Codziennie dostaję od Was pytania o wielkanocne menu i co ja sama przygotuję na nadchodzące Święta. U mnie na stole zgodnie z tradycją na pewno pojawią
Ola la LCHFTe zielone gofry nie tylko świetnie wyglądają, ale i smakują Są aromatyczne, wilgotne, sycące i bardzo zdrowe. Stanowią idealny sposób na podanie dzieciom warzyw i przemycenie
Ola la LCHFminut. Po tym czasie wyciągamy masę i formujemy kuleczki - spłaszczamy lub zostawiamy normalne. Smażymy w dużej patelni, na dobrze rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączamy za pomocą ręcznika papierowego.Wersja fit: Chcesz by wersja była lżejsza i być troszkę jak jeden z Kudłatych Kucharzy?Nie smaż falafel'a, upiecz przez ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.A(...)mają wyglądać. Nadal się rozpadają? Uformuj z tego co wyszło kuleczki i odstaw do lodówki - troszkę stwardnieją.Falafel najlepiej smakuje na ciepło :) Świetnie pasuje do chlebków pita, sałatek, warzyw, hummusu lub samego tahini, czy też chociażby zwykłego chleba ;) Taamiya czyli egipski falafel
CzarnawisienkaUwielbiam warsztaty kulinarne i możliwość nauki od najróżniejszych Mistrzów Kuchni. Tym razem Lidl Polska zaprosił mnie na warsztaty Kuchni Greckiej z największym jej znawcą w Polsce
Parowar FacetaOstatnio pogoda wcale nas nie rozpieszcza, dlatego warto przytulić coś kolorowego co doda nam mocy i energii ,co sprawi, że nasze endorfinki zaczną szaleć i
Z Kuchni Do KuchniPilaf to danie z lekkiego i delikatnego ryżu, który najpierw prażymy z warzywami, a następnie zalewamy gorącym bulionem lub wodą i gotujemy pod przykryciem, aż wchłonie
cool and mintyAby być zdrowym , aby być mocnym, aby być odpornym na warunki pogodowe teraźniejszej zimy należy wspomagać się czym się da. Ja wspomagam się czosnkiem od lat
Moje Małe CzarowanieAutorem nocnej owsianki jest szwajcarski lekarz - dr Maximilian Bircher-Benner. Doszedł on do wniosku, że płatki owsiane podczas gotowania tracą swoją wartość odżywczą i przygotowana
Di gotujeTakie piękne słoneczko za oknem! Szkoda jedynie, że tak pięknie świeci, kiedy trzeba się uczyć. Aż nawołuje do wyjścia, by nacieszyć się nim przed szarością zimy
Be Fit Be StrongJestem w trakcie przerabiania książki pt. „Kuchnia włoska – klasyczne i nowoczesne dania”. Wpadłam na ciekawy przepis – knedle ze szpinaku i ricotty. Bardzo
Słodkie Gotowaniehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pierwszy raz robiąc takie kotlety - była przekonana, że będę musiała sama jeść je przez kilka dni
Di gotujeJuż Wam wspominałam, że uwielbiam polędwiczki z piersi kurczaka, ponieważ po przyrządzeniu są bardziej miękkie i soczyste niż sama pierś. Tym razem postanowiłam przygotować je
Di gotujewyobrażacie sobie kuchnię bez makaronu? Ja nie. Zupy, sałatki, sosy, zapiekanki... makaron jest jednym z podstawowych składników. Sięgam po niego również ze względu na możliwość wyczarowania szybkiego dania. Makaron, kilka składników i ... już obiad mamy gotowy. Dziś chciałabym Wam przybliżyć jednego z największych i najbardziej dynamicznie rozwijających się producentów makaronu w Polsce - Makarony Polskie S.A. Wychodząc naprzeciw nam (konsumentom) spółka(...)Dzięki uprzejmości firmy Makarony Polskie otrzymałam do testowania paczkę pełną wspaniałych produktów. Na blogu pojawią się pyszne inspiracje z każdym z nich. Już dziś zapraszam Was na "Danie fit! Razowe świderki w lekkim sosie pieczarkowo-koperkowym." Zapraszam na stronę firmy w celu zapoznania się z szczegółową ofertą: http://www.makarony.pl/
Słodkie okruszkilodówki na 24 h. 7. Po 24h wyjmij łososia z marynaty i zdejmij jej nadmiar nożem. 8. Krój rybę w bardzo cienkie plasterki i zjadaj np. na chrupiących kanapkach. Sałatka z pora: 1. Pora umyj i pokrój w drobną kostkę. 2. Jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do pora. 3. Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj. 4. Dopraw(...)salmon and dry thoroughly. 2. Mix the salt with sugar. 3. To the bottom of a roasting pan or a deep flat dish, in which the whole fillet will fit, pour out half of the salt mixture. 4. Put the salmon into dish down the skin and cover with remaining salt and sugar mixture. 5. Blend berries until mousse
Kuchnia w Słońcu SkąpanaJakiś czas temu odkryłam kaszę BULGUR . Do niedawna jeszcze mało znana w Polsce, rzadko wykorzystywana, ostatnio zyskuje coraz większą popularność i sympatię wśród zwolenników pysznego i
Ostra na Słodko