowanego mięsa. Oprócz sałatki warto wówczas dodatkowo podać również inne słodkie egzotyczne owoce, np. melony. Egzotyczna sałatka z mango i avocado 2015-08-15 02:05:37 Niezwykle uniwersalna sałatka

Kulinarna Pokusa
Faszerowane papryczki z grillowanym kabanosem i serkiem greckim 197

kabanosa chilli 1 cebula sól i pieprz do smaku łyżeczka masła klarowanego  odrobina oliwy Pyszności znajdziecie tutaj   Przygotowanie: Papryczki myjemy, przecinamy przy czapeczce i czyścimy. Kabanosy grillujemy w całości, następnie studzimy i chrupkie tniemy na małą kostkę. Cebulę siekamy w kostkę i zasmażamy na masełku. Kabanosy łączymy w miseczce z serkiem i cebulką. Doprawiamy do smaku. farszem nadziewamy

Niezły Młynek
sałatka z ogórków małosolnych i pomidorów 201

smakuje w ciepły letni dzień jak ta prosta sałatka z nowalijek - w szczególności podana schłodzona do grillowanych dań mięsnych. Zapach i smak bezcenne. Składniki : 4 dojrzałe pomidory malinowe 4 ogórki małosolne 3-4 cebule dymki ze szczypiorem nać pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia : pomidory i ogórki kroimy w grubą kostkę cebulę kroimy w drobną kostkę (zamiast dymki można użyć cebuli

zobacz ich smak
szaszłyki drobiowe z grilla 172

Szaszłyki drobiowe to jedna z prostszych potraw, którą możemy przygotować przy okazji spotkań z najbliższymi na świeżym powietrzu. Łatwe w przygotowaniu, szybkie i zawsze chętnie konsumowane przez amatorów grillowanych posiłków. Składniki : 1 pierś z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 mała cukinia 2 małe czerwone cebule oliwa z oliwek marynata czosnkowa Provitus Sposób przyrządzenia : pierś z kurczaka myjemy

zobacz ich smak
Kukurydza z grilla + film 209

dokładnie razem łączymy. Obraną z liści kukurydzę układamy na kawałku foli aluminiowej i pędzelkiem lub widelcem obficie ją smarujemy masłem z ziołami a następnie szczelnie zawijamy w folię. Kukurydzę grillujemy na rozgrzanym ruszcie około 20 minut aż będzie miękka, obracając od czasu do czasu

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania