Krysią i Amelią do uczestnictwa w Plenerowym Pikniku - Opolskie Fit. Naszym zadaniem, było przygotowanie przekąsek fit i częstowanie nimi uczestników imprezy. Przyznaję, że w mojej kuchni dania fit pojawiają się sporadycznie, ale sprostałam wyzwaniu :) Impreza odbyła się wczoraj, a zainteresowanie było ogromne. Nie zdążyłyśmy przygotować naszego stanowiska, a już chcieli nam podkradać przygotowane smakołyki. Dlatego pojawił się(...)3.Ciastka Digestive Menu Krysi z Co na obiad ? 1.Smoothie gruszkowo - bananowo - kokosowe 2.Batoniki energetyczne z ziaren 3.Czosnkowa pasta ze szpinakiem i oliwkami 4.Pasta twarogowa z łososiem Jako, że moja sałatka cieszyła się wielkim powodzeniem, podzielę się z Wami przepisem. Gdyby nie to, że mięso najlepiej jest zamarynować na całą noc, była by daniem ekspresowym. SAŁATKA ZE SZPINAKU I RUKOLI
Kuchnia w opałachOmlet z pomidorami i cukinią to propozycja sobotniego śniadania. Ten omlet wbrew pozorom robi się bardzo szybko, jest pożywny i bardzo smaczny. Wykorzystamy do jego przygotowania
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Na kolację zacumowały u nas łódeczki Caprese , czyli trochę inne kanapki z sałaty rzymskiej, która doskonale nadaje się na tego typu przekąski. Polecam też przepis na
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNa kolację zacumowały u nas łódeczki Caprese , czyli trochę inne kanapki z sałaty rzymskiej, która doskonale nadaje się na tego typu przekąski. Polecam też przepis na
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś na blogu wylądowały pyszne wegańskie burgery z kalafiora. Ich przygotowania jest banalnie proste, choć wymagają nieco pracy. Warto tylko pamiętać, żeby masa była gęsta. W
Kulinarne przygody GatityWitajcie, zbliża się pora obiadu zatem przychodzę do Was z przepisem na lekkie i pyszne danie obiadowe. Prostota składników oraz sposób wykonania sprawia, że przygotowanie nie
Health-Fit-Life45 min Zdrowa, prosta i dietetyczna zupa z botwinki, buraków z dodatkiem cukinii, ogórka, rzodkiewek, szczypiorku i koperku. Doskonała na wiosenny i letni obiad. Podana z
Fit&Fast Kitchenochotę. Akceptuję więc to, czego zmienić nie mogę , i rekompensuję sobie tę słabość innymi zdrowymi posiłkami. Na śniadania jadam domową granolę, puddingi z chia i owoce. Obiady bez sałatek niemal nie istnieją, choć czasem muszę mocno do nich przekonywać C. Odkąd mam nową zabawkę, czyli piekarnik parowy, coraz rzadziej smażę mięso (choć już wcześniej pieczone zdecydowanie było moim faworytem). Owszem(...)przekonać nie potrafią. Kilka razy próbowałam i poniosłam totalną klęskę. Pozostaję więc przy cukrze i śmietance, bo jednak smak jest dla mnie najważniejszy. Wracając jednak do meritum, czyli blogów fit. Ponieważ lubię eksperymentować i chętnie testuję nowości, dość ciężko mnie zaskoczyć. Ale tak sobie myślę, że przeciętny poszukiwacz odmiany od codzienności, widząc w przepisie aquafabę bez słowa wyjaśnienia, ucieknie
Pożeraczka, czyli raz adobrzePo świątecznym obżarstwie czas wracać do normalności. Dla niektórych początek nowego roku to czas zmian i noworocznych postanowień. Większość z nich wiąże się w jakiś sposób
Czerwona PorzeczkaKolejny lekki obiadek na gorące dni. SKŁADNIKI: 1/2 sałaty lodowej 40 dag. ugotowanej w vegecie fasolki szparagowej 1-2 pomidory 2-3 ogórki kiszone 1/2 czerwonej
Kuchnia BeatyWegański wywar warzywny podstawowy jest przepisem bazą to większości zup, które można jeść w trakcie diety doktor Dąbrowskiej. Z reguły gotuję taką porcję, a potem
Kulinarne przygody GatityKanapka z awokado i jajkiem to kolejna propozycja na szybkie, zdrowe i bardzo dietetyczne śniadanie. Przepis jest bardzo szybko, a posiłek smaczny z całą masą zdrowych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Najczęściej kiedy robię placki są to zazwyczaj racuczhy i głównie w wersji na słodko. Placuszki z suszonymi pomidorami i serem Tym razem postawiłam na placki “
mecooksW poprzednio opublikowanym poście w skrócie przedstawiłam Wam podstawowe zasady diety warzywno-owocowej , dziś natomiast przyszła pora na opisanie produktów, które są dozwolone
Kulinarne przygody Gatitycały pies mielony razem z budą), buła nie zawsze pierwszej świeżości, sos imitujący smak bliżej nieokreślony, 2,5 złotego mniej w kieszeni i szlus. Wyszukane dodatki typu ser, cebula, sałatki czy korniszony zaczęły pojawiać się znacznie później. Miało być szybko, tanio i do syta. Było podle i byle jak, ale człowiek jak głodny/podchmielony zje wszystko. Dzisiaj burger potrafi być(...)TŁUSZCZ Idealny burger (nie tylko dla mnie) powinien zawierać w sobie 20-30% tłuszczu . To tłuszcz jest w mięsie głównym nośnikiem smaku, nawilżaczem i spoiwem. Głupio modne burgery ‘fit’ – z czystej łaty wołowej czy polędwicy, dla mnie nie mają racji bytu – szkoda świetnego mięsa, które idealnie nada się do innych potraw. Na burgery dobre będą mocno używane, dobrze ukrwione
Karo in the Kitchen