bardzo staram się, aby tych składników było jak najmniej. Do dzisiejszego gotowania mieliśmy wykorzystać buraki, mięso i ser. Postanowiłam przygotować pyszna sałatkę makaronowa z buraczkiem, grillowanym bekonem i serem feta. Dla "odchudzenia" tej sałatki bekon można zastąpić grillowana piersią z kurczaka. Salaka jest bardzo smaczna - polecam! Wraz ze mną danie z 3 składników przygotowały: Panna Malwinna(...)Mops . Składniki : 150-200g drobnego makaronu (u mnie literki) 3 ugotowane buraki pół opakowania sera feta (może być nieco więcej) kilka plastrów chudego bekonu 2 łyżki koperku (u mnie suszony) 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin 2 łyżki syropu klonowego sok z po ł owy cytryny (malej) szczypta tymianku s ó l, pieprz Przygotowanie : Makaron
Codzienne GotowanieNowy rok szkolny trzeba uczcić czymś smacznym, a jednocześnie zdrowym i pożywnym. Dzisiaj przedstawiam pyszne roladki drobiowe ze szpinakiem, czosnkiem oraz fetą. Mięso przygotowałam najzdrowszym sposobem - gotując je na parze. Roladki są soczyste, wręcz rozpływają się w ustach! Świetny pomysł na urozmaicenie nudnej piersi z kurczaka. Jako zdrowe dodatki proponuję ugotowany na sypko ryż parboiled i sałatkę z pomidorami(...)Składniki (na 2 porcje) : 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 opakowania świeżego szpinaku ząbek czosnku lyżka masła pomidor ser feta sól, pieprz Mięso z kurczaka oczyścić z błonek i rozbić na cienkie plastry. Natrzeć z obu stron solą i pieprzem. Pomidor pokroić w cieniutkie plasterki. Na maśle podsmażyć czosnek, wrzucić świeży szpinak i podsmażać do czasu, aż jego liście zwiędną
Kuchnia EllieProdukty Potrzebne; - sałata lodowa lub pekińska- pół główki - feta- 1/2 opakowania - ogórek- 1/2 sztuki - pomidor- 1 sztuka - papryka- 20dag - cebula czerwona- 1 sztuka - oliwki czarne- 8 sztuk - sos Vinegret- do smaku( przepis tutaj ) - zioła prowansaldzkie- do posypania fety Sposób Przygotowania; Kroimy wszystki warzywa w kostkę, fetę w kostkę( posypujemy ziołami), oliwki łamiemy rękami w pół, cebulę w paseczki
pichcisztojednych zbyt odważne, a dla innych uzależniające. O czym mowa? O połączeniu fety i arbuza. Ja je uwielbiam. Mogłabym jeść i jeść i jeść.... :) A z nutką mięty i pysznym słodko- kwaśnym dressingiem, to już w ogóle bez opamiętania :) SKŁADNIKI (4 porcje) 1/4 średniej wielkości arbuza 1 kostka fety kilka gałązek świeżej mięty świeżozmielony pieprz dressing 1 łyżeczka miodu(...)limonki (lub cytryny) 1 łyżka oleju z pestek winogron SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Miąższ z arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w niedużą kostkę. Fetę kroimy w kostkę nieco mniejszą niż arbuza i delikatnie mieszamy. Wszystkie składniki dressingu łączymy ze sobą. Całość posypujemy miętą, polewamy dressingiem i oprószamy świeżozmielonym pieprzem. Smacznego
DefinicjaSmakuPyszna, zdrowa i bardzo sycąca sałatka świetnie nadająca się na kolację. Składniki: 200 g rukoli szklanka kaszy pęczak 100 g sera feta 3 pomidory 1 ogórek zielony 1/2 cebuli czerwonej 1/2 pęczka szczypiorku 4 łyżki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Do osolonej gotującej wody wrzucamy kaszę i gotujemy 15-20 minut. Studzimy. Rukolę(...)oraz pozostałe warzywa myjemy. Ser, pomidory,ogórek kroimy w kostkę a cebulę w piórka. Drobno siekamy szczypiorek. Kaszę wsypujemy do miski, wrzucamy rukolę, pokrojone pomidory, ogórka, fetę, cebulę oraz szczypiorek. Wszystko razem mieszamy. Oliwę łączymy z solą oraz pieprzem. Tak przyrządzonym sosem polewamy sałatkę, smacznego
magiczna kuchnia Kasimakaronu. Ta ostatnia wersja jest jednym z ulubionych dań mojej córy. Tak, tak, moje dziecię od zawsze lubiło szpinak. Tyle, że zawsze musiał... Pierogi ze szpinakiem, rukolą i serem feta z nasionami chia is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo PiekłoIdealna przekąska lub lekka kolacja, wystarczy wcześniej przygotować i w każdym momencie gotowa do spożycia. Składniki: - oliwa Gallo Classico - 4 papryki czerwone - 4 ząbki czosnku - 100 g sera feta z czosnkiem i pietruszką - sól - pieprz Przygotowanie: Papryki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamly do piekarnika nagrzanego do 200 stopni z termoobiegiem i pieczemy(...)mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na ok. 20 minut. W trakcie pieczenia paprykę kilka razy mieszamy. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnej papryki dodajemy fetę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem. #GalloxDurszlak #Gallo #oliwaGallo0
Kulinarne życieTime 25 minutes Cook Time 20 minutes Servings 6 Author Anna Ingredients 1 szklanka kaszki quinoa (sucha) czarna lub jasna 2 szklanki wody 4 średnie jajka 200 g sera feta 3/4 szklanki płatków owsianych górskich 120 g świeżego szpinaku sól i pieprz do smaku 1 garść szczypiorku 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki mąki z ciecierzycy lub tarta bułka(...)minut na średnim ogniu, powinna wchłonąć całą wodę. Po ugotowaniu odstawić pod przykryciem na około 30 minut. Szpinak umyć i osuszyć, pokroić. Do przestudzonej quinoa dodać szpinak, jajka , pokruszoną fetę , płatki owsiane oraz pozostałe składniki wraz z przyprawami i posiekaną zieleniną . Wymieszać najlepiej ręką, masa powinna być lekko klejąca w razie potrzeby dodać odrobinę więcej mąki lub tartej bułki. Wyrobioną
SprawdzonaKuchnia.plNaleśniki są z podstawowych i tanich składników. Wyśmienite dla całej rodziny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 8-10 usmażonych naleśników 1 opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku 1 opakowanie sera sałatkowego typu feta półtłustego 3 ząbki czosnku 1 czubata łyżka masła olej do smażenia pieprz do smaku opcjonalnie sól ale trzeba pamiętać ze ser jest słony (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: na patelni
Blog kulinarny S9.PLsałatka z kurczakiem i warzywami - przepis na 4-5 porcji Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 200g ryżu jaśminowego, 2 filety z kurczaka, 250g pomidorków koktajlowych, zieloną paprykę, pół opakowania fety, łyżkę oleju rzepakowego, 70g oliwek, pół pęczka natki pietruszki, sok z połowy cytryny, 50ml oliwy z oliwek, pół łyżeczki oregano, sól i pieprz do smaku. 1. Filety pokrój(...)Ostudzony ryż przełóż do miski, wymieszaj z kawałkami kurczaka i warzywami. 6. Oliwę, sok z cytryny i przyprawy dokładnie wymieszaj, aby powstał sos, i polej nim sałatkę. 7. Fetę pokrój w kostkę i posyp nią zawartość miski. 8. Na koniec posyp wszystko posiekaną natką pietruszki
Z notatnika dietetykazawsze wyjmuję je na około godzinę przed z lodówki. Nabiorą w ten sposób wyrazistego smaku i właściwej konsystencji. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki . Składniki: Świeże – Mozzarella, Feta, Chevre (kozi), Ricotta Miękkie – Camembert, Brie, Gorgonzola, Limburger, Bryndza Półtwarde – Gouda, Cheddar, Tylżycki Twarde – Parmezan, Pecorino Romano Pleśniowe – Camembert, Brie, Roquefort Miód Różowe winogrona Świeży rozmaryn Sposób przygotowania: Powyżej
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na porcje dla 2 osób: 70 g mixu sałat (może być też sałata rzymska lub lodowa) 70-80 g łososia wędzonego 70 g sera feta pół papryki czerwonej świeży nieduży ogórek Sos: 3 łyżki oliwy lub oleju mała łyżeczka płynnego miodu mała łyżeczka musztardy np sarepskiej, miodowej, stołowej łyżka soku z cytryny szczypta ziół prowansalskich(...)dużej salaterce. Zacznij od pokrojenia w kostkę papryki, ogórka i sera. Łososia podziel na mniejsze kawałki. Na półmisku połóż mix sałat, a na nim rozłóż pozostałe składniki – paprykę, ogórek, fetę i łososia. W miseczce wymieszaj składniki na sos. Polej nim sałatkę tuż przed podaniem, ponieważ sałata po połączeniu z sosem powolutku zacznie klapnąć (nie straci na smaku, a jedynie wygląd
Kulinarne S.O.S.adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na porcje dla 2 osób: 70 g mixu sałat (może być też sałata rzymska lub lodowa) 70-80 g łososia wędzonego 70 g sera feta pół papryki czerwonej świeży nieduży ogórek Sos: 3 łyżki oliwy lub oleju mała łyżeczka płynnego miodu mała łyżeczka musztardy np sarepskiej, miodowej, stołowej łyżka soku z cytryny szczypta ziół prowansalskich(...)dużej salaterce. Zacznij od pokrojenia w kostkę papryki, ogórka i sera. Łososia podziel na mniejsze kawałki. Na półmisku połóż mix sałat, a na nim rozłóż pozostałe składniki – paprykę, ogórek, fetę i łososia. W miseczce wymieszaj składniki na sos. Polej nim sałatkę tuż przed podaniem, ponieważ sałata po połączeniu z sosem powolutku zacznie klapnąć (nie straci na smaku, a jedynie wygląd
Kulinarny S.O.S.Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Chcesz zaimponować swoim znajomym! Nie ma lepszej opcji niż nasz przepis na łatwą tartę z burakiem, fetą i sosem miodowo musztardowym. The post Przepis na tartę z burakiem, fetą i sosem miodowo musztardowym appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkey