grillowane - 1500 przepisów (strona:34/100)

Kaszotto z pstrągiem 120

może tak kaszotto z grillowanym pstrągiem? Bardzo przyjemne danie. Szybkie w wykonaniu i niebanalne w smaku. Polecam z cieknącą ślinką ;) 2 porcje: 300 g pstrąga 150 g kaszy orkiszowej 1/2 szklanki mrożonego groszku 100 g pieczarek 125 ml białego wytrawnego wina 1 łyżeczka oleju kokosowego przyprawy: sól, suszona włoszczyzna, oregano Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy krótko na patelni(...)Kaszę gotujemy w szklance wody. Gdy kasza wchłonie wodę dodajemy wino, pieczarki i groszek. Mieszamy, gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Rybę doprawiamy, grillujemy na patelni lub w piekarniku. Podajemy z kaszą

Kucharzyca
Akademia Kulinarna GoCook  i przepis na najlepszą zupę minestrone 170

eventy dla firm. Większość warsztatów prowadzi doświadczony szef kuchni Bogdan Magierski. Często są to kuchnie świata np. amerykańska, tajska czy hiszpańska, ale są też kursy zawodowe dla kucharzy czy grillowanie (przy takim pięknym ogrodzie nie ma co się dziwić, że grillują). Ja byłam na warsztatach kuchni włoskiej.   Co dobrego nauczyłam się robić? W menu znalazł się przepis na cały

Ugotowane pozamiatane
Kulinarna wyprawa do Wólki Kosowskiej 142

serdecznie zachęcam ! Naszym pierwszym przystankiem był bar Viet Anh zlokalizowany w Polakiem Centrum Handlowym znajdującym się w Jabłonowie przy ul. Świątkiewicz 50 lok. 56   Bún chả - grillowana wieprzowina z kwaśną zalewą, makaronem ryżowym i ziołami. Gà hấp lá chanh - kurczak gotowany na parze z liśćmi limonki Ngan nướng - grillowana kaczka Aby odpocząć nieco od jedzenia, w przerwie pomiędzy

Kulinarne przygody Gatity
Szaszłyki z dorsza 132

oczyścić i pokroić w kostkę, pieczarki zaś przekroić na pół. Nabijać naprzemiennie na wykałaczkę. W szklance wymieszać 3 łyżki oliwy z ziołami i skórką cytrynową. Polać szaszłyki w trakcie grillowania. Grillować przez około 15 - 20 minut

Karola gotuje
Porzeczkowy kurczak z grilla z sosem 110

pieprzem. Przecieram przez sito. Kurczaka wyjmuję z marynaty i smaruję marynatą porzeczkową.  Zostawiam łyżkę marynaty  porzeczkowej do sosu tzatziki. Odstawiam  kurczaka na godzinę do lodówki. Kurczaka grilluję i podczas grillowania rozsmarowuje pędzlem marynatę co jakiś czas, żeby się nie przypaliła. Sos: Ogórka ścieram na tarce jarzynowej, odlewam wodę i dodaję do jogurtu. Doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem, dodaję

wesoła kuchnia
Szaszłyki z indyka w piwnej marynacie 132

Lato! Środek wakacji, piękna pogoda i nieustający zapach grillowanego mięsa, szczególnie w weekendy. Oczywiście najprościej wrzucić na grilla kawałek kiełbasy, karkówki czy piersi kurczaka, ale takie jedzenie może szybko się znudzić. Proponuję więc aromatyczne szaszłyczki z delikatnego mięsa z nogi indyka, karmelizowane miodem i pachnące piwem porter. To chyba najlepsze szaszłyki(...)marynaty, przemieszać składniki i odstawić na kilka godzin do zamarynowania. Ja marynowałam całą noc. • Zamarynowane mięso indyka nabijać dość ciasno na drewniane szaszłyki. • Grillować szaszłyki na mocno rozgrzanym grillu z każdej strony

To co kocham
Grzanka z pesto i grillowanym kurczakiem 134

robimy pesto i przygotowujemy pozostałe składniki. Wszystkie składniki wrzucić do blendera i blendować do momentu uzyskania pasty. Drobno posiekać pomidora. Filet położyć na rozgrzaną patelnię grillową, lub grilla elektrycznego. Grillować po 2 minuty z każdej strony, następnie na grilla/patelnię położyć kromki chleba i grillować do uzyskania pożądanej chrupkości. Gotowy chleb smarować pesto, ułożyć posiekane pomidory, a następnie kurczaka. Smacznego

Cook&Love
Kurczak satay z grilla 396

Kurczak satay z grilla o lekko orzechowym smaku i miodowych rumieńcach. Przysmak mojego pięcioletniego gizda (urwisa). Tym przepisem na grillowanego kurczaka kończę tegoroczny sezon grillowy. Składniki : podwójna pierś kurczaka 2 łyżki masła orzechowego łyżka sosu sojowego 2 łyżki miodu łyżeczka curry 2 ząbki czosnku łyżeczka sosu Tabasco (bez w opcji dla dzieci) Przygotowanie : Filet oczyszczamy z błonek i kroimy(...)tarce i mieszamy z pozostałymi składnikami tworząc marynatę w której marynujemy kurczaka minimum 3h do lodówki.  Paski filetu nabijamy (na namoczone patyczki do szaszłyków) tworząc kształt przypominający falę. Grillujemy spokojnie najlepiej na brykiecie unikając ze względu na zawarty miód w marynacie jakichkolwiek płomieni

Mechanik w kuchni
Sałatka z oliwkami i kaparami do grillowanego karczku 149

kilka smacznych produktów dostałam od firmy Stovit . Część z nich wykorzystałam do sałatki. Zaserwowałam ją do mięsa z grilla .   A tu zapraszam do grillowania ze Stavitem Pogoda sprzyja grillowaniu, dlatego zapraszam do siebie do ogrodu. Dziś serwowałam  karczek, sałatkę i inne dodatki :) Marynata do mięsa: karczek, u mnie 80 dag 1/4 szklanki oliwy 8 ząbków czosnek pieprz mielony

Proste Potrawy
Sałatka z grillowanej cukinii w balsamico 156

Jeżeli lubisz grillowaną cukinię na pewno posmakuje Tobie taka forma sałatki lub przystawki. N grilla, na kolację lub spotkanie ze znajomymi. Koniecznie wypróbuj :) Składniki:  2 cukinie ok 500 g 4 ząbki czosnku 10 listów bazylii oliwa z oliwek 6 łyżek octu balsamicznego sól i pieprz do smaku Przygotowanie:  Cukinię umyj i pokrój na krążki o grubości(...)Następnie natrzyj je oliwa i grilluj z obu stron (ok 1 minut z każdej strony). Czosnek obierz i drobno posiekaj, a bazylię porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki połącz ze sobą skrop octem balsamicznym i dopraw do smaku, następnie delikatnie przemieszaj.  Smacznego

Niezły Młynek
Jak zrobić labneh (ser z jogurtu)? - przepis krok po kroku 158

przyprawami (przepis poniżej). To moje ulubione zastosowanie labneh - dzięki przyprawom uzyskuje on bardziej wyrazisty smak.  Kulki labneh możesz następnie rozsmarowywać na pieczywie, dodawać do sałatek. do pieczonych ziemniaków, grillowanych czy pieczonych warzyw lub w bardziej orientalnej wersji - posmarować nim płaski chlebek typu flatbread i posypać za'atarem lub ułożyć na nim grillowane warzywa, otrzymując rodzaj oryginalnej pizzy. Co zrobić

Chilli Czosnek i Oliwa
ZUPA Z POMIDORÓW I CIECIERZYCY 106

Gęsta i sycąca zupa z pomidorów, grillowanej papryki i ciecierzycy. Doprawiona pastą z czosnku, papryczki chili, kolendry i odrobiny kminku.  Aromatyczna i rozgrzewająca - pasująca do mroźnej pogody za oknem. Może być dobrym pomysłem na obiad, gdy brak nam czasu lub chęci na przygotowanie czegoś ambitniejszego. Podałam ją z pokruszoną fetą i ugotowanym na parze jarmużem (który dodatkowo możecie podprażyć(...)pastę. Dodajemy 3 łyżki oliwy, mieszamy. ZUPA :Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w szerokie paski. Nacieramy oliwą i układamy na rozgrzanej patelni (zwykłej lub grillowej). Smażymy/ grillujemy z każdej strony, na umiarkowanym ogniu, aż zmięknie i pokryje się czarnymi plamkami (ok 10 minut). Wkładamy do woreczka, szczelnie zamykamy i odstawiamy na 10 minut. Obieramy ze skórki, kroimy

cool and minty
Pikantne żeberka w glazurze / Spicy sticky ribs 250

cukrem i papryką, następnie pieczone w piekarniku a pod koniec dopiekane pod grillem posmarowane pysznym i bardzo łatwym sosem. Dzięki dodatkowi cukru w mieszance przypraw i sosie, podczas grillowania tworzy się piękna i pyszna karmelizowana warstwa. Żeberka wychodzą obłędne, soczyste i pięknie podpieczone. Generalnie robią się same, polecam! Scroll down for recipe in English Pikantne żeberka w glazurze(...)góry) i piecz przez 1 godzinę i 15 minut. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 160 oC i włącz funkcję grilla. Zdejmij folię i posmaruj wierzch żeberek sosem i grilluj przez 10 minut, lub do ładnego przypieczenia. Następnie odwróć żeberka kostkami do góry, posmaruj sosem i zapiekaj kolejne 10 minut. Powtórz tą czynność kolejny raz i wyjmij żeberka z piekarnika. Pokrój

karmelowy
Pstrąg po bieszczadzku z grilla 126

środka ryby, spiąć wykałaczkami. Rybę skropić oliwą. Ułożyć rybę na rozgrzanym grillu (w moim przypadku na aluminiowym ruszcie COBB z teflonu, jeżeli mamy inny grill na tacce aluminiowej). Grillować pod przykryciem około 10 minut, następnie rybę odwrócić na drugą stronę, a do węgli dorzucić garść zrębków bukowych.  Grillować kolejne 10 minut pod przykryciem. Aby sprawdzić czy ryba jest upieczona

królestwo garów
Grillowany dorsz w marynacie lubczykowej 123

Soczysty, aromatyczny dorsz z grilla. Namawiam do urozmaicenia grillowego menu i wprowadzenia ryby. Grilluj zdrowo! Filety z dorsza, kilka zielonych gałązek lubczyku prosto z grządki i pyszna, zielona ryba gotowa. Możesz zamarynować rybę 30 minut przed planowanym grillowaniem lub wcześniej i pozostawić ją w marynacie przez noc w lodówce. Będzie jeszcze smaczniejsza. Oprócz marynaty lubczykowej do pieczenia dorsza od strony

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania