filet z ryby - 2315 przepisów (strona:31/155)

Ziemniaczana zapiekanka z łososiem i cykorią pod beszamelem 207

mieszamy, żeby sok dotarł wszędzie.   Filet ze świeżego łososia pozbawiamy skóry. Najłatwiej zrobić to ostrym nożem, lekko przyciskając rybę do deski, trzymając ją skórką do dołu. Filet kroimy w kostkę, posypujemy ulubioną przyprawą do ryb lub mieszanką soli i pieprzu cytrynowego. Cebule i czosnek obieramy. Cebulki kroimy w cienkie piórka, czosnek w plasterki. Ziemniaki obieramy

Karo in the Kitchen
GRILLOWANE NALEŚNIKI Z ANCHOIS, JAJKIEM I MOZZARELLĄ + RECENZJA 243

Patelnia grillowa, tak jak i inne produkty marki Ballarini ( o , których możecie poczytać np.tutaj! ) spisała się na medal!Przyrządzałam na niej nie tylko naleśniki , ale też mięso ( filet z kurczaka ) , ryby i warzywa!Zero jakichkolwiek rys i zero trudnych do usunięcia zanieczyszczeń.Potrawy przyrządza się błyskawicznie i nie nasiąkają tłuszczem, gdyż nie jest konieczne jego używanie!Patelnia jest

Ostra na Słodko
RYBA W SOSIE CURRY W MLECZKU KOKOSOWYM 192

Propozycja na szybki i lekki obiad. Jeśli lubicie ryby, curry i kokosowy  smak  to danie będzie dla Was. Składniki: filet z dorsza (bądź innej dowolnej ryby) puszka mleczka kokosowego cebula 3 ząbki czosnku pasta curry sól pieprz olej do smażenia ryż Cebulę pokroiłam w kostkę i lekko podsmażyłam. Starłam ząbki czosnku. Dodałam pastę curry. Wymieszałam(...)Wlałam mleczko kokosowe. Wymieszałam i chwilkę podgrzewałam. Filety z dorsza pokroiłam w większą kostkę. Przez około 10 minut podsmażałam go na oleju. Przełożyłam go do sosu. Dusiłam rybę przez około 15 minut. Doprawiłam solą i pieprzem. Podawałam z ryżem. Smacznego

potrawyregionalne
ŁOSOŚ Z PATELNI GRILLOWEJ 133

patelni. W końcu to nie moja wina, że pogoda pokrzyżowała mi plany. Niebo płacze, a ja się uśmiecham :) Całkiem smaczny wyszedł mi ten obiad. SKŁADNIKI: filet z łososia przyprawa do ryby  sól pieprz sok z cytryny A jak to zrobić: Filet z łososia pokroić na porcje. Każdy kawałek oprószyć przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Odstawić(...)lodówki na około 1 godzinę. Patelnię grillową bardzo mocno rozgrzać i smażyć rybę z dwóch stron po 3-4 minuty z każdej strony. Mój łosoś idealnie skomponował się z warzywami

Kuchnia w opałach
śledziowa sałatka 169

cebula 5 filetów śledziowych ( u mnie matiasów z olejowej zalewy) sól, pieprz natka pietruszki sposób przygotowania Ziemniaki gotujemy w mundurkach, j ajka gotujemy na twardo. Ostudzone ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę, dokładamy  do nich obrane i pokrojone w kostkę jajka, oraz  drobno posiekaną cebulę, całość wrzucamy do sporej miski. W przepisie użyłem ryb z delikatnej(...)sałatki, moczymy je przez kilka godzin w zimnej wodzie , kilkukrotnie w tym czasie ją zmieniając (warto przed dodaniem do sałatki, wcześniej odkroić nożem kawałek ryby i spróbować jej słoność). Śledziowe filety odsączamy z zalewy, kroimy w sporą kostkę i dokładamy do misy. Teraz możemy dodać  jogurt, majonez, oraz drobno posiekaną natkę pietruszki, całość mieszamy przyprawiając solą ( jeżeli

Miód i pieprz
#Smaki świata - Bułgaria 207

całym dniu na słońcu naprawdę uderzyło nam do głowy tradycyjnie już - szopskiej sałatki - dodawaliśmy ją niemal do każdego dania, jest prosta i mega smaczna!   miejscowej ryby - był to filet, ale nie byle jaki, bo z rekina wyłowionego z wód Morza Czarnego.    Niezwykłych frytek z białym serem - okazały się naprawdę wyborne, ser sirene nadał

Cooking Monster
Mintaj smażony w majonezie 160

Banalnie prosty przepis na wyśmienitą rybę. Składniki: ½ kg filetów z mintaja 2 łyżki oleju Sól i pieprz do smaku 1 szklanka majonezu 1 łyżka posiekanego koperku Wykonanie: Filety oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju i pozostawić na patelni. Majonez wymieszać z koperkiem, nałożyć na filety rybne i dusić na bardzo małym ogniu przez 15 minut

Tradycyjna Kuchnia
dorsz w panierce orzechowej na obiad.. 165

Składniki: filet z dorsza 1 kg, jajka 2 sztuki "XL", olej rzepakowy 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, sok z cytryny

W Mojej Kuchni Lubię
Rybne risotto 220

Pomysł na rybę :) Składniki 1 filet z flądry (ok. 45 dkg) 20 dkg ryżu 200g cukinii 2 pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz ostra mieszanka … Czytaj dalej Rybne risotto

czarrna od kuchni
kotlety rybne z płotek z boczkiem wędzonym z sosem pomidorowym... 178

Składniki: filety rybne 1,5 kg/płotki filety, boczek wędzony 20 dag, bułka tarta 3/4 szklanki, jajka 2 duże, bułka namoczona w mleku 1

W Mojej Kuchni Lubię
Łosoś w porach z sosem koperkowym, ryżem curry i kalafiorem 212

Pyszny, dietetyczny obiad :) Młode, delikatne pory cudownie podbijają smak pieczonego łososia. Całości dopełnia aromatyczny sos koperkowy - już mniej dietetyczny :) . Czas przygotowania takiego obiadku to niecała godzinka :) Ryba : 1/2 kg fileta z łososia  sól sok z cytryny Sos koperkowy: 1/2 pęczka świeżego koperku bez łodyżek 250 ml mleka 1 łyżeczka vegety Natur 30 g masła 20 g mąki sól

Chocolate Muffin Blog
ŁOSOŚ Z PIECA Z MASŁEM ZIOŁOWYM I TYMIANKIEM 157

braku czasu na dłuższe stanie przy garach, na stół wjechał dzisiaj Łosoś z pieca. Pyszne i soczyste mięsko z nutą tymianku. Mniam... SKŁADNIKI: 250 g świeżego łososia (filet) przyprawa do ryby masełko ziołowe (przepis znajdziesz  tutaj ) kilka gałązek świeżego tymianku A jak to zrobić: Łososia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć przyprawą do ryby. Na wierzchu

Kuchnia w opałach
Dorsz z purée marchewkowo - ziemniaczanym 160

zdrowych rybich kwasach tłuszczowych stłumionymi  masą niezdrowego tłuszczu ze smażenia jak również o smaku ryby zastąpionym panierką. Najwyższy już czas aby o tym pomyśleć a jednocześnie zwróćcie uwagę na przepis który tu właśnie zamieszczam. Składniki :Ryba : 1 duży filet z dorsza bałtyckiego sok z cytryny pieprz i zioła prowansalskie Purée : 2 większe ziemniaki 1 większa machew pół

Mechanik w kuchni
Śródziemnomorska zupa rybna Julii Child 203

Child zapraszam na szybka zupę, rzadko gotowaną w Polsce a szkoda, bo jest naprawdę smaczna. Zupa rybna Julii jest prostym przykładem na to jak można wykorzystać w rybę, nawet zwykle filety tak popularne w sklepach jak mintaj, morszczuk, miruna, czy dorsz. Ja użyłam mrożonych filetów z miruny, które oczywiście najpierw odmroziłam a potem włożyłam do zupy pomidorowo-cebulowej. Zupa

Bernika - moj kulinarny pamietnik
62.Szparagi pod puszystą chmurką: czyli zapiekane szparagi pod łososiową "pierzynką"! 199

innymi świeżymi ziołami. Smacznego!  *Jest to jedynie nasza propozycja podania takich szparagów, w przyrządzeniu możecie zabawić się kreatywnością i zamienić składniki na Wasze ulubione np. filet z innej ryby, szynkę szwarcwaldzką, zielone szparagi, paski cukinii lub awokado, do sosu dodać mozarellę lub musztardę, świeży koperek lub inne ulubione zioła: do odważnych świat należy

Symfonia Smaków

Proponowane wyszukiwania