gotowana szynka - 5856 przepisów (strona:30/391)

Kotlety makaronowe z paluszkami krabowymi 85

minut do lodówki. Uformować kotlety i smażyć na patelni, na oleju. Myślę, że jeśli nie lubi się surimi można ten składnik zamienić np. na dowolną rybę, szynkę, mięso gotowane z kurczaka lub dodać inne warzywa

Przepisy Mikołaja
Na początku były kwiatki- czyli kremowe risotto z szynką i kwiatkami dyni 130

Takie specjały jak kwiaty dyni czy cukinii są coraz bardziej dostępne w naszych sklepach, a czasem nawet, wydawałoby się, na zupełnie pospolitych straganach targowych. Jednak o

Pichceniomania
Pieczony filet z kurczaka na kanapki 595

namyśle już wiem czemu, nie zdążyłam nigdy zrobić zdjęcia, zjedli… 😉 Przykładowe przepisy na nasze mięsne domowe wyroby: Kiełbasa ze słoika Schab suszony w piekarniku Suszony schab wieprzowy Szynka domowa gotowana Baton wieprzowy gotowany Pasztety Schab z żurawiną gotowany Pieczeń rzymska z pieczarkami i marchewką Schab ze śliwką Boczek faszerowany Karkówka pieczona miodowa Karczek rolowany z boczkiem Mielonka dojrzewająca. Kiełbasa mielona

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Żurek tradycyjny wielkanocny z białą kiełbasą i jajkiem. 182

już na śniadanie wielkanocne, w innych w porze obiadu. U mnie na obiad, na śniadaniu królują jajka, wędliny i sałatki. Mój żurek gotuję na wędzonce, przeważnie jest to szynka wędzona do gotowania, swojskim boczku i białej kiełbasie, podaję z jajkami ugotowanymi na twardo. Polecam :) Składniki - 40-50 dag wędzonki lub boczku wędzonego ( najlepiej pół na pół ) - 3-4 pętka białej

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty 152

się kroić w plastry i smarować. Pyszny i wilgotny . Jeśli nie macie jeszcze ulubionego przepisu a pasztet – to może być właśnie ten. Spróbujcie! I DZIEŃ – smażenie i gotowanie 500g szynki wieprzowej albo mięsa z królika 500g pręgi wołowej lub antrykotu albo szynki z dzika 500g karkówki wieprzowej 500g łopatki wieprzowej 500g surowego boczku 200g słoniny surowej 2 cebule /250-300g

Karo in the Kitchen
Nadziewane pomidory na dwa sposoby 95

Sposób pierwszy Składniki: -2 pomidory -2 duże plastry szynki białej gotowanej -2 małe korniszony -2 plastry żółtego sera -szczypiorek -łyżeczka majonezu Odcinamy wierzch pomidorów, wydrążamy środek, który można przechować w lodówce i użyć np. do sosu lub zupy pomidorowej. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę i mieszamy z majonezem. Napełniamy pomidory. Sposób drugi Składniki: -2 pomidory -mała puszka tuńczyka

Kulinarne przemyslenia
Szczawiowa z wkładką 102

garnka wlewamy wodę 3 litry. Włoszczyznę( marchew, seler i pietruszkę) myjemy i obieramy, ścieramy na tarce i wkładamy do garnka z wodą.Dodajemy ziele angielskie i listek laurowy.Dodajemy szynkę i gotujemy na małym ogniu koło godziny, po tym czasie dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i nadal gotujemy doprawiając już teraz solą i pieprzem.Gotujemy dalej, aż nam zmiękną ziemniaczki, teraz dodajemy

Różowa kuchnia
Rogaliki na wytrawnie z szynką i żółtym serem 239

przygotować na imprezę, na piknik czy do pracy. Smakują na ciepło i zimno. Polecam Post Rogaliki na wytrawnie z szynką i żółtym serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pasztet/wątrobianka na kanapki bez pieczenia 116

inspirację tamtą pastą. Składniki : 500 g wątróbki indyczej 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu garść żurawin sos z pieczeni (u mnie sos z pieczenia szynki ) Wątróbkę gotować ok. 30 minut w wodzie z dodatkiem przypraw. Długość gotowania jest zależna od tego, czy z nakłutej wątróbki nie wycieka krew. Wątróbkę wyjąć i ostudzić. Zmiksować w malakserze, stopniowo

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta z łososiem i szparagami 180

szparagi niebawem się kończy, więc nie prześpijcie ich! Można jeść je na milion sposobów. My proponujemy szybki numerek – tartę. Można je też podawać duszone, smażone lub gotowane, z szynka parmeńską, sosem holenderskim lub berneńskim, fetą, jajkiem sadzonym. Cokolwiek podpowie Wam wyobraźnia… Tylko patrząc na szparagi, lepiej trzymajcie ją na wodzy… Składniki: pęczek białych szparagów płat łososia

GRUBY WAŁEK
Sałatka ziemniaczana z szynką i żółtym serem 143

nasze życie, że wszystko przemija. Kwiaty przekwitają, ludzie umierają, a rosliny rosną i są zbierane w swoim najlepszym okresie.  Składniki: 0,5 kg ugotowanych ziemniaków 100 g gotowanej wędzonej szynki 100 g  ulubionego sera żółtego  1 pęczek rzodkiewki 1/2 pęczka szczypiorku kilka listków świeżej bazylli, mięty i oregano Dresing: 1 płaska łyżeczka miodu naturalnego 2 łyżki octu

Gosia gotuje
Rok bloga-popularne przepisy na pieczyste. 165

pieczeń i nie ma nic wspólnego ze ścierwem. Jednak przy okazji publikacji tego postu wzbogaciłam nieco swoją wiedzę. Zapraszam do obejrzenia popularnych postów na smaczne pieczone, duszone i gotowane mięska . Szynka rolowana Klops domowy z kawałkami kurczaka Szynka wieprzowa pieczona KURCZAK FASZEROWANY ŚLIWKĄ I ŻURAWINĄ SZYNKA DROBIOWA PASZTET DOMOWY SZYNKA Z SZYNKOWARU ROLADA SCHABOWA MIELONKA DOMOWA SMACZNEGO Czekam na Państwa

W kuchennym oknie Ewy
Szynka na świąteczny stół 104

lepszego jak przyrządzona domowym sposobem wędlina na światecznym stole. Zaletą takiej szynki jest to, że możemy do gotowania użyć ulubionych przypraw, jest prosta w przyrządzeniu i przede wszystkim nie zawiera niepotrzebnych składników chemicznych oraz dużej ilości soli. Warto więc zakupić dobry kawałek szynki wieprzowej i poświecić jej odrobinę czasu 🙂 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject(...)wyciagamy szynkę, wodę solimy wg. uznania, u mnie to były 3 łyżki na 2 kg mięsa,  dodajemy wszystkie oczyszczone warzywa i zioła, wkładamy ponownie szynkę i powoli doprowadzamy do wrzenia, po czym gotujemy na bardzo wolnym ogniu ( wywar ma pyrkać!) 10 minut. Ściągamy garnek z ognia i pod przykryciem odstawiamy na całą noc do wystygniecia. Następnego dnia znowu doprowadzamy

Kulinarne przemyslenia
Szynka duszona z żurawiną i boczkiem 243

ogień, podduszamy pod przykryciem przez 20-30 minut. Następnie szynkę odwracamy, dodajemy 1 szklankę bulionu (bulion możemy zastąpić wodą) i ponownie podduszamy przez 30-40 minut. Czas gotowania zależy od wielkości szynki, na 1/2 kg przypada 30 minut gotowania. Do czystego garnka dodajemy 200 ml śmietany 30%, 100 g masła, 3-4 gałązki tymianku (porwane) i igły z 1 gałązki(...)łyżki rozbijamy ziemniaki, aby uzyskać konsystencję purée. Następnie przez sitko przelewamy do ziemniaków śmietanę z masłem, gotujemy, cały czas mieszając, aby powstało purée. Dodajemy pieprz i sól. Całość mieszamy. Na talerz wykładamy purée, polewamy je sosem z cebuli i żurawin, na wierzchu układamy szynkę, którą dekorujemy kawałkiem rozmarynu i kroimy na kawałki.  Smacznego

Zainspiruj się kuchnią
Makaron z pieczarkami, szynką szwarcwaldzką w sosie smietanowo – kaparowym 173

dodatkiem kaparów wyostrza smak całego dania i nadaje mu fajnego, oryginalnego smaku. Polecam,potrawa smakuje przepysznie Post Makaron z pieczarkami, szynką szwarcwaldzką w sosie smietanowo – kaparowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania