francuskie - 6660 przepisów (strona:33/444)

Ciasteczka francuskie z pikantną gruszką 178

dawna sprawdzone tym razem dodałem jeszcze kilka składników i zawinąłem w ciasto francuskie ... Składniki : arkusz ciasta francuskiego 1 gruszka kawałek sera pleśniowego 30 gr orzechów włoskich łuskanych 1 papryczka chilli 1 jajko mak lub sezam Przygotowanie : Ciasto francuskie wyjmuję z lodówki na ok 20 minut przed obróbką aby nabrało temperatury pokojowej. Gruszkę obieram i kroję w małą kosteczkę(...)orzechy szatkuję możliwie drobno nożem, ser pleśniowy kruszę w palcach, do tego wszystkiego dodaję drobno poszatkowaną papryczkę chilli bez pestek. Wszystko dokładnie mieszam. Ciasto francuskie dzielę na 15 kwadratowych kawałków (najprościej nożem do pizzy) i na każdy kawałek daję po 1-1,5 łyżeczki farszu, składam po skosie na pół sklejając boczki ciasteczek. Ciasteczka smaruję roztrzepanym żółtkiem, robię

Mechanik w kuchni
Sakiewki z tuńczykiem 109

francuski to niezwykle kruche i delikatne ciasto, które ma szerokie zastosowanie w kuchni. Używane zarówno do wytrawnych jak i słodkich wypieków. Sakiewki z ciasta francuskiego to bardzo popularna we Francji przystawka. Podstawą jest zawsze ciasto francuskie z przeróżnymi farszami w środku i sporą ilością dobrego sera. Zapraszam na moją wersję - z tuńczykiem i kaparami. Jest to bardzo uniwersalna przystawka(...)nadmiaru sosu. Łączymy z pozostałymi składnikami. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy do połączenia się składników. Nadzienie powinno mieć konsystencję gęstej pasty. Każdy arkusz ciasta francuskiego dzielimy na 12 równych kwadratów. Na każdy kwadrat nakładamy sporą ilość nadzienia, zawijamy rogi ciasta do góry i zlepiamy brzegi. Tak przygotowane sakiewki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie

Wędrówki po kuchni
Pizza na cieście francuskim 228

Pizza to bardzo popularne danie. Dziś przygotujemy je na nico inny niż zazwyczaj sposób. Spodem do naszej pizzy będzie ciasto francuskie, dzięki czemu cała potrawa zyska lekki charakter, a czas jej przygotowania jest znacznie szybszy niż tradycyjnej pizzy. Do przygotowania(...)potrzebujemy: Ciasto francuskie Mały przecier pomidorowy (możemy użyć gotowego sosu lub ketchupu) Oliwa z oliwek Oregano Cebula Salami Oliwki Ser mozzarella Zazwyczaj używam gotowego ciasta francuskiego – jest bardzo dobrej jakości. Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce z papierem do pieczenia. Jaki nasza pizza ma mieć kształt? Jaki tylko chcemy! Możemy zachować prostokątny, oryginalny kształt gotowego ciasta, możemy wykroić tradycyjny

MarcinChef
Caprese z wędzoną szynką na cieście francuskim (zapiekanka) 191

Skła dniki:   płat ciasta francuskiego 2 duże kulki mozzarelli 3 pomi dory pieprz, sól szynka wę dzona (kilka plastrów) passata pomi dorowa (2 łyżki) łyżeczka suszonej bazylii świeża bazylia             Przygotowanie:   Ciasto francuskie rozkła damy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Zawijamy boki, aby sos nie wyciekł. Passatę łączymy z solą, pieprzem(...)łyżeczki bazylii. Smarujemy ciasto francuskie. Na całej powierzchni wykła damy szynkę i przykrywamy ją na przemian ukła danymi pomi dorami i mozzarellą. Posypujemy pieprzem i resztą bazylii. Wstawiamy całość do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 20-25 minut. Po upieczeniu posypujemy porwaną świeżą bazylią.   Smacznego

ChilliJemy
Francuska plecionka z mięsem 143

kolejny :-) Tym razem z mięsem z rosołu, boczkiem i cebulą - mocno sycące danie, które świetnie komponuje się z miksem chrupiących, świeżych sałat. Dobre na kolacje lub na obiad ;-) Francuska plecionka z mięsem FRANCUSKA PLECIONKA Z MIĘSEM Na 4 porcje:    1/2 dużego opakowania ciasta francuskiego    200 g wędzonego boczku    150 g mięsa wołowego z rosołu(...)kątem tak aby końce pasków zachodziły na siebie. Gotową plecionkę posypujemy czarnym pieprzem, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 15 minut (do zrumienienia). Francuska plecionka z mięsem Francuska plecionka z mięsem Francuska plecionka z mięsem SMACZNEGO

peggiwkuchni
Włoskie paluchy z ciasta francuskiego 225

Ciasto francuskie jak zapewne większość z Was wie jest bardzo wdzięcznym tematem do robienia wszelkiego rodzaju przekąsek. Te włoskie paluchy smakują jak pizza. :-) Ciasto francuskie ułatwia ich przygotowanie, bo całość zajmuje dosłownie kilka(...)chwil, odliczając czas spędzony w piekarniku. Z 1 arkusza ciasta francuskiego wychodzi 7-8 sztuk. 1 arkusz ciasta francuskiego 100g wędzonej szynki 150g żółtego sera 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 jajko 1. Ciasto francuskie rozwijamy z rolki, przekrawamy na pół, prostopadle do dłuższego boku. Oba placki smarujemy koncentratem, posypujemy ziołami prowansalskimi

Szefowa kuchni
Paluchy z Nutellą 272

. Dziś mam dla Was pomysł na paluchy z ciasta francuskiego z Nutellą, których przygotowanie jest naprawdę błyskawiczne :) Potrzebne będą: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 białko Nutella cukier puder do posypania Odpakowujemy ciasto francuskie, można lekko je rozwałkować, żeby wyrównać wszystkie zagniecenia. Do białka dodajemy odrobinę wody i roztrzepujemy w miseczce. Smarujemy połowę płatu ciasta francuskiego Nutellą-brzegi

Ciastkozercy
Francuskie kwadraciki z budyniem i brzoskwiniami 248

morelowym :) Składniki (na 7-8 kwadracików): 1 op. ciasta francuskiego (moje ważyło 375 g) 1 op. budyniu waniliowego 7-8 połówek brzoskwiń z puszki 350 ml mleka 1-2 łyżki cukru 1 jajko Wykonanie: Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu dodając mniej mleka (350 ml). Odstawiamy do wystudzenia. Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Dzielimy je na 8 w miarę(...)wystarczy Wam skrawków pozostałego ciasta do zrobienia rantów. Siedem kwadratów kładziemy w niewielkich odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia płaskiej blaszce. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Paski z ciasta francuskiego układamy na kwadracikach tworząc rant (po 4 paski na jeden kwadracik). Na każdy kwadrat nakładamy po mniej więcej 2 łyżki budyniu, lekko go rozsmarowując. Na budyń kładziemy połówki brzoskwiń (osączonych

MyCookBook.pl
Francuskie paluchy z serem i szynką szwarcwaldzką 172

gronie przyjaciół :)  Francuskie paluchy z serem i szynką szwarcwaldzką  SKŁADNIKI : 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 białko 200 g żółtego sera  np gouda 3-4 plastry szynki szwarcwaldzkiej papryka mielona wędzona do smaku czarnuszka   PRZYGOTOWANIE : Ciasto francuskie rozwijamy. Białko delikatnie roztrzepujemy i smarujemy nim całe ciasto francuskie. Na wierzch ścieramy żółty ser na tarce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Francuskie Bułeczki Śniadaniowe 208

pszennej (poznańskiej) 50 g masła o temperaturze pokojowej 20 g cukru kryształ 10 g soli mąka do podsypania blatu podczas wyrabiania i obtoczenia bułeczek Link do filmu z przygotowania : Francuskie bułeczki śniadaniowe  https://www.youtube.com/watch?v=NIsmqOkv3gU Przygotowanie : Ciasto na bułeczki francuskie możemy przygotować za pomocą robota , miksera lub ręcznie w każdym przypadku kolejność przygotowania jest taka sama(...)bułeczkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na środkową półkę i piekę około 16 minut na złoty kolor . Piekarnika mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu . Francuskie bułeczki śniadaniowe są gotowe pięknie pachną można się częstować . Życzę udanych wypieków i smacznego . Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Piecze Chleb
parówki w francuskim ćieście:Airfryer hd9240/30 290

Składniki: ciasto francuskie nie mrożone 1 rulon, keczup pikantny 1/4 szklanki, parówki cienkie krótkie 9 sztuk te pyszne parówki w cieście francuskim przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30" dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową(...)odżywianie również mojej rodzinki skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja troche przepisy zmieniam "po swojemu" ciasto francuskie rozwinąć i podzielić ostrym nożem na 18 pasków, każdy posmarować pędzelkiem maczanym w keczupie krótką parówkę przeciąć wzdłuż na połowę, położyć na brzegu paska i zawijać spiralnie / jeśli parówki

W Mojej Kuchni Lubię
ciasto "malinowy obłoczek" 186

cukru pudru  łyżka mąki ziemniaczanej łyżka soku z cytryny na krem: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru dodatkowo: arkusz ciasta francuskiego 60 g płatków migdałowych Schłodzone ciasto francuskie rozłożyć na blaszce,wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec przez około 20 minut. Wystudzić.  Białka ubić na sztywno i nadal ubijając(...)dosypywać powoli cukier. Na końcu dodac sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Masę wyłożyć do wyścielonej papierem blaszki, w której wcześniej piekło się ciasto francuskie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 5 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 140*C i piec około pół godziny. Później suszyć jeszcze około pół godziny w 100*C. Maliny zasypać łyżka cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szybkie rogaliki z czekoladą 158

czekoladą Gdy goście pukają do drzwi taki przepis Wam się przyda. Proste i szybkie rogaliki z czekoladą. W przepisie wykorzystałam gotowe ciasto francuskie. Składniki na 8 rogalików: ciasto francuskie gotowe (około 275 gr) 16 kostek czekolady 1 białko do posmarowania 8 połówek orzechów włoskich Ciasto lekko rozwałkować, podzielić na 4 części wzdłuż krótszego boku. Każdą część przekroić(...)folią aluminiową, żeby się zbytnio nie przyrumieniły. Smacznego! Rogaliki z czekoladą Rogaliki z czekoladą Rogaliki z czekoladą Rogaliki z czekoladą listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='ciasto francuskie gotowe (około 275 gr) 16 kostek czekolady białko do posmarowania 8 połówek orzechów włoskich'; document.write

moj przepis na
"Gofry" z ciasta francuskiego 146

Świetny i szybki deser. Ciasto francuskie w postaci chrupiących ciasteczek bardzo nam posmakowało. Deser podałam na talerzu Porcelana Bogucice "Kamila" op. ciasta francuskiego lody ulubiona konfitura świeże truskawki kiwi cukier puder mięta do dekoracji Ciasto francuskie rozwinąć i dużą foremką w kształcie kwiatka wyciąć "ciasteczka". Gofrownicę rozgrzać i kłaść ciasto (ciasto francuskie nie wymaga natłuszczania gofrownicy). Zapiekać

Smakołyki Asi
Ciasto francuskie z kremem z białą czekoladą i owocami 179

Można to zrobić z różnymi owocami, ja zrobiłam z jagodami, ale pyszne jest również z malinami które cudownie orzeźwią to ciasto. Ciasto francuskie przeciąć na pół wzdłuż, następnie w poprzek tworząc prostokątne ciasteczka(...)Jeśli wytniecie węższe paski będzie bardziej podzielne i więcej osób może skosztować. Tak przygotowane ciasto zostawić na 30 minut. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 15 minut. Ciasto francuskie musi napęcznieć i nabrać złotego koloru. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić. Krem – do garnuszka wlać śmietanę i przeciętą na pół laskę wanilii, podgrzać, ale nie pozwolić

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania