mały 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurty naturalnego sól, pieprz WYKONANIE: Brokuł płuczemy, oddzielmy różyczki i gotujemy ok. 15 min ( nie rozgotować) Kurczaka płuczemy, kroimy w kostkę lub paski. Zalewamy sosem sojowym i odstawiamy na godzinę. Po godzinie mięso obsmażamy na oleju. Brokuł studzimy i łączymy z kawałkami kurczaka. Przygotowujemy
W kuchennym oknie Ewysmażyć mieszając ok. 3 minut aż zmięknie. Po tym czasie zwiększyć ogień i wrzucić kurczaka z marynatą. Przesmażyć kolejne 3 minuty. Dolać wody, listki laurowe, przykryć i dusić 30 minut aż mięso się ugotuje. Po tym czasie dodać śmietanę, wymieszać i gotować bez przykrycia kolejne 15 minut aż sos zgęstnieje. Jak zawsze, podawać z ryżem i/lub
W kuchni wieczoremdokładnie mieszamy go z pastą cebulowo - przyprawowym. Dodajemy korę cynamonową, kardamon i żurawinę. Zalewamy kurczaka ok szklanką wody i dodajemy szczyptę cukru. Patelnie przykrywamy i gotujemy potrawkę na średnim ogniu ok 30 minut. Gdy kurczak będzie miękki dodajemy do niego mleczko kokosowe. Gotowe!!! Kurczaka podałam z kaszą kuskus ale równie wybornie będzie smakował z ryżem. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnimarynata do kurczaka kostka rosołowa drobiowa Przygotowanie :Kaszę gryczaną oraz mrożoną fasolkę szparagową gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu z tym że do gotującej się wód wrzucam po połowie kostki rosołowej. Pierś kurczaka kroję w ok 1cm paseczki i wkładam do przygotowanej marynaty ( każdy ma swoją sprawdzoną ), boczek kroję w plastry. Długość tych plastrów powinna wystarczyć na owinięcie
Mechanik w kuchniimbir. Gotuję kilka minut po czym dodaję ananasa pokrojonego w kostkę-bez soku. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczam 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Przed końcem gotowania dodaję umytą i poszatkowana pietruszkę. Smacznego Post Kurczak w sosie ananasowo-kokosowym pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plskoro tyle plusów ma ''cycek'' to czemu go nie jeść? Wychodząc naprzeciw oskarżeniom, ruszam z kolejną serią. Zaraz po ''co z żółtkami'' będzie ''co z kurczakiem'', mam nadzieję, że się zainspirujecie i gotować będziecie ! A ja nie czuje jak rymuje? SKŁADNIKI PODANE NA JEDNĄ PORCJĘ. SKŁADNIKI: - 100G piersi z kurczaka - papryka czerwona -papryczka chili - cebula malutka lub 1/5 dużej
fitolarun.blogspot.comCzaniecki, 2 garście rukoli, 1 podwójna pierś kurczaka, 1 por, 300 g pieczarek, 1 cebula, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Następnie kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, cebulkę i por. Przyprawiamy pieprzem i solą. Warzywa mieszamy z kurczakiem i makaronem
Aga w kuchniSkładniki: 500g filetu z piersi kurczaka 200g jogurtu naturalnego 2 zielone papryki curry w proszku pieprz cayenne ostra mielona papryka kurkuma sól, pieprz czarny tabasco Przygotowanie
Gotuj z Rumcajsemhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com 600-800g brokuła 300g pieczonego kurczaka (może być szynka konserwowa lub świeży boczek) 100g pestek dyni 50g
Di gotuje2 piersi z kurczaka (pojedyncze lub jedna podwójna) pokrojona w cienkie paseczki Po pół papryki czerwonej, żółtej, zielonej pokrojonej w wąskie paski 1 Cebula (mała, średnia
Codzienne GotowaniePomysl na to curry podsunela mi Marianna z bloga sniadaniowego polecajac takie wlasnie curry z bloga wolnakuchnia.com. Przejrzalam przepis i troszke z niego zaczerpnelam, ale ostatecznie
Codzienne GotowanieDanie to pochodzi z indyjskiego regionu Goa, jednak swoje korzenie ma w kuchni portugalskiej. Jak wszystkie dania kuchni idyjskiej w sklad tego dania wchodzi wiele przypraw
Codzienne GotowanieDziś wtorek, więc pora na mój "Mięsny Wtorek", dlatego też zapraszam Was na risotto z kurczakiem w 5 smakach. Przepis na tego kurczaka znalazłam w książce
Codzienne GotowanieMięsny wtorek Nadeszła pora na moją ulubioną akcję kulinarną organizowaną przez autorkę bloga Filozofia Smaku - Festiwal Kuchni Arabskiej . Kuchnia arabska to jedna z moich ulubionych
Codzienne GotowanieMięsny wtorek Dziś zapraszam Was na kolejne danie z kuchni tureckiej, które, jeśli lubicie grillować (w końcu niektórzy cały czas maja wakacje) idealnie nadaje się na
Codzienne Gotowanie