filet z ryby - 2315 przepisów (strona:23/155)

Curry rybne 201

różnorodne przyprawy ( o czym też piszę tutaj ), ale przecież fascynatom kuchni nie trzeba takich rzeczy mówić! :)  Curry rybne z okrą lub fasolką szparagową Składniki: *ok. 400g filetów dowolnej ryby morskiej * 2 szalotki lub średnie cebule * ok. 2cm kawałek imbiru, * 2 czerwone papryczki chili, świeże lub suszone, * 1 średnia marchewka, * 10 sztuk okry (można zastąpić fasolką szparagową), * 2 łyżeczki

Kuchnia Prezydentowej
Grillowany dorsz w marynacie lubczykowej 159

Soczysty, aromatyczny dorsz z grilla. Namawiam do urozmaicenia grillowego menu i wprowadzenia ryby. Grilluj zdrowo! Filety z dorsza, kilka zielonych gałązek lubczyku prosto z grządki i pyszna, zielona ryba gotowa. Możesz zamarynować rybę 30 minut przed planowanym grillowaniem lub wcześniej i pozostawić ją w marynacie przez noc w lodówce. Będzie jeszcze smaczniejsza. Oprócz marynaty lubczykowej do pieczenia dorsza(...)rozsypała, ładnie zachowała kształt, a przypieczony lubczyk oszałamiał aromatem i smakiem. Przepis wart wypróbowania! Składniki: 4 duże filety z dorsza 4 łyżki oleju rzepakowego 4 gałązki lubczyku 3-4 cm kawałwk imbiru 1 ząbek czosnku 1/2 cytryny sól, pieprz Wykonanie: rybę umyć, osuszyć, poporcjować. Skropić sokiem z cytryny i natrzeć solą umyte, osuszone, oberwane z grubych łodyg listki lubczyku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pstrąg łososiowy z piekarnika 272

naczynia żaroodpornego. Piec w 225°C przez około 15-17 minut. Gotowy pstrąg musi zmienić kolor na jasnoróżowy. Upieczonego pstrąga delikatnie przekroić wzdłuż nacięcia, usunąć skórkę i filety z ryby przełożyć na talerz. Podawać z frytkami i ulubioną surówką

Ugotować
Ryba po Grecku 158

ViolaPassion NAZWA TA NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z GRECJĄ  TAK JAK  LODY Z AUTOMATU Z WŁOCHAMI PO PROSTU JEST TO RYBA W SOSIE Składniki: Filety z dowolnej białej ryby. Ja dodałam około 300g 1i1/2 cebuli 6 łyżek koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki soku pomidorowego pieprz,sól do smaku 2 łyżki Bazyli suchej 1 łyżka cukru

Viola cooks with passion
Ryba po grecku 122

Ryba po grecku Składniki: 250 g filetów z białej ryby (ja dałam dorsza) 5 marchewek 2 korzenie pietruszki pół małego selera 2 duże cebule ok 5 cm pora 100 ml przecieru pomidorowego oliwa z oliwek sól pieprz rozmaryn 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego Rybę ugotowałam na parze. Marchewkę, pietruszkę i seler obrałam i starłam na grubych oczkach

nietadieta
Płaty śledziowe w majonezie 147

Prosto i szybko do zrobienia..Ja i moje córki w sumie za bardzo nie lubimy płatów śledziowych solonych, więc częściej wykorzystuję marynowane...tak było i w

Moje domowe kucharzenie
Ryba po grecku 194

Składniki: 5 dużych filetów białej ryby przyprawa do ryby Prymat jajka i bułka tarta do panierowania 1kg marchewki 1 seler 2 korzenie pietruszki 4 cebule 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól, pieprz 1 kostka rosołowa lub warzywna Sposób przygotowania: 1. Marchew, seler i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć, natomiast cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Przełożyć

A Ty Smakuj Mnie
Flaki z morskiego ghula 144

menu! Bogata we wszystko, co tylko wartościowe być może, zupa prawdziwego Wilka Morskiego! Palce, haki i drewniane nogi lizać. Mniam! Składniki: 3 tuby z kalmara 100-200 g filetów z ryby morskiej, np. morszczuk,mintaj, halibut 2 litry wywaru rybnego* majeranek, tymianek, natka pietruszki sól,pieprz opcjonalnie odrobina gałki muszkatałowej, warzywa z wywaru          *równie

Karczma Honorietty
Roladki z pstrąga łososiowego w szynce parmeńskiej oraz kasza gryczana z dodatkami 217

kostkę gruszkę. Całość duszę kilka chwil, dodaję posiekane orzechy włoskie oraz ugotowaną kaszę gryczaną. Dodajemy 2-3 łyżki wody, przyprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy całość kilka minut Ryba.. Filet z pstrąga kroję na 4 części, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny z każdej strony. Następnie zawijam każdy kawałek w rulon i ponownie każdy rulon zawijam

Mango Papaja
Fasolka szparagowa z rybą na ostro 139

Prosta i efektowna potrawa, dla wielbicieli orientalnych smaków.   Składniki (3 porcje):  400 g filetów białej ryby (np. mintaj, dorsz) 400 g fasolki szparagowej, pokrojonej 1,5 łyżeczki pasty curry (u mnie zielona) łyżeczka mielonej kurkumy łyżka oleju 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego łyżeczka cukru szczypta soli łyżka soku z cytryny, starty imbir Fasolkę i rybę rozmrażamy

Powiedz dietom nie
Tilapia z orientalną sałatką z batatów. 162

może stać się Waszą inspiracją kulinarną jest Tilapia podana na sałatce z batatów z ostro-kwaśnym dressingiem. Co potrzebujemy by skonstruować to zachwycające danie? Oto lisa potrzebnych składników: Ryba: * 2 filety świeżej Tilapii * sól, pieprz *sok  z cytryny do skropienia *mąka do opruszenia Sałatka: * 1 batat sporej wielkości *1/3 długiego zielonego ogórka * kilka pomidorków koktajlowych

Wspólne smaki
Pulpeciki z rybki z papryką i marchewką :) 152

Mamci...  Jako że mamy w rodzinie miłośników wędkarstwa - rybek mamy pod dostatkiem :) Składniki: - 0,5 kg filetów z ryby (płotki, leszcze, okonie) - 2 duże marchewki - 2 średnie papryki - 1 jajko - 0,5 szklanki kaszy mannej - przyprawy: sól, pieprz i co tam każdy lubi ;) Przygotowanie: Jeżeli posiadamy całe rybki, to niestety musimy je wyfiletować, a następnie zmielić, razem

Zdrowie na języku :P
Tarta z farszem ziemniaczanym 160

wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 - 200 stopni. Zapiekać przez kilkanaście minut aż wierzch tarty lekko się zarumieni.Podawać na gorąco ze świeżymi pomidorami.........lub zapiekanym filetem z ryby :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Łosoś zapiekany z cukinią, pomidorkami i peperonii 202

postaci. Łosoś jest bardzo wdzięczny zawsze się udaje można go połączyć z bardzo dużą ilością różnych składników. Smakuje dzieciom jak i dorosłym. Zatem zachęcam ponownie do spożywania ryb ;-) Składniki:- filet z łososia 350g- cukinia 2 szt.- pomidorki koktajlowe opakowanie 250g- papryczka peperonii- ząbek czosnku- sól, pieprz- oliwa z oliwek - masło 2 łyżki Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek

SMYKWKUCHNI
Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego wg Pascala 187

Post Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego wg Pascala pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje