 Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem 314
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem 314Pyszne paluchy z ciasta francuskiego. Doskonałe jako dodatek do zup, sałatek ale również jako przekąska. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g 9-10 plastrów szynki
Monia miesza i gotuje Jajka zapiekane w szynce 192
Jajka zapiekane w szynce 192Jajka w szynce Gotowi na weekend? Jutro początek weekendu, a to oznacza, że będzie więcej czasu na… gotowanie! Planujecie leniwy dzionek? Bo właśnie znalazłam Wam zajęcie… Przedstawiam propozycję na iście weekendowe śniadanie, czyli jajka zapiekane w szynce. I wcale nie jest takie pracochłonne, więc nie martwcie się- nie zajmie Wam całego wolnego czasu w sobotni poranek. Jest przy tym całkiem(...)Zwłaszcza gdy jesienne chłody nie dają za wygraną. Dania Lunch , Przekąska , Śniadanie Kuchnia Europejska Keyword jajka w szynce Porcje 6 sztuk Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 15-20 minut Składniki 6 plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej 6 jajek masło klarowane do wysmarowania foremek rucola do podania sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza. Silikonową
Modern Cave Girl Roladki z szynki i sera 1141
Roladki z szynki i sera 1141Roladki są ekspresowe do zrobienia, nawet jak goście już w progu. Ładnie wyglądają i szybko znikają z talerza. Goście z pewnością będą zadowoleni a domownicy również
Ala piecze i gotuje Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem 175
Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem 175Jajka faszerowane szynką, posypane przyjemnie pikantnym i aromatycznym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli śniadania. Składniki: 7 jajek 200g gotowanej i wędzonej szynki 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 pęczki szczypiorku sól pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie
Szalona Kuchnia Eweliny Sałatka Ziemniaczana z Szynką 218
Sałatka Ziemniaczana z Szynką 218konserwowego 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach (około 500 g) 3 łyżki majonezu 1 ogórek sałatkowy do smaku: sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Sałatka ziemniaczana z szynką Przygotowanie: Umyte ziemniaki gotuję do miękkości w mundurkach, ugotowane odcedzam i odstawiam do wystudzenia. Wystudzone obieram ze skórki. Ogórka obieram i kroję w kostkę. Wystudzone i obrane ziemniaki kroję w kostkę
Uwaga Babcia Gotuje Galaretka ze szparagami i szynką 179
Galaretka ze szparagami i szynką 179pęczka, należy dodać do smaku bulion. W sumie powinniśmy otrzymać 1,2 l płynu. Galaretę przygotowałam w „keksówce” o długości 25 cm. 500 g białych szparagów, 120 g szynki konserwowej lub gotowanej, sól, cukier, gałka muszkatołowa, lekki bulion drobiowy, 25 g żelatyny, 1 – 1,5 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki, 3 jajka przepiórcze ugotowane na twardo, Szparagi umyć, odłamać końce(...)miękkich warzyw). Do lekko osolonej i ocukrzonej wrzącej wody włożyć szparagi (najlepiej ustawiając je na sztorc, główkami do góry). Gotować pod przykryciem do miękkości. Szparagi wyjąć, wrzucić obierki i gotować około 15 minut. Płyn przecedzić. Dolać bulion drobiowy do uzyskania 1,2 l płynu. Trochę zimnej wody wlać do miski z żelatyną, zamieszać, odczekać chwilę aż żelatyna napęcznieje. Następnie wlać
królestwo garów Spaghetti zapiekane z sosie śmietanowo-pomidorowym z brokułami, szynką i pieczarkami (Spaghetti con broccoletti, prosciutto e ch 235
Spaghetti zapiekane z sosie śmietanowo-pomidorowym z brokułami, szynką i pieczarkami (Spaghetti con broccoletti, prosciutto e ch 235SKŁADNIKI 320 g spaghetti 300 g pieczarek 200 g różyczek brokułów 100 g szynki 100 g sera emmentaler 50 g parmezanu 50 g masła 50 g m ą ki pszennej 250 ml śmietany 300 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku tymianek sol, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 320 g di spaghetti 300 g di funghi champignon(...)farina 250 ml di panna 300 ml di passata 2 spicchi d'aglio timo sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Spaghetti gotujemy al dente. Brokuły gotujemy na parze. Szynkę kroimy w cienkie plasterki. W międzyczasie przygotowujemy sos do zapiekanki. Do rozpuszczonego masła dodajemy m ą k ę , całość podsmażamy ok. 1 minuty
La grande e la piccola cuoca Makaron z tuńczykiem i czerwonym pesto 264
Makaron z tuńczykiem i czerwonym pesto 264czarnych oliwek 2 garści rukoli 50 g parmezanu 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz Pesto z tego przepisu: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makaron-kreatywnie Można użyć oczywiście gotowego. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Szynkę kroimy w paseczki, smażymy na patelni, aż będzie chrupiąca. Pomidory koktajlowe i oliwki przekrajmy na połowę. Dodajemy do szynki pomidorki koktajlowe i oliwki. Podsmażamy przez około 2 -3 minuty
Mania Gotowania Pizza hawajska z szynką, serem, kukurydzą i ananasem 139
Pizza hawajska z szynką, serem, kukurydzą i ananasem 139Pizza hawajska. Pizza hawajska - pyszny przepis na domową pizzę z szynką, kukurydzą i ananasem. Domowa pizza hawajska z szynką, kukurydzą, ananasem, serem mozzarella i czerwoną cebulą. Doskonała z sosem czosnkowym albo pomidorowym. Pizza ta jest jedną z najlepszych i najprostszych jaką zrobisz - ten przepis jest moim absolutnym faworytem. Ciasto na pizzę jest lekkie, chrupiące i ma odpowiednio(...)lekko przestudzić. Przepis na pizzę hawajską z szynką i serem: Przestudzony sos pomidorowy rozsmarować równomiernie na cieście. Następnie ułożyć plasterki szynki, ser mozzarella, kukurydzę, cebulę oraz ananasa. Pizzę piec przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, podawać gorącą z sosem czosnkowym, pomidorowym albo keczupem. Miłego gotowania! Pizza z szynką i serem. Pizza hawajska
Moja Książka Kucharska Szparagi grillowane w szynce parmeńskiej z risotto z zielonym groszkiem i szpinakiem. 157
Szparagi grillowane w szynce parmeńskiej z risotto z zielonym groszkiem i szpinakiem. 157parmeńską i grilluj na patelni grillowej. Do gotowego risotto możesz dodać małą garść startego na tarce parmezanu i 2 łyżki zielonego pesto. Całość wymieszaj. Na risotto ułóż gotowane szparagi w szynce parmeńskiej. TO JEST PYSZNE
SMYKWKUCHNI Sałatka z tortellini 153
Sałatka z tortellini 153Smak farszu można sobie natomiast dobierać dowolnie. U mnie dziś połączenie tortellini z szynką plus serowych. 2 opakowania tortellini puszka ananasa puszka kukurydzy kawałek sera żółtego kawałek szynki majonez sól, pieprz Pierożki gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Szynkę, ser żółty oraz ananasa kroimy w kostkę, kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki sałatki umieszczamy w misce, łączymy z majonezem, oprószamy
Smaki Na Talerzu Chrzanowy żurek wielkanocny 209
Chrzanowy żurek wielkanocny 209ugotowane na twardo jajka Wykonanie: Szynkę pokroiłam w drobną kosteczkę. Do rondla wlałam uprzednio dokładnie wymieszany zakwas oraz wodę. Dodałam pokrojoną szynkę. Mieszając doprowadziłam do wrzenia i gotowałam razem kilka minut, żeby szynka oddała zupie swój smak. Doprawiłam do smaku chrzanem, solą, pieprzem i cukrem. Podałam z ugotowanymi na twardo i pokrojonymi w plasterki jajkami, i domowym chlebem . Chrzanowy
Kuchenne zapiski Edyty Makaron ze szpinakiem 146
Makaron ze szpinakiem 146makaronu drobny, dowolny kształt Instrukcje Makaron gotujemy al dente w lekko posolonej wodzie. W tym czasie kiedy makaron się gotuje na dużą patelnię wlewamy olej i czosnek przeciśnięty przez praskę. Lekko podsmażamy (czosnek należy cały czas mieszać i krótko podsmażać ponieważ szybko się przypala i staje się gorzki). Dodajemy szynkę i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy umyty i posiekany szpinak. Chwilę(...)zredukuje. Na patelnię przekładamy makaron i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą jednak zazwyczaj szynka jest na tyle słona, że to w zupełności wystarczy. Podajemy od razu. Całość można jeszcze posypać parmezanem. Artykuł Makaron ze szpinakiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecam Szynka wołowa dojrzewająca 133
Szynka wołowa dojrzewająca 133Szynka wołowa dojrzewająca jest naprawdę bardzo smaczna. W ten sam sposób można przygotować inne mięsa. Będę dodawała przepisy również na inne mięsa. Im dłużej leży tym bardziej jest wysuszona. Musi wisieć w chłodnym i przewiewnym miejscu, w woreczku przepuszczającym powietrze. Można doprawić w zależności od naszych preferencji smakowych. Dobór przypraw jest tutaj dowolny. Szczerze polecam taki rodzaj wędliny jest wyjątkowo(...)pozostałe przyprawy, wymieszać i dokładnie natrzeć mięso. Umieścić szynkę w woreczku, włożyć świeże zioła i powiesić w chłodnym, przewiewnym miejscu. Po 6 dniach szynka jest gotowa. Oczywiście może wisieć dłużej, będzie bardziej wysuszona. Kiedy jest gotowa przechowujemy w lodówce owiniętą w papier. Smacznego:) Artykuł Szynka wołowa dojrzewająca pochodzi z serwisu gotuj
gotuj ze mną