gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:177/261)

Zupa z ogórków kiszonych z kurczakiem 81

niej mięso, to wyjdzie nam pyszne danie jednogarnkowe. Składniki: ·        25 dag mięsa z fileta pieczonego ·        2 duże marchewki ·        1 duża pietruszka ·        4 ogórki kiszone ·        1 średni przecier pomidorowy(...)kostkę i przekładamy do garnka. 2.    Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do ziemniaków. 3.    Zalewamy wodą i gotujemy. 4.    W międzyczasie wsypujemy Vegetę i dodajemy kostki rosołowe, sól oraz pieprz. 5.    Gdy warzywa są już prawie miękkie, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki

Kulinarna Chwila
Kawior warzywny 69

daję około 2 łyżek) Krok po Kroku 1 Wszystkie warzywa obieramy. Cukinię i cebulę kroimy w drobną kostkę, a marchewkę i buraki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. 2 Cebulę i cukinię podsmażamy na oleju i dodajemy marchewkę. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy przez kilka minut. 3 Do powstałej masy dodajemy kechup, sól i starte na drobnej(...)ogniu przez około 30 minut. Na kilka minut przed końcem dodajemy rozdrobniony czosnek, pietruszkę i zioła. 4 Warzywny kawior przechowujemy w szklanym słoiku w lodówce. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Kawior warzywny pochodzi z serwisu uDolores.pl - Tylko Sprawdzwone Przepisy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Żurek z kapustą kiszoną 84

marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 300 g kapusty kiszonej 500 ml żuru 100 g mrożonych kurek 1 cebula 1 łyżka masła kminek mielony sól,pieprz Przygotowanie Mięso wkładamy do zimnej wody ( 1,2 l ), wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, zagotowujemy. Żeberka wyciągamy, oddzielamy mięso od kości. Do garnka wrzucamy starte na dużych oczkach, jarzyny, gotujemy aż będą

R'n'G Kitchen
Czarny ryż jaśminowy z warzywami 173

duża marchewka 4 pieczarki 2 łyżki masła 1 malutka cukinia 1mała kapusta pak choi 1 łyżeczka ziół prowansalskich na czubek noża papryczki chili 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Wykonanie : Do garnka wlewamy 400 ml wody i zagotowujemy z 1/2 łyżeczki soli, następnie wsypujemy ryż przepłukany na sicie wodą. Gotujemy około

Sama słodycz i szczypta chili
Wegańska zupa farmerska 226

marchewki łyżeczka soli łyżeczka czosnku suszonego łyżeczka pieprzu ziołowego cztery kostki „miłości” (bulionowe, przepis tu) 3 łyżki oleju roślinnego 3 l wody Przygotowanie: Cebulę posiekaj i wrzuć do garnka na rozgrzany olej. Po chwili, gdy się zeszkli dodaj suszony czosnek i pieprz ziołowy. Wrzuć soczewice i fasolkę, jeżeli używasz suchej oraz pęczak. Dolej 1 litr wody i gotuj

greenscarf
Flaczki wołowe 147

kawałek marchewka - 1 szt seler - kawałek pietruszka - 1 szt liście laurowe - 2 szt ziele angielskie gałka muszkatołowa świeżo starta - 0,5 łyżeczki papryka czerwona ostra majeranek - 1 łyżka sól i pieprz imbir - 0,5 łyżeczki Zasmażka: 2 łyżki masło 1 łyżka mąki Sposób przygotowania: Wołowinę umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie , sól i listki laurowe, gotować

Kuchnia Danusi
Zapiekanka makaronowo-warzywna pod beszamelem 169

marchewki mrożonej 100 g fasolki szparagowej mrożonej 200 g makaronu świderki por (biała część) 200 g sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek szczypiorek Sos: 4 łyżki masła 2 łyżki mąki 600-700 ml mleka gałka muszkatołowa sól ,pieprz Przygotowanie   Brokuł dzielimy na różyczki i blanszujemy na lekko posłodzonym wrzątku (2-3 min) ,odcedzamy. Marchew i fasolkę gotujemy

R'n'G Kitchen
PSTRĄG PIECZONY NA WARZYWACH 207

marchewki mini od Iglotex-u.Zapraszam na stronę firmy gdzie znjadziecie cały asortyment. IGLOTEX Olej który wybrałam do skropienia ryby to olej dyniowy SEMCO . Olej o zabarwieniu zielono-bordowym, dzięki obecności carotinoidenu,  tłoczony jest w naszym zakładzie metodą "na zimno" z najwyższej jakości nasion dyni oleistej  (Cucurbitae oleum). Dzięki przyjemnemu smakowi i zapachowi bardzo dobrze sprawdza się z gotowanymi ziemniakami

Z Majeczką w kuchni
Sok z kiszonych buraków 361

gotowany burak ma dosyć wysoki indeks glikemiczny, więc powinny jeść go na surowo. Buraczany sok ma właściwości uodporniające i przeciwwirusowe. Zawiera bakterie kwasu mlekowego, powstałe w trakcie fermentacji. Bakterie te regulują pracę jelit i pobudzają trawienie. Nie wspominając o tym, że jest również doskonałym remedium na przysłowiowego kaca. Możemy go pić bez dodatków albo wymieszany z sokiem marchewki

Kulinarne przygody Gatity
Kapusta wigilijna z podgrzybkami, borowikami i żurawiną 151

marchewkę, kminek, czarnuszkę, wlać wino, doprawić solą i pieprzem, przykryć i dusić na małym ogniu przez około 40 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać pokrojone w kostkę jabłka i pozostałe przyprawy: kardamon, gałkę muszkatołową, liście laurowe, jałowiec, ziele angielskie oraz grzyby i suszoną żurawinę - po czym na wolnym ogniu pichcić jeszcze przez kolejną godzinkę. Pod koniec gotowania można

Delicious Titbits
Kurczak curry z jogurtem 338

marchewkę. Dodać curry i smażyć jeszcze chwilę do momentu, kiedy przyprawa odda cały aromat. Warzywa zdjąć z patelni i odstawić. Następnie na tej samej patelni usmażyć kawałki mięsa przez 3-4 minuty z każdej strony. Dodać warzywa oraz śmietanę. Doprawić cynamonem i dusić około 20 minut. Na koniec dodać zielony groszek, doprawić całość sokiem z cytryny i gotować jeszcze

Świat Domowej Kuchni
Tortellini po wegetariańsku 171

marchewkę i pora, duś chwilkę. Dodaj przyprawy do Burrito. Wymieszaj. Następnie pół łyżeczki kolendry.  Dodaj trochę pieprzu ziołowego, oliwy z oliwek, soli.  Wymieszaj, zamknij, duś pod przykryciem. Następnie dodaj salsy pomidorowej, wymieszaj, przykryj , duś. Dodaj selera naciowego. Od czasu do czasu sprawdzaj smak. Gdy wszystko ładnie się udusi, zagotuj wode i wrzuć tortellini Polsoja na wrzątek i gotuj

Z Kuchni Do Kuchni
pierś na parze z warzywami... 173

ćwiartka, marchewka 3 sztuki, ziemniaki młode 4 sztuki, pieprz mielony - do smaku, sól morska - do smaku pojedynczą pierś opłukać i włożyć do wkładu do pary marchew młodą, małe ziemniaki młode oskrobać, opłukać i do wkładu włożyć z ćwiartki młodej kapusty usunąć głąb, opłukać id o wkładu włożyć wkład ustawić na garnku z odpowiednią ilością wody i pod przykryciem gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Ruchanki i troszkę o kuchni kaszubskiej 336

Baba gotowana – tradycyjna potrawa wielkanocna Grucholec - baba ziemniaczana, podawana z surówką z cebuli i ogórka Kiszka kaszubska – pokrojona na talarki, smażona na słoninie Bumbe - kluchy nadziewane, najczęściej boczkiem i serem Plińce – placki ziemniaczane, podawane ze śmietaną i cukrem Prażnica – jajecznica Jarzyna z marchwi i brukwi Kwaszone gurczi – ogórki kiszone, Mizeria - gurczi na kwaśno Kartuskie ogórki – pasteryzowane z cebulą, marchewką

Czarnawisienka
Barszcz ukraiński 296

pewno nie chodziło jej o dzisiejszy zamiennik prawdziwej zupy.  Aby więc kultywować rodzinne tradycje ugotowałam dziś barszcz ukraiński, kolejną ulubioną zupę w moim domu. Barszcz ukraiński Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały kawałek selera 5 średnich ziemniaków 1,5 litra bulionu   ( na bazie  warzywnej pasty bulionowej ) 1 puszka białej fasoli 350 g buraków 1/2 łyżeczki kwasku(...)łyżki śmietany 18% sól pieprz 1,5 łyżki posiekanego koperku  Wykonanie: Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie oprócz buraków wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy, aż warzywa będą miękkie, dodajemy buraki i kwasek cytrynowy, pamiętajmy, żeby kwasek dodawać z burakami. Ma on na celu zachowania ładnego koloru buraków, ale gdybyśmy go dodali wcześniej, ziemniaki

Kulinarne przygody Gatity
Zupa ogórkowa 148

oraz marchewkę kroimy na mniejsze kawałki po czym rozdrabniamy w robocie kuchennym. Przekładamy do 2,5-3 litrowego garnka. Pierś z kurczaka kroimi na drobne kawałki i wrzucamy do garnka. Ziemniaki obieramy, a następnie kroimi w centymetrową kosteczkę. Dokładamy do pozostałych składników. Dodajemy masło, łyżkę vegety, kostkę rosołową oraz odrobinę pieprzu. Wszystko to zalewamy litrem wrzątku. Mieszamy i gotujemy

W mojej holenderskiej kuchni
Hindu kuszaj! 215

profanacja. W myśl zasady- jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz- postanowiłam sprofanować smak dzieciństwa. Nie żałuję!  Marchewka z groszkiem po hindusku 3-4 średnie ziemniaki 1 puszka marchewki z groszkiem 1 mała cebula 1,5 łyżeczki kuminu szczypta chilli oliwa z oliwek (bądź masło) sól ( cukier) do smaku Ziemniaki ugotowałam w mundurkach, wystudziłam, obrałam, a następnie pokroiłam(...)kostkę.  Cebulę pokroiłam w piórka.  Na rozgrzaną patelnię wrzuciłam kmin, po 5s chilli, wymieszałam i dodałam cebulę.  Kiedy cebula się zeszkliła dodałam marchew z groszkiem i gotowałam krótką chwilę.  Na koniec wrzuciłam ziemniaki.  Całość  doprawiłam solą i gotowałam jeszcze chwilkę

bastalena
Zupa tajska - Mój #1 !!! 187

szparagowa, marchewka,groszek) 1 i 1/2 szkl bulionu sok z limonki kolendra olej Trawę cytrynową kroimy na mniejsze kawałki ( 1-2 cm). Galangal lub imbir ścieramy na tarce lub drobno siekamy. W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy kawałki trawy i galanalu. Dodajemy pastę curry. Dobrze mieszamy i chwilę podsmażamy. Sos rybny rozrabiamy z cukrem. Dodajemy go do garnka. Chwilkę gotujemy. Następnie

Olikowa kuchnia
Risotto z łososiem i szpinakiem 168

Całe gotowanie risotto powinno zająć od 15-20 minut. Powinno mieć kremową konsystencję, ale absolutnie nie może być rozgotowane. Ryż powinien pozostać lekko al dente. Na końcu do risotto wmieszać masło, doprawić solą i pieprzem. Podawać natychmiast, posypane wiórkami sera grana padano. Smacznego! Wyliczenia: łosoś 10 zł ryż 5 zł bulion (2 kg porcji rosołowej 6 zł, 3 marchewki

Obiad za dychę
Fasolka po bretońsku 223

marchewki, po kawałku pora i selera, 3 cebule, koncentrat pomidorowy (mała puszka), 4 łyżki pikantnego keczupu, sól, pieprz, łyżeczka przyprawa do fasolki po bretońsku, łyżeczka majeranku, olej do smażenia, 1,5 łyżki mąki.   Przygotowanie Fasolę moczyć przez 12 godz. W tej samej wodzie ją ugotować wraz z oczyszczonymi pokrojonymi w kostkę warzywami oraz pokrojonym w kostkę boczkiem. Gotować

Z miłości do słodkości
KREM Z DYNI. 151

było nudno i mdło. KREM Z DYNI Z JABŁKIEM. na 4-6 porcji 1 kg obranej dyni 3-4 kwaskowate jabłka 3-4 szklanki bulionu warzywnego 2 marchewki 2 duże cebule 2 ząbki czosnku olej z pestek dyni sól, pieprz,  lubczyk Cebulę, czosnek obieram i siekam (nie musi być dokładnie). Podsmażam  na dwóch łyżkach oleju z pestek dyni(...)momentu, aż się zeszkli. Dynię, obrane jabłka i marchew kroję na mniejsze części, dodaję do podsmażanej cebuli  z czosnkiem, zalewam bulionem do poziomu warzyw i gotuję całość,  aż do miękkości. W trakcie gotowania dodaję łyżkę lubczyku. Kiedy warzywa są już miękkie, zdejmuję z palnika, miksuję na gładki, gęsty krem za pomocą blendera. Doprawiam solą i pieprzem.  Podaję

W kuchni Karmel-itki
Pasztet drobiowy z warzywami 461

marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 1 por, 1 jajko, 2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżka masła, 2 łyżki oleju, świeża bazylia lub1 łyżka mrożonej bazylii, 1/2 pęczku zielonej pietruszki, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, sól, pieprz. Mięso wraz z obranymi warzywami władamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy sól, ziele angielskie, iście laurowe oraz kawałek pora. Gotujemy na wolnym

Delicious Titbits
Rosół na niedzielny obiad i bulion do wykorzystania. 214

Zrobienie idealnego rosołu zajęło mi kilka lat. No nie żebym ten sam rosół gotował przez ten czas, kwestia dojścia do perfekcji.Pamiętam, że właśnie niedzielny rosół, był pierwszym złożonym daniem, które zrobiłem w wieku niespełna ośmiu lat. Babcia, która zachorowała wtedy, leżała w łóżku i instruowała mnie jak etapami go przygotować.Ważny jest wybór mięsa. Rosół ma być esencjonalny, pełen(...)wyjaśnię poniżej.Czego użyłem tym razem:-kawałek mięsa wołowego tzw. zrazowego-szyja i skrzydełko indycze-korpus kaczki- dwa żołądki gęsie-kawałek nieobranej cukinii-dobrze opalona cebula-5 marchewek-4 pietruszki-duży seler-ząbek czosnku-8 liści laurowych-pół garści ziela angielskiego-pieprz czarny ziarnisty mała garść-suszona papryczka chili (maks cm, bez nasion)-por-kawałek kapusty włoskiej-pietruszka zielona-świeży

BaRepas
Sałatka szwedzka 315

To już mój ostatni w tym sezonie przepis na przetwory z ogórków. Znana i lubiana sałatka szwedzka czyli po prostu chrupiące plasterki idealne na kanapkę i

Monia miesza i gotuje
Flaki z żołądków drobiowych 60

marchewki * 1 pietruszka * 10 cm pora małego * 2 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * masło * 1 łyżka mąki * majeranek * sól, pieprz * papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, imbir * liść selera i liście pora Ugotowałam ćwiartkę kurczaka z liściem pora i selera w odrobinie posolonej wodzie. Żołądki oczyściłam, opłukałam, pokroiłam na mniejsze kawałki, sparzyłam i odlałam wodę. Wywarem z gotowania ćwiartki

Pieprzyć z Fantazją
Młoda kapusta z boczkiem w śmietanie 180

marchewki 250 g boczku wędzonego cebula 200 ml śmietany 18% pęczek świeżego koperku łyżka mąki pszennej sól, pieprz Przygotowanie Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, przekrawamy na ćwiartki, odkrawamy głąb i szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę i boczek kroimy w kostkę. Kapustę i marchew wkładamy do garnka, zalewamy półtora szklanki wody, wsypujemy łyżeczkę soli i gotujemy

e-PrzepisyKulinarne
Kasza orkiszowa z pesto, ciecierzycą i papryką 209

marchewki 2 łyżki prażonych orzeszków pinii 3 łyżki startego parmezanu 3-4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki wody szczypta soli oraz pieprzu 1 łyżka soku z cytryny Składniki na pesto miksujemy dokładnie za pomocą blendera lub malaksera na pesto lub jeśli mamy tyle cierpliwości ucieramy w moździerzu. Gotową pastę przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Kaszę gotujemy

Mango Papaja
Filet z kurczaka w warzywach z kaszą bulgur 148

marchewki -1/2 czerwonej papryki -cukinia -20 dkg mrożonego zielonego groszku -20 dkg kalafiora ( może być mrożony ) -ząbek czosnku -5 cebulek szalotek -sól, pieprz ziołowy i naturalny -czosnek niedźwiedzi -słodka papryka -olej -masło -bulion warzywny Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, skrapiamy olejem, mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania warzyw. Marchew gotujemy

Maminek kulinarny
Zupa jarzynowa z chrupiącymi dodatkami 125

straganach pełno pięknych, kolorowych i zdrowych warzyw. Zobaczcie także 40 pomysłów na letnie obiady Jarzynowa zupa z kalafiorem, brokułami i młodą kapustą posypana rzodkiewką i dymką Składniki: 2 duże marchewki 2 małe pietruszki 2 udka z kurczaka 1/3 brokuła 1 mały kalafior 1/4 dużej, młodej kapusty białej 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek dymki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Umyte udka(...)wrzucamy do 2 litrowego garnka z wrzącą wodą, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę marchew i pietruszkę.  Gdy powstanie wywar,  dodajemy poszatkowaną kapustę, różyczki kalafiora oraz brokuły. Gotujemy do miękkości, doprawiamy do smaku.  Zupę podajemy z kawałkami rzodkiewki i posiekaną dymką

Moja smaczna kuchnia
WARZYWNE PASZTECIKI Z SOCZEWICY Z ORZECHAMI 201

marchewka 1 pietruszka kawałek ok. 6 cm selera 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 średniej cebuli 2-3 ząbki czosnku 2/3 szklanki pokruszonych orzechów włoskich 1 jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne Soczewicę zalewam 2- 2,5 szklankami wrzątku i gotuję

W kuchni Karmel-itki
Zupa rybna z harissą i kluseczkami kładzionymi 158

pasowały bowiem dużo bardziej od ziemniaków. Potrzebne nam: - 400g mieszanki ryb morskich (u mnie z Biedronki, ale lepiej kupcie sami kawałek rekina i łososia) - kilka krewetek koktajlowych - cebula - pół marchewki - puszka pomidorów krojonych - 1,5 litra bulionu warzywnego - 1 łyżeczka harissy - przyprawa do ryb - sól - pieprz czarny mielony - cząber - 1 łyżka oliwy Kluseczki kładzione: - spore jajko - 125 ml wody(...)czubatych łyżek mąki pszennej - sól Przygotowanie:  Do garnka z gorącym bulionem wrzucić mieszankę ryb i krewetki, dodać pokrojone w kostkę cebulę i marchew oraz pomidory z puszki. Gotować na średnim ogniu ok. 10 minut. Dodać oliwę, harissę i doprawić do smaku. Składniki na kluseczki wymieszać w miseczce. Ciasto na kluski ma mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Gdy zupa zacznie

W poszukiwaniu inspiracji
Krem z pora. 177

marchewka mały kawałek pietruszki i selera szczypta gałki muszkatołowa 2 kostki bulionu drobiowego 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz, vegeta trochę szczypiorku lub pietruszki-do posypania plaster 100gr. łososia wędzonego WYKONANIE: Por kroimy na półkrążki, smażymy na klarowanym maśle , aż się zeszkli, dodajemy pozostałe pokrojone w kostkę warzywa   w garnku zagotować bulion, dodać zeszklony por i warzywa, gotować

Kuchnia Beaty
SAŁATKA JARZYNOWA 319

marchewki - 2-3 pietruszki - 1 seler - ogórki kiszone - litrowy słoik - puszka groszku - puszka kukurydzy - 3-4 szare renety - 8-10 jajek - 4-5 czerwonych cebul - majonez wedle uznania (Najlepiej domowy. My dajemy sporo - około 3/4 litrowego słoika), - pierz ziołowy (u nas bardzo dużo!!! Minimum 1 opakowanie) - pieprz czarny, do smaku - przyprawa warzywna (najlepiej domowa, do smaku) WYKONANIE: Warzywa gotujemy

Wypisz Wymaluj
No to klops! Ale z cukinią w środku :) 148

gotowanych jajec. Oto klops po małym tuningu ;) Do środka mięcha wkładamy młodą cukinię, a do środka cukinii kolorowe warzywa. Efekt wizualny jest powalający :) w smaku zresztą też pyszne, na gorąco na obiad jak i na zimno do pajdy chleba :)Składniki:1 kg mięsa gulaszowego, wieprzowego (zmielonego)2 jajka + 1 białko1 młoda cukiniasłoik mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek zielony oraz marchewka

Bon Appetit Małgorzaty
Domowy ketchup pikantny 150

marchewka 0,5 pietruszki 1 duża cebula 0,5 małego selera 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki cukru trzcinowego 0,5 łyżki soli 0,5 płaskiej łyżeczki pieprzu 15 ml. octu jabłkowego 0,5 płaskiej łyżeczki papryki słodkiej 0,5 łyżeczki płatków chilli  Pomidory, czosnek i cebulę pokroić na nieduże kawałki, resztę warzyw zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Gotować

chwile dla mnie
Comber jagnięcy z karmelizowanymi warzywami 215

marchewki 2 pietruszki kilka-kilkanaście ząbków czosnku (nieobranych) sól morska świeżo mielony pieprz duża stołowa łyżka miodu 12 małych młodych ziemniaków WYKONANIE Mięso z każdej strony posypujemy solą morską, pieprzem i kuminem. Polewamy oliwą z oliwek, posypujemy posiekanym cząbrem i dokładnie rozprowadzamy oliwę po mięsie. Odstawiamy na 1-2 godziny. Przed grillowaniem mięso musi mieć temperaturę pokojową. Gotujemy młode ziemniaki

OstryKęs
Francuskie kwadraty na przekaske 220

gotuje dobrze nam znane i szybkie potrawy. Nuda! Postanowilam cos temu zaradzic, co nagle okazalo sie byc dla mnie dosc trudne. Mam wrazenie, ze dopadlo mnie wiosenne przesilenie i na nic nie mam sily ani ochoty. Zniknelam jednak w kuchni w celu przygotowania szybkiej przekaski. Niedlugo w miejsce tych mniej zdrowych i bardziej kalorycznych pojawia sie chrupiace mlode marchewki, ogorek

Przysmaki Karolki
Kurczak z makaronem w sosie słodko kwaśnym II - sweet sour noodles with chicken 313

niesamowicie niebiański..no I przede wszystkim mamy wiecej czasu dla siebie  :) Zaczynamy  Składniki: 2 łyżki oleju orzechowego 1 cebula 4 piersi z kurczaka 1-2 marchewki 1-2 papryki 100 gr bambusa 55 gr nerkowca- cashew nuts  Składniki na sos: 200 ml wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 5 łyżek octu ryżowego 4 łyżki brązowego(...)łyżki sosu sojowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki imbiru sól Wykonanie sosu: Odlewamy 100 ml wody I dodajemy mąki ziemniaczanej, reszta składników gotujemy w rondelku, po zagotowaniu dodajemy rozrobioną mąke  ziemniaczaną, zagotowujemy I odstawiamy. Na woku na olej wrzucamy posztkowaną cebulę- smażymy na dużym oleju ok 1-2 min. Dodajemy pokrojoną w pół

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania