galaretka - 14130 przepisów (strona:735/942)

Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 124

Kryni58 i często z niego korzystam, jeśli zostają mi jakieś resztki ciast- te bajaderki są wyjątkowo smaczne :) Składniki 450-500 g pokruszonych resztek ciast (bez kremów, żelatyny, owoców, galaretek), herbatników, kruchych ciastek, biszkoptów itp. 1/2 szklanki rodzynek namoczonych w wodzie lub w rumie 1/3 szklanki dowolnych pokruszonych orzechów lub migdałów około 2 lub 3 łyżki drobnego brązowego cukru

Cztery Fajery
Sok z jeżyn 184

Domowy sok z jeżyn Jeżyny to cudowne, czarne owoc, które świetnie smakują jedzone prosto z krzaka, ale są także idealnym składnikiem do przygotowania dżemu, soku lub galaretki na zimę. Tym razem proponuję przepis na sok jeżynowy, który może być wykorzystany bezpośrednio po przygotowaniu lub zapasteryzowany i odstawiony na zimę. Czytaj więcej

Korniszonki
Pudding z kaszy manny 72

Lubicie kaszę mannę? Czy przywołuje Wam niezbyt miłe wspomnienia posiłków z przedszkola? Ja z tamtych czasów zapamiętałam kiepską galaretkę i zupę mleczną. Kaszę mannę bardzo lubię i dziś przygotowałam szybki deser z nią w roli głównej. Pudding przygotowujemy nie dłużej niż w 15 minut i możemy zaszaleć z owocowymi sosami lub innymi dodatkami. U mnie […] Artykuł Pudding z kaszy

Pink Envelope
Szybkie ciasto bananowe 203

Ciasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nadziewane cebule 162

zmiksowane mięso z piersi kurczaka, przyprawy po czym zrobiłam małe pulpety, które następnie zapiekłam w piekarniku. Były naprawdę smaczne. Lubisz kurczaka? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Galaretkę z kurczaka .   The post Nadziewane cebule appeared first on MeCooks

mecooks
Placuszki na maślance 172

smaży na suchej patelni lub z odrobiną oleju. 3. Podawać wedle uznania - z cukrem pudrem, dżemem, miodem, świeżymi owocami, polane sosem czekoladowym - u nas akurat były jabłka prażone z galaretką KLIK ;-) Placuszki są smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pawlowa jagodowa 160

Żelatynę namaczam w trzech łyżkach zimnej wody i rozpuszczam ją w mikrofalówce. Dodaję ją do jagód i odstawiam do lekkiego stęgnięcia. Śmietanę kremówkę schłodzoną ubijam na sztywno, i wlewam galaretkę jagodową. Mieszam mikserem. Masy nie słodzę bo beza jest słodka. Pavlową dekoruję kremem, jagodami i borówkami

wesoła kuchnia
Szarlotka na bogato! 145

obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, dodajemy cytrynę oraz trzy łyżki wody i dusimy pod przykryciem przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając *** *** Pod koniec wsypujemy galaretkę, mieszamy i całość odkładamy na chwilę do przestudzenia *** *** Przestudzone jabłka wykładamy na podpieczony spód *** *** Następnie ubijamy białka ze szczyptą soli. Kiedy są już sztywne stopniowo dodajemy cukry, cały czas mieszając

Blog z Apetytem
Letnie prosecco z musem z brzoskwiń i marakują oraz kilka słów o wyborze eleganckich kieliszków 120

stały zupełnie nieużywane. W końcu postanowiłam z nich korzystać. Wyjęłam je z serwantki i zaczęłam używać. Przygotowywałam w nich alkoholowe koktajle, podawałam wino lub serwowałam szybkie desery czy słodkie galaretki, które fantazyjnie prezentowały się w pękatych kielichach. Pierwszy stłukł się jeszcze tego samego wieczoru podczas wycierania. Szkło okazało się tak kruche, że mimo delikatnego użycia, kieliszek zniszczył się. Wkrótce zbił

Raj dla Podniebienia
Jak zrobić idealny sernik pieczony 179

czasie uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy 1 godzinę. Aby sprawdzić, czy sernik jest upieczony, trzęsiemy nim delikatnie (w środku piekarnika) i jeśli szczególnie środek nie trzęsie się jak galaretka oznacza, że jest upieczony. Sernik nie lubi gwałtownej zmiany temperatury, dzięki temu też nie opadnie za dużo. Pamiętajcie, że serniki zawsze opadają, a to czy opadną mniej, czy więcej, zależy właśnie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Galaretka z awokado 95

smaku solą i cukrem. Powinniśmy otrzymać około 150 ml pulpy awokado. Mleko zagotować, rozpuścić w nim żelatynę. Połączyć mleko z awokado. Masę przelać do foremek wypłukanych zimną wodą. Galaretkę polałam sosem ze zmiksownych truskawek

królestwo garów
Ciasto czekoladowe Shirley 204

Bogate,wilgotne ciasto czekoladowe. Może posłużyć jako spód do tortów. Można przekładać kremami, polać polewą, lub galaretką jak u mnie, bądź bez niczego. Zawsze smakuje wyjątkowo. Składniki 400 g (2 szkl.) cukru 220 g (1 i 3/4 szkl.) mąki pszennej 65 g (3/4 szkl.) gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej … Czytaj dalej

gotuj ze mną
Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego 182

czas jaki mięso spędzi w piekarniku, gdyż obie będą niższe od tych, które sugeruję użyć do pieczenia. Lubisz mięso z kurczaka? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Galaretkę z kurczaka . The post Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego appeared first on MeCooks

mecooks

Proponowane wyszukiwania