gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:94/261)

Zapiekanka makaronowa z pomidorami 256

twarde części. Wrzuć do cebuli i czosnku. Zwiększ nieco ogień i smaż 5-7 minut, aż pomidory zaczną się rozpadać. Dodaj marchewkę. Duś kolejnych kilka minut. Do pomidorów wlej szklankę wody i wsyp proszek na sos. Dokładnie wymieszaj. Gotuj 2-3 minutki. Zamiast sosu możesz dać mały koncentrat pomidorowy i przyprawy w ilości wg uznania: sól, pieprz, bazylię. Do naczynia

Anioszek w kuchni
Zupa jarzynowa letnia 185

łyżka mąki 1 szklanka mleka 2 łyżki masła pęczek koperku sól morska i świeżo mielony pieprz   Przygotowanie zupy jarzynowej: Marchewki i seler obierz, umyj, pokrój w małą kostkę. Wrzuć do garnka, zalej wrzącą wodą. Przykryj i gotuj 10 minut. W tym czasie umyj fasolkę szparagową, odkrój końcówki i pokrój w 1 cm kawałki. Kapustę białą poszatkuj w kostkę. Kalafior

Moja Delicja
Zupa meksykańska 192

mięso. Cebulę kroimy w pół plasterki, dodajemy do mięsa. Całość podsmażamy ok. 5 minut. Zieloną paprykę kroimy w kosteczkę, pietruszkę oraz marchewkę obieramy i kroimy w kółeczka, pieczarki w plasterki. Warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą, dokładnie mieszamy, gotujemy. Pod koniec dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość doprawiamy przyprawą

VioletoweKucharzenie
Szybka zupa jarzynowa 146

ostra papryka, szczypta kminku) pół paczki mrożonych warzyw, na zupę jarzynową (ja swoją kupiłam w Biedronce, były w niej: kalafior, brukselka, marchewka, fasolka, por) słoiczek koncentratu pomidorowego (najlepszy z netto) woda jogurt naturalny do zabielenia Sposób przygotowania: Kurczaka gotujemy w litrze wody, aż będzie miękki (przynajmniej dwa razy wymieniamy wodę, żeby pozbyć się piany która powstaje podczas gotowania

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zupa tajska 168

potrzebne składniki nie są trudne w zdobyciu :) Inspirowałam się na przepisach od  Kwestii smaku   i  Simply lifetimie .  Składniki na bulion tajski 2 litry wody 2 marchewki 1 por 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżeczki soku z limonki 2 łyżeczki startego imbiru 1/2 papryczki chilli  zupa tajska(...)startego imbiru 2 łyżki oleju 2 łyżki posiekanego szczypiorku natka pietruszki sól do smaku  Sposób przygotowania Przygotować garnek z wodą. Marchewkę i por pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do garnka. Dodać resztę składników na bulion i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 45 minut.  Krewetki rozmrozić i usunąć ogonki. Przełożyć do miski i dodać przeciśnięty przez

pink envelope
Sałatka na zimę z białej kapusty i pieczarek. 276

Kapustę drobno poszatkować. Cebulę pokroić w cienkie plastry. Marchew obrać, opłukać, pokroić w cienkie paseczki lub talarki. Poszatkowaną kapustę , cebulę oraz marchewkę wsypać do dużego naczynia i dokładnie wszystko razem wymieszać. Następnie wsypać do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i ugotować w małym garnku, a następnie odcedzić. Ogórki kiszone pokroić w cienkie plastry

Przepisy i porady kulinarne
Rosół 113

lubczyku 1 kostka rosołowa sól,pieprz Sposób przygotowania 1. Kurczaka umyć i przełożyć do garnka. 2. Warzywa obrać i dokładnie umyć. Marchewkę pokroić w słupki, cebulkę obsmażyć na łyżce oleju. 3.Kurczaka i warzywa zalać ok. 4 litrami wody. Gotować NA JAK NAJMNIEJSZYM GAZIE! (rosół gotowany na większym gazie będzie mętny). Dodać niepokrojoną natkę i lubczyk 4. Gdy warzywa będą już

A Ty Smakuj Mnie
Dietetyczny chłodnik z botwinki :) 124

caynne - 200 g jogurtu naturalnego - natka pietruszki do posypania - habżyki cebulowo-czosnkowe Buraczki należy delikatnie oskrobać i skropić sokiem z cytryny. Marchewkę, pietruszkę, seler, por - obierz i pokrój według upodobań. Włóż do wody razem z buraczkami, przypraw i gotuj 40 min. Następnie dołóż pokrojoną botwinkę i gotuj jeszcze 15 minut. Zupę ostudź, pozostawiając ją bez przykrycia. Następnie dodaj jogurt, starannie

Zdrowie na języku :P
Zupa z batatów, marchewki i dyni / Sweet potato, carrot and pumkin soup 192

czosnek i cebulę. Smaż przez około 5 minut, do zeszklenia (uważaj by nie przypalić czosnku bo robi się gorzki). Dodaj w marchewkę, dynię, i bataty, wymieszaj, po czym dodaj bulion. Dopraw curry, kminem rzymskim solą i pieprzem i gotuj na średnim ogniu przez około 30 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa staną się miękkie. W międzyczasie umieść orzeszki

karmelowy
Kapuśniak 163

duża laska kiełbasyliść laurowyziele angielskiesól, pieprz2 ząbki czosnku1/2 łyżeczki kminkuSposób przygotowania:1. Kapustę dobrze odcisnąć, drobno pokroić.2. Warzywa obrać, ziemniaki, marchewkę i selera pokroić w kostkę, cebulę posiekać.3. Kiełbasę pokroić w półplasterki.4. Żeberko zalać wodą, gotować, dorzucić pokrojone w kostkę warzywa, liść laurowy, kminek i ziele angielskie. Gotować, aż warzywa będą miękkie.5. W międzyczasie cebulę posiekać

Kuchnia domowa Ani
Warzywna zapiekanka 165

Dzisiaj będzie pysznie i na ciepło. W Warszawie pogoda smutna, to trzeba sobie ciut rozpogodzić ten dzień.Będą warzywa, będzie ser a dodatki podania zostawiam oczywiście

pieprzny smaczek
PEKIŃSKI BIGOS CZYLI BIGOS Z PEKINKI 155

Z kapusty pekińskiej zazwyczaj robimy różnego rodzaju surówki... no bo co tu innego wymyślić? A ja mając w lodówce niewykorzystane 2 główki pomyślałam, że może tak

Walijskie Pichcenie
Rosół II 335

będziemy spieszyć, tym będzie pyszniejsza i mniej mętna.  Dlatego polecam, rozpocząć gotowanie rosołu tuż po sniadaniu :) Nie spieszmy się, a rosół będzie rewelacyjny. Oczywiście wszyscy wiemy, że to nasza narodowa potrawa, którą z całego serca polecam. Zaczynamy: Składniki: 1,5-2 kg kurczak 2-3 marchewki 1-2 pietruszki 1 cebula kawałek por seler natka pietruszki I selera naciowego

Smaki Edyty
Zupa-krem warzywna, wegańska (dieta Dr. Dąbrowskiej) 188

wody domowa kostka rosołowa warzywna 3 marchewki pietruszka kawałek selera kawałek  pora mała cebulka sól pieprz cząber, 2 szczypty Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę obieramy i kroimy na niewielkie kawałki. Pora w plasterki. Wrzucamy warzywa do gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej i przypraw. Gotujemy, aż warzywa będą półmiękki. Miksujemy zupę. Osoby wychodzące z diety lub nie będące

chwile dla mnie
GULASZ MEKSYKAŃSKI. 145

Paprykę i chili pozbawiam gniazd nasiennych i drobno kroję. Dodaję do kiełbasy, przesmażam. Następnie wrzucam osączoną z zalewy czerwoną fasolę i marchewkę. Groszek dodaję wraz z połową zalewy. Całość duszę około 10 minut, po czym dodaję koncentrat pomidorowy. Gotuję na wolnym gazie jeszcze 5-10 minut. Podaję na ciepło z kaszą. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka insertCookd("27b884e2a0039e1e4d4a51e4bd3ae44e

W kuchni Karmel-itki
C - Wielkanocny żurek 180

kiełbasy 4   litry wody sól i pieprz do smaku ok. 8 jaj Wędzonkę zalać wodą, dodać namoczone wcześniej grzyby, całą marchewkę, podzieloną na pół cebulę, dwie gałązki natki pietruszki, liść laurowy, pokrojony w ćwiartkę czosnek, ziele angielskie. Gotować aż mięso zacznie odchodzić od kości, wówczas wędzonkę wyjąć, boczek pokroić w kostkę i wraz z obranym mięsem z powrotem dodać

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Terrina wielkanocna 2689

rosołu, 6 łyżeczek żelatyny, sól i czarny pieprz, Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Groszek z marchwią gotujemy ok. 5 minut (muszą być jędrne), przelewamy zimną wodą, zostawiamy na durszlaku do ostudzenia., Szynkę kroimy w grubą kostkę. Mieszamy warzywa: marchewkę, groszek, kukurydzę i pokrojoną szynkę. W gorącym rosole rozpuszczamy wcześniej napęczniałą w zimnej wodzie żelatynę (żelatynę zalewamy(...)sztywno, dodajemy sos majonezowy, dalej ubijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy zaczynający tężeć rosół z żelatyną, chwilkę ubijamy, aż się wszystko połączy. Formę wyściełamy folią spożywczą, na dnie układamy gotowane jajka, warzywa z szynką.i zalewamy przygotowaną białą masą, wstawiamy do lodówki do stężenia. Ja przygotowałam rano to danie, więc po przyjściu z pracy galaretka była już gotowa, idealnie stężała

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krem z dyni i batatów 102

przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 30 min Czas całkowity 45 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 30 min Czas całkowity 45 min Składniki 500 g dyni 450 g batatów 1,5 litra bulionu warzywnego * 2 średnie marchewki 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy do momentu, aż cebulka się zeszkli. Dodajemy bataty i marchew. Mieszamy i podsmażamy wszystko razem około 2-3 minut. Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy dynię i wszystkie przyprawy. Gotujemy do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę zdejmujemy z palnika i miksujemy na gładki krem. Jeśli zachodzi

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania