grillowane - 1500 przepisów (strona:39/100)

Miniburgery 193

sera, czuć w ustach chrupkość sałaty. Nic nie jest tutaj niczym przyćmione, żaden smak nie dominuje nad innymi. Balans smaków dopasowany jest naprawdę doskonale. Takie małe "kotleciki" łatwiej się grilluje więc liczymy na to, że te burgery zostaną hitem nadchodzącej wiosny. bułki hamburgerowe (z  TEGO  przepisu) 50 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterek sera mimolette na osobę(...)Smażymy na dobrze rozgrzanej suchej patelni przez 3-4 minuty z każdej strony. I odkładamy na talerz na 3-4 minuty żeby mięso odpoczęło. W tym samym czasie lekko grillujemy w piekarniku bułki przekrojone na pół. Dół bułki smarujemy majonezem, kładziemy poszarpaną sałatę, na nią burgera, ser i przykrywamy górną połową bułki posmarowaną keczupem. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry

Marder&Marder Manufacture
Grillowana pierś indycza marynowana w jogurcie 137

plastry, wkładamy do pojemnika i dodajemy jogurt, przyprawy i 2 wyciśnięte ząbki czosnku. Indyka dokładnie mieszamy w marynacie, przykrywamy pojemnik i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Grillujemy około 10 minut. Podajemy z sosem przygotowanym następująco: W garnku lub na patelni, rozgrzewamy olej i podsmażamy włoszczyznę pokrojoną w kostkę. Smażymy tak długo aż zacznie brązowieć. Dodajemy wtedy łyżeczkę cukru(...)Wrzucamy rozmaryn i gotujemy przez 8-10 minut. Po tym czasie sos przecedzamy przez drobne sitko i dodajemy posiekane pomidory. Gotujemy sos jeszcze przez 2-3 minuty. Podajemy z grillowanymi bakłażanami. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis

Marder&Marder Manufacture
Grillowany boczek w miodowo - pomidorowej marynacie 171

Sezon grillowy w pełni więc chciałam Wam Kochani przedstawić grillowany boczek w całej swej okazałości w panierce, która nie jest słodka, a delikatnie pikantna. Uwielbiam podawany z sosem czosnkowym :)  Składniki: 80dag chudego boczku 3 duże łyżki ketchupu pikantnego 3 duże łyżki oliwy duża łyżka miodu naturalnego 3 ząbki czosnku sól, pieprz  zioła prowansalskie bazylia oregano majeranek ostra papryka(...)wyciśnięty przez praskę czosnek (można tez drobno pokroić). Wymieszać dokładnie. Boczek włożyć do miski i obtoczyć w panierce. Wstawic pod przykryciem do lodówki na 1-2 godziny.   Grillować do zarumienienia. Smacznego :)   A tak wygląda prosto przed zjedzeniem

ChilliJemy
Spaghetti z sosem pomidorowym i grillowanym kurczakiem 145

Bardzo lubię tradycyjne spaghetti bolognese, ale czasem dobrze jest troche urozmaicić stare przepisy. Dzisiaj makaron spaghetti podano na talerzu z sosem pomidorowym, grillowanym kurczakiem i żółtym serem. Szybkie w zrobieniu, sycące i bardzo aromatyczne. Polecam :)   Składniki: 50dag makaronu spaghetti puszka pomidorów krojonych bez skórki garść świeżej bazylii natka pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 20dag sera żółtego duża pierś(...)wyciskamy przez praskę do sosu. Po ok 5 minutach odstawiamy do lekkiego przestudzenia i blendujemy na gładką masę. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy lekko solą, pieprzem oraz papryką i grillujemy z każdej strony. Ser żółty trzemy na tarce do miseczki. Umyta natkę pietruszki drobno siekamy. Makaron układamy w średnio głębokich talerzach. Polewamy go sosem, na który wykładamy kurczaka. Posypujemy żółtym

ChilliJemy
Łosoś norweski w letniej marynacie, grillowany w papilotach z liści klonu 131

Różowo, letnio i przyjemnie, bo łosoś jest rybą wyjątkową. Moja wersja, grillowana w papilotkach z liści klonu, to jeden z tych przepisów, który można dopisać do listy "gdyby zabrakło folii aluminiowej". Sprawdzają się one w tej wersji wyjątkowo dobrze, a ryba nabiera delikatnie ciekawego posmaku. Dla 4 osób 2 ok. 250-gramowe świeże filety z łososia norweskiego 1,5 pęczka(...)rzepakowego. Wrzucamy pokrojoną w kształt "frytek" obraną marchewkę i doprawiamy ją solą oraz pieprzem, a następnie zalewamy wodą. Gdy woda zawrze, na patelnię dodajemy masło i łyżeczkę cukru. Marchewkę grillujemy do momentu, aż woda odparuje, najlepiej na niezbyt wielkim żarze, by dokładnie zmiękła, a by nie było potrzeby ciągłego uzupełniania płynu. Do tego surówka ze świeżego, zielonego ogórka i pomidorów

Kuchenna Kontrrewolucya
Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu 155

dodatkiem do mięs z grilla. Wykorzystując go do drobiu polecamy dodać odrobinę curry aby jeszcze bardziej podkręcić jego smak. Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu is a post from: naRuszcie.pl The post Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Szparagi w boczku 195

Sezon szparagowy w pełni. Najprostsze rozwiązania  są chyba najlepsze.  My uwielbiamy je z piekarnika, a jak pogoda dopisuje podawane są grillowane. Idealnie  prezentują się na półmisku porcelanowym Mlata Bogucice.  Składniki: pęczek szparagów zielonych  cieniutkie plasterki wędzonego boczku Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki i gotujemy ok 5 min w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy, hartujemy(...)wodzie z lodem. Następnie delikatnie osuszamy i owijamy boczkiem. Następnie układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej ze stron do momentu zrumienia boczku. pęczek zielonych szparagów plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag) ew. mielony pieprz Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię

Malinowe Pocałunki
SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM, PAPAJĄ I AWOKADO 153

pieprz kolorowy A jak to zrobić: Mięso umyć, oczyścić z błonek i zamarynować w occie, sosie sojowym i pieprzu. Odstawić na 1-2 godziny. Gdy mięso się zamarynuje, grillować je na tradycyjnym grillu, ale równie dobrze można użyć patelni. Na talerzu układamy porwane liście sałaty, dodajemy pokrojone w kostkę awokado, papaję, paski papryki i grillowanego kurczaka, oraz drobno pokrojoną dymkę

Kuchnia w opałach
Sałatka z pierożkami tortellini 497

chmurką". Byle by z tej chmurki nie padał deszcz. Na razie prognozy są obiecujące. W jeden z wolnych dni chciałabym przygotować grillową ucztę w ogródku babci. A do grillowanych mięs proponuję prostą sałatkę warzywną z dodatkiem pierożków tortellini. Składniki: 1 opakowanie tortellini (dowolnego) 2 pomidory 1 długi ogórek 1 puszka kukurydzy pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku(...)obrać, razem z pomidorami pokroić w kostkę, a umyty szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać zmiażdżony czosnek, lubczyk, majonez i jogurt. Doprawić i delikatnie wymieszać. Schłodzić.  Podawać do grillowanych mięs

Czerwień i błękit
Sałatka z grillowanym kurczakiem w curry 238

sól pieprz  curry oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Pierś  z kurczaka przekrawamy w poprzek na dwa cienkie kotlety (możemy lekko rozbić). Przyprawiamy solą, pieprzem i 2 łyżeczkami curry. Grillujemy na złoto z obu stron. Wystudzoną kroimy na cienkie paski. Rukolę myjemy, dodajemy kurczaka, oliwki i przekrojone na pół pomidorki i plasterki mozzarelli. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem i polewamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z grillowaną cukinią, kurczakiem i pomidorkami 201

poniedziałkowe przedpołudnie zapraszam Was na lekką sałatkę z grillowaną cukinią. Do przygotowania sosu użyłam  Wielkopolskiego Oleju Lnianego , który otrzymałam do testowania od sklepu SEMCO . SKŁADNIKI: 5 liście sałaty kruchej, 10 liści sałaty dębowej, 1/2 cukinii, 1 filet z piersi kurczaka, 10 pomidorków cherry, 1 ogórek, 1 łyżka oleju, sól, pierz, Sos: 1,5 łyżki Wielkopolskiego Oleju Lnianego SEMCO(...)kurczaka gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Wyjmuję i kroję w kostkę. Cukinię kroję w plastry. Oprószam solą oraz pieprzem. Cukinie skrapiam olejem i układam na rozgrzanym grillu. Grilluję po około 4 minuty z każdej strony.  2. Pomidorki cherry przekrawam na pół. Ogórka obieram i kroję w półplasterki. 3. Liście sałaty płuczę i rozdrabiam.Do sałaty dodaję kurczaka, cukinię, pomidorki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sos ogórkowo-czosnkowy. 354

Sezon grillowy w pełni, więc z pewnością przyda się przepis na ten pyszny sos. Nie tylko można go podawać z mięsem grillowanym, ale również doskonale pasuje do ryby. Proponuję zestaw obiadowy nie tylko piątkowo, ale z powodzeniem jak sądzę na obiad dla gości. - młode ziemniaczki smażone(oddzielny post) - dorsz w chrupiącej panierce - sos ogórkowo-czosnkowy, jako dodatek do ryby(...)przeciśniętym przez praskę, dodać jogurt i śmietanę,doprawić do smaku solą i pieprzem,sok z cytryny wszystko dokładnie wymieszać, podawać najlepiej następnego dnia do gyrosa,ryb, mięs pieczonych i grillowanych

Kuchnia Beaty
Łosoś grillowany z rozmarynem 64

Grillowana ryba jest zawsze smaczną, sycącą i zdrową opcją na szybki obiad. Dziś polecam przepis na grillowanego łososia z posmakiem rozmarynu

Milion Smaków
Placki z mąki z cieciorki z bakłażanem, pomidorkami i fetą 111

między wszystkimi możliwymi pudełeczkami, buteleczkami, puszkami. Wyjęłam w końcu torebkę mąki z cieciorki! Chciałam placków, placuszków! Zatem zapraszam Was na placki z mąki z cieciorki, z dodatkiem jogurtu naturalnego, grillowanego bakłażana, pomidorków i fety! Składniki: (ok. 7-9 sztuk) 110 g mąki z cieciorki, 1 jajko, 115 g odtłuszczonego jogurtu naturalnego lub kefiru, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki(...)ulubionymi przyprawami. Rozgrzać olej na patelni, nakładać placuszki łyżką i smażyć do zrumienienia. Placuszki podałam z kleksem jogurtu naturalnego - do niego możemy dodać ząbek czosnku i świeże zioła, z grillowanym bakłażanem, pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi. Posypać wszystko pokruszoną fetą i świeżymi ziołami, doprawić zatarem i polać oliwą z oliwek.  Smacznego

Plate of Joy
Klasyczny Sos Tzatziki 1089

Tzatziki Sauce / Greek dip (nwgr. τζατζίκι) mimo, że to klasyka kuchni greckiej, jest bardzo popularnym sosem w polskiej kuchni, gdyż prawie wszyscy Polacy go uwielbiają. Jest idealnym dodatkiem do grillowanych warzyw i mięs z grilla, smażonych, czy pieczonych, sprawdza się też jako dressing do sałatek, czy jako samodzielny dip np. do świeżych warzyw pokrojonych w słupki. Mimo sporej ilości czosnku(...)wraz z solą, białym pieprzem oraz sokiem z cytryny przekładamy do miseczki z jogurtem. Całość mieszamy. Sos tzatziki wstawiamy do lodówki, gdyż najlepszy jest mocno schłodzony. Podajemy do grillowanego mięsa lub z warzywami pokrojonymi w słupki, np. z marchewką i papryką. Ja podałam sos tzatziki do Shawarmy zwanej też shorma z ryżem i kurkumą. Smacznego!   The post Klasyczny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania