moim znajomym zawsze smakuje:) Polecam:) Składniki: 200-250 g makaronu ravioli z serem lub mięsem; 1 puszka kukurydzy; 1 puszka mandarynek; 200 g sera żółtego; 300 g szynki konserwowej lub gotowanej; 0,5 puszki ananasa; 2 ząbki czosnku; majonez; 3 łyżki gęstego jogurtu; sól i pieprz; Makaron ravioli ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. Kukurydzę, ananasa i mandarynki
In my kitchenblogu są dietetyczna galaretka z kurczaka , zimne nóżki z golonki , kurczak w galarecie , szynka w galarecie , szynka z warzywami Galaretka z szynką i marchewką. składniki: 100 g szynki konserwowej lub gotowanej 1/4 selera 1 marchew 1 mały por – zielona część mała pietruszka 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego kilka ziaren czarnego pieprzu sól i pieprz do smaku(...)pora zalewamy 600 ml wody, zagotowujemy, dodajemy przyprawy, gotujemy na małym ogniu ok. 45 minut, na ostatnie 5 minut dodajemy brokuła, którego po ugotowaniu studzimy w zimnej wodzie. Z ugotowanego wywaru wyjmujemy warzywa, a wywar przecedzamy przez gęste sito. Żelatynę przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Do szklanego podłużnego naczynia wkładamy posiekaną szynkę, plasterki marchewki, pokrojonego brokuła, szynkę, posiekaną natkę pietruszki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmarchewki 8 łyżek żelatyny 3 ugotowane na twardo jajka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz - do smaku 1,5 litra wody 3 kostki buliony warzywnego Przygotowanie: Marchewkę gotujemy al`dente. Szynkę kroimy w grube paski i wykładamy boki salaterek. Jajka i marchewkę kroimy w plastry. Warzywa odcedzamy z zalewy. Jajka i warzywa i układamy warstwowo w salaterkach. Kostki buliony
Ciastka - domowe słodkościJednak tu poczułam dawne dobre lata i maminą kuchnię. Pewnie nie gotuję tak dobrze jak ona. Wiadomo, mama gotuje zawsze najsmaczniej! Ten gulasz przygotowałam na oleju, jednak zdecydowanie wolę na smalcu. To jest dopiero smak i aromat! Składniki: * 1 kg szynki wieprzowej * olej lub smalec * 2 cebule * 3 ząbki czosnku * majeranek * sól * pieprz * 1 łyżka mąki *3 liście laurowe(...)woda i sok z szynki odparowały. Podlałam 3 szklankami wody, dodałam liść, ziele angielskie i przykryłam pokrywką. Gotowałam do miękkości mięsa (ok. 1 godziny). W czasie gotowania w miarę potrzeby podlewałam wodą. Kiedy szynka była prawie miękka dodałam pokrojoną w piórka cebulę, którą wcześniej zarumieniłam na 2 łyżkach oleju. Posoliłam i dodałam całe ząbki czosnku. Chwilę wszystko jeszcze gotowałam
Pieprzyć z Fantazjąroladki będą wspaniałą przekąską podczas różnych imprez. Do serowego nadzienia możemy wykorzystać tak naprawdę co lubimy lub mamy w lodówce. Wyszły pyszne. Polecam :) WYKONANIE: ok. 15-20 dag szynki konserwowej lub gotowanej w plasterkach serek śmietankowy 150 g 4 łyżki majonezu łyżka żelatyny 1-2 ogórki konserwowe 1/3 czerwonej papryki szczypiorek wg uznania 5 dag startego żółtego sera sól, pieprz
Pani na deserJednym ze standardowych składników „menu imprezowego” są różnego rodzaju mięsne przystawki w galarecie. Swego czasu publikowaliśmy nasz przepis na szynkę w galarecie , teraz przygotujemy w ten sposób wędzonego kurczaka. Oprócz niego wykorzystamy również 4 popularne warzywa: kukurydzę, groszek, paprykę i czarne oliwki. Nadają one galarecie i całej potrawie specyficznego smaku, ale sprawiają również, że bardzo atrakcyjnie ona wygląda. Każde(...)innego wzorca – w ten sposób decydujemy jak nasza przystawka będzie finalnie wyglądała. Zależnie od upodobań, możemy użyć również wędzonego fileta z kurczaka, albo kurczaka pieczonego, smażonego lub gotowanego. Pokrewne inspiracje Szynka w galarecie ze szparagami Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-159 {margin: auto;} #gallery-159 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery
Kulinarna PokusaSmakowite tosty na bogato Smakowite tosty na bogato Do przygotowania tostów potrzebujemy: chleb tostowy masło sałata pomidor ogórek konserwowy jajko gotowane na twardo szynka ser żółty lub inne ulubione dodatki ja użyłam wyżej wymienionych. Smakowite tosty na bogato Wszystkie składniki opłukać i pokroić w plastry. Pieczywo opiec w opiekaczu, posmarować masłem, następnie położyć sałatę oraz szynkę i ogórek
Pomysłowa kuchniaposiekane pomidory, rozmiażdżony czosnek, liść laurowy i ziarenka pieprzu. Gotujemy po przykryciem na małym ogniu ok. 30 minut, tak by zupa trochę zgęstniała. Na 10 minut przed końcem gotowania wrzucamy podsmażoną szynkę, doprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i posypujemy pietruszką. Ostrą przyprawą chili doprawiamy zupę tylko w przypadku gdy podajemy ją dla dorosłych. Podajemy na stół gorącą
Z notatnikaJednak tu poczułam dawne dobre lata i maminą kuchnię. Pewnie nie gotuję tak dobrze jak ona. Wiadomo, mama gotuje zawsze najsmaczniej! Ten gulasz przygotowałam na oleju, jednak zdecydowanie wolę na smalcu. To jest dopiero smak i aromat! Składniki: * 1 kg szynki wieprzowej * olej lub smalec * 2 cebule * 3 ząbki czosnku * majeranek * sól * pieprz * 1 łyżka mąki *3 liście laurowe(...)woda i sok z szynki odparowały. Podlałam 3 szklankami wody, dodałam liść, ziele angielskie i przykryłam pokrywką. Gotowałam do miękkości mięsa (ok. 1 godziny). W czasie gotowania w miarę potrzeby podlewałam wodą. Kiedy szynka była prawie miękka dodałam pokrojoną w piórka cebulę, którą wcześniej zarumieniłam na 2 łyżkach oleju. Posoliłam i dodałam całe ząbki czosnku. Chwilę wszystko jeszcze gotowałam
Pieprzyć z Fantazjąlubię najbardziej w gotowaniu jest etap przejściowy między stanem "Co zrobić na obiad", a euforią "Już wiem" kiedy wpada nam do głowy pomysł. Oczywiście, najlepszy scenariusz zakłada, iż oprócz dobrego pomysłu, mamy też wszystkie potrzebne składniki. Ja miałam wszystkie, czyli aż .... cztery. Ale tylko tyle trzeba, żeby w 5 minut przygotować pyszne tagliatelle z szynką i brokułami(...)Zagotować wodę na makaron. Szynkę pokroić w paseczki. Brokuły ugotować na pół-twardo - nie za długo, aby nie straciły koloru. W czasie gdy makaron się gotuje, na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szynkę i czosnek. Po chwili zalać śmietanką i zagotować. Odcedzone brokuły pokroić na mniejsze kawałki i pod koniec gotowania dodać do sosu śmietanowego. Doprawić solą i pieprzem. Gotować chwilkę
KUCHARNIAżelatyna bulion Wykonanie: W gorącym bulionie (ja miałam warzywny, uzyskany po gotowaniu warzyw na sałatkę) rozpuszczamy żelatynę w ilości przewidzianej na opakowaniu. Studzimy. W tym czasie szynkę kroimy w paseczki. Kukurydzę odcedzamy. Marchewkę gotujemy i kroimy w kostkę. Oczywiście warzyw używamy dowolnych wg upodobania. Możemy użyć gotowanych jajek, czerwonej papryki, groszku konserwowego i wielu innych składników, gdyż tak naprawdę
Walijskie Pichceniequinoy i kawałek szynki ;) Składniki: 3 łyżki ziarna białej quinoy 2 młode marchewki 1 pietruszka plaster selera 2 garście strąków fasoli szparagowej kilka plastrów wędliny np. szynki świeża gałązka lubczyku świeże liście selera kawałek młodego pora (około 8-10 cm) rozmaryn liść laurowy ziele angielskie natka marchewki 1 litr wody pieprz sól Wykonanie: Quinoę najlepiej(...)posiekanymi liśćmi selera i lubczyku, świeżym rozmarynem, liściem laurowym i zielem angielskim, solą, pieprzem. Gotujemy około 15 minut, dodajemy quinoę i gotujemy kolejne 15 minut, pod koniec gotowania dorzucamy kawałki szynki. Podajemy z natka marchewki :) Smacznego
Quinoa Raz!Jeśli lubisz wytrawne śniadania a znudziły ci się kanapki, zrób torty na ciepło, ale jeśli tosty t eż ci się znudziły zrób babeczki z szynką z chrzanem , papryką, jajkiem. Lista składników jest długa... i dowolna, użyj tych które lubisz najbardziej. mam nadzieję, że cię przekonałam, a jeśli nie to powiem ci jeszcze że takie śniadanie przygotujesz(...)drugim śniadaniem do pracy czy nawet podwieczorkiem. Jednym słowem smacznego! Składniki na 6 szt babeczek: 6 kromek tostowego chleba 1/2 czerwonej papryki 3 łyżki ciecierzycy konserwowej lub gotowanej 2 plastry szynki (ok 1 cm grubości) z chrzanem od Duda 3 kiszone ogórki keczup 3 jajka Przygotowanie: Z każdej kromki chleba tostowego wycinamy kółka, ja do tej czynności używam
Życie zaczyna się w kuchniskładniki: 5 jajek 2 średniej wielkości liście jarmużu 4 plasterki dobrej jakości szynki 2 łyżki majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Oddzielamy żółtka od białek. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Jarmuż myjemy, usuwamy główny nerw i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 2 min. Odsączamy z nadmiaru wody i drobno siekamy. Żółtka rozcieramy
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 250 g białej szynki Hańderek 100 g mrożonego groszku 100 g mrożonej marchewki 3 jajka Składniki na wywar: 0,5 kg kurzych łapek 2 marchewki / 1 pietruszka 1 łyżka żelatyny 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu 1 płaska łyżeczka cukru sól(...)ocet. Wymieszać i spróbować, jeśli smak jest dobry, dodać rozpuszczoną żelatynę. Marchewkę i groszek wrzucić do gotującej się wody i gotować około 3 minut, odcedzić. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół w poprzek. Szynkę pokroić w kostkę 1*1 cm. Przygotować 6 niedużych naczyń, na dno każdego wlać po 1 łyżce galarety i wstawić do lodówki
Gosia gotuje