galaretka - 14130 przepisów (strona:732/942)

Dżem malinowo-bananowy 78

Gotowe w : 2 h   Dżemy, musy malinowe i galaretki wszyscy już znamy, więc dziś chce Wam zaproponować smakową petardę “dżem malinowo-bananowy”. Idealny dodatek do naleśników oraz ciast. Jeśli zdaży się tak, że wyjecie wszystkie zapasy, to można go wykonać również z mrożonych malin. Składniki 1 kg. malin 40 dkg. cukru (ilość cukru może ulec zmianie

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Kolorowa mięsna galaretka 99

Kolorowa mięsna galaretka Delikatne mięso z kurczaka i zdrowe warzywa, mogą być ozdobą stołu. Składniki: ·        1/3 brokuł ·        1/3 kalafiora ·        1 marchew ·        Mięso dowolne   z kurczaka ·        Vegeta

Kulinarna Chwila
Wołowina z szynkowaru 201

Obłożyć czosnkiem. Odstawić na kilka godzin (4 -5). Następnie mięso obsypać solą. J eżeli będziemy jeść wołowinę na ciepło nie dodajemy żelatyny, będzie potrzebny sos. Dzięki żelatynie otrzymamy pyszną galaretkę, ale tylko na zimno. Oprószyć żelatyną. Do szynkowara włożyć woreczek (specjalny woreczek do szynkowarów), brzegi wyłożyć na zewnątrz. Mięso włożyć do środka. Woreczek zawinąć. Mięso przykryć płytką dociskową z założoną

królestwo garów
Dżem wiśniowy z całymi owocami, z pektyną 77

Dżem wiśniowy z całymi owocami to obowiązkowa pozycja w mojej spiżarni podczas corocznego zaprawiania wiśni. Pyszne całe owoce wiśni skąpane w galaretce - czegóż chcieć więcej? No może tylko do szczęścia brakuje domowej bagietki lub rogalika :) Ilość pektyny podana w przepisie może się różnić od ilości zalecanej przez producenta danej firmy. Musicie czytać etykiety :) U mnie podane jest

Kocham..lubię..gotuję..
Dżem wiśniowy z amaretto 124

roku przygotowuję dżemy na bazie pektyny i ten z pektyną jest na zdjęciach. Jest to sposób szybki, który zaoszczędza czas, a pyszne wiśnie są skąpane w cudownej galaretce. Połączenie wiśnia-amaretto można zrobić również tradycyjną metodą, smażąc dżem aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Polecam :) Dżem z pektyną Składniki: 1 kg wydrylowanych wiśni 250 g cukru 12 g pektyny + łyżka cukru

Kocham..lubię..gotuję..
Dżem miętowy z cytryną 117

Dżem miętowy z lekkim dodatkiem cytryny lub jak kto woli galaretka, to moja nowość w tym roku. Nigdy nie robiłam ale znaleziony na stronie Przy garach  przepis bardzo mnie zaciekawił. W ogrodzie mięty pod dostatkiem to poczyniłam :) Smak zaskakujący, interesujący, orzeźwiający. Fajny dodatek do kanapek ale ja go bardziej widzę jako dodatek do kremów do ciast czy serników

Kocham..lubię..gotuję..
Mango 131

który po naciśnięciu lekko się ugnie. W odpowiednim wyborze pomoże także węch, ponieważ dojrzałe mango uwalnia przyjemny zapach. Mango znakomicie smakuje samo, ale to także idealny składnik deserów (ciast, galaretek, dżemów) lub dodatek do potraw, takich jak sałatki czy sosy do mięsa. Z mango powstają także pyszne i wartościowe soki oraz koktajle. Dodatkowo idealnie komponuje się z daniami mięsnymi

ciasta i desery czyli na słodko
Najlepsze przepisy w lipcu 79

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. SZYBKIE CIASTO NA ŚMIETANIE Z OWOCAMI  LINK 2. PIECZONA OWSIANKA Z BANANEM I TRUSKAWKAMI  LINK 3. SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI I GALARETKĄ LINK 4. METROWIEC (W JEDNEJ BLASZCE) LINK 5. SERNIK KRÓLEWSKI  LINK 6. CIASTO USTA MURZYNKA LINK 7. KOTLECIKI SIEKANE Z KURCZAKA I SERA LINK 8. SZYBKIE PEŁNOZIARNISTE CIASTO ZE ŚLIWKAMI

zdrowo i aktywnie
Jak zrobić idealny sernik pieczony 121

czasie uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy 1 godzinę. Aby sprawdzić, czy sernik jest upieczony, trzęsiemy nim delikatnie (w środku piekarnika) i jeśli szczególnie środek nie trzęsie się jak galaretka oznacza, że jest upieczony. Sernik nie lubi gwałtownej zmiany temperatury, dzięki temu też nie opadnie za dużo. Pamiętajcie, że serniki zawsze opadają, a to czy opadną mniej, czy więcej, zależy właśnie

zdrowo i aktywnie
Sok z jeżyn 105

Domowy sok z jeżyn Jeżyny to cudowne, czarne owoc, które świetnie smakują jedzone prosto z krzaka, ale są także idealnym składnikiem do przygotowania dżemu, soku lub galaretki na zimę. Tym razem proponuję przepis na sok jeżynowy, który może być wykorzystany bezpośrednio po przygotowaniu lub zapasteryzowany i odstawiony na zimę

Gotujemy i jemy
Wegańska malinowa panna cotta FIT 108

listki mięty Maliny płuczemy i osuszamy. Umieszczamy je w rondelku i gotujemy, aż całkowicie się rozpadną. Następnie przecieramy je przez sitko, oddzielając sok od pestek. (Z pestek można przyrządzić galaretkę dodając 1 łyżeczkę agaru i 2 łyżki erytrolu, zagotowując i odkładając do stężenia). Do soku z malin wlewamy mleczko kokosowe. Wersja z AGAREM : Do soku i mleczka dodajemy agar

Be Fit Be Strong
Karkówka ze słoika 480

Powoli przychodzi pora na bardziej treściowe śniadania. Dziś przygotowałam karkówkę ze słoika, jako wędlinę na kanapkę:) Karkówka wyszła pyszna z dużą ilością galaretki Karkówka ze słoika Składniki · 1kg karkówki · 1 łyżka soli · 1 łyżeczka pieprzu · 1 łyżeczka wędzonej papryki · Ziele

Kulinarne pyszności Molki
Czekoladowe Brownie z masą serową 122

Jeżeli po ruszeniu tortownicy ciasto trzęsie się w środku, należy pozostawić je w piekarniku przez kolejne 5 min. Wyjmujemy z piekarnika, gdy ciasto jest stabilne (nie trzęsie się jak galaretka przy poruszeniu tortownicy). Odstawiamy do wystygnięcia. Jeżeli okaże się, że Wasze Brownie po wystygnięciu będzie miało wyższe boki, a środek delikatnie zapadnięty, wyrównajcie ciasto – obkrajając zbyt wysokie boki, a odkrojonymi

Domowe Torty