faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:12/106)

Faszerowane patisony w wersji FIT 196

takiej właśnie wersji postanowiłam zrobić dziś patisony. Danie jest zdrowe i pyszne. I wcale nie czuję że jestem na diecie . Faszerowane patisony idealne na dietetyczny obiad. Składniki: 6 patisonów (ja zrobiłam 2 patisony, 2 cukinie i 2 papryki) 60 dkg mięsa mielonego z piersi kurczaka 10 dkg pieczarek woreczek kaszy pęczak woreczek kaszy gryczanej papryka czerwona papryka żółta cebula(...)przykrycia przez 30 minut. Podawać z surówką lub sosem. Przepis na pyszny sos pomidorowy znajdziecie tutaj: sos pomidorowy ; a na boski sos pieczarkowy tutaj: sos pieczarkowy . Smacznego! Faszerowana cukinia, papryka, patisony – zdrowe jedzenie

Mama z miasta
szybkowar-kolorowa papryka z ryżem i drobiem... 132

złocisto pokrojoną cebulę z cukrem, wystudzić mięso drobiowe mielone dokładnie wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkiem, cebulą z olejem z patelni, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, śmietaną gęstą, posiekanym koperkiem faszerować nadzieniem papryki do pełna układać w szybkowarze, wlać z dwie szklanki wody, po zasyczeniu pary na średnim ogniu gotować 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie z wywaru(...)można zrobić sos lub zamrozić i dodać np. do zupy paprykowej, gulaszu przed podaniem posypać posiekanym koperkiem - papryki kolorowe lubimy bardzo i to w różnych daniach, od sałatek po faszerowane, papryka z szybkowara jest krucha, miękka, aromatyczna, doskonała na lekki obiad czy na kolację........SMACZNEGO!!! #myambition - zniżka 10% na produkty Ambition na hasło ZDROWA-JESIEN w sklepie Dajar "zobacz TUTAJ

W Mojej Kuchni Lubię
Faszerowane roladki z pieczonej papryki 159

Dawno nie było już dnia (poza weekendem oczywiście), że siedziały jednocześnie w domu Zgredko-Gnomy. Zaczęło się jak zwykle od rana, bo przecież... Artykuł Faszerowane roladki z pieczonej papryki pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Pieczarki faszerowane mięsem i natką 167

farsz. Ułożyć papryki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia polanym łyżką oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 20 minut. Podawać gorące. ------------ Podobne: Pomidory faszerowane ryżem Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Faszerowana cukinia

Weekendy w domu i ogrodzie
W paprykowym świecie - faszerowana papryka 168

mojego wyjazdu do Arabii Saudyjskiej,   Mel i Stasio będą zwiedzać Polskę. Dziś udały się w swoją pierwszą podróż do "Paprykowego Świata" gdyż na obiad zaplanowałam pikantną faszerowaną paprykę :) Składniki  4 papryki średniej wielkości (preferuję czerwone, ale mogą być w dowolnym kolorze)   1 mała papryczka chili drobno posiekana 500 g  mielonego mięsa (wołowe, wołowo-wieprzowe

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 138

Dziś zapraszam na pyszne klasyczne danie z papryki. Taka faszerowana papryka  będzie idealnym pomysłem na letni obiad. Moje papryczki są  wypełnione  mięsem mielonym i ryżem, bo takie lubię najbardziej.  Składniki: 6-7 białych papryczek 300 g mięsa mielonego 2/3 szklanki ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko olej do smażenia majeranek sól, pieprz

magiczna kuchnia Kasi
Świeże figi z gorgonzolą 157

piekarnika i piec 15-20 minut. Podawać gorące z sosem, który utworzył się na dnie. A tak niedawno figi były zielone... Ale już wtedy kusiły ;) ----------- Podobne: Pomidory faszerowane ryżem Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Faszerowana cukinia

Weekendy w domu i ogrodzie
Faszerowana papryka mięsem i szpinakiem 190

Obowiązkowe jesienne danie Faszerowana papryka tym razem mięsem, ryżem i szpinakiem SKŁADNIKI: 4 duże papryki 500g mięsa mielonego wołowego pół opakowania szpinaku mrożonego cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, przyprawa włoska, olej pomidory z puszki krojone Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek a po chwili mięso mielone Usmażyć mięsko i dodać szpinak. Na koniec przyprawić według uznania(...)miedzy czasie gotujemy ryż- ok 12 min :D, po odcedzeniu rozcinamy woreczek i wsypujemy ryż do mięsa. Przygotowane papryki umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi. Zamykamy nafaszerowane papryki denkiem paprykowym. Do naczynia wlewamy pomidory z puszki. Przykrywamy folia aluminiową i w stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30- 50 min, w zależności od tego czy lubi się

MarciochaKucharzy
Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem 124

Ulubione danie mojego męża w trochę innej odsłonie Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem SKŁADNIKI: 2 duże czerwone papryki 500 g mięsa mielonego 1 cebula 0,5 puszki zielonego groszku 2 jajka sól, pieprz, czosnek, papryka chilli Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek a po chwili mięso mielone. Usmażyć mięsko i dodać zielony groszek(...)koniec przyprawić według uznania. Przygotowane papryki umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi jedną z połówek, a w drugiej pozostawiamy miejsce na jajko.      Przykrywamy folia aluminiową i w stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 min, następnie do 2 połówek wbijamy po jajku. Pieczemy kolejne 10-15 minut, tak by jajko się ścięło. Papryki można

MarciochaKucharzy
Papryka nadziewana ricottą, cukinią i tuńczykiem 153

stwierdziłam, że danie kiepsko wygląda ;) Ale jak spróbowałam jak bardzo smaczne wyszło to od razu stwierdziłam , że następnym razem zrobię dla Was zdjęcia. Jak do tej pory to najlepsza papryka faszerowaną jaką robiłam i jadłam. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. 2 duże papryki czerwone mała cukinia szalotka lub czerwona cebula średniej wielkości 2 łyżki oliwy 150 g ricotty puszka tuńczyka

Mienta blog
Papryka faszerowana pstrągiem 140

Bardzo lubię nadziewane warzywa. Faszerować można dynię , bakłażany  czy cukinię . Teraz przyszła pora na paprykę. Większość osób (w tym ja) faszeruje paprykę mięsem i ryżem. Chciałam zrobić coś innego, oryginalnego. Myślę, że cel zamierzony osiągnęłam jak najbardziej. Papryka podana w ten sposób na pewno niejedną osobę zaskoczy- nie tylko wzrokowo, ale i smakowo. Składniki: 3 czerwone papryki szklanka kaszy

Pobite gary Barbary
Papryki faszerowane szpinakiem 194

Faszerowane papryki to danie, które robię dosyć często. Zmieniam gatunki papryk i farsze. Dzisiejsze papryki mają farsz bardzo lekki - szpinak i mascarpone, plus trochę przypraw. Efekt był na prawdę smaczny. Ponieważ farsz nie wymagał długiego pieczenia, na wszelki wypadek obgotowałam wcześniej papryki, aby na pewno były miękkie.  składniki 10 długich, słodkich  papryk farsz: 250 g szpinaku 6 ząbków

Stare Gary
Jesienne gołąbki 149

miałam w planie robienie gołąbków ( zapas mi się w zamrażarce skończył ). Pokusiło mnie by dodać do masy mięsnej pokrojonej czerwonej papryki. Wiedziałam , że smak będzie dobry bo przecież robię paprykę faszerowaną .Połączenie smaku pomidorów ( sos) i papryki doceniłam już dawno. No i dodatkowy plus - pięknie wyglądają po przekrojeniu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Cukinia faszerowana 181

dobrze doprawionym mięsem mielonym nabiera charakteru. Ważne, żeby używać cukinii z miękką skórką (młodej), twarda skórka nawet po upieczeniu nie jest zjadliwa. Podobnie do cukinii robię paprykę faszerowaną z tym, że papryka kojarzy mi się definitywnie z jesienią, a cukinia z latem. Wersja dla alergika nie zawiera sera żółtego na wierzchu. 3-4 duże cukinie z miękką skórką(...)łopatki wieprzowej 2 torebki ryżu 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz ulubione przyprawy (np. zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, czosnek) kawałek żółtego sera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinie umyć i przekroić w poprzek na kilka kawałków. Ze środka wydrążyć miąższ, pozostawiając ok. 2 cm na spodzie (aby farsz nam nie wypłynął podczas pieczenia). Wydrążone kawałki cukinii natrzeć mieszanką

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Papryki faszerowane mięsem 91

Papryki faszerowane mi ę sem i ryżem gotowane w bulionie są soczyste i aromatyczne. Potrawa łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna. Danie znakomicie nadaje si ę do odgrzewania w piekarniku bąd ź mikrofalówce, wi ę c spokojnie możemy ją zabra ć do pracy. Papryki można faszerowa ć farszami mi ę snymi,warzywnymi,kaszą, krewetkami. Gorąco papryk ę najlepiej też poda

Smaczne Potrawy