galaretka - 14130 przepisów (strona:741/942)

Rosół z odzysku – szybki rosół na korpusie pieczonego kurczaka 572

soki z blaszki które wypłynęły z kurczaka podczas pieczenia. To nie tylko sam tłuszcz – on zbierze się i oddzieli na wierzchu tych płynów. Pod tłuszczem utworzy się galaretka – gęsta, mocno kolagenowa, ciemna i pełna smaku. To właśnie ona jest perfekcyjną, skondensowaną bazą smakową tej zupy. Naszykujcie sobie garnek o pojemności 2,5 litra, z pokrywką. Obieramy marchew, seler, pietruszkę

Karo in the Kitchen
Ciasto orzechowa delicja z mlekiem w proszku 306

krem. SKŁADANIE CIASTA Na pierwszy blat wykładamy trochę kremu, wyrównujemy wsadzamy na 10 minut do lodówki by się trochę ściął i układamy na nim ciastka delicje zamoczone w kawie, galaretką do dołu.  Przykrywamy kremem i drugim blatem ciasta. Całość smarujemy cieniutko resztą kremu i posypujemy startą czekoladą. Ciasto musi postać w lodówce całą noc.   I gotowe :) Polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Shirley Temple - doskonałe na Walentynki 188

Hej! Dzisiaj zamieszczam przepis na super orzeźwiające ciasto, doskonałe na zbliżające się Walentynki. Jest bardzo wilgotne, takie wyjątkowo lekkie. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
ŚLEDŹ W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM 146

Przepis bardzo prosty , łatwy i bardzo smaczny.Do jego przygotowania użyłam oleju z Konserwy Rybnej z makreli , a resztę konserwy wykorzystałam do zrobienia przepysznej galaretki rybnej. 6 płatów śledziowych wymoczonych w mleku Olej z 2 konserw rybnych 1 cebula kostka 1 łyżka cukru 1 łyżka z czubkiem koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu pieprz cytrynowy ****************************************************** 1. Wymoczone śledzie osuszyć i pokroić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Krem brulee z marakują 132

kubeczków lub filiżanek wlać masę. Wstawić filiżanki na blaszkę i wlać wrzącej wody do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut.Masa musi mieć konsystencję gęstniejącej galaretki. Wyjąć filiżanki i zostawić do ostygnięcia. Następnie przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki. . Masa musi zgęstnieć. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej. Krótko przed podaniem posypać cukrem. Za pomocą palnika stopić cukier

Kuchnia Pokoleń
TORT "KARMELOWA GRUSZKA" 127

śmietany kremówki 30 % 1 puszka masy kajmakowej 6 łyżek mleka 2 łyżki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru Krem podpatrzony na blogu: Mała cukierenka  - zapraszam :) DODATKOWO: Paczka herbatników Galaretka gruszkowa lub cytrynowa Dżem jabłkowy PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT:   1. Oddzielamy białka od żółtek ( jajka powinny mieć temp. pokojową ). 2. Białka ubijamy ze szczyptą soli. 3. Następnie nie zmniejszając obrotów miksera dodajemy

Marcepanowa kuchnia
Muffinki "Odcisk Misia" 181

umieszczamy metalową miskę nad garnkiem z wrzącą wodą, czekolada pod wpływem ciepła się rozpuści. Musimy pamiętać by ją mieszać inaczej może się przypalić). Z delicji wycinamy mniejsze kółka (samą galaretkę) Muffinki smarujemy czekoladą, przyklejamy delicje, a resztę posypujemy wiórkami kokosowymi. Pomiędzy wiórki delikatnie przyklejamy rodzynki w czekoladzie (niedźwiedzie mają po 5 palców, ale jeśli przyklejcie mniej, nikt się nie zorientuje

Kolizje Smaków
Winogronowe jeże – owocowe koreczki 422

kulek ziela angielskiego robimy oczy a na pozostawione ogonki gruszek nabijamy rodzynki lub borówki tworząc nosy jeży *** *** Na kolce możemy też nabić truskawkę lub malinkę *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Galaretki w skórkach pomarańczy   Artykuł Winogronowe jeże – owocowe koreczki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Przyjęcie dla dzieci! Pomysły na smaczne i kolorowe dania oraz przekąski :) 271

podane dania i przekąski dlatego w tym wpisie podsyłam kilka przetestowanych prze zemnie pomysłów.     *** Winogronowy jeż – bardzo lubiana przez dzieci owocowa przekąska. Instrukcje wykonania znajdziecie TUTAJ *** *** Galaretki w skórkach pomarańczy – idealne, słodkie przekąski na przyjęcie dla dzieci. Takie proste, a sprawia najmłodszym tyle radości! Zachwyt i zadowolenie dzieci gwarantowane PRZEPIS TUTAJ *** Szaszłyki owocowe – i znowu

Blog z Apetytem
MICHAŁKOWA BAJADERKA 147

zostały jakieś resztki. Smak za każdym razem może być inny, ale to zależy od rodzaju ciast, jakie zostaną dodane. Nie nadają się na nie ciasta z owocami, masami i galaretką. Bajaderki z mojego przepisu smakują cudownie! Składniki: 200 g biszkoptu 2/3 tabliczki deserowej czekolady 1 łyżka mleka 1 łyżka masła 3 łyżki powideł śliwkowych 2 garści posiekanych orzechów 5 cukierków

Słodki Zakątek
Kasza manna z granatem i owocem kaki 156

żelazo. Owoc ten występuje pod kilkoma nazwami: persymona, szaron, hurma, hebanowiec. Zwany też jest jabłkiem orientu. Najlepiej jest go spożywać na surowo. Można z niego zrobić przetwory: galaretkę, dżem, kandyzować  w cukrze lub ususzyć. Wartości odżywcze w 100 g owocu Wartość energetyczna - 70 kcal Białko ogółem - 0.58 g Tłuszcz - 0.19 g Węglowodany - 18.59 g (w tym cukry proste

Kulinarne przygody Gatity
Domowa kiełbasa słoikowa 207

Domowa kiełbasa słoikowa Prosty i szybki przepis na niezwykle smaczną domową konserwę. Jest to wędlina przypominająca mielonkę z odrobiną tłuszczu i pyszną naturalną galaretką. Najważniejsze jest to, że kiełbasa słoikowa domowej roboty nie zawiera polepszaczy i konserwantów. Smakuje wybornie, a najlepiej z pajdą świeżego chleba i kiszonym ogóreczkiem   Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg boczku (surowego

Blog z Apetytem
The best of 2017 203

Koktajl z jagodą kamczacką Pełnoziarnisty chleb orkiszowy. Dieta - szybka przemiana " Dieta szybka przemiana" Haylie Pomroy Najłatwiejsze ciasto na pierogi. Pierogi z ziemniakami i kiszona kapustą Oponki serowe - prosty przepis Galaretka z kurzych łapek Dużą popularnościa cieszyły się również przepisy na domowe przetwory: pikantny sos pomidorowo-paprykowy, młoda kiszona kapusta, ogórki kiszone na solance kołobrzeskiej, kiszone cytryny itd... Dla mnie osobiście

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bajaderki 159

innego jak pozostałości ciast po małych i dużych imprezach, albo po świętach. Pamiętajcie tylko, że do bajaderek dodajemy suche ciasta (biszkopty, pierniki, drożdżowe, ucierane), bez mas i galaretki. U mnie bajaderki powstały z nieudanego biszkoptu i kawałka piernika. Z podanej porcji wychodzi ok. 25-30 sztuk. Składniki: - 70 dag ciast - 1 słoik dżemu 280g, u mnie domowy malinowy - 1 słoik

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania