grillowane piersi - 1105 przepisów (strona:53/74)

Tortilla z kurczakiem i salsą z ananasa 160

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szukacie pomysłu na domowe placki tortilla? Na świetną przekąskę na kolację, domówkę czy lunch? Jeżeli tak to nie

Marta Gotuje
” Nagoya’s cochin ” szaszłyki drobiowe 186

Jednak żadnych, specjalnych nut smakowych nie wyczuliśmy Swoją drogą , piękne i bardzo łagodne kury . Szaszłyki robi się szybko i prosto , a warto bo są genialne . Polecam Składniki : 2 duże piersi – filety z kurczaka 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 4 łyżki wina Mirin 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka granulowanego czosnku kawałek startego korzenia imbiru ( taki 1,5 cm ) sól(...)zalewamy marynatą , dokładnie w niej obtaczając szaszłyki . Wstawiamy do lodówki , najlepiej na dwie , trzy godziny , co jakiś czas obracając je w marynacie . Po tym czasie , rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy na niej , szaszłyki ze wszystkich stron , polewając po każdym przewróceniu , resztką zalewy . Czas grillowania , trzeba wyczuć , ale na pewno, będziecie w stanie stwierdzić czy już są gotowe Szaszłyki przed podaniem

Ogrodnik w podróży
Pieczone kofty z indyka, komosa ryżowa i miętowy sos jogurtowy 96

żaroodpornym), duszenie (bez obsmażania lub krótko), krótkie smażenie lub grillowanie na patelni. Do metod, które autorzy publikacji zalecają odrzucić, zalicza się, m.in.: smażenie przedłużone i w głębokim tłuszczu, tradycyjne grillowanie w dymie, wielokrotne podgrzewanie. Źródło: „Chroń się przed rakiem. Ruch i jedzenie mają znaczenie”, Mirosław Jarosz, Iwona Sajór, Sylwia Gugała-Mirosz, Barbara Wojda, Paula Nagel Dosyć często podkreślam, że mięso(...)dwie pieczenie na jednym ogniu, prawda? Przedstawiam Wam kofty z indyka. Podałam je z quinoą, orzeźwiającym miętowym jogurtem i warzywami. Składniki na 4 porcje : 500 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 spora cebula ząbek czosnku po ½ łyżeczki mielonego kuminu i mielonej kolendry szczypta chilli (można więcej, ale u nas dzieci nie lubią ostrych przypraw) świeże zioła (pół pęczka

Dietolog
Cytrynowe szaszłyki z kurczaka z szafranem i tymiankiem 117

pierś podwójna z kurczaka 1 sztuka  cytryna 1 sztuka  ząbek czosnku  sok  z połówki cytryny  tymianek posiekany 1 łyżeczka  szafran - nitki 1 szczypta  sól do smaku 1 łyżeczka  olej rzepakowy  kilka drewnianych patyczków na szaszłyków Przygotuj marynatę: z szafranu roztartego w moździerzu, ząbka czosnku, oliwy i soli.  Następnie umyj kurczaka(...)osusz i pokrój w sporą kostkę. Marynuj mięso przynajmniej 20 minut. Cytrynę pokrój w plastry ok 0,5-1 cm i przetnij na ćwiartki. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Grilluj na patelni grillowej lub na grillu szaszłyki kilka minut. Po upieczeniu posyp tymiankiem świeżym lub suszonym

AZgotuj!
Sałatka kuskus z kurczakiem 307

gorące dni jest niezrównana na zimno. Moim zdaniem najlepsza jest właśnie w lecie, mocno schłodzona, pełna ziół i aromatycznych przypraw. Bez dodatku mięsa stanie się wspaniałą przystawka do grillowanych mięs. Sałatka nie wymaga wielkich nakładów pracy, ani wielu składników - wystarczy, że mamy dobrą oliwę, pomidora, czosnek, cytrynę i miętę, rzeczy moim zdaniem obowiązkowe, jeśli chodzi o kuskusową sałatkę. Poniższa jest(...)oryginalny smak zaświadczy niezbicie o jej walorach. Kto jeszcze nie miał okazji spróbować; do dzieła! Składniki: ok. 400 ml bulionu (drobiowego lub warzywnego, można też użyć wrzątku) 1 mała pierś kurczaka, pokrojona w grubą kostkę 1 marchewka, pokrojona w krążki 200g kaszki kuskus lub bulgur 1 duży pomidor, pokrojony w niewielką kostkę 3-4 zielone cebulki, pokrojone w grube krążki

Kuchnia Prezydentowej
Czosnkowe kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką 336

szynkę szwarcwaldzką były strzałem w dziesiątkę. Myślę, że nadadzą się na niejedno spotkanie grillowe w gronie rodziny i przyjaciół.  Czosnkowe kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka - około 300 g około 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej marynata: 50 ml oleju sól i pieprz 1 duży ząbek czosnku PRZYGOTOWANIE: Filet myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w poprzek(...)powstałej marynaty wkładamy kąski kurczaka i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Następnie na plastrze szynki szwarcwaldzkiej układamy kąsek kurczaka i otulamy go dokładnie szynką - spinamy wykałaczkami.  Grillujemy na rozgrzanym grillu po kilka - kilkanaście minut z dwóch stron.  Kąski mają być rumiane, można przykryć na kilka minut folią aluminiową jeżeli grillujemy na klasycznym grillu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sycylijski obiad z cytrynową nutką 207

polskich warunkach też można zasmakować w czymś pysznym i zastąpić z powodzeniem czymś innym, by uzyskać niemal ten sam efekt. Składniki -ziemniaki -vinaigrette Monini lime i pomarańcza -piersi z kurczaka pokrojone w paski -Karahi Chicken Masala, to przyprawa bez chemii od  Skworcu -mielona suszona szałwia i rozmaryn -sól różowa himalajska -buraczki zasmażane od Orzech  zaskakująco pyszne i naturalne(...)zalej vinaigrettem i odstaw do lodówki na godzinkę. Ziemniaki obierz, posół, dodaj szałwię i rozmaryn mielony, zalej vinaigrettem wymieszaj. Rozgrzej rondel z grubym dnem, u mnie patelnia-garnek do grillowania z kopułą, pod którą wytworzy się para odpowiedzialna za duszenie. Na dnie garnka poukładaj kurczaka, zalej vinaigrettem- nie należy się go bać.Idealnie nam skruszy kurczaka. Na wierzch dajemy ziemniaki

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak nie tylko pieczony i dobrze przyprawiony 102

względu na chorobę. A także dla dzieci, jak i osób w podeszłym wieku. Mięso drobiowe jest łatwo przyswajalne i lekkostrawne. Przy czym najbardziej polecane jest mięso pochodzące z piersi kurczaka lub indyka. Polacy doceniają walory mięsa drobiowego, bo spożycie tego produktu ocenia się na dwadzieścia pięć procent ogólnie spożywanego mięsa. Jest to jednak wciąż za mało, ponieważ w wielu(...)zdecydowana większość konsumentów przepada i nie może obejść się bez mięsa pochodzącego od kur. Czyli przepada za kurczakiem, który podawany jest w różnej postaci. Gdyż można go gotować, piec, grillować, smażyć, dusić. Oczywiście w każdej postaci najlepiej smakuje dobrze przyprawiony. Czym przyprawić kurczaka ? Istnieje masa przypraw do kurczaka. Począwszy od tych, które możemy kupić w sklepie, po te sporządzane samodzielnie

ProstePesto.pl
Szaszłyki z kurczaka z grilla 133

przygotowania. Można je zjeść w towarzystwie sałatki, pieczywa czy również ziemniaków lub kaszy. PRZEPIS NA SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z GRILLA Składniki na szaszłyki z kurczaka z grilla: 500g piersi z kurczaka 2 cebule łyżeczka słodkiej papryki spora szczypta ostrej papryki pół łyżeczki curry sól pieprz 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego Jak zrobić szaszłyki z kurczaka z grilla: Mięso(...)Olej mieszamy z papryką, solą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem – marynatą nacieramy mięso i zostawiamy na godzinę w lodówce. Po tym czasie kurczaka nadziewamy na patyczki, przekładając kawałkami cebuli. Grillujemy. Artykuł Szaszłyki z kurczaka z grilla pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Czosnkowy kurczak grillowany 182

lato w pełni, słońce i upał za oknem, nie przemawiały do mnie ciężkie, mięsne sosy, tylko mięsiowo w bardziej lżejszej wersji . Te wymagania spełnił z nawiązką kurczak grillowany ! Kurczaka zamarynowałam dzień wcześniej w wonnym zestawie przypraw: sól, pieprz ziołowy i suszony czosnek niedźwiedzi . Aby czosnkowej dobroci było tu jeszcze więcej, mięso wysmarowałam dodatkowo kremowym w konsystencji sosem czosnkowym od FOLWARK(...)jedzenia - satysfakcjonująco zaspokojone :) Z racji niedużej pracochłonności dania, dodaję przepis do cotygodniowej akcji Błyskawiczny Piątek . Jej podsumowanie można znaleźć na blogu - c.d.n .  Składniki na 2 porcje: 2 podwójne piersi z kurczaka - duże 1-2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego sos czosnkowy FOLWARK - do zamarynowania mięsa sól, pieprz ziołowy - do smaku olej rzepakowy - do smażenia Piersi z kurczaka dokładnie umyć

Grunt to przepis!
Paella z ośmiornicą i kurczakiem 150

pominąć. Przepis na paelle to luźna formuła, w której mieszczą się różne produkty i ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia. Składniki: 100 g chorizo, pokrojone w plasterki 250 g piersi kurczaka, pokrojona w kawałki ośmiornica, wcześniej ugotowana* 1 cebula, drobno pokrojona 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 2 pomidory, sparzone, obrane ze skóry, pokrojone(...)litr bulionu drobiowego oliwa kilka nitek szafranu 1/2 łyżeczki kurkumy sól pieprz 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku cytryna kilka czarnych oliwek grillowana papryka czerwona Przygotowanie: * Jak ugotować ośmiornicę? Jeśli ośmiornica jest mrożona, należy ją rozmrozić i umyć. W dużym garnku zagotowujemy wodę z 1 cebulą, 2 liśćmi laurowymi, kilkoma ziarnami pieprzu i korą

Smakowity Blog Kulinarny
Jak zrzucić kilka zbędnych kilogramów? Przykładowe lekkie przepisy, pomocnicza woda lecznicza oraz inne porady. 178

rzodkiewką. Lekkie i syte, bez dodatku jajka.   Makaronowe kokardki pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light) Lekkie makaronowe miseczki w kokosowo-cynamonowym sosie z soczystym jabłuszkiem  Pierś z kurczaka z piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie (oczywiście bez dodatku w postaci frytek) Pomidorowy sos ziołowy z ryżem Ala'leczo - lekkie danie  Czas na obiad czyli zdrowsza wersja(...)pieczenia Pyszne i zdrowe cieciorkowe ciasteczka kokosowo-bakaliowe (na płatkach jaglanych) Cynamonowy deser sernikowy chia z jabłkami Jaglane pucharki chałwowo-owocowe na słodkie zdrowie. Zdrowa słodycz każdego dnia. Grillowane jabłka z cynamonem i musli Kokosowo-owocowy deserniczek śniadaniowy - smacznie, lekko i pożywnie Trójwarstwowy deser kawowo-bananowy Truskawkowy pucharek pod cytrynowo-serową chmurką z nutą orzeźwiającej mięty Letni poranek, czyli pyszny

Słodkie okruszki
Indyk ze szparagami 145

łyżki octu balsamicznego – 1 łyżka miodu – sól i pieprz do podania: sałata i pieczone ziemniaczki Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty wrzucamy do misy blendera i miksujemy. Pierś indyka kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso obtaczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny lub na całą noc. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Obieramy ziemniaki(...)pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor ok. 30-40 minut. W międzyczasie kroimy cebulę w kostkę, czosnek w plasterki. Od szparagów odłamujemy twardą końcówkę. Grillujemy je na patelni. Pomidorki przekrawamy na pół. Patelnie rozgrzewamy i wylewamy oliwę. Cebulę i czosnek wrzucamy i podsmażamy mieszając. Następnie dodajemy podgillowane wcześniej szparagi i na końcu pomidorki. Doprawiamy całość solą

I LOVE LIFE
Pieczone mielone z pęczakiem 124

jakby jednogarnkowe, tylko pieczone na blasze w piekarniku :) 2-3 porcje 100 g kaszy pęczak (ja użyłam mieszanki pęczak, groszek, vermicelli produkowanej przez Melvit dla sieci Biedronka) 2 piersi kurczaka 3 kostki mrożonego szpinaku 1 jajko 3 łyżki parmezanu przyprawy: sól, garam masala, majeranek sos: szklanka przecieru pomidorowego ząbek czosnku przyprawy: majeranek i sól Kaszę gotujemy. Ciepłą kaszę mieszamy(...)dłoniach formujemy z masy duże kulki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy dłonią. Pieczemy ok. 30 minut. Po tym czasie posypujemy pozostałym parmezanem i grillujemy ok. 5-10 minut. Przecier podgrzewamy w rondelku z dodatkiem przypraw i czosnku przeciśniętego przez praskę. #myAmbition

Kucharzyca
Szaszłyki drobiowe z piekarnika 405

SKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 6 plasterków boczku wędzonego 4 duże cebule 1 łyżka prażonych płatków czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska PRZYGOTOWANIE: Mięso umyj i oczyść. Pokrój w kostkę (kawałki 2-3 cm). Cebulę pokrój w ćwiartki. Boczek w kwadratowe(...)plastry (z jednego kawałka 3 kwadraty). Nabijaj na patyczek na przemian. Posyp przyprawami skrop oliwą. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Temperatura 200 stopni opcja termoobiegu z grillowaniem

ClauditteMissCooking
Zupa wiosenna z dorszem. 166

diety naszych dzieciaków ryby.  Pan Dorsz Dorsz ma kila zalet: należy do grupy najmniej kalorycznych ryb; świetnie nadaje się do gotowania. Idealnie sprawdza się podczas smażenia i grillowania jak również duszenia w warzywach. Czy wiesz, że..... Dobrze wiedzieć, że ryby w diecie naszych maluszków pełnią bardzo ważną rolę. Stąd tez kilka odpowiedzi na najczęściej zadane przez rodziców pytania: Ryby(...)zaleceniami ryba w diecie malucha może pojawić się już w 6 miesiącu życia u dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym i w 7 miesiącu u dzieci karmionych piersią. Rybę należy podawać ostrożnie, ponieważ pewien procent dzieci, około 3-4%, jest uczulona na ich białko. http://canpolbabies.com/ Które gatunki ryb będą najlepsze dla brzuszków dzieci? Warto podawać dziecku ryby morskie

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania