grillowane - 1500 przepisów (strona:27/100)

Pieczarkowa przekąska do grilla 50

Przed nami pełnia wiosny, okres majówkowych grillowań i biesiadowania na świeżym powietrzu. Zatem, z całą pewnością przyda się w tym okresie ( ale nie tylko w takich okolicznościach ) "przekąska Arka"! Pyszne zestawienie pieczarek, suszonych pomidorów, cebuli żółtej i czerwonej, oraz czerwonej papryki.Wszystkie składniki łączy ze sobą olej i ocet... Ja pierwszy raz zaserwowałem tą przekąskę w okresie świąt! Będzie(...)samo dobra jako samodzielna potrawa, jak i dodatek do dań głównych, grillowanych mięs itd. Kto ma ochotę, zapraszam do zapoznania się z szczegółowym przepisem i przygotowaniem sobie, nawet bez żadnej okazji, "przekąski Arka"! Smacznego!   WJ               Składniki:     1 kg pieczarek 1 strąk czerwonej papryki 1 żółta cebula 2 czerwone cebule

R'n'G Kitchen
Sos musztardowo-miodowy 62

sałata lodowa, rukola, roszponka,a nawet sałata masłowa. Sos nada naszym sałatkom charakteru. Ostatnia moja podpowiedź do czego użyć takiego sosu to ryby - pieczone, gotowane na parze czy grillowane. Nie ważne czy będzie to ryba biała czyli dorsz, miruna czy mintaj. Może być to też łosoś i pstrąg. Jak widzicie, sos musztardowo-miodowy jest bardzo uniwersalny. Pasuje do wielu dań(...)musztardy 1 łyżka miodu 1-2 łyżki oliwy z oliwek ewentualnie sól i pieprz (pominęłam) Sposób przygotowania: Składniki umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku. Podawać do grillowanych kiełbasek, mięs, sałatek czy kanapek.  Smacznego!!! Źródło: fajnegotowanie.pl Przy okazji chciałabym Wam polecić świetny sklep z miodami. Miodowe Wzgórze to pasieka zlokalizowana na terenie Warmii i Mazur. Znajduje się

Kuchnia domowa Ani
Smażona burrata z sosem pomidorowym 67

Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE Dodaj do koszyka Zapraszam do wszystkich moich przepisów na kolacje: Pieczony bakłażan z kozim serem Sałatka z halloumi i hummusem Sałatka z grillowanym bakłażanem Smażony ser feta z miodem Duszony bakłażan z pomidorami Pieczone bataty z jogurtem i miętą SMAŻONA BURRATA Z SOSEM POMIDOROWYM Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 20 minut Składniki(...)około 2 minut z każdej strony. Na talerz dodaj sos, na nim połóż usmażoną burratę, listki bazylii, odrobinę sosu balsamico (opcjonalnie), świeżo mielony pieprz. Podawaj z kromkami świeżego lub grillowanego pieczywa. SMACZNEGO! Artykuł Smażona burrata z sosem pomidorowym pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
ZUPA KREM Z SERKA TOPIONEGO Z GRZANKĄ 68

kokosowego. 3. Do gotowej cebuli i czosnku wlej 500 ml bulionu, zamieszaj i zagotuj. 4. W między czasie przygotuj grzanki. Nasmaruj je sowicie przekrojonym na pół ząbkiem czosnku i grilluj na patelni grillowej bądź zwykłej nasmarowanej delikatnie oliwą. 5. Do zagotowanego bulionu, wrzuć w całości serki topione. Gotuj zupę mieszając do momentu aż rozpuszą się sery. 6. Zupę popieprz(...)oleju kokosowego. Do gotowej cebuli i czosnku wlej 500 ml bulionu, zamieszaj i zagotuj. W między czasie przygotuj grzanki. Nasmaruj je sowicie przekrojonym na pół ząbkiem czosnku i grilluj na patelni grillowej bądź zwykłej nasmarowanej delikatnie oliwą. Do zagotowanego bulionu, wrzuć w całości serki topione. Gotuj zupę mieszając do momentu aż rozpuszą się sery. Zupę popieprz i posól do smaku

globuskulinarny
Sałatka z kaszą bulgur, soczewicą i panierowanym halloumi 83

sałatce jest tyle dobroci, że po prostu musicie ją przyrządzić. Zacznę od sera halloumi, który osobiście bardzo lubię i często jadam. Na ogół halloumi smażę lub grilluję bez jakiś wstępnych przygotowań. Tym razem jednak spróbowałam przyrządzić halloumi w panierce i wiecie co, to świetny pomysł. Oczywiście wszystko zależy od panierki, a moja jest specjalna, migdałowa z dodatkiem przyprawy dukkah . Halloumi(...)dodatki do halloumi. Znacie halloumi? To cypryjski ser z mleka owczego, z dodatkiem mleka koziego i krowiego. Jest to ser o zwartej konsystencji świetnie nadający się do smażenia lub grillowania i jak się okazuje również do panierowania. Podczas smażenia ser staje się miękki i rumiany. Halloumi to idealny dodatek do sałatek. Sałatka z truskawkami i smażonym halloumi to hit tegorocznego

codojedzenia
CARPACCIO Z BURAKA Z HALLOUMI 184

powiecie na coś bardzo prostego, bardzo szybkiego i do tego obłędnie pysznego? Takie właśnie jest Carpaccio z buraka z halloumi. Carpaccio z buraka z grillowanym serem halloumi jest genialne zarówno w swojej prostocie jak i w smaku. Kilka prostych składników, chwila czasu i też możesz tego spróbować. Takie carpaccio możesz zjeść jako lekką kolację, drugie śniadanie lub zabrać na posiłek(...)bardzo małe listki około 10-12 sztuk – Garść rukoli – Pestki dyni – Pestki słonecznika – Siemię lniane ziarna – Oliwa z oliwek – 1 łyżka PRZEPIS: 1. Ser Halloumi pokrój w plasterki i grilluj z dwóch stron na rumiano na rozgrzanej patelni grillowej lub zwykłej. 2. Buraka obierz i pokrój w jak najcieńsze plasterki. Kolejno układaj go na talerzu tak by zakrył całe jego

globuskulinarny
Makaron z owocami morza 120

sztuk pomidorków koktajlowych ok 200 g makaronu spaghetti do podania cytryna przygotowanie Mieszankę owoców morza rozmrozić, osuszyć. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, ułożyć na rozgrzanej, posmarowanej oliwą patelni grillowej. Grillować tak długo aż pokażą się na nich ciemnie paski. Odstawić na bok. W dużym garnku zagotować wodę, osolić. Wstawić makaron, ugotować zgodnie z przepisem, tak aby był lekko twardawy(...)wydaje nam się za gęsty, można dodać do niego parę łyżek wody z gotowania makaronu Ugotowany makaron odcedzić. Rozłożyć na talerze, polać sosem z owocami morza, posypać pietruszką, przybrać grillowanymi pomidorkami, ćwiartką cytryny i natychmiast podawać.   Smacznego

Stare Gary
Piece do zapiekanek – jakie nie zawiodą? 164

zapiekanek to urządzenia niewielkich rozmiarów, bez których trudno wyobrazić sobie niewielkie punkty gastronomiczne oferujące swoim klientom zapiekanki czy hot dogi. Można w nich opiekać także niewielkie kawałki mięsa oraz grillować warzywa. Piec do zapiekanek jest urządzeniem bardzo uniwersalnym. 1.       Na co zwrócić uwagę, kupując piecyk do zapiekanek ? 2.       Piec(...)jest sprawą kluczową. Warto też przyjrzeć się warunkom gwarancji urządzenia. Piec do zapiekanek – jakie może mieć funkcje ? Opiekacze przeznaczone do gastronomii mogą mieć wiele funkcji. Do najpopularniejszych należą: opiekanie, grillowanie, zapiekanie czy nawet rozmnażanie. Jak więc widać niewielkiej wielkości piecyk do zapiekanek jest w stanie zastąpić wiele urządzeń. Między innymi mikrofalówkę – jednak dania z opiekacza są o wiele zdrowsze

Słodkie okruszki
Sałatka z ciecierzycą 94

wszystko przyprawione prostym sosem z oliwy i soku z pomarańczy. Do sałatki można dodać również prażone orzechy i nasiona słonecznika. Bardzo lubię do tego typu sałatki podać kawałek grillowanej bagietki polanej dobrą aromatyczną oliwą, spróbujcie może i Wam przypadnie do gustu 🙂 Print Sałatka z ciecierzycą .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Prosta i szybka sałatka przygotowana(...)dodać nasiona dyni i ciecierzycę, wymieszać W małym naczyniu wymieszać oliwę i sok z pomarańczy, sól oraz pieprz, przygotowanym sosem polać warzywa, sałatkę posypać siekaną kolendrą Sałatkę podajemy z grillowaną bagietką polaną oliwą Smacznego! Artykuł Sałatka z ciecierzycą pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Sałatka z młodych ziemniaków i zielonych szparagów 146

jajku na porcję - szparagi zielone - pęczek rzodkiewki - olej z lnu KUJAWSKI tłoczony na zimno  - świeży koperek - sól morska - odrobina octu winnego - botwinka *opcjonalnie mięso z kurczaka grillowanego lub wędzony boczek Szparagi i ziemniaki ugotuj na parze. Jajka ugotuj na twardo. Ziemniaki i botwinkę potnij na mniejsze kawałki, rzodkiewkę w cieniutkie plasterki. Całość wymieszaj ze sobą. Z oleju lnianego, octu(...)soli zrób dressing polej nim sałatkę.  Całość posyp koperkiem. *Jeśli lubisz sałatki z mięsem dodaj posiekane mięso np. z grillowanego kurczaka, lub pokrojony w kostkę podsmażony boczek. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Szaszłyki z mięsa mielonego na grilla 119

Szaszłyki z mięsa mielonego i warzyw. Tak przygotowane świetnie sprawdzą się podczas grillowania. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji:  >6 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 1,5 kg mięsa mielonego 1 czerwona papryka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 natki pietruszki 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka curry 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka zmielonych(...)mięsa. Wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Przykrywamy folią i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. 2. Mięso formujemy i nakładamy na szpady lub długie patyki do szaszłyków. Grillujemy…. Gotowe… Smacznego!!! Artykuł Szaszłyki z mięsa mielonego na grilla pochodzi z serwisu

karolgotuje
Grillowane polędwiczki wieprzowe 83

Grillowane polędwiczki wieprzowe Kruche, soczyste i aromatyczne mięsko z grilla przesiąknięte pyszną marynatą. Palce lizać!   Składniki: 2 polędwiczki wieprzowa ok 7-8 łyżek oliwy lub oleju 3 łyżki musztardy np.delikatesowej 3 ząbki czosnku 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżeczki soli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżeczka ostrej(...)GRILLA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Grillowane polędwiczki wieprzowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Grillowana cukinia z pomidorami 155

Przekąska z grillowaną cukinią i świeżymi pomidorami. Dodatek obiadowy, do mięsa na grilla, ale także jako przekąska. Składniki: średniej wielkości cukinia, 2 pomidory czerwone, 2 pomidory żółte, ser pleśniowy, łyżeczka oleju, pół łyżeczki oregano, szczypta bazylii, szczypta soli morskiej Przygotowanie: Olej mieszamy z przyprawami. Cukinię dokładnie myjemy, kroimy pod lekkim ukosem na plastry o grubości ok 1 cm. Smarujemy przyprawami(...)Grillujemy po około 1,5-2 minut z każdej strony. Pomidory kroimy na grubsze plastry. Ser w cienkie plasterki Pomidory układamy na talerzu na nich kładziemy cukinię i ser. Możemy podać razem ze świeżą bazylią lub dipem jogurtowym/czosnkowym/ziołowym

Lena Gotuje
Pikantna marynata do ryby 137

Pikantna, grillowana ryba, która świetnie smakuje z sałatką z pomidora, papryki, zielonego ogórka i szczypiorku. W przepisie wykorzystano mirunę, ale może być to równie dobrze mintaj lub dorsz. Składniki: filet miruny ze skórą ok 20-25 cm, szczypta soli morskiej, 1/3 łyżeczki pieprzu cytrynowego, 1/2 łyżeczki papryczki chilli, 1/2 łyżeczki słodkiej papryczki Przygotowanie: Przyprawy mieszamy z sobą, posypujemy rybę. Grillujemy

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania