galaretka - 14130 przepisów (strona:751/942)

Fit tarta kokosowa z panna cottą i owocami 138

Panna cottę wylej następnie na kokosowy spód i wstaw do lodówki do stężenia. Wierzch gotowego ciasta ozdób połówkami winogron i truskawkami. Na wierzch ciasta możesz wylać również cienką warstwę galaretki, przegotowaną na przykład z soku z cytryny i żelatyny. Dzięki temu owoce będą się trzymały podczas krojenia

Food Square
Malinowa chmurka 303

Kruche ciasto, maliny z galaretką, krem z mascarpone i bitej śmietany i delikatna beza. Połączenie wielu pysznych smaków w jednym cieście. Bezę i kruche ciasto najlepiej przygotować wcześniej i kilka

Bullio
szybkowar-galaretka z żołądków drobiowych... 155

zalewą , dodać pieprz mielony i z rozdrabniacza natkę pietruszki i krótko zagotować wsypać opakowanie żelatyny i mieszać do rozpuszczenia, nałożyć do naczyń i wystudzone schować do stężenia w lodówce - galaretka jest lekka, delikatna, smaczna............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Moje wielkie WEGE grillowanie czyli Co osoba z dietą wegetariańską może zjeść z grilla? 216

rozchyli obrócić banana a w nacięcie wsypać trochę kakao i cukru. Kiedy banan stanie się cały czarny i miękki można już wcinać :) Ja uwielbiam banany pieczone w towarzystwie wiśniowej galaretki lub konfitury. Poza tym kwitły czereśnie i mirabelki, dzieci dokazywały, Małżon kosił trawę, budziły mnie promienie słońca i śpiew ptactwa. No i nie ma jak kawa pita na tarasie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Przekąski na ciepło i zimno – 16 najciekawszych pomysłów na imprezę. 10224

koreczki z mozzarellą Kalafior w cieście – sycąca a w miarę niskokaloryczna przekąska. Fit przekąska na ciepło – kalafior w cieście Parówki w galarecie – ten efektowny blok z galaretki idealnie pasuje do imprez z wódeczką. Parówki można myślę zastąpić zwiniętymi i rulon plastrami szynki. Przekąski na zimno – galareta Tartaletki z szynką i groszkiem – doskonała przekąska na ciepło

Mama z miasta
Kiełbasa ze słoika 133

zostawić do wystygnięcia. Po tym procesie mięso można przechowywać nawet do 6 miesięcy i nie trzeba trzymać słoików w lodówce. W słoiku zrobi się trochę smalczyku i wspaniałej galaretki. Dobrze więc przed otwarciem wstawić słoik do lodówki, żeby się schłodził. Jeśli ktoś obawia się czy tyndalizacja się udała to lepiej trzymać słoiki w lodówce.  Dla próby można jeden słoik

Ze smakiem bez glutenu
Domowa mielonka wieprzowa z folii 296

skórek wieprzowych - ugotowanych i wystudzonych ulubione przyprawy: majeranek, tymianek, etc. Skórki wieprzowe dają gwarancję ścisłości mielonki. Dzięki zawartej w nich naturalnej żelatynie utworzy się również przepyszna i ścisła galaretka. Można użyć 2 łyżeczek żelatyny ale ja wolę wersję naturalną. Skórki należy ugotować z dodatkiem przypraw: soli, ziela angielskiego i listka laurowego. Gotują się bardzo szybko, jakieś 30 - 40 minut

Ze smakiem bez glutenu
Tapioka z granolą czekoladową i naturalnym kisielem wiśniowym 273

mleku kokosowym, najlepiej przez całą noc. Na 100ml mleka jedna łyżka stołowa tapioki. Wiśnie mrożone przekładamy do miski, tutaj podobnie – 100g jedna łyżka (dzięki temu będzie konsystencja niemalże galaretki). Wiśnie po rozmrożeniu nieco rozgniatamy, by puściły więcej soku i dodajemy tapiokę. Podobnie jak mleko kokosowe – zostawiamy na noc, aż namoknie. Do mleka kokosowego dodajemy ziarenka z jednej laski wanilii

MarcinChef
Kruche babeczki z mascarpone i owocami 258

Kruche babeczki w mojej rodzinie są pieczone na Wielkanoc, odkąd sięgam pamięcią. Występują w różnych odsłonach, z pianą parzoną, z owocami czy z galaretką. Zawsze mają wielu zwolenników i dość szybko zostają po nich tylko okruszki. Moje tegoroczne babeczki są na bazie delikatnego kremu z serka mascarpone, śmietany

To co kocham
ciasto Kilimandżaro 314

całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puszystą masę dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładki krem. składniki na masę jabłkową: 1500 g jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki masła wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy z masłem. Po kilku minutach wsypujemy cuchą galaretę, dokładnie mieszamy. Chwilkę jeszcze smażymy a następnie zestawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Mazurek z domowym kajmakiem 177

Narodzenia. Dlatego w tym roku pierwszy raz w życiu miałam okazję upiec świątecznego mazurka. Dwie warstwy kruchego ciasta z podwójnej porcji wg  TEGO  przepisu przełożyłam domową  GALARETKĄ PORZECZKOWĄ . Na wierzch wylałam domową masę z cukru i śmietanki. Kubek cukru roztopiłam na patelni na średnim ogniu, gdy lekko się skarmelizował dodałam 200g słodkiej śmietanki i gotowałam do powstania

Wrzosowa Polana
Domowe kruche babeczki z owocami 672

słodkim wspomnieniem mojego dzieciństwa. Razem z mamą lepiłyśmy je i dekorowałyśmy. Później rozpoczynała się nocna pielgrzymka do owych babeczek :). W pierwotnej wersji zwykle były z kostkami różnego koloru galaretek. Trzeba przyznać, że są odrobinę czasochłonne, ale szczerze warto. Rozpływają się w ustach! Składniki na ok. 45 babeczek Ciasto: 400 g mąki tortowej 200 g margaryny 150 g cukru pudru

Mojewlasne.pl
Kiełbasa krucha z galaretką 709

Uwaga – im dłużej będziesz mieszał farsz tym będzie on bardziej kleisty, a kiełbasa będzie bardziej zbita, mniej krucha. W efekcie w takiej kiełbasce nie zobaczysz już fajnej galaretki. Dalsza czynność to nadziewanie jelit. Nadziewamy nie za bardzo ściśle. Osadzanie pomijamy i przystępujemy do osuszania w wędzarni. OSUSZANIE Bez dymu przy dużym ruchu powietrza. Temperatura 40-45 stopni, osuszamy do momentu

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Wielkanocne menu – 10 najciekawszych przepisów 7397

jajek i pomidorków Muchomorki z jajek i pomidorków Jako że ze słodyczy najbardziej lubię śledzie… (hihihihi) to ta babka wielkanocna przypadła mi bardzo do gustu Babka wielkanocna – galaretka Nie wiem czy mi się uda ale bardzo chciałabym też spróbować tej wielkanocnej tarty z jajkami – prawda że piękna? Wielkanocna tarta z jajkami Pasztet to u mnie też tradycja

Mama z miasta

Proponowane wyszukiwania