feta - 6903 przepisów (strona:118/461)

Sałatki na imprezę – 12 sprawdzonych przepisów 5536

hity, które nie zawiodą Waszych gości. Wszystkie sałatki w zestawieniu się “testowane na żywym organizmie” i testy przebiegły pomyślnie Największym zainteresowaniem cieszy się sałatka brokułami i serem feta, sałatki z ryżem czy carpaccio z buraczków. Częstujcie się Kochani przepisami Mam nadzieję, że znajdziecie swojego faworyta i dacie znać, jak smakowało. Korzystajcie z przepisów i bawcie się świetnie(...)Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą Sałatka z makaronem z zupek chińskich i brokułami Sałatka Gyros Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka grecka Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Sałatka z buraków, rukoli, sera pleśniowego Sałatka makaronowa z bazylią i suszonymi pomidorami Sałatka z brokułami i serem feta. Palce

Kuchnia Bazylii
Pyszna sałatka warstwowa 233

przepisów, a potem na kucharzenie :D. Przedstawiam przepis na sałatkę warstwową z brokułem , kurczakiem , papryką , fetą oraz kukurydzą i pomidorem , po prostu pycha ^^ i pięknie wygląda :) Składniki: -brokuł -ser feta -2 pomidory -puszka kukurydzy -podwójna pierś z kurczaka -papryka czerwona -ok 2,5 garści słonecznika -sól, pieprz -przyprawa gyros sos: -majonez -jogurt naturalny (gęsty) -2-3 ząbki czosnku -sól(...)oleju z przyprawą gyros. Ser, paprykę kroimy w kostkę, a pomidora na cząstki. Na spodzie naczynia układamy 1/2 brokuła(brokuła i pomidora lekko przyprawiamy solą i pieprzem), potem ser fetę, pomidory, połowę sosu, drugą część brokuła, kukurydzę, kurczaka, paprykę, sos oraz słonecznik

Gotuj z Agnes
Zielona sałatka z brokułem, papryką i ogórkiem – pełna witamin 235

przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 1 brokuł 1 strąk zielonej papryki 1 średniej wielkości ogórek sałatkowy (około 300 g) 1 pęczek szczypiorku 1 kostka sera feta (około 270 g) na sos: 2 duże ząbki czosnku 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 3 łyżki majonezu sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Sałatka(...)kawałki, umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w drobną kostkę. Ogórek obieram ze skórki, przekrawam wzdłuż na pół i kroję w cienkie półplasterki, szczypiorek drobno siekam. Ser feta możemy pokruszyć lub pokroić w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki przekładam do salaterki. Sos: Czosnek drobniutko kroję i dodaję do majonezu z jogurtem, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam

Uwaga Babcia Gotuje
Faszerowane pieczarki mięsem mielonym 117

doskonały. To co lecimy do przepisu.   Faszerowane pieczarki mięsem mielonym 6 pieczarek 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 10 dkg mięsa mielonego ( u mnie mielona karkówka) pasek fety ( nieduży ) pęczek pietruszki 1 łyżeczka oleju 3 łyżki wody pieprz, chili do smaku Pieczarki myjemy, usuwamy im nóżki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy, nóżki też kroimy. Natkę pietruszki(...)mięso mielone, całość dusimy. przez około 5-7 minut, doprawiamy do smaku pieprzem i chili. Wyłączamy gaz, odstawiamy farsz do ostygnięcia, gdy farsz ostygnie mieszamy go z pietruszką i fetą. Nakładamy farsz łyżeczką do pieczarek. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy pieczarki i wstawiamy do nagrzanego do 170 C piekarnika na 20 minut. Zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia. Smacznego

Kuchnia na wzgórzu
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej 164

Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej to idealna propozycja na niedzielny, rodzinny obiad. Wbrew pozorom przygotowanie tego dania nie zajmuje nam tak wiele

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka „pod wódeczkę”;) 1889

trzeba lubić i pomidory suszone i czosnek marynowany i czarne oliwki i fetę;) Wg mnie to sałatka dla odważnych:) No to…. kto się skusi?;) 200 g sera feta 1 kulka mozzarelli xl 1 szkl. czarnych oliwek 1 mały słoik marynowanych pieczarek 5-6 korniszonów kilka suszonych pomidorów 3/4 małego słoiczka czosnku marynowanego z ziołami 75 g płatków migdałowych(...)oraz miód. Dokładnie mieszamy. Cienkim strumieniem wlewamy oliwę i dalej mieszamy aż do uzyskania sosu o gładkiej, jednolitej konsystencji. Schładzamy. Mozzarellę osączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Korniszony kroimy w drobną kostkę. Suszone pomidory oraz pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Oliwki, jeśli kupiliśmy w całości, kroimy na plasterki. Czosnek również możemy pokroić na mniejsze

Smaki Na Talerzu
Muffiny jajeczne ze szpinakiem i fetą 184

Dzisiaj jedna z moich ulubionych wersji - muffiny ze szpinakiem, fetą i papryką :)  Pyszności :)  SKŁADNIKI (na 9 sztuk - 1 szt. ok. 60 kcal) 4 jajka 100 g fety(...)czerwonej papryki 1 szklanka posiekanego szpinaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz, granulowany czosnek PRZYGOTOWANIE Jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy szczypiorek, szpinak i pokrojoną w kosteczkę fetę oraz paprykę. Formę do muffinek (9 otworów) - smarujemy tłuszczem (możemy też wykorzystać foremki silikonowe - bez natłuszczania). Wlewamy masę i wstawiamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z kuskus, selerem i szynką 332

Zazwyczaj na każde przyjęcie przygotowujemy „jakąś” sałatkę. Bardzo często jest to tradycyjna sałatka warzywna, warto jednak zaskoczyć czymś naszych gości i przygotować jakąś inną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka na ciepło z kaszą bulgur, kabanosem, pieczoną dynią, fetą i rozmarynem 152

soku z cytryny 😊 Polecam! 😋 2-3 porcje: * koncentrat bulionu warzywnego Krakus - 150 ml * woda- 250 ml * kasza bulgur- 100 g (1 woreczek) * dynia hokkaido- 500 g * kabanos- 80 g * feta- 50 g * olej rzepakowy- 5 łyżek * sól- 1/2 łyżeczki * rozmaryn- 2 dorodne gałązki * cytryna- 1 łyżeczka * miód- 1 łyżeczka * szczypta pieprzu Dynię (wraz ze skórką- o ile użyjecie dyni(...)oraz koncentrat bulionu warzywnego i zagotować. Kiedy wywar zacznie wrzeć dodać kaszę bulgur i gotować według wskazówek na opakowaniu. Do miski przesypać kaszę, dodać dynię, pokrojonego kabanosa wraz z fetą i skropić sosem powstałym z wymieszania oleju z pieczenia dyni z cytryną i miodem i lekko przemieszać. Na koniec doprawić szczyptą pieprzu. Podawać od razu. Smacznego! 😋 #krakus, #smacznieiszybko

Kraina Miodem Płynąca
Sałatka ze szpinakiem, ogórkiem i fetą 260

więc można ją wykonać jako awaryjna kiedy goście już za drzwiami. Wyrazisty smak i świeżość produktów nie zdradzi, że została ona wykonana tak szybko. Składniki: * 1 ogórek szklarniowy * 200g fety * 200g świeżego szpinaku * 2 łyżki sezamu * 1 łyżka ziaren słonecznika(...)łyżki oleju rzepakowego lub oliwy * 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Ziarna sezamu i słonecznika uprażyć na patelni, ostudzić. Ogórka kroimy na pół wzdłuż a następnie na plasterki. Ser feta rozdrabniamy pomiędzy palcami. Wszystkie składniki łączymy

Mohiella
Muffiny z pomidorami i fetą 152

mąki 150 g cukru brązowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 100 ml śmietany 18% 7 łyżek oleju szczypta soli, pieprzu  1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 100 g fety (można zastąpić też np. Lazurem) kilka pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli Przygotowanie: Mąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Jajka roztrzepujemy dodając śmietanę(...)papilotek do muffinów (nie więcej ponieważ ciasto rosnąc w piekarniku może wypłynąć poza foremkę). Na wierzchu układamy pomidorki koktajlowe przecięte na połówki lub ćwiartki oraz kilka kawałków sera feta i czerwonej cebuli, pokrojonej w pióra.  Formę z muffinami wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni na 20-25 minut

Bon appetit mon amie
Pyszna sałatka grecka z makaronem 227

makaronu grubego ja użyłam świderki 1 papryka czerwona 1 duży ogórek sałatkowy 1 cebula czerwona około 400 g pomidorów mięsistych około 20 oliwek czarnych lub zielonych 1 kostka sera feta na sos: 4 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki oliwy lub oleju 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego do smaku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu(...)cienkie półplasterki i dodaję do sałatki. Oliwki kroję na mniejsze kawałki i dodaję do sałatki. Umyte pomidory kroję razem ze skórką na mniejsze kawałki i dodaję do sałatki. Ser feta możemy pokruszyć lub pokroić w drobną kostkę i dodać do sałatki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie sosu: Do oregano dodaję czosnek, ocet, oliwę, doprawiam solą (dwie szczypty), pieprzem (trzy szczypty

Uwaga Babcia Gotuje
Zielona fasolka szparagowa z pomidorkami, fetą i komosą ryżową 140

Składniki (na 1 porcję) - 2 łyżki komosy ryżowej (ok. 28 g), - 2 garście zielonej fasolki szparagowej (ok. 100 g), - 8 pomidorków koktajlowych (ok. 160 g), - 1/3 kostki sera typu feta (ok. 89 g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - ząbek czosnku, - łyżka soku z cytryny (ok. 10 ml), - przyprawy: sól, pieprz, - łyżka nasion słonecznika (ok. 10 g). Sposób(...)Fasolkę przycinamy na końcach, wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok. 10 min. (aż będzie miękka). 3. Pomidorki przekrawamy na pół. 4. Warzywa łączymy z ugotowaną komosą ryżową i pokruszoną fetą. 5. Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu. 6. Sałatkę skrapiamy przygotowanym sosem i posypujemy prażonymi nasionami słonecznika. Sałatka jest bogata

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
ALZACKA TARTA Z DYNIĄ I FETĄ 138

wody Składniki na farsz: ● 350 g dyni zważonej po obraniu (np. hokkaido lub zwyczajnej) ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● 3 duże jajka ● 250 ml śmietany kremówki 30% ● 100 g fety ● 40 g startego żółtego sera typu Ementaler ● 30 g pestek dyni ● 3 szczypty gałki muszkatołowej ● sól, pieprz Przygotowanie : Przygotuj ciasto : w misce wymieszaj przesianą mąkę i sól. Dodaj(...)pokrojoną dynię na patelni z dodatkiem oliwy przez około 10-15 min, aż dynia zmięknie, ale nie zacznie się rozpadać. W misce ubij trzepaczką jajka, domieszaj śmietanę, dodaj rozkruszoną fetę i starty ser, trzy szczypty gałki muszkatołowej, posól (odrobinę, ponieważ feta jest już słona), popierz,   a następnie przelej otrzymaną mieszaninę do miski miksera (lub blendera), i zmiksuj całość

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Papryka z nadzieniem serowym. 241

danie przygotowałam z myślą o sobie! Bardzo lubię wszelkie serowe nadzienia. Słona feta plus kremowy serek i świeży tymianek to był strzał w dziesiątkę. Pewnie ciężko "zarzucić" mi w tej sytuacji obiektywizm skoro od początku kierowały mną pobudki wyłącznie egoistyczne ;) Myślę jednak, że tak przyrządzone papryki posmakują wielu. Dobrze wypadną w roli przystawki na spotkaniu z przyjaciółmi. To moja(...)ostatnia propozycja w tym tygodniu. Następny będzie wypełniony obowiązkami po brzegi. Mam jednak nadzieję, że znajdzie się chwila na gotowanie i blogowanie :) Składniki: 2 papryki czerwone podłużne 150 g fety 150 g serka kremowego (np. Philadelphia) świeżo zmielony pieprz kolorowy 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku 2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż, wyciąć gniazda nasienne. Następnie

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania