grillowane - 1500 przepisów (strona:39/100)

Łosoś norweski w letniej marynacie, grillowany w papilotach z liści klonu 142

Różowo, letnio i przyjemnie, bo łosoś jest rybą wyjątkową. Moja wersja, grillowana w papilotkach z liści klonu, to jeden z tych przepisów, który można dopisać do listy "gdyby zabrakło folii aluminiowej". Sprawdzają się one w tej wersji wyjątkowo dobrze, a ryba nabiera delikatnie ciekawego posmaku. Dla 4 osób 2 ok. 250-gramowe świeże filety z łososia norweskiego 1,5 pęczka(...)rzepakowego. Wrzucamy pokrojoną w kształt "frytek" obraną marchewkę i doprawiamy ją solą oraz pieprzem, a następnie zalewamy wodą. Gdy woda zawrze, na patelnię dodajemy masło i łyżeczkę cukru. Marchewkę grillujemy do momentu, aż woda odparuje, najlepiej na niezbyt wielkim żarze, by dokładnie zmiękła, a by nie było potrzeby ciągłego uzupełniania płynu. Do tego surówka ze świeżego, zielonego ogórka i pomidorów

Kuchenna Kontrrewolucya
Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu 170

dodatkiem do mięs z grilla. Wykorzystując go do drobiu polecamy dodać odrobinę curry aby jeszcze bardziej podkręcić jego smak. Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu is a post from: naRuszcie.pl The post Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Szparagi w boczku 208

Sezon szparagowy w pełni. Najprostsze rozwiązania  są chyba najlepsze.  My uwielbiamy je z piekarnika, a jak pogoda dopisuje podawane są grillowane. Idealnie  prezentują się na półmisku porcelanowym Mlata Bogucice.  Składniki: pęczek szparagów zielonych  cieniutkie plasterki wędzonego boczku Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki i gotujemy ok 5 min w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy, hartujemy(...)wodzie z lodem. Następnie delikatnie osuszamy i owijamy boczkiem. Następnie układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej ze stron do momentu zrumienia boczku. pęczek zielonych szparagów plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag) ew. mielony pieprz Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię

Malinowe Pocałunki
SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM, PAPAJĄ I AWOKADO 166

pieprz kolorowy A jak to zrobić: Mięso umyć, oczyścić z błonek i zamarynować w occie, sosie sojowym i pieprzu. Odstawić na 1-2 godziny. Gdy mięso się zamarynuje, grillować je na tradycyjnym grillu, ale równie dobrze można użyć patelni. Na talerzu układamy porwane liście sałaty, dodajemy pokrojone w kostkę awokado, papaję, paski papryki i grillowanego kurczaka, oraz drobno pokrojoną dymkę

Kuchnia w opałach
Sałatka z pierożkami tortellini 507

chmurką". Byle by z tej chmurki nie padał deszcz. Na razie prognozy są obiecujące. W jeden z wolnych dni chciałabym przygotować grillową ucztę w ogródku babci. A do grillowanych mięs proponuję prostą sałatkę warzywną z dodatkiem pierożków tortellini. Składniki: 1 opakowanie tortellini (dowolnego) 2 pomidory 1 długi ogórek 1 puszka kukurydzy pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku(...)obrać, razem z pomidorami pokroić w kostkę, a umyty szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać zmiażdżony czosnek, lubczyk, majonez i jogurt. Doprawić i delikatnie wymieszać. Schłodzić.  Podawać do grillowanych mięs

Czerwień i błękit
Sałatka z grillowanym kurczakiem w curry 248

sól pieprz  curry oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Pierś  z kurczaka przekrawamy w poprzek na dwa cienkie kotlety (możemy lekko rozbić). Przyprawiamy solą, pieprzem i 2 łyżeczkami curry. Grillujemy na złoto z obu stron. Wystudzoną kroimy na cienkie paski. Rukolę myjemy, dodajemy kurczaka, oliwki i przekrojone na pół pomidorki i plasterki mozzarelli. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem i polewamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z grillowaną cukinią, kurczakiem i pomidorkami 213

poniedziałkowe przedpołudnie zapraszam Was na lekką sałatkę z grillowaną cukinią. Do przygotowania sosu użyłam  Wielkopolskiego Oleju Lnianego , który otrzymałam do testowania od sklepu SEMCO . SKŁADNIKI: 5 liście sałaty kruchej, 10 liści sałaty dębowej, 1/2 cukinii, 1 filet z piersi kurczaka, 10 pomidorków cherry, 1 ogórek, 1 łyżka oleju, sól, pierz, Sos: 1,5 łyżki Wielkopolskiego Oleju Lnianego SEMCO(...)kurczaka gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Wyjmuję i kroję w kostkę. Cukinię kroję w plastry. Oprószam solą oraz pieprzem. Cukinie skrapiam olejem i układam na rozgrzanym grillu. Grilluję po około 4 minuty z każdej strony.  2. Pomidorki cherry przekrawam na pół. Ogórka obieram i kroję w półplasterki. 3. Liście sałaty płuczę i rozdrabiam.Do sałaty dodaję kurczaka, cukinię, pomidorki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sos ogórkowo-czosnkowy. 362

Sezon grillowy w pełni, więc z pewnością przyda się przepis na ten pyszny sos. Nie tylko można go podawać z mięsem grillowanym, ale również doskonale pasuje do ryby. Proponuję zestaw obiadowy nie tylko piątkowo, ale z powodzeniem jak sądzę na obiad dla gości. - młode ziemniaczki smażone(oddzielny post) - dorsz w chrupiącej panierce - sos ogórkowo-czosnkowy, jako dodatek do ryby(...)przeciśniętym przez praskę, dodać jogurt i śmietanę,doprawić do smaku solą i pieprzem,sok z cytryny wszystko dokładnie wymieszać, podawać najlepiej następnego dnia do gyrosa,ryb, mięs pieczonych i grillowanych

Kuchnia Beaty
Łosoś grillowany z rozmarynem 73

Grillowana ryba jest zawsze smaczną, sycącą i zdrową opcją na szybki obiad. Dziś polecam przepis na grillowanego łososia z posmakiem rozmarynu

Milion Smaków
Placki z mąki z cieciorki z bakłażanem, pomidorkami i fetą 125

między wszystkimi możliwymi pudełeczkami, buteleczkami, puszkami. Wyjęłam w końcu torebkę mąki z cieciorki! Chciałam placków, placuszków! Zatem zapraszam Was na placki z mąki z cieciorki, z dodatkiem jogurtu naturalnego, grillowanego bakłażana, pomidorków i fety! Składniki: (ok. 7-9 sztuk) 110 g mąki z cieciorki, 1 jajko, 115 g odtłuszczonego jogurtu naturalnego lub kefiru, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki(...)ulubionymi przyprawami. Rozgrzać olej na patelni, nakładać placuszki łyżką i smażyć do zrumienienia. Placuszki podałam z kleksem jogurtu naturalnego - do niego możemy dodać ząbek czosnku i świeże zioła, z grillowanym bakłażanem, pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi. Posypać wszystko pokruszoną fetą i świeżymi ziołami, doprawić zatarem i polać oliwą z oliwek.  Smacznego

Plate of Joy
Klasyczny Sos Tzatziki 1101

Tzatziki Sauce / Greek dip (nwgr. τζατζίκι) mimo, że to klasyka kuchni greckiej, jest bardzo popularnym sosem w polskiej kuchni, gdyż prawie wszyscy Polacy go uwielbiają. Jest idealnym dodatkiem do grillowanych warzyw i mięs z grilla, smażonych, czy pieczonych, sprawdza się też jako dressing do sałatek, czy jako samodzielny dip np. do świeżych warzyw pokrojonych w słupki. Mimo sporej ilości czosnku(...)wraz z solą, białym pieprzem oraz sokiem z cytryny przekładamy do miseczki z jogurtem. Całość mieszamy. Sos tzatziki wstawiamy do lodówki, gdyż najlepszy jest mocno schłodzony. Podajemy do grillowanego mięsa lub z warzywami pokrojonymi w słupki, np. z marchewką i papryką. Ja podałam sos tzatziki do Shawarmy zwanej też shorma z ryżem i kurkumą. Smacznego!   The post Klasyczny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pstrąg tęczowy w zieleni (danie główne) 149

Pstrąga nacieramy niewielką ilością soli, dodajemy do środka czosnek, liomonkę, liście lubczyku i kawałki masła. Doprawiamy pieprzem i posypujemy koperkiem. Pstrąga spinamy wykałaczkami i przekładamy na folię aluminiową. Pstrąga grillujemy z dwóch str. tak żeby mięso łatwo odchodziło od ości. Schłodzone szparagi  płuczemy, odrywamy stwardniałe końcówki, smarujemy olejem, solimy i grillujemy. Cebulę przekrawamy na połowę i układamy na rożnie

Moniki Smakołyki
Grillowana kiełbaska z pieczarkowym wnętrzem 140

podsmażamy na oleju i doprawiamy do smaku solą morską, pieprzem, oregano i jeśli lubimy ostre smaki drobno posiekaną papryczką chilli. Kiełbaskę przekrawamy wzdłuż i w nacięcie nakładamy nasz farsz. Grillujemy na złoty kolor ze wszystkim stron uważając, żeby nie wyleciał nam farsz. Podajemy na ciepło z domowym sosem barbecue i grillowanymi warzywami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie

Wielki apetyt
Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką 182

Dziś rozpoczynamy Majówkę. Zapewne wielu z Was będzie dziś grillować. Zapraszam na pyszną kaszankę z grilla. Jest to jedna z moich ulubionych potraw z grilla, prosta, a zarazem bardzo smaczna. Polecam!!! SKŁADNIKI: 3 kaszanki, 1 papryka czerwona, 25 dag pieczarek, 1 cebula, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na odrobinie oliwy podsmażam(...)oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Na kawałku folii aluminiowej układam porcję pieczarek, papryki oraz kaszankę. Oprószam solą i pieprzem. Folię zawijam i układam na rozgrzanym grillu. Grilluję około 20 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Schab z grilla 144

łyżeczki) i oliwą. Natrzeć mięso przyprawami, zwracają uwagę aby w nacięciach znalazło się dużo przypraw. Odstawić mięso na godzinę. Mięso kłaść stroną z błoną, na rozgrzanym ruszcie. Grillować w wysokiej temperaturze około 50 - 60 minut lub gdy osiągnie 58 - 60 stopnie w środku.    Mięso grillować na jednej stronie, dopiero pod koniec odwrócić na chwilę aby nabrało ładnego koloru

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania