Ratatouille i recenzja książki "Sekrety francuskiej kuchareczki.

Ratatouille i recenzja książki

Ratatouille i recenzja książki "Sekrety francuskiej kuchareczki.

Czym jest francuska kuchnia? Albo może inaczej - co ukształtowało tą kuchnię do poziomu takiego jaki mamy obecnie. Były to dwa główne czynniki: Katarzyna Medycejska - całkiem niedaleko żyła sobie pewna arystokratka, którą należało wydać za mąż. Oczywiście należało ją wydać jak najlepiej :) Po negocjacjach wysłano ją do Francji. Niestety francuska kuchnia była wtedy bardzo prymitywna - średniowieczne pieczone mięso. Medyceusze byli rodem, który bardzo chciał wyjść z mroków średniowiecza, co było bardzo widoczne w ich kon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kryzysowa Książka Kucharska

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

kryzysowykucharz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

francuskie, cukinia, ciekawe przepisy, ryż, ziemniaki, mięso, kasza, potrawka, mielone, mięsa pieczone, pieczarki, papryka, ryż z warzywami, ryż smażony, mięso mielone, mielone z warzywami, pieczone ziemniaki, pieczeń z mięsa mielonego, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Kryzysowa Książka Kucharska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.