galaretka - 14130 przepisów (strona:750/942)

TORT "KARMELOWA GRUSZKA" 120

śmietany kremówki 30 % 1 puszka masy kajmakowej 6 łyżek mleka 2 łyżki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru Krem podpatrzony na blogu: Mała cukierenka  - zapraszam :) DODATKOWO: Paczka herbatników Galaretka gruszkowa lub cytrynowa Dżem jabłkowy PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT:   1. Oddzielamy białka od żółtek ( jajka powinny mieć temp. pokojową ). 2. Białka ubijamy ze szczyptą soli. 3. Następnie nie zmniejszając obrotów miksera dodajemy

Marcepanowa kuchnia
babeczki bezglutenowe wersja delux 119

babeczki bezglutenowe ( może nie zabrzmi to zbyt męsko ), ale są prześliczne, kolorowe i wyglądają naprawdę imponująco Mango, już pisałem parę razy np. tutaj przy TYM torcie z galaretką , że to jeden z moich ulubionych owoców ( a wiecie jak się obiera mango? ) Nadzienie tej babeczki jest MEGA owocowe, a dzięki mleku kokosowemu jest niezwykle aksamitne. Zresztą połączenia nerkowców i mleka kokosowego

PaleoLife
Muffinki "Odcisk Misia" 173

umieszczamy metalową miskę nad garnkiem z wrzącą wodą, czekolada pod wpływem ciepła się rozpuści. Musimy pamiętać by ją mieszać inaczej może się przypalić). Z delicji wycinamy mniejsze kółka (samą galaretkę) Muffinki smarujemy czekoladą, przyklejamy delicje, a resztę posypujemy wiórkami kokosowymi. Pomiędzy wiórki delikatnie przyklejamy rodzynki w czekoladzie (niedźwiedzie mają po 5 palców, ale jeśli przyklejcie mniej, nikt się nie zorientuje

Kolizje Smaków
Winogronowe jeże – owocowe koreczki 415

kulek ziela angielskiego robimy oczy a na pozostawione ogonki gruszek nabijamy rodzynki lub borówki tworząc nosy jeży *** *** Na kolce możemy też nabić truskawkę lub malinkę *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Galaretki w skórkach pomarańczy   Artykuł Winogronowe jeże – owocowe koreczki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Przyjęcie dla dzieci! Pomysły na smaczne i kolorowe dania oraz przekąski :) 263

podane dania i przekąski dlatego w tym wpisie podsyłam kilka przetestowanych prze zemnie pomysłów.     *** Winogronowy jeż – bardzo lubiana przez dzieci owocowa przekąska. Instrukcje wykonania znajdziecie TUTAJ *** *** Galaretki w skórkach pomarańczy – idealne, słodkie przekąski na przyjęcie dla dzieci. Takie proste, a sprawia najmłodszym tyle radości! Zachwyt i zadowolenie dzieci gwarantowane PRZEPIS TUTAJ *** Szaszłyki owocowe – i znowu

Blog z Apetytem
MICHAŁKOWA BAJADERKA 140

zostały jakieś resztki. Smak za każdym razem może być inny, ale to zależy od rodzaju ciast, jakie zostaną dodane. Nie nadają się na nie ciasta z owocami, masami i galaretką. Bajaderki z mojego przepisu smakują cudownie! Składniki: 200 g biszkoptu 2/3 tabliczki deserowej czekolady 1 łyżka mleka 1 łyżka masła 3 łyżki powideł śliwkowych 2 garści posiekanych orzechów 5 cukierków

Słodki Zakątek
Kasza manna z granatem i owocem kaki 142

żelazo. Owoc ten występuje pod kilkoma nazwami: persymona, szaron, hurma, hebanowiec. Zwany też jest jabłkiem orientu. Najlepiej jest go spożywać na surowo. Można z niego zrobić przetwory: galaretkę, dżem, kandyzować  w cukrze lub ususzyć. Wartości odżywcze w 100 g owocu Wartość energetyczna - 70 kcal Białko ogółem - 0.58 g Tłuszcz - 0.19 g Węglowodany - 18.59 g (w tym cukry proste

Kulinarne przygody Gatity
Domowa kiełbasa słoikowa 196

Domowa kiełbasa słoikowa Prosty i szybki przepis na niezwykle smaczną domową konserwę. Jest to wędlina przypominająca mielonkę z odrobiną tłuszczu i pyszną naturalną galaretką. Najważniejsze jest to, że kiełbasa słoikowa domowej roboty nie zawiera polepszaczy i konserwantów. Smakuje wybornie, a najlepiej z pajdą świeżego chleba i kiszonym ogóreczkiem   Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg boczku (surowego

Blog z Apetytem
The best of 2017 196

Koktajl z jagodą kamczacką Pełnoziarnisty chleb orkiszowy. Dieta - szybka przemiana " Dieta szybka przemiana" Haylie Pomroy Najłatwiejsze ciasto na pierogi. Pierogi z ziemniakami i kiszona kapustą Oponki serowe - prosty przepis Galaretka z kurzych łapek Dużą popularnościa cieszyły się również przepisy na domowe przetwory: pikantny sos pomidorowo-paprykowy, młoda kiszona kapusta, ogórki kiszone na solance kołobrzeskiej, kiszone cytryny itd... Dla mnie osobiście

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bajaderki 149

innego jak pozostałości ciast po małych i dużych imprezach, albo po świętach. Pamiętajcie tylko, że do bajaderek dodajemy suche ciasta (biszkopty, pierniki, drożdżowe, ucierane), bez mas i galaretki. U mnie bajaderki powstały z nieudanego biszkoptu i kawałka piernika. Z podanej porcji wychodzi ok. 25-30 sztuk. Składniki: - 70 dag ciast - 1 słoik dżemu 280g, u mnie domowy malinowy - 1 słoik

Apetyczna babeczka
drobne ciasteczka 207

basta. W tym roku czas miałam trochę ograniczony, dlatego zrobiłam ciasto z jednego przepisu podstawowego a później przerobiłam na kilka rodzajów. Do jednej części dodałam cynamon i przełożyłam domową galaretką z czerwonej porzeczki (przepis klik), do drugiej dodałam mak i przełożyłam marmoladą, trzecią część przełożyłam marmoladą i polałam lukrem z likierem pomarańczowym a ostatnią część umoczyłam w polewie i kokosie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szynka konserwowa-prasowana typu HAM 1601

SKŁADNIKI -szynka (waga według wielkości praski lub szynkowaru) ja kupiłem dwie płaskie po około 700 g -peklosól 17-22 g/kg -żelatyna opcjonalnie jeśli chcemy uzyskać galaretkę w wyrobie lub jak robimy wyrób z kawałków możemy posypać w środku. Ilość żelatyny regulujemy według uznania. WYKONANIE Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą dopasowujemy mniej więcej do praski. Jeśli robimy to z kawałków

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 314

czekolady 14. Sernik na zimno z jogurtem naturalnym  – przygotowany na bazie serków homogenizowanych CIASTA NA ZIMNO 15. Galaretkowiec  – ciasto na zimno przygotowane na bazie jogurtu naturalnego i galaretek 16. Ciasto 3BIT  - ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną 17. Brzoskwiniowiec  – sernik na zimno nadziany brzoskwiniami NIECODZIENNE   18. Brownie z burakami  – ciasto

Ugotować
MUS Z ŻURAWINY + JEJ WŁAŚCIWOŚCI 204

Żurawina to zimozielona krzewinka, wydająca wielonasienne jagody, z których najczęściej robi się sosy, musy i galaretki. słodko-kwaśny dodatek do naleśników Czytaj więcej

Kasia Sarna