ktoś nie lubi szpinaku lub po prostu akurat go nie ma to tartę można zrobić bez szpinaku, jednak należy wtedy dodać więcej jajek 6-7. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/4 paczki mrożonego szpinaku 1 łyżeczka śmietany 1 ząbek czosnku 30 dkg boczku wędzonego 1 czerwona cebula (może też być zwykła) 4 jajka 1/2 łyżki masła szczypta gałki muszkatołowej
IMPRESJA SMAKUotrzymałam do testowania produkty marki Prymat... W skład paczki weszło między innymi: 1.dipy serowy (do chipsów i nachosów) barbecue (do grill) czosnkowy (do mięs) meksykański (do mięs) 2.sosy sałatkowe francuski czosnkowy grecki do mizerii koperkowo-ziołowy 3. marynaty w płynie grillowa pikantna klasyczna 4. panierki do kurczaka do kotletów 5. zioła oregano rozmaryn cząber zioła prowansalskie koperek bazylia gorczyca biała
IMPRESJA SMAKUbałwanie... Mógłby popadać biały i puszysty szczególnie pod koniec tygodnia w Bieszczadach :) Nie myśląc wcale o śniegu piekłam w sobotni poranek babkę drożdżową. Przepis podpatrzyłam w "Mojej małej francuskiej kuchni" Rachel Khoo. Całą noc rosła w lodówce a rano przełożyłam ja do foremki i upiekłam. Znowu termoobieg dał radę! Jeśli lubicie ciasta drożdżowe niezbyt słodkie za to bardzo puszyste
Dzieje kuchennej WiewióryTarty na słodko czy na słono zawsze wychodzą. Jest to tradycyjne danie z kuchni francuskiej. Przepis podany na kruchy spód można wykorzysta również do innych tart. Spód tarty jest kruchy, delikatny oraz maślany w smaku. Składniki: 300 g mąki pszennej 100 g masła z lodówki 2 żółtko sól Wykonanie: Mąkę, sól i masło posiekać na stolicy. Dodajemy żółtko
kgwjanczewoPomysł wpadł przez przypadek, gdyż zamiast ciasta francuskiego kupiłam ciasto filo. Siedziałam i sie zastanawiałam co z tego wyczarować i wyszła zapiekanka. Tą zapiekankę możemy modyfikować na tysiąc sposobów tylko musimy pamietać, ze składniki ktore tam dodamy musza puszczać jak najmniej wody. Inaczej spod ciasta nam sie nie upiecze. Wiec do dzieła.. Składniki: 1 opakowanie ciasta filo
Zainspiruj się kuchniąpieprz na s os serowo-łososiowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka serek topiony śmietankowy 100 g kawałków wędzonego łososia /łosoś sałatkowy/ 3 łyżeczki musztardy francuskiej Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Studzimy. Osobiście preferuję ziemniaki ugotowane dzień wcześniej:) Szpinak podsmażamy na odrobinie masła, aż odparuje nadmiar wody. Doprawiamy solą, pieprzem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałarybie i pachnącemu, zieloniutkiemu pure? Mistrzostwo jeśli chodzi o połączenie smaków i kolorów. Niestety nie jestem autorką tegoż dania. Rachel Khoo zamieściła na nie przepis w "Mojej małej francuskiej kuchni", od której nadal nie mogę się oderwać! Bagietka z paluszkami rybnymi i pure z groszku 250 g białej zwartej ryby bez skóry i ości 4 łyżki mąki sól, pieprz
Dzieje kuchennej WiewióryPolski jest nieznana lub niema zwolenników. Częstowano nią absztyfikanta, któremu w ten sposób przekazywano że nie jest odpowiednim wybrankiem na męża. Czernina Składniki na zupę: Połowa kaczki francuskiej wiejskiej wraz z podrobami 1/2 litra krwi z kaczki zaprawionej 3 łyżkami octu 10% 3 marchewki 1/2 selera średniego 2 pietruszki średniej 1 por 1 cebula 4 ziarnka
kgwjanczewopobytu w restauracji, bo jeżeli kuchnia jest zadowalająca, przynajmniej, to inne niedociągnięcia bledną. Mam jednak nieodparte wrażenie, że rewolucja, która nastąpiła, może być podobna w skutkach jak słynna rewolucja francuska i Karczma może odnotować ogromne straty ludnościowe, jak już jej echa przeminą. -------- post jest recenzją kulinarną restauracji z wykorzystaniem zdjęcia i strony poza wiedzą właścicieli
BaRepasminut na MEDIUM lub aż miąższ będzie rozgrzany wewnątrz. W małej misce wymieszać pozostałe składniki i polewać nimi ananasa co 5 minut. Grand Marnier to likier owocowy pochodzenia francuskiego o zawartości alkoholu 38-40%. GRILLOWANY ANANAS Z SYROPEM KLONOWYM is a post from: naRuszcie.pl The post GRILLOWANY ANANAS Z SYROPEM KLONOWYM appeared first on naRuszcie.pl
naRuszciesałatka:) składniki: 250 g makaronu pełnoziarnistego świderki 1 pierś z kurczaka ( następnym razem dam dwie) czerwona papryka czerwona cebula duża marchewka 1 opakowanie mieszanki sałat 3 łyżki musztardy francuskiej 7 łyżek oliwy z oliwek sól świeżo zmielony pieprz Makaron gotujemy al dente. Pierś z kurczaka przyprawiamy i smażymy bez tłuszczu. Czerwoną paprykę kroimy w drobną kostkę. Cebule kroimy
Cukier&Pudercherry 250 g sera ricotta ok 100 g sera cheddar lub inny żółty ser 200 g szpinaku liściastego 2 jajka pół dużej cebuli 2 ząbki czosnku opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Smażymy do momentu zarumienia i dodajemy przeciśnięty czosnek. Dorzucamy szpinak i dusimy. Ser cheddar ścieramy na tarce
Cukier&PuderCześć kochani, oto kolejna propozycja na sałatkę tym razem z serem hiszpańskim Burguitos Sałata lodowa 1 pomidor pół ogórka zielonego ser Burgitos ( nowość w biedronce) sos sałatkowy francuski Sałatę podrzeć na mniejsze kawałki, ogórka, pomidora pokroić w kostkę, ser wyjąć z opakowania i ułożyć na wierzchu sałatki. Całość polać sosem 15 minut przed podaniem. Gotowe ! Smacznego
Cukier&PuderPopularna francuska tarta z ciasta kruchego zwana kiszem lotaryńskim. Podstawowa wersja wypełniona jest masą jajeczno-śmietanową oraz zrumienionym boczkiem. Niektórzy wzbogacają ją również o cebulę i żółty ser. Składniki na formę o średnicy 26 cm: 200 g mąki pszennej 100 g masła zimnego szczypta soli 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody 200 g wędzonego boczku 3 jajka
wyzwania kuchenneopakowanie paluszków krabowych 1 puszka kukurydzy 1/2 świeżej papryki 1 ogórek kilka suszonych pomidorów świeży koperek majonez jogurt grecki / śmietana ulubione przyprawy (w moim przypadku mieszanka sałatkowa francuska) opcjonalnie: ser żółty WYKONANIE Kroimy w kostkę paluszki krabowe, paprykę, ogórek, suszone pomidory i ewentualne ser żółty. Szatkujemy koperek. W naczyniu umieszczamy kukurydzę i pokrojone składniki. Dodajemy swoje ulubione przyprawy
Zofiana