galaretka - 14130 przepisów (strona:105/942)

Ciasto Pstrokatek – pyszny jogurtowiec z kremem i galaretką 45

pyszny i kolorowy domowy wypiek, który można zaserwować na niedzielę czy na przyjazd gości. Składa się z mięciutkiego i puszystego ciasta jogurtowego z borówkami, aksamitnego kremu budyniowego i galaretki. Całość świetnie wygląda, a smakuje jeszcze lepiej, wręcz rozpływa się w ustach. Zasmakuje zarówno małym, jak i dużym łasochom. Składniki na Ciasto Pstrokatek (blaszka o wym. 25×30 cm): Ciasto Jogurtowe(...)borówek   Krem budyniowy: 1 l mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 200 g masła ulubiony ekstrakt zapachowy (dałam pomarańczowy)   Galaretka: opakowanie galaretki truskawkowej 0,5 l wody Jak przygotować Ciasto Pstrokatek? Opis krok po kroku Najpierw przygotuj budyń, gdyż trzeba kilku godzin, aby przestygł całkowicie. Do średniego garnka wlej około

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Dzień i Noc 46

Ciasto Dzień i Noc to połączenie biszkoptu kakaowego z masą serową i brzoskwiniami w galaretce. Posmakuje ono z pewnością fanom ciast z owocami , ale nie tylko. To ciasto z serem piec można w każdym okresie roku, gdyż nie wymaga wykorzystania owoców sezonowych. Owoce, które królują w tym cieście to brzoskwinie lecz są to brzoskwinie z syropu , do kupienia w puszcze(...)wody, cytryny i cukru. Na tak przygotowanym biszkopcie rozprowadzam masę serową, do przygotowania której poza serem wykorzystuję również białą czekoladę, kremówkę, cukier oraz żelatynę. Na masie układam owoce, wylewam galaretkę i schładzam ciasto w lodówce. Pomimo tego, iż w cieście znajduje się zarówno masa jak i owoce w galaretce, ciasto to nie jest wcale jakoś bardzo pracochłonne. Oczywiście odczekać musimy

MeCooks
Mus jagodowy. 35

Stabilizowane są żelatyną lub galaretą owocową (można też użyć agar jeśli ktoś preferuje) Ubita śmietana spełnia rolę spulchniającą i rozrzedzającą mus. Bez śmietany, mus owocowy nie różniłby się od galaretki lub tzw (frużeliny). Zastosowanie Ja bardzo lubię musy owocowe ze względu na ich lekkość , łatwość przygotowania i atrakcyjny smak. Najczęściej stosuję je do tart , tartaletek , ciast musowych, jako warstwa tortu(...)zaskakujący. Poniżej przedstawiłam mus z jagód , jednak Ty możesz użyć również innych owoców. Pamiętaj, że do żelatyny nie dodajemy : kiwi, świeżego ananasa, papai i mango , owoce te sprawią, że galaretka nie stężeje. Winny temu jest enzym z grupy peptydaz, zawarty w tych owocach. Rozkłada on białko zawarte w żelatynie. Aby temu zapobiec , należy: sparzyć owoce wrzątkiem lub obgotować

SmartBake.pl
Ciasto z ciepłymi lodami 53

mąki pszennej 80 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 330 ml śmietanki kremówki 30% 600 g serków homogenizowanych 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka brzoskwiniowa 150 ml gorącej wody Dodatkowo 12 mini ciepłych lodów 2 galaretki brzoskwiniowe 750 ml gorącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić(...)wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec przez 20 minut, do tzw suchego patyczka. Masa: W 150 ml gorącej wody rozpuścić galaretkę cytrynową i brzoskwiniową. Odstawić do przestygnięcia. 330 ml śmietanki ubić na sztywno. Następnie dodać serki homogenizowane i zmiksować. Na koniec wlać przestygniętą galaretkę (cytrynowa+brzoskwiniowa). 1/3 masy przelać na biszkopt. Następnie powciskać

Przepiski.pl
Deserki z kremem chałwowym 49

Pyszne deserki z kremem chałwowym to połączenie ciasta brownie, kremu z dodatkiem chałwy i malinowej galaretki. Przyznam, że takie zestaw smakuje wybornie Z podanych składników przygotujecie około 8-10 deserków w zależności od wybranej wielkości słoiczka. Składniki na spód brownie: 50 g ciemnej czekolady 50 g mlecznej czekolady 75 g masła 2 jajek 2 łyżek cukru 2 łyżki mąki(...)garście płatków migdałów (opcjonalnie) 1 opakowanie galaretki malinowej Przygotowanie: Czekolady i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia. Całe jajka ubijam z cukrem na gęstą, puszystą pianę. Do ubitych jajek wlewam powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, cały czas miksuję. Na koniec dodaję mąkę (i ewentualnie płatki migdałów – ja nie dodałam, ale fajnie nadadzą lekką chrupkość ciastu ) i delikatnie

Słodki sentyment
Ciasto Malinowa Chmurka 51

efekt zachwycający. Ciasto Malinowa Chmurka to kompozycja smaków, która zachwyci miłośników owocowych słodkości. Delikatne ciasto kruche stanowi podstawę tego wypieku, a na nim znajduje się warstwa pysznej malinowej galaretki. Dodatkowo, wierzch ozdabia lekki krem śmietankowy oraz słodka beza. To połączenie smaków i tekstur sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia. Składniki na Ciasto Malinowa Chmurka: Na ciasto kruche(...)mąki pszennej – 40 g cukru pudru – 3 żółtka – 110 g masła – 1 łyżka cukru wanilinowego – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na galaretkę z malinami: – 3 galaretki o smaku malinowym – 4 szklanki wrzącej wody – 500 g świeżych lub mrożonych malin Na masę śmietankową: – 500 ml śmietanki kremówki 30% – 250 g serka mascarpone – 50 g cukru pudru – 1 laska wanilii

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Deser z mango w pucharku 56

Orzeźwiający deser z mango z galaretką i nutą kokosa. Deserek podany w pucharku marki La Rochere z motywem pszczoły. Więcej o tym przepięknym pucharku przeczytacie w rankingu francuskiego producenta szkła , a pucharki możecie kupić na e-kuchcikowo.pl . Mango w deserkach dodaje słodkiego i egzotycznego smaku . Dodatkowo, intensywny kolor mango nadaje deserom pięknego wyglądu, a jego uniwersalność pozwala na różnorodne zastosowania(...)różnych rodzajach deserów. Mango jest też źródłem składników odżywczych, takich jak witamina C, witamina A i błonnik. Z czego składa się ten deser z mango? mus z mango i galaretką muz z mango i mleczka kokosowego świeże mango bezy Dokładny przepis znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na desery w pucharkach z owocami: deser z borówkami wiśniowy deser PRZEPIS

Via Gusto
truskawkowa chmurka na biszkopcie z kremem z białej czekolady 58

mieszamy szpatułką. Masę przekładamy do foremki (ok.22×32 cm, wyłożoną papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy ok. 30 min. w ok. 175 st.C składniki na warstwę truskawkową: 3 galaretki truskawkowe 900 ml gorącej wody ok. 500 g truskawek wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Truskawki przekrawamy na pół. Cienką warstwę tężejącej galaretki wykładamy na biszkopt(...)układamy truskawki i wykładamy pozostałą galaretkę. Wkładamy do lodówki aby galaretka stężała. składniki na krem z białą czekoladą: 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 130 g białej czekolady opcjonalnie: 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 50 ml gorącej wody wykonanie: Ok. 200 ml śmietanki podgrzewamy (nie doprowadzamy do zagotowania). Do gorącej dodajemy połamaną czekoladę. Odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Mini serniczki z delicjami 52

Kolejny mały, bardzo prosty deserek z galaretką w sam raz na ciepłe dni. Bez owoców bo nie miałam nic pod ręką, zamiast nich wykorzystałam ciastka delicje.  składniki:  1 duży jogurt naturalny lub grecki (400g) 2 dowolne galaretki, u mnie truskawkowa i agrestowa 12 delicji 700 ml gorącej wody Jogurt przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Galaretkę agrestową(...)rozpuścić w 250 ml gorącej wody a galaretkę truskawkową rozpuścić w 450 ml gorącej wody. Galaretki odstawić do wystudzenia. Przygotować foremkę silikonową na muffinki, każde wgłębienie delikatnie natłuścić masłem. Foremkę ustawić na desce. Jogurt naturalny zmiksować z wystudzoną galaretką agrestową. Masę przelać do foremki na muffinki  na wysokość ok 2/3 foremki. Odstawić do lodówki do stężenia. Potem na wierzchu

Monia miesza i gotuje
Brzoskwiniowa straciatella 49

konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy wielkości 21-22 cm wykładam papierem do pieczenia. Wsypuję ciasteczka i formuję z nich boczki i dno tortownicy. Tortownicę wstawiam do lodówki. Następnie przygotowuję galaretkę i masę. Składniki na warstwę brzoskwiniową: 1 galaretka brzoskwiniowa 250 ml wody 1 duża puszka brzoskwiń (820 g) Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam do wystygnięcia. 3 połówki(...)brzoskwiń kroję w drobną kostkę i razem z sokiem z puszki (200ml) dodaję do rozpuszczonej galaretki. Galaretkę z brzoskwiniami wylewam na dobrze schłodzony spód i wstawiam tortownicę ponownie do lodówki, żeby galaretka całkowicie zastygła. Następnie przygotowuję krem straciatella. Składniki na krem straciatella: 150 g mascarpone 3 łyżki słodzonego mleka skondensowanego 200 ml śmietanki 30% 100 g ulubionej czekolady 3 garście

Słodki sentyment
wiśniowa rozkosz – pyszne ciasto z galaretką i bezą 81

ok.22×32 cm wyłożoną papierem do pieczenia). Bezę suszymy ok. 40 min. w 140 st. C. Pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. składniki na wiśnie w galaretce: 2 galaretki wiśniowe 750 ml gorącej wody ok. 400 g wiśni z kompotu wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej galaretki dodajemy wiśnie i odstawiamy(...)galaretka zacznie lekko tężeć wykładamy ją na upieczony biszkopt. Wstawiamy do lodówki aby stężała. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka oraz obydwie mąki i wlewamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik bananowo-czekoladowy na zimno 57

ciasto podwójnie czekoladowe i podwójnie bananowe;) Spód bowiem stanowi mocno czekoladowe/kakaowe ciasto murzynkowe, na nim mamy czekoladową warstwę sorewą. Powyżej serowo-bananowa pianka, zaś na wierzchu plasterki bananów przykryte galaretką. Ciasto: 110 g masła 90 g drobnego cukru 2 łyżki kakao 50 ml mleka 75 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka (średnie) Warstwy serowe(...)Piątnica) 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 6 łyżeczek cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny (jeśli używamy rzadszego sera to należy zwiększyć jej ilość) 3 banany 1 op. galaretki cytrynowej Wierzch: 2-3 banany 2 galaretki cytrynowe Pokrojone na kawałki masło wkładamy do rondelka. Dodajemy cukier, mleko oraz kakao i podgrzewamy na niewielkim ogniu, aż do połączenia. Odkładamy

Smaki Na Talerzu
ciasto Shrek bez pieczenia z bananami 63

masy (masa powinna być letnia aby delicje się przykleiły ale nie za gorąca). składniki na masę śmietankową: 600 ml śmietanki kremówki 30% 2-3 łyżki cukru pudru 2 zielone galaretki 250 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki powoli wlewamy galaretkę cały czas(...)miksując na jednolitą masę. Gotową piankę wykładamy na delicje. składniki na wierzch ciasta: 2-3 banany 2 galaretki zielone 800 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia, gdy zacznie lekko tężeć kroimy banany w cienkie plasterki, które układamy na śmietankowej piance. Całość zalewamy lekko tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki aby galaretką stężała

Domowy Smak Jedzenia
Cytrynowy sernik bez pieczenia z bitą śmietaną 90

Przepis na sernik bez pieczenia z sokiem z cytryny, cytrynową galaretką. Całość udekorowana bitą śmietaną, a spód ciasta to biszkopty. To pyszne ciasto, które posmakuje każdemu! Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów Przepis na cytrynowy sernik bez pieczenia pochodzi z eBooka „ Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów „. To zbiór pysznych receptur, nad którymi pracowałam kilka miesięcy. W eBooku(...)przepis, który zaskoczy każdego, kto go spróbuje, ze względu na orzeźwiający smak cytryny i puszystej bitej śmietany. Składniki na cytrynowy sernik bez pieczenia: sernik bez pieczenia okrągłe biszkopty galaretka cytrynowa ser z wiaderka masło cukier puder sok z cytryny śmietanka 30% lub 36% Przygotowanie jest bardzo proste! Biszkopty wykładamy na spodzie formy. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, po czym mieszamy

Via Gusto
Serniczek kawowy na biszkopcie 172

Przepyszne ciasto na różne okazje jak i bez okazji. Na kakaowym biszkopcie rozprowadzona została serowa masa z dodatkiem mleka w proszku oraz kawy, na niej są biszkopty, które przykrywa galaretka brzoskwiniowa. Ciasto ma wspaniałą konsystencję, nie jest przesłodzone. Idealne do kawy, choć nie tylko. Bardzo się cieszę, że znalazłam ten przepis i go wypróbowałam. Polecam i Wam! Zobacz też przepis(...)pełnego 500 ml śmietanki 30% lub 36% 3 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej 2 i 1/2 łyżki żelatyny około 200 ml gorącej wody Dodatkowo: 1 op. okrągłych biszkoptów 2 op. galaretki brzoskwiniowej 3 i 1/2 szkl. gorącej wody Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Wlewamy olej. Obroty miksera zmniejszamy do minimum, dodajemy mąkę przesianą

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania