galaretka - 14130 przepisów (strona:109/942)

Ciasto „arbuz” 70

Przepis na pyszne, łatwe do zrobienia i pomysłowe ciasto arbuz. Idealne na letnie przyjęcia i spotkania przy kawie. Ciasto arbuz to szpinakowe ciasto z masą serkowo – śmietanową i galaretką, w moim wypadku jest to galaretka z owoców leśnych. Składniki: Ciasto: 170 g szpinaku mrożonego 2 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g maki pszennej(...)łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 250 g serka śmietankowego 350 ml śmietany kremówki 30 % 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Galaretka: 2 czerwone galaretki 750 ml wrzątku garść groszków czekoladowych lub borówek Zapraszam również do obejrzenia filmu Wykonanie: Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić na bok do wystygnięcia i lekkiego stężenia. Szpinak rozmrozić, odcisnąć z soku

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto Paź Królowej – ciasto czekoladowe z kremem ananasowym i bezą 13842

Ciasto Paź Królowej składające się z czekoladowego spodu, masy budyniowej z ananasem, galaretki i bezy jest niezwykle efektowne i bardzo smaczne. Ciasto nie jest zbyt słodkie ani ciężkie, ale za to orzeźwiające i apetyczne. Wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą, tworząc udaną kompozycję. Składniki na ciasto Paź Królowej: Brownie: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady (o zawartości kakao(...)cukru 2 żółtka 200 g masła 6 plastrów ananasa z puszki   Beza: 4 białka 200 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego szczypta soli   Galaretka: 700 ml wody 2 opakowania galaretki cytrynowej (każda na 0,5 l wody)   Przygotowanie Najpierw przygotowujemy ciasto czekoladowe. Masło kroimy na kawałki i razem z połamaną na kosteczki czekoladą

e-PrzepisyKulinarne
Ekstremalnie truskawkowe ciasto. 63

Przepyszne, ekstremalnie truskawkowe ciasto. Pyszny truskawkowy biszkopt, śmietanowec z truskawkami zwieńczony truskawka galaretka z truskawkami czyli truskawkowy overload. Ciasto idealne na sezon truskawkowy. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 jajka szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki maki pszennej 1 lyzka maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g zblendowanych truskawek mogą być mrożone odrobina pasty waniliowej lub cukru z wanilia Masa(...)śmietanowa: 2 galaretki truskawkowe 1 1/2 szklanki wrzątku 400 ml śmietany kremówki 30% 250 g pokrojonych truskawek Galaretka: 1 galaretka truskawkowa 300 ml wrzątku kilka truskawek do ozdoby WYKONANIE: Zrobić biszkopt: jajka utrzeć ze szczypta soli i cukrem na puszysta masę. Do utartych jajek przesiać obie maki i dodać proszek do pieczenia. Całość dobrze wymieszać i dodać zblendowane truskawki

Pani M - kuchnia smakowita
Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami i galaretką 64

Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami i galaretką to mój wymysł sprzed ponad 6 lat. Pamiętam jaką wtedy zrobił furorę, więc od czasu do czasu lubię przypomnieć sobie jego rewelacyjny smak oraz delikatną i puszystą konsystencję.  Ciasto te to do doskonałe połączenie smaku wanilii i wiśni. Samo w sobie nie jest zbyt słodkie, więc perfekcyjnie komponuje się delicjami.  Spróbujecie(...)Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami i galaretką - składniki:   (Tortownica o średnicy 22-24 cm) Spód: 100g okrągłych biszkoptów Masa serowa: 700g serka homogenizowanego (waniliowego; użyłam z wiaderka) 200g śmietanki 30-36% 4-5 łyżek cukru pudru (płaskich) 4 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo: 1 opakowanie galaretki wiśniowej Wierzch: 1 opakowanie.150g delicji z nadzieniem wiśniowym Opcjonalnie: delicje do dekoracji

Di gotuje
truskawkowa pianka z owocami i galaretką bez pieczenia + film krok po kroku 85

składniki : 300 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru – opcjonalnie 1 galaretka truskawkowa + 250 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa + 400 ml gorącej wody ok. 250 g truskawek biszkopty na dno formy Film krok po kroku : wykonanie: Dno foremki/tortownicy (ok. 23 cm średnicy) wykładamy biszkoptami. Pierwszą galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia(...)Truskawki kroimy w plasterki. Gdy galaretka jest zimna ubijamy na sztywno śmietankę kremówkę z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki wlewamy zimną galaretkę (może być lekko tężejąca) i miksujemy na małych obrotach. Jeśli masa jest bardzo płynna wkładamy do lodówki ale dosłownie na 1 -2 minutki gdyż może szybko stężeć. Lekko tężejącą wykładamy na biszkopty. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki. Drugą

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowe deserki 59

różne okazje. Lekki i orzeźwiający deser który zasmakuje dorosłym jak i dzieciom. Przepis na 6 pucharków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 gram truskawek 400 ml śmietany 30% 2 galaretki truskawkowe 2 łyżeczki cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do dwóch miseczek wlewam po kubku gorącej wody i do każdej wsypuje jedną galaretkę. Dokładnie mieszam i odstawiam do przestygnięcia. Jedną miseczkę(...)galaretką wstawiam do lodówki do całkowitego stężenia a drugą zostawiam do momentu aż galaretka zacznie tężeć. umyte i pozbawione szypułek truskawki kroimy w kostkę i układamy do pucharków. truskawki zalewamy gęstniejącą galaretką i wstawiamy pucharki do lodówki aby stężała całkowicie. dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem na sztywno, ubitą śmietankę wykładamy na zastygniętą galaretkę, stężałą galaretkę siekamy

Blog kulinarny S9.PL
SERNIK Z PIANKĄ 72

sera białego 0,5 szklanki cukru 4 łyżki cukru waniliowego 300 ml mleka 4,5 łyżki żelatyny 375 g margaryny Pianka wiśniowa: 330 ml śmietanki kremówka 30% 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 500 ml gorącej wody Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku agrestowym 700 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania galaretki agrestowej rozpuścić(...)pomocą robota dokładnie mieszamy na średnich obrotach do momentu, gdy    masa będzie gładka. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę dokładnie zmiksować robotem. Pianka wiśniowa - 2 opakowania galaretki wiśniowej rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce,  aż zacznie tężeć.  330 ml śmietanki kremówki ubić na sztywno. Następnie małą strużką wlewać wystudzoną lecz całkowicie płynną

Ciastka - domowe słodkości
Śmietanowiec bez pieczenia 382

Śmietanowiec bez pieczenia   Śmietanowiec bez pieczenia z galaretką na herbatnikach to świetny pomysł na pyszne ciasto na zimno . Takie pyszne ciasto z macarpone i owocami świetnie sprawdzi się na cieplejsze dni, jest szybkie i banalnie proste w przygotowaniu. Zobaczcie przygotowanie tego ciasta krok po kroku na filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Nasze ciasto bez pieczenia(...)który przełamie słodycz białej czekolady. Jeśli nie przepadacie za białą czekoladą, możecie użyć mlecznej lub gorzkiej, ale smak i wygląd deseru znacznie się wtedy zmieni. Nasz Ś mietanowiec z galaretką i czarną porzeczką będzie świetnie smakował z zatopionymi w galaretce owocami - ja użyłam kwaskowatych malin i porzeczek, ale sprawdzą się każde inne sezonowe lub mrożone owoce. Dobrze, by smakowo pasowały

Lekcje w kuchni
Ciasto biszkoptowe z mleczną masą, delicjami, galaretką i truskawkami + film 63

Ciasto biszkoptowe z mleczną masą, delicjami, galaretką i truskawkami to znakomity pomysł na wyjątkowe okazje, stanowi również pyszny smakołyk na deser lub podwieczorek do popołudniowej kawy. Jest to ciasto, którego warstwy świetnie się ze sobą komponują tworząc doskonałą całość.     składniki na tortownicę 26 cm biszkopt 3 jajka 1/3 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) 1/2 szklanki mąki pszennej(...)łyżek cukru pudru 300 g serka homogenizowanego waniliowego ( typu danio ) 2 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego) dodatkowo 300 g ciastek typu delicje 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 800 ml gorącej wody przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę

Smakowite Dania
Ciasto bananowiec bez pieczenia 77

Ciasto bananowiec bez pieczenia Ciasto Bananowiec to pyszne ciasto bananowe bez pieczenia z herbatnikami , mascarpone, bitą śmietaną i galaretką. Jest banalnie proste w przygotowaniu i zawsze się udaje. Zobaczcie przygotowanie ciasta krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto bananowe bez pieczenia składa się z szybkiego kremu bananowego przygotowanego na bazie budyniu(...)ucierania, wszystko wystarczy tylko zagotować do momentu, aż nektar bananowy zmieni się w gęsty krem. Ciasto może być przygotowane z dodatkiem kakaowych herbatników zamiast jasnych. Bananowiec zawiera również dodatek galaretki. Najlepiej sprawdzi się tu cytrynowa, ale powinna sprawdzić się też inna kwaskowa galaretka, na przykład pomarańczowa albo agrestowa. Ciasto bananowe jest wykończone kremem z mascarpone i bitej śmietany. Taki krem

Lekcje w kuchni
Kolorowy deser z truskawkową pianką, galaretką i owocami 64

Kolorowy deser z truskawkową pianką, galaretką i owocami. Witajcie moi drodzy Czy u was też taka szara, deszczowa niedziela? Ja na poprawę humoru przygotowałam proste kolorowe desery Trochę barw i smaku musi być Zostawiam wam przepis/inspirację Składniki: 300 ml wody 1 Duo Galaretka Gellwe (truskawka z cytryną) 4 połówki brzoskwiń z lekkiego syropu 1 banan 6 łyżek jogurtu(...)zimnej śmietana 30% 0,5 łyżki cukru pudru szczypta cukru wanilinowego do smaku Przygotowanie: Brzoskwinie kroimy i układamy w dwóch pucharkach. W 200 ml gorącej wody rozpuszczamy większą galaretkę (cytrynową). Wlewamy ją do pucharków, tak by przykryła brzoskwinie. Odstawiamy w chłodne miejsce. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody. Lekko studzimy. Następnie dodajemy stopniowo jogurt, dokładnie mieszając. Wkładamy łyżeczkę

Słodkie okruszki
Truskawkowe Love 75

Przepis delikatnie zmodyfikowany pochodzi z blogu Moje Wypieki . Składniki na tortownicę 23 cm: 350 gr truskawek najlepsze będą świeże ale mogą być mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności(...)słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku* 1/2 szklanki śmietany 30% 10 – 15 małych truskawek do dekoracji (ewentualnie innych owoców) Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, dno i boki. Na dno tortownicy położyć biszkopty. Galaretkę truskawkową oraz żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku*, przestudzić do temperatury pokojowej. Galaretkę truskawkową

moj przepis na
Niebiański sernik na zimno z kokosem 68

wcześniej lub z rana, tak żeby dobrze ostygł i ochłodził się w lodówce min. 30 minut. Serniczek robimy w następującej kolejności: Najpierw robimy spód, w dniu robienia sernika robimy galaretkę oraz masę jogurtowo-kokosową. Składniki na spód owsiano-kokosowy o średnicy 23 cm: 3/4 szklanki gęstego musu ze słodkich jabłek (mniej więcej 1 duuuże jabłko) 1 i 1/2 łyżki oliwy(...)nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie na kratce, nie zdejmując boków tortownicy, wstawić na lodówki na minimum 30 minut. Galaretka: 2 opakowania galaretki agrestowej 300 gr borówki amerykańskiej (można dodać więcej max 500 gr, nie polecam owoców mrożonych) Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku, zostawić na blacie do całkowitego ostudzenia. Galaretka

moj przepis na
Truskawkowe Love 68

Przepis delikatnie zmodyfikowany pochodzi z blogu Moje Wypieki . Składniki na tortownicę 23 cm: 350 gr truskawek najlepsze będą świeże ale mogą być mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności(...)słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku* 1/2 szklanki śmietany 30% 10 – 15 małych truskawek do dekoracji (ewentualnie innych owoców) Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, dno i boki. Na dno tortownicy położyć biszkopty. Galaretkę truskawkową oraz żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku*, przestudzić do temperatury pokojowej. Galaretkę truskawkową

moj przepis na
Niebiański sernik na zimno z kokosem 68

wcześniej lub z rana, tak żeby dobrze ostygł i ochłodził się w lodówce min. 30 minut. Serniczek robimy w następującej kolejności: Najpierw robimy spód, w dniu robienia sernika robimy galaretkę oraz masę jogurtowo-kokosową. Składniki na spód owsiano-kokosowy o średnicy 23 cm: 3/4 szklanki gęstego musu ze słodkich jabłek (mniej więcej 1 duuuże jabłko) 1 i 1/2 łyżki oliwy(...)nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie na kratce, nie zdejmując boków tortownicy, wstawić na lodówki na minimum 30 minut. Galaretka: 2 opakowania galaretki agrestowej 300 gr borówki amerykańskiej (można dodać więcej max 500 gr, nie polecam owoców mrożonych) Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku, zostawić na blacie do całkowitego ostudzenia. Galaretka

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania