galaretka - 14130 przepisów (strona:749/942)

Fool's Gold Loaf Sandwich, czyli "kanapka Elvisa Presleya" 148

przynieśli im 22 takie kanapki. Mężczyźni spędzili przy nich 3 godziny, aby później wrócić do domu. Składniki (4 porcje) -1 słoik masła orzechowego (ok 400g) -1 słoik dżemu lub galaretki porzeczkowej (ewentualnie borówkowej) -400 g boczku w plastrach -4 łyżki masła -2 łyżki oleju -4 chlebki włoskie (lub 4 półbagietki/2 bagietki) Przygotowanie Boczek usmażyć na chrupko na oleju, odłożyć

Zielona Kuchnia
Domowy ser żółty 141

stopni C. Dodaj jogurt lub kefir ostrożnie wymieszaj i poczekaj 15 minut. Dodaj 10 kropli podpuszczki (kupisz w sklepie internetowym). Znów delikatnie wymieszaj i odstaw, aby powstał skrzep (jak galaretka). Krojenie.  Robi się to powolnymi ruchami, używając noża lub np. drewnianej szpatułki z ostrym bokiem. Najpierw krój skrzep w podłużne pasy, potem, małe kostki o boku około

The Slow Life Wife
SAŁATKA 212

Świetna na kolację lub deser. 1 pęczek liści botwinki 0.5 avokado 2 pomidory malinowe 2-3 duże świeże pieczarki  1 cebula czerwona 3-4 duże plastry salcesonu w galaretce 2 garście Jeżyn 1 zielony ogórek Koperek Natka pietruszki Szczypiorek sól i pieprz Ocet balsamiczny **********************************  Liście botwinki opłukać , wysuszyć , pokroić drobno wraz z łodyżkami.Avokado obrać i pokroić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Deser z chia z sosem czekoladowym 140

Jeśli lubisz galaretkę to deser z chia też polubisz. Często jest określany jako pudding chia, ale deser z chia czy pudding z chia... The post Deser z chia z sosem czekoladowym appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Sernik z mango na migdałowym spodzie 150

miąższ idealnie nadaje się do przygotowania koktajli, sorbetów, lodów i ciast. Przetarty mus z mango dodałam do masy serowej, z czego powstał sernik na spodzie z mielonych migdałów, zwieńczony galaretką z musu ze zmiksowanego mango. Takie mango-migdalenie, jak określiła ten sernik moja sąsiadka ;) I miała rację.  Składniki: Spód: 150 g migdałów 75 g masła 2 łyżki cukru trzcinowego

Smakowity Blog Kulinarny
4 pomysły na wegańskie Walentynki 154

płatki ryżowe, które w połączeniu z mlekiem kokosowym tworzą pyszną masę sernikową.  Link do przepisu Wegańskie delicje Wegańska wersja delicji, czyli  biszkopty z wody po ciecierzycy, galaretka zrobioną z kompotu z owoców leśnych z agarem i całość polana rozpuszczoną czekoladą deserową.  Link do przepisu Wegańskie mini serniki z truskawkami Szybkie i proste  wegański mini sernik

wegujemy
Deser w pucharkach – galaretki z owocami 129

dzień nie otrzymuje tyle miłości i czułości, ile by chciał, a raz w roku pod każdemu… Artykuł Deser w pucharkach – galaretki z owocami pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Słodkie co nie co 120

Przedstawiam kilka łatwych przepisów, na domowe słodkości. Pod każdym zdjęciem aktywny link do przepisu, zapraszam. pyszne-galaretki-malinowe-z-żelkami rogale-rogaliki-i-nie-tylko muffinki pączki-z-piekarnika babeczki-w-wafelku kruche-maślane deser-waniliowy bezy-budyniowe krowki-mleczne Smacznego

chleba naszego
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 268

Delikatny, piankowy sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami . Ten niebiański sernik z galaretką i spodem z ciasteczek będzie idealny nie tylko na Walentynki, ale i na przyjęcie urodzinowe i inne okazje.  Gorąco polecam również mój sernik na zimno śnieżny puch z dodatkiem wiórków kokosowych

AniaGotuje.pl
ciasto do porannej herbaty 139

ciasto, miękkie i lekkie jak ob ł ok !! Przygotowuje się szybko , skrobia ziemniaczana nadaj e mu lekko ści.skrobie ziemniaczaną można zastąpić skrobią kukurydziana . U mnie ciasto było przełożone galaretka i całość wykończona bita śmietaną Można przełożyć dżemem,kremem budyniowym , lub zostawi ć samo . Ciasto jest proste i pyszne! Sk ł adniki: forma o ś rednicy 20 cm 4 jajka

w mojej kuchni
Rosół z odzysku – szybki rosół na korpusie pieczonego kurczaka 563

soki z blaszki które wypłynęły z kurczaka podczas pieczenia. To nie tylko sam tłuszcz – on zbierze się i oddzieli na wierzchu tych płynów. Pod tłuszczem utworzy się galaretka – gęsta, mocno kolagenowa, ciemna i pełna smaku. To właśnie ona jest perfekcyjną, skondensowaną bazą smakową tej zupy. Naszykujcie sobie garnek o pojemności 2,5 litra, z pokrywką. Obieramy marchew, seler, pietruszkę

Karo in the Kitchen
Ciasto orzechowa delicja z mlekiem w proszku 294

krem. SKŁADANIE CIASTA Na pierwszy blat wykładamy trochę kremu, wyrównujemy wsadzamy na 10 minut do lodówki by się trochę ściął i układamy na nim ciastka delicje zamoczone w kawie, galaretką do dołu.  Przykrywamy kremem i drugim blatem ciasta. Całość smarujemy cieniutko resztą kremu i posypujemy startą czekoladą. Ciasto musi postać w lodówce całą noc.   I gotowe :) Polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Shirley Temple - doskonałe na Walentynki 182

Hej! Dzisiaj zamieszczam przepis na super orzeźwiające ciasto, doskonałe na zbliżające się Walentynki. Jest bardzo wilgotne, takie wyjątkowo lekkie. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
ŚLEDŹ W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM 136

Przepis bardzo prosty , łatwy i bardzo smaczny.Do jego przygotowania użyłam oleju z Konserwy Rybnej z makreli , a resztę konserwy wykorzystałam do zrobienia przepysznej galaretki rybnej. 6 płatów śledziowych wymoczonych w mleku Olej z 2 konserw rybnych 1 cebula kostka 1 łyżka cukru 1 łyżka z czubkiem koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu pieprz cytrynowy ****************************************************** 1. Wymoczone śledzie osuszyć i pokroić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Krem brulee z marakują 124

kubeczków lub filiżanek wlać masę. Wstawić filiżanki na blaszkę i wlać wrzącej wody do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut.Masa musi mieć konsystencję gęstniejącej galaretki. Wyjąć filiżanki i zostawić do ostygnięcia. Następnie przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki. . Masa musi zgęstnieć. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej. Krótko przed podaniem posypać cukrem. Za pomocą palnika stopić cukier

Kuchnia Pokoleń