gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:63/372)

33. Kasza jaglana z kurczakiem i warzywami w jajku 353

kurczaka + ulubione przyprawy (u mnie papryka słodka, ostra, kurkuma, curry) - puszka groszku konserwowego - papryka  - garść szpinaku - cebula - 2 jajka - ząbek czosnku   - kiełki Mung Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurczaka oczyszczamy, usuwamy "brzydkie" części i kroimy na małe kawałeczki. Obsypujemy przyprawami i odkładamy na chwilę. Paprykę i cebulę kroimy w  kosteczkę. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem

Be Fit Be Strong
Filet z kurczaka z ziemniaczanym farszem 341

piersi kurczaka -5-6 średnich ziemniaków -1/2 czerwonej papryki -1 cebula -5 dkg masła -przyprawa warzywna -przyprawa do mięs -olej -natka pietruszki Obrane ziemniaki gotujemy w bulionie warzywnym. Z piersi kurczaka odcinamy małe, luźne części. Filety przecinamy na dwie części. Odcięte części kroimy w drobną kostkę. Paprykę opiekamy lub grillujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Paprykę również kroimy

Maminek kulinarny
Kurczak pieczony na butelce piwa 393

Bardzo rzadko piekę kurczaka w całości. Przygotowywałam już kurczaka po polsku , ale tym razem nie chciałam go faszerować. O kurczaku pieczonym na butelce słyszałam już dawno

dom-agi.pl
Koperkowa sałatka z kurczakiem 268

duży pęczek koperku sól ziołowa olej do smażenia majonez Makaron ryżowy ugotować wg przepisu na opakowaniu, dobrze osączyć i wystudzić. Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę, oprószyć solą ziołową i usmażyć na oleju, wystudzić. Może być też mięso gotowane. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać posiekany koperek. Dokładnie wymieszać a następnie

Monia miesza i gotuje
Makaron z papryką, brokułem, serem korycińskim w sosie śmietanowym 174

brokuł, kilka plasterków sera korycińskiego Czesławy Zarzeckiej , 400 ml kremówki, 2 łyżeczki suszonych pomidorów, 1 łyżeczka bazylii, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną paprykę i różyczki brokuła (obgotowane w osolonej wodzie ok. 2-3 minutki

Aga w kuchni
Krupnik z ogórkiem kiszonym i pieczarkami 205

pieczarek 5 średniej wielkości ziemniaków 40 dag kiszonych ogórków 2 łyżki śmietany do zabielenia sól, pieprz, gałka muszkatołowa szczypiorek Sposób przygotowania: Ćwiartki z kurczaka zalewamy 3 l wody, dodajemy łyżkę przyprawy uniwersalnej gotujemy ok. 30 min. Pieczarki kroimy w plasterki i odparowujemy na patelni z nadmiaru wody. Mięso wyjmujemy, oddzielamy od kości kroimy na drobne kawałki. Dodajemy kaszę

Pobite gary Barbary
pora na zupę fasolową 128

słodkiej śmietany domowe maggi sól, pieprz natka pietruszki lub koperku sposób przygotowania Na trzy godziny przed gotowaniem, szklankę fasoli wrzucamy  do  niewielkiego garnka, zalewamy dwiema szklankami wody  i pozwalamy by się moczyła. Kurczaka dzielimy na dwa kawałki, selera naciowego dokładnie myjemy i kroimy w drobniejsze części. Do  garnka wlewamy olej rozgrzewamy go, a następnie szklimy(...)garnka z fasolą zlewamy wodę, zalewamy ziarna fasoli świeżą wodą, wstawiamy garnek  na płytę, lekko solimy zawartość i gotujemy na niewielkim ogniu, przez godzinę. Ugotowany wywar odlewamy do innego naczynia ( najlepiej przez sito), dokładając do niego  mięso z kurczaka (warzywa  i kości odrzucamy). Teraz w garnku rozgrzewamy masło, dodajemy do niego drobno posiekana cebulę i lekko

Miód i pieprz
Kurczak z pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 464

minutach dodajemy obrane i pokrojone w paski pieczarki. Całość dusi się na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 min. W tym czasie zamarynowanego wcześniej kurczaka, pokrojonego w paski (ok. 2 cm x 6 cm) gotujemy na parze, co trwa ok. 10 min. Do marynaty użyliśmy oliwy z oliwek, 2 ząbków czosnku, soli, pieprzu, bazylii i przyprawy Knorr do mięs(...)Rozwijamy je, środkiem pozostawiając ok. 8 cm pas, po bokach natomiast nacinamy prostopadle do niego paski szerokości mniej więcej 1 cm. Pieczarki i cebulkę odcedzamy i układamy razem z kurczakiem pośrodku naszego ciasta. Z wierzchu możemy posypać je jeszcze startym żółtym serem. Następnie zaplatamy warkocz, pozostawiając między paskami niewielkie przestrzenie, tak by woda zgromadzona w pieczarkach mogła jeszcze częściowo odparować

Ania i Marcin gotują
Chickenburger 223

spotkałam się chyba z takimi własnej roboty. Dlatego też chętnie jadamy wszelkiego rodzaju hamburgery, fishburgery i kebaby w domu - takie własnej roboty. Tym razem postanowiłam wykorzystać kurczaka z rosołu - nie lubię mięsa drobiowego - gotowanego więc zawsze staram się jakoś go przerobić jak już robię rosół   Chickenburger ugotowane mięso z kurczaka troszkę masła pieprz syczuański (lub inne ulubione przyprawy), papryka

sierotka maRysia w kuchni
Krem z kukurydzy z kurczakiem i tymiankiem 139

puszki kukurydzy1 marchewka1 pietruszka½ selera1 cebula3 ząbki czosnku2 ziela angielskie2 kostki rosołoweŚwieży tymianekOliwa z oliwek, papryka ostraSól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Na oliwie podsmażamy kurczaka pokrojonego w drobną kostkę. Doprawiamy go solą pieprzem i szczyptą ostrej papryki.W garnku do gotującej się wody dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę i czosnek. Dorzucamy(...)dwie kostki rosołowe i ziele angielskie. Do w pół ugotowanych warzyw dokładamy kukurydzę i świeży tymianek. Gdy warzywa w bulionie będą już miękkie, blendujemy wszystkie składniki.Gotujemy jeszcze chwilę na gazie, dokładamy usmażonego kurczaka i doprawiamy krem solą i pieprzem

kulinarnyJa
Szpinakowe sakiewki z kurczakiem i kalarepą 225

doprawiamy solą, pieprzem i liściem lubczyku. Wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości. Makaron gotujemy ok. 7 minut w delikatnie osolonej wodzie. Musimy pamiętać, że pełnoziarniste makarony gotujemy znacznie krócej. Makaron mieszamy z kurczakiem. Przygotowanym farszem napełniamy naleśniki, tworząc sakiewkę. Możemy je spiąć wykałaczkami lub związać szczypiorkiem lub koperkiem

VioletoweKucharzenie
Eksperymenty Brasileiro 244

świeżej mięty. Gdy kurczak lekko się już przyrumieni przykrywamy i dusimy. Nie ma potrzeby dodawania wody. Pamiętajmy tylko aby zmniejszyć ogień.2) Gotujemy w między czasie marchewkę, sól dodajemy wedle uznania.3) Ugotowaną marchewkę dodajemy do duszącego się kurczaka z warzywami. Mieszamy i zostawiamy jeszcze chwilę na ogniu. Jako dodatek polecamy ugotowany biały ryż. A także wino białe, lekko wytrawne.Smacznego

Smaki Brazylii
Penne z brokułem i piersią kurczaka w sosie z serka mascarpone. 317

Składniki - makaron penne 30 dkg. - pojedyncza pierś z kurczaka - brokuł - cebula - serek mascarpone 200g. - łyżeczka masła, olej - czosnek granulowany, sól, domowa wegeta, cukier Wykonanie Makaron gotuje w lekko osolonej wodzie al dente. Piersi z kurczaka kroje w średniej wielkości kosteczkę i podsmażam na złoty kolor na odrobinie oleju, doprawiam domową wegetą i czosnkiem. Na łyżce masła podsmażam pokrojoną w drobniutką

Kuchnia z widokiem na ogród
Sycąca zupa z kurczakiem, dynią i jarmużem / Chicken, pumkin and kale soup 247

zupy, jeśli lubisz rzadsze – dodaj więcej bulionu. Polecam! Scroll down for recipe in English Sycąca zupa z kurczakiem, dynią i jarmużem (6-8 porcji) Składniki: 2 piersi z kurczaka, ugotowane lub usmażone  i pokrojone w grubą kostkę 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku,drobno posiekane lub przeciśnięte przez(...)przez 4 -5 minut, do zeszklenia. Dodaj bulion i dynię, zmniejsz ogień i gotuj delikatnie pod przykryciem przez 15-20 minut, aż dynia zmięknie. Dodaj kurczaka i jarmuż i dopraw zupę solą i pieprzem. Gotuj przez kolejne 5 – 7 minut, aż jarmuż zmięknie. Następnie dodaj śmietankę, gałkę muszkatołową i wymieszaj. Gotuj 2-3 minuty i dopraw solą i pieprzem

karmelowy
Tajskie Massaman Curry 227

dodatków. Pasty to fajny sposób na poznanie nowych smaków bardzo zbliżonych do tych autentycznych. A jak już złapiecie bakcyla, możecie spróbować gotować curry całkiem od podstaw. Składniki: 1 opakowanie pasty Massaman Curry 1 puszka mleka kokosowego 1 pierś kurczaka 6 dużych białych pieczarek 8 małych młodych ziemniaków garść orzechów nerkowca pęczek zielonej pietruszki 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka sosu(...)rybnego 1/2 łyżeczki brązowego cukru lub syropu klonowego Metoda:  Kurczaka kroimy w małe kawałki. Pieczarki obieramy i dzielimy na 8 części. Pieotruszkę drobno posiekamy. Ziemniaki obieramy, kroimy na cząstki i gotujemy w nieposolonej wodzie, aż będą pół twarde. Po ugotowaniu zachowujemy wodę z ziemniaków. Pastę curry wrzucamy do garnka teflonowego i rozgrzewamy, wrzucamy kurczaka i mieszamy do momentu

MamaOskarka