zielony pieprz. Mieszamy i podgrzewamy aż wszystko się połączy. Po 20 minutach wyjmujemy mięso z piekarnika, zalewamy sosem i zapiekamy jeszcze przez 10 minut. MARCHEWKI GLAZUROWANE W MIODZIE (WEDŁUG GORDONA RAMSAYA) Kilka lub kilkanaście marchewek 50 g masła 2 łyżki miodu sól, pieprz Marchewki obieramy. Jeżeli mamy małe młode marchewki to bierzemy je w całości. Jeśli większe to kroimy wzdłuż
Marder&Marder Manufacturerzadko tutaj bywam, nie dlatego, by wrzucić wyłącznie dania na konkursy, a dopadła mnie kuchenna depresja. Jednak po pewnej rozmowie, przestałam wreszcie przejmować się, że nie potrafię gotować, jak Gordon Ramsey i gdy tylko wrócę z poligonu, wracam też tutaj, by gościć o wiele częściej. ;) (dwie spore porcje) makaron spaghetti (w ilości nam odpowiadającej) 4 niewielkie lub 2 spore czerwone
Kuchenna KontrrewolucyaPrzepis podpatrzony u Gordona Ramsay`a. Przepis wydawał się ciekawy ale efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Rewelacyjne danie i rewelacyjne połączenie składników. Polecam warto wypróbować. Składniki: makaron na spaghetti 2 - 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka oliwy 3 - 4 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 1 puszka sardynek w oliwie 1 łyżeczka oregano rukola sól pieprz Wykonanie: Na patelni rozgrzać około
Mama GotujePrzepis na sałatkę siekaną pochodzi z kursu gotowania z Gordonem Ramsay`em. Postanowiłam ją przygotować przede wszystkim dlatego, że robi się ją między innymi z ciecierzycy. Ciecierzycę przygotowywałam już na wiele sposobów, ale w sałatce pojawiła się po raz pierwszy. proporcje składników można dobrać według własnego uznania. Moim zdaniem sałatka się udała. Składniki: pomidorki winogronowe - małe opakowanie 1 czerwona papryka
Mama GotujeBardzo lubię wszelkie odmiany fasoli i grochu. Jakiś czas temu oglądałam odcinek kursu gotowania z Gordonem Ramsay`em, w którym był podany właśnie ten przepis. Ponieważ wykonanie tego dania było szybkie i naprawdę proste, postanowiłam wypróbować ten przepis. Rezultat wyszedł naprawdę świetnie. Polecam ten przepis nie tylko dla miłośników fasoli. Fasolę ta polecam z domowymi nachos . Składniki: 1 szklanka czarnej
Mama GotujeProsty, łatwy i szybki do przygotowania delikatny Sernik z malinami z lekkim posmakiem cytrynowym. Kwaskowe maliny oraz skórka z cytryny świetnie kontrastują ze słodyczą sernika. Składniki
Moja Delicjacienkie i delikatne, chociaż te w sobie coś miały, że jadłam je również bez nadzienia. Spróbujcie, a może Wam posmakują. Dla przypomnienia przepis na moje ulubione naleśniki wg. przepisu Gordona Ramsay'a - tutaj , naleśniki wg. Julii Child - tutaj i naleśniki na piwie - tutaj . Naleśniki zostały usmażone na mojej ulubionej patelni do naleśników, którą otrzymałam od firmy Neoflam . 'naleśniki na drożdżach
CookYourselfstół, w szczególności słodkości:) Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Mazurek z wiśniami
karmelowynapisze :) Dla mnie przede wszystkim liczy się gest i osoba, książka, cóż, może przy następnych przepisach zapunktuje u mnie. Agnieszko, dziękuję :* Ps. Nadal podoba mi się Amaro i uwielbiam Gordona Ramseya :) Jednak piec wolę z kobiecych przepisów. No to do dzieła moi Kochani! Czas abyście poznali sekrety mojej fantazji, sposób przygotowania kremu z książki też zmieniłam pod siebie
Blondynka Gotujemnóstwo podejść i zawsze coś mi nie pasowało. Niby smaczna, dla niektórych pyszna, a dla mnie nadal to nie było TO! Ostatnio zrobiłam wersję zbliżoną do ideału, przepis wg Gordona Ramsaya, ale nie mówię, że nadal nie będę testować SKŁADNIKI 120 g chłodnego masła 1/2 szkl. cukru 1 jajko 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki zimnej wody PRZYGOTOWANIE Masło utrzeć
zabawa smakiemMoja kulinarna biblioteczka powiększyła się ostatnio o parę nowych pozycji, między innymi o książkę „Kuchenne Rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler”. Magda Gessler obok Gordona Ramsay’a to mój kulinarny autorytet, więc potraw jej autorstwa nie może zabraknąć na blogu (oczywiście tych, które sprawdziliśmy i zasmakowały nam na tyle, aby otrzymać miano Mojej Delicji :) ). W książce znalazłam przepis
Moja Delicjapowinna w nim stanąć. Agar? Nie było czasu. Żelatyna! Zmiksowałam , zamieszałam i co chwilę coraz przyjemniej było wyciągać łyżeczkę w stronę herbacianej masy tofu. Na końcu do kuchni przyszedł "Gordon Ramsey", czyli mój syn. Zerknął w stronę kosza na śmieci i zapytał. "Tofu"? Przyłapana na gorącym uczynku już nie mogłam skłamać. zapytałam tylko niepewnie spróbuj dziecko. Spróbował i pomyślcie sobie
Blondynka Gotujedodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. "...aż specjalnie sprawdzałam przepisy "znanych, zagranicznych kucharzy" (żeby nie było, że spolszczona wersja) i... wszyscy dodają śmietanę Nigella (http://www.nigella.com/recipes/view/spaghetti-alla-carbonara-127), Gordon (http://toprecipes.blogspot.com/2007/09/spaghetti-carbonara-recipe.html) jak bardzo chcecie, to poszukajcie więcej, ale moim zdaniem wersja ze śmietaną wcale nie jest gorszą czy udawaną..." Smacznego
ClauditteMissCookingBardzo lubimy frytki ale jak każdy wie, są one nie tylko smaczne ale i bardzo kaloryczne... Jakiś czas temu natknęłam się na fajny przepis Gordona Ramsay'a . Postanowiłam go wypróbować a dzisiaj podzielić się nim z Wami.Jak dla nas zdrowsza wersja frytek( bo z piekarnika) jest strzałem w 10;) Ziemniaczki są pyszne, bardzo aromatyczne i idealnie chrupkie, takie
Krakowskie smaki Anipotrzeby do potraw dobrze znający i wszystkim usługujący ". I co? Jeśli wierzyć definicji, co najmniej połowa kucharzy powinna zrzucić fartuch i poszukać innej posady. Anthony Bourdain, Marco Pierre White, Gordon Ramsay i wielu innych, powinno uderzyć się w piersi, a chcąc zachować sławę i poważanie, ściąć włosy, rzucić palenie, przestać przeklinać. Na szczęście nie są pokorni. Na szczęście cała rzesza
KUCHARNIA