faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:16/106)

Papryki faszerowane masą jajeczną 124

czas na najlepsze papryki – słodkie, jędrne i smaczne. Dlaczego by nie połączyć obu tych składników i stworzyć coś pysznego? Na taki pomysł wpadł Piotrek i postanowił przygotować papryki faszerowane masą jajeczną z serem feta, cebulką oraz szynką. Jak wyszło? Przede wszystkim pysznie. Pieczona, słodka papryka, słonawy ser feta, pieczona cebulka – może być cos lepszego na leniwe, weekendowe śniadanie? Składniki

Życie ze smakiem
Faszerowana papryka 177

Pieczona papryka faszerowana kaszą pęczak, pomidorami i tofu. Do tego mleczko kokosowe i curry, pycha. Składniki : 1 duża papryka czerwona 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak 1/3 szklanki pomidorów krojonych z czosnkiem 75 g tofu 2 ząbki czosnku 3 łyżki mleczka kokosowego 3 łyżki sosu teriyaki świeży tymianek 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki chili  kiełki Przygotowanie: - odciąć górę papryki

Pora na pora i pomidora
Papryka faszerowana po meksykańsku 192

Pyszna faszerowana papryka z pikantnym farszem. W farszu jest mięsko mielone, cebula, pomidory, czerwona fasola, kukurydza i ryż. składniki: 4 papryki 1 woreczek ryżu (100 g ) 600 g mięsa mielonego,  u mnie z indyka 5 sporych pomidorów 1 cebula 1 mała puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy papryczka chili świeża lub suszona 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżaczka

Monia miesza i gotuje
Papryki faszerowane mięsem mielonym z warzywami 144

aromatycznym risotto jak i pieczarki faszerowane kaszą jaglaną . Oba przepisy, wraz z dzisiejszym, koniecznie musicie wypróbować! Świetnie sprawdzają się podczas rodzinnych obiadów Składniki na 4-5 porcji: – 700g marchewki z groszkiem i kukurydzą (wraz z zalewą – duży słoik) – 500g mięsa mielonego z piersi indyka – 250g przecieru pomidorowego – 4-5 papryk – 2 cebule – 100g(...)minut przed końcem pieczenia, papryki posypujemy startym serem i wkładamy do piekarnika (piętro niżej) wcześniej odcięte czapeczki skropione oliwą. Podajemy na rukoli z parmezanem i sosem winegret. Smacznego! Artykuł Papryki faszerowane mięsem mielonym z warzywami pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Papryka faszerowana z fetą 114

Szybki obiad na ciepło, ciekawa przekąska bądź kolacja. Jest wiele opcji podania papryki faszerowanej. Dzisiaj będzie z mięsem z indyka, suszonymi pomidorami i oczywiście z fetą. Składniki : * 2-3 czerwone papryki * łyżka oliwy z oliwek * 350g mięsa mielonego z indyka * cebula * ząbek czosnku * 7-8 suszonych pomidorów  * 100g ryżu białego lub brązowego * 50g sera feta * ulubione zioła - u mnie

Magiczne Życie Marty
Paprykowe faszerowane miseczki 126

dziś piątek ale jakoś nie bardzo przywiązuje do tego wagi, że w piątek ma być ryba. Tak więc dziś coś dla takich osób jak ja. A zrobiłam na obiad papryki faszerowane bo bardzo je lubimy. Udało mi się tanio kupić więc była okazja do ich przyrządzenia. Było pysznie i jeszcze trochę zostało na kolację. Swoją drogą to bardzo lubię takie

Ewa w kuchni
Papryka faszerowana kaszą jaglana, suszonymi pomidorami i szpinakiem 217

Królowa Kasz znakomicie sprawdza się jako dodatek do przeróżnych farszów, a w połączeniu z suszonymi pomidorami i szpinakiem będzie stanowiła ciekawą alternatywę dla tradycyjnego ryżu.  Naprawdę polecamy!  Papryka faszerowana kaszą jaglana, suszonymi pomidorami i szpinakiem zainspirowane przepisem z bloga Facet i kuchnia Składniki: 3 -4 czerwone papryki 3//4 szklanki kaszy jaglanej duży pęczek szpinaku 2-3 ząbki

Moja Mama Gotuje
Papryki faszerowane kurczakiem i kuskusem 128

Lekkie danie obiadowe poleca się na sobotę. U mnie dziś szybko i prosto, ponieważ jakie 15 kg ogórków na mnie czeka;( ale za to jaka wyżerka będzie zimą ;) Papryki faszerowałam już na różne sposoby, teraz zapraszam na delikatnego kurczaka z porem, koperkiem i kuskusem. Składniki: 2  czerwone papryki 200-300 gram fileta z kurczaka 1/2 szklanki kaszy kuskus

Życie zaczyna się w kuchni
PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM Z INDYKA Z RYŻEM - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 175

Wspaniały obiad!Uwielbiam paprykę ,którą się nadziewa.Świetnie ,że ten przepis mógł znaleźć się w mojej diecie.Gdy będziemy przygotowywać mięso do faszerowania papryki zróbmy dwie porcje .Jedną dodamy do papryki a drugą zostawmy na następny dzień na danie obiadowe ,którym będzie kotlet mielony a' la kebab. Danie ma 580 KCAL. 0.5 szkl.ugotowanego ryżu 80 g. 2 strąki czerwonej papryki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Papryka faszerowana ryżem i mięsem z arabską nutą 193

ramach eksperymentów kulinarnych postanowiłam zmienić charakter papryki faszerowanej dodając do niej egzotyczną przyprawę - harissa . Harissa jest przyprawą arabską, która oryginalnie występuje w postaci pasty z papryki chilli, czosnku, kminu rzymskiego, kolendry, proszkowanej papryki i oliwy.  Ma piękny ciemnoczerwony kolor, niesamowity aromat i smak. Harissę zdobyłam w sproszkowanej wersji, ale aromatem i ostrością nie odbiega od pasty. SKŁADNIKI 7 papryk

Zofiana
Papryki faszerowane kuskusem i suszonymi pomidorami 115

Dzisiaj papryki faszerowane kuskusem, suszonymi pomidorami, polane sosem śmietanowym z oliwkami… Danie ładnie się prezentuje i pysznie smakuje. Polecam Składniki:Papryki:4 czerwone papryki300 g kaszy kuskus2 czerwone cebulki4 ząbki czosnku1 słoiczek suszonych pomidorów (280 g)2 łyżki oliwy z oliwekstarty parmezansól, pieprz Sos:1 mała cebulka1 ząbek czosnku1 duża śmietana 18 % (400g)1/2 słoiczka czarnych oliweksól, pieprzPrzygotowanie:Papryki

Oryginalny smak
Papryka faszerowana mięsem i ryżem 195

Sezon na papryczkę trwa więc trzeba z tego korzystać. Zapraszam na kolejną wersję papryczki faszerowanej. Tym razem farsz podobny do farszu z gołąbków czyli mięsko mielone i ryż. składniki: 4-5 sztuk czerwonej papryki 1 duża cebula 600 g mięsa mielonego z łopatki 1 woreczek ryżu (100 g) sól,pieprz majeranek ser żółty do posypania woda do podlania Ryż ugotować(...)pomidory z puszki. Dusić chwilę aby kawałki pomidorków nieco się rozpadły. Do smaku doprawić solą, pieprzem, cukrem i oregano. Zestawić z ognia i dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Polecam też: Paprykę faszerowaną kurczakiem i mozzarellą

Monia miesza i gotuje
Faszerowane jesienne papryki 175

macie pomysłu na jutrzejszy obiad ? Może skusicie się na jesienne papryki ? Faszerowane dynią, mięsem, ryżem, kurkami i jeszcze innymi dodatkami. Idealne na jesienny obiad lub ciepłą kolację. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Papryka faszerowana chlebem 128

Przepis na paprykę faszerowaną chlebem podpatrzyłam w jakimś programie kulinarnym. Nie miałam dokładnych proporcji ani wszystkich składników więc pokombinowałam i stworzyłam swoją wersję. Papryka wyszła bardzo smaczna a przepis fajny bo można wykorzystać czerstwe pieczywo. składniki: 5-6 papryk, u mnie biała i czerwona 300 g czerstwego chleba, sam miąższ bez skórki 2-3 chochelki bulionu 1 cebula

Monia miesza i gotuje
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i soczewicą 158

Koniec lata i początek jesieni, to sezon na paprykę, w tym okresie jemy jej dość sporo w różnej postaci. Robię z niej leczo, piekę do warzywnej pasty, a także faszeruję. Papryki możecie wypełnić tradycyjnie nadzieniem mięsnym lub pokombinować z wersją wege. Szczególnie polecam Wam farsz z kaszy jaglanej i zielonej soczewicy z pomidorami. Wierzch posypałam startą mozzarellą, gdyż nie wyobrażam

Fabryka pomysłów
Papryka faszerowana z brokułem 156

Papryka faszerowana z brokułem Warzywa i grzyby zapieczone pod pikantnym serem, czy trzeba pisać coś jeszcze ? Składniki Przepis dla 4 osób 4 papryki 1 brokuł 250 g pieczarek 2 pomidory 100 g ugotowanego ryżu 5 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Sól, pieprz 50 g sera pleśniowego typu brie 80 g twardego żółtego sera dojrzewającego typu holenderskiego Sposób przygotowania

Miód i pieprz