grillowane piersi - 1105 przepisów (strona:52/74)

Drobiowa fajita 134

Fajita (wym. fahita ) jest określeniem rodzaju potrawy kuchni meksykańskiej, w skład której wchodzi grillowane mięso podawane na pszenicznej lub kukurydzianej tortilli . Początkowo fajita przyrządzana była wyłącznie z mięsa wołowego , jednak w chwili obecnej popularne są również wersje z mięsem kurczaka, wieprzowiną lub krewetkami . W restauracjach mięso pieczone i podawane jest często z cebulą i papryką . Popularnymi dodatkami są: kwaśna śmietana(...)guacamole , salsa , pico de gallo , ser i pomidory . źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Fajita Zapraszam dziś Was na fajitę w wydaniu drobiowym. Jest pyszna. Składniki: pojedyncza pierś z kurczaka 1 czerwona, 1 żółta papryka, 1 zielona papryka 1 duża cebula 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka soli, papryki słodkiej w proszku oraz suszonego czosnku olej do smażenia Przygotowanie: mięso umyj, potnij

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Mój tata wymiata !!! Rodzinne gotowanie. Zdrowe kotleciki z indyka. 168

mięso daje wielkie pole do popisu. Przyrządza się łatwo i szybko, można je smażyć, piec i dusić. Jest świetnym wyjściem dla osób na diecie, sprawdza się zwłaszcza podczas letniego grillowania. Mięso wystarczy dzień wcześniej zanurzyć w zalewie na bazie oliwy z oliwek, a na następny dzień wrzucić na ruszt. Trudno o zdrowsze i smaczniejsze danie. Przykładowa zalewa może składać się(...)dobrze smakuje upieczone w domowym piekarniku, najlepiej w rękawie do pieczenia. Wszystkie płyny, oraz aromat pozostają wewnątrz rękawa, a mięso pozostaje soczyste i pełne smaku. Doskonałym dodatkiem do upieczonej piersi będzie żurawina. Ich smaki bardzo dobrze się komponują, a dodatkowo czerwona żurawina bardzo ładnie prezentuje się na każdym talerzu. Mięso indycze można przyrządzić też w postaci roladek.  Rozbijamy plastry

ClauditteMissCooking
Fit sałatka z grillowaną piersią z kurczaka 107

wszystkich na wiosennej diecie, wymyśliłam sałatę, i to nie byle jaką sałatkę . Sałatkę zrobiłam zamiast obiadu i muszę przyznać , że jest naprawdę smaczna. Soczysty grillowany kurczak w marynacie z sosu sojowego, słodkie pomidorki, niezwykle soczysta czerwona papryka, słone oliwki i chrupiąca sałata, wszystko dopełnia vinegret zrobiony na bazie octu jabłkowego. Wszyscy się najedli do syta i nikt nie był głodny(...)łagodnej musztardy sól i pieprz Ponad to : olej roślinny w sprayu lub mała łyżeczka zwykłego oleju rzepakowego  Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym . Pierś przeciąć w poprzek na pół. Sos sojowy wymieszać z sosem chilli i zalać mieszanką pierś, mięso dokładnie obtoczyć w marynacie. Mięso zamknąć szczelnie w pojemniku i umieścić w lodówce na 24 h. Patelnię

Krylowa Kuchnia
Kurczak w sosie orzechowym z batatami i chili 345

finezji w postaci batatów, chili i suszonych pomidorów. Pewnie tak bym mogła dodawać i dodawać…Lubię kolorowo! Sos orzechowy jest smaczny i często go robię jako dip do grillowanego mięsa. W tym przepisie wszystkie składniki włącznie z mięsem powędrowały do wspólnego garnka. To danie widziałam kiedyś gotowe w słoiku, nawet jadłam kiedyś i bardzo mi smakowało. Postanowiłam odtworzyć(...)smaku dzisiejszy przepis na obiad…Dzisiaj tak się rozgotowałam, że już mam obiad na jutro! Przepis na obiad Składniki: na 4-6 porcji 600 g fileta z piersi kurczaka 1 cebula 1 batat, ok. 300 g 2 ząbki czosnku 1 małe czerwone chili 1 małe zielone chili 6 dużych suszonych pomidorów z zalewie ½ l wywaru z kurczaka lub warzywnego

codojedzenia
Mezze penne rigate z pieczarkami, grillowanym paprykowym kurczakiem i winnym ogórkiem. 147

Kolejny sympatyczny dzień; Pablo po niemal dwóch tygodniach w przedszkolu, a tu już dzwonią, że znowu chory. Tym razem blady, z bolącym brzuszkiem i ogólnie nie

BaRepas
Najpopularniejsze rodzaje sushi 170

japoński (unagi) . Wyjątkowy jest natomiast sposób przygotowania ryby przed sporządzeniem z niej sushi. Otóż, w przeciwieństwie do owoców morza dodawanych do innych rodzajów sushi, węgorz nie jest surowy, a grillowany w całości z dodatkiem sosu o lekko słodkim smaku, a później dopiero dzielony na małe porcje i nakładany na porcję ryżu. Zwykle całość jest przewiązana cienkim paskiem alg nori(...)wodorostów wypełniony jest w dolnej części ryżem, na który nakłada się porcję kawioru, najczęściej łososia . Ma on piękny kolor i połysk, dzięki czemu każdy kawałeczek sushi zapiera dech w piersiach. Temarizushi To sushi nietypowe, bowiem każda jego porcja ma kulisty kształt. Są więc trudniejsze do przygotowania niż pozostałe rodzaje, ale za to wyglądają bardzo oryginalnie i ekskluzywnie. Można pokusić się

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
DROBIOWO - BOCZKOWE ROLADKI Z GRILLA 134

Znalazłam czas by w końcu napisać Wam przepis na pyszne roladki z grilla.Chrupiący boczek,soczysta pierś kurczaka to połączenie idealne. Składniki:   2 - 3 piersi z kurczaka ( pojedyncze)  15-20 plastrów wędzonego boczku jogurt naturalny 1/2 główki czosnku ulubiona przyprawa do kurczaka bądź zioła sól,pieprz Umyte,osuszone mięso pokroić na kawałki,natrzeć je delikatnie solą,pieprzem,czosnkiem(...)wstawić do lodówki na 3-4 godz lub na noc. Kawałki mięsa wyciągnąć z marynaty,nadmiar jogurtu delikatnie ściągnąć,owijać plastrami boczku,spiąć wykałaczką i układać na grillu. Roladki grillować około 30 min,często je przekręcając.Gotowe natychmiast podawać

Niespełnione zdolności kulinarne
MIODOWO- CYTRYNOWA PIERŚ Z KURCZAKA Z GRILLA 197

pewno każdy z Nas rozpoczął. Co prawda pogoda zbytnio nie rozpieszcza, ale miejmy nadzieje że kolejne dni, kolejne weekendy będą ładniejsze, cieplejsze, bardziej sprzyjające posiłkom na świeżym powietrzu. Drób grilluje bardzo czesto ze względu na jego delikatnośc, a także dlatego że bardzo lubią go moi synowie. Polecam spróbować. Marynata jest prosta do przygotowania, a mięsko z niej ma bardzo fajny(...)Zapraszam serdecznie do odwiedzin ich strony. Przepiękne naczynia,wspaniała kolekcja, każdy na pewno znajdzie odpowiednią zastawę dla siebie .   Składniki: 3 łyżki miodu sok z połowy cytryny 500 g piersi z kurczaka sól,pieprz Wykonanie: Pierś z kurczaka przekrawamy na połowę jak na kotlety, delikatnie rozbijamy dłonią. Oprószamy solą i pieprzem. Sok z cytryny łączymy z miodem, dobrze mieszamy

Z Majeczką w kuchni
Hinduski szaszłyk. 343

imbir 1 mała czuszka 0,5 łyżeczki kminku 0,5 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka musztardy 0,5 łyżeczki soli 50 ml oliwy z oliwek 150 ml jogurt naturalny Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski. Każdy pasek lekko rozbić tłuczkiem ( rozpłaszczyć).  Gorczycę wrzucić na patelnię, po chwili dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek, imbir  i krótko przesmażyć(...)paski kurczaka. Paski kurczaka włożyć do marynaty ( pasty)  i trzymać w otrzymanej paście przez około 4 godziny. Następnie nabić na  dwa patyki do szaszłyków i grillować w piekarniku 20 -25 minut. Oczywiście możemy to zrobić na węglowym grillu, ostatecznie na patelni grillowej.  Pozostała część przygotowanej marynaty, ( pasty) wykorzystać  jako sos. Z czym podamy szaszłyki zależy

Kulinarny karnet Christophera
szaszłyki drobiowe grillowane... 137

Prymat 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 2 łyżeczki, jogurt naturalny 380 gram, ogórki gruntowe 8 sztuk średnie ziemniaki ugotowane 1 kg, sałata 1 główka, pomidory 6 sztuk, koperek 1 pęczek Piersi pokroić na kawałki 2-3 cm, przyprawy do grilla, paprykę ostrą cebulę suszoną wymieszać z olejem i zamarynować mięso kilka godzin w lodówce, cebule , cukinie w talarki pokroić, boczek(...)składnikami. Szaszłyki układać na blaszce z piekarnika, resztą marynaty pędzelkiem posmarować po wierzchu szaszłyki. Piekarnik na opcji grill góra/dół nagrzany na 210C, wstawić blachę z szaszłykami i grillować około 45 minut. Młode ziemniaki ugotować mundurkach, obrać ze skórki, pokroić na talarki, ogórki obrane zetrzeć na tarce do ogórków, wsypać przyprawę tzatzyki, cukier, pieprz, koperek posiekany 1/2 pęczka, wlać

W Mojej Kuchni Lubię
Spring Rolls z grillowanym kurczakiem 131

Barwna, a zarazem smaczna kompozycja świeżych warzyw, aromatycznych ziół, makaronu ryżowego oraz kurczaka, zawinięta w delikatny papier ryżowy. Do tego szybki, prosty sos. Świeżo, lekko i

Fitsweet.me
Pierś z kurczaka marynowana i pieczona w musztardzie francuskiej 194

Ostatnio na naszym stole pojawiają się lekkie i proste obiady. A co w tym najfajniejszego? Nie dość, że ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu i wymaga małych

W kuchni Katie
Sałatka z grillowanym serem camembertem i smażonym kurczakiem 212

nutą cytrynową 6 listków bazylii 6 listków oregano kawałek imbiru 2 cm 1/2 szklanki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny 3 gałązki zielonej pietruszki 1 łyżka masła Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Kroimy na małe kawałki kostka lub paski. Marynujemy w marynacie ( oliwa, masło, liście bazylii 6, liście oregano 6, pietruszka, 5 ząbków czosnku, imbir(...)mięso wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy. Jajka gotujemy na twardo. Sos do sałatki ( jogurt, majonez, maślanka, czosnek, pieprz i bazylia) - blendujemy Ser camembert kroimy na kawałki i grillujemy około 4 minuty. Cukinię myjemy i kroimy na długie bardzo cienkie plastry - aby była miękka plastry zalewamy wrzątkiem na sicie.  Propozycja podania kolejność: sałata, cukinia, jajka, mięso

ClauditteMissCooking
SZASZŁYKI Z KURCZAKA, PIKANTNE W MIODZIE I DIETETYCZNE NA GRILLA + FILMIK 132

PRZYGOTOWANIE :   Piersi z kurczaka myjemy, cześć tniemy w paski ( do zalewy miodowej ) a drugą część mięsa tniemy w kostkę ( do zalewy jogurtowej )  Miód i przyprawy mieszamy, wkładamy do niej paski mięsa i mieszamy. Okładamy na 1 godzinę do lodówki aby przeszło.  Jogurt, przeciśnięty czosnek, przyprawy mieszamy, dodajemy pokrojonego kurczaka i odkładamy na i godzinę.  Warzywa kroimy(...)kostkę.  Na patyki do szaszłyków nabijamy paski mięsa z marynaty miodowej. Następnie z marynaty jogurtowej nabijamy mięso naprzemiennie z warzywami.  Szaszłyki grillujemy na rozgrzanym grillu, z każdej strony aż będą upieczone.  Podajemy ciepłe z ulubionymi sosami.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Drobiowe szaszłyki z małych roladek 180

piersi kurczaka rozbijamy na jeden duży kotlet o grubości ok. 7 mm. Mięso posypujemy przyprawą do drobiu. Por gotujemy w wodzie przez 5 minut. Następnie rozkładamy por na całej piersi kurczaka. Robimy 1 rządek z pokrojonych w paski suszonych pomidorów, obok układamy paski czerwonej papryki i połówkę kabanosa. Na środek kładziemy plasterek żółtego sera. Zwijamy mięso w roladkę i zawijamy(...)zewnątrz przyrumienione. Następnie kroimy roladki w 1,5cm paseczki i nadziewamy na patyczki od szaszłyków. Smażymy na patelni ok. 2 minut z każdej strony. Takie szaszłyki można również grillować. Na koniec szaszłyki posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Podajemy z gotowanym ryżem basmanti z dzikim

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania