faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:51/117)

Bakłażan faszerowany kurczakiem 165

jakieś małe i nienadające się do nafaszerowania więc ostatecznie zdecydowałam się na bakłażan. I był to bardzo dobry wybór!  BAKŁAŻAN FASZEROWANY KURCZAKIEM Składniki - 1 bakłażan - 350 gram piersi z kurczaka - 2/3 woreczka brązowego ryżu - pół czerwonej papryki - 1 średnia cebula - 1 papryczka chili - 1 ząbek czosnku - 200 gram przecieru pomidorowego - sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do mięs, zioła prowansalskie

Zgrabne Gotowanie
Dynia Hokkaido-pieczona-faszerowana 196

Hokkaido pumpkin-roasted, stuffed   Składniki. 1 mała dynia hokkaido 2 łyżeczki oliwa z oliwek sól pieprz Farsz. 10 dag ryż basmati 25 dag mięso mielone

Kulinarny karnet Christophera
Grillowane papryki z kuskusem i serami 148

Grill to czas również na dania bezmięsne. Taka forma papryk może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą. 2 papryki 0,5 szklanki kaszy kuskus

VioletoweKucharzenie
awokado faszerowane – ekspresowa przekąska 188

  składniki: 2 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 5 oliwek (zielonych lub czarnych) 1/2 cebuli 1/2 pęczka pietruszki 1/2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki majonezu

Domowy Smak Jedzenia
Przepisy z cukinią 421

proste w wykonaniu i tak dobre, że zagoszczą w Waszym menu już na zawsze!  Kaszotto z kurkami i cukinią Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Cukinia w cieście naleśnikowym Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Focaccia z cukinią i pomidorem

Moja smaczna kuchnia
Kaczka zapiekana z jabłkami w żurawinie 133

delikatnie ręcznikiem. Układam w naczyniu żaroodpornym, polewam większą ilością oleju rzepakowego, masuję kaczkę. Nakładam na nią przyprawy, sól, pieprz, majeranek, paprykę słodką i masuję dobrze mięso. Przekrawam cytrynę na pół, polewam mięso sokiem z cytryny, a cytryną faszeruję środek kaczki, układam na nią gałązki świeżego rozmarynu.    Marynuje całą noc. Następnego dnia rozgrzewam piekarnik

Zasmakuj Kuchni
Papryka faszerowana indykiem i ryżem 186

Papryka to warzywo bardzo uniwersalne, smakuje w każdej postaci i w towarzystwie wielu dodatków. Mój mąż uwielbia faszerowaną mięsem i ryżem, więc staram się dogodzić jego podniebieniu, póki jeszcze trwa sezon. Wiadomo, że teraz jest ona najsmaczniejsza i... najtańsza, chociaż i tak cena zwala z nóg, szczególnie na moim osiedlowym bazarku. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Grillowane pieczarki 181

kosteczkę i podsmażamy na rozpuszczonym maśle. Dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż odparowania wody z pieczarek. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy natkę pietruszki. Takim farszem faszerujemy kapelusze pieczarek i grillujemy je na ruszcie ok. 15-20 minut

Aga w kuchni
PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI 221

Wystarczy użyć wyobraźni a na Waszych talerzach, może się pojawić super danie z wykorzystaniem filetów drobiowych PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI: 2 piersi z kurczaka 200g pieczarek 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 100g sera mozzarella przyprawy: pieprz, sól, papryka czerwona, oregano i tymianek Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki lub kostkę. Na odrobinie oliwy z oliwek, podsmażamy cebulę pokrojoną(...)papierowym. Wzdłuż fileta robimy nacięcie ale nie rozcinamy piersi na wylot tylko tak by powstał z niej “motylek”. Lekko rozbijamy nasze mięso i obsypujemy przyprawami (sól, pieprz, papryka czerwona) z dwóch stron. Na tak przygotowane mięso dajemy starty ser mozzarella oraz wcześniej przygotowane pieczarki. Brzegi naszej piersi, łączymy ze sobą za pomocą wykałaczek, tak aby pieczarkowy farsz nigdzie

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Zapiekane faszerowane naleśniczki 116

trudno się domyślić obserwując ilość przepisów na nie zamieszczonych na moim blogu. Dziś podsyłam pomysł na naleśniczki faszerowane szynką, warzywami oraz serem camembert. Coś pysznego!     Składniki: ok 5-6 naleśników PRZEPIS TUTAJ 10dkg szynki w plasterkach 1 mała cukinia 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 serek camembert kilka listków bazylii olej do smażenia 5dkg żółtego(...)osuszamy i kroimy w paseczki. Ser camembert również kroimy w paski *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek szynki oraz kilka plasterków sera camembert *** *** Na serze układamy porcję pokrojonej w paseczki papryki oraz kilka listków bazylii *** *** Na wierzch układamy kilka plasterków podsmażonej wcześniej cukinii *** *** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy jeden obok drugiego w żaroodpornym naczyniu *** *** Zwinięte naleśniki polewamy sosem

Blog z Apetytem
Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami 192

Składniki: pierś kurczaka 2 ząbki czosnku 3 plasterki boczku szczypior pół papryki czerwonej i żółtej 1/3 pora czerwona cebula 50 g fety 25 g sera z

Gaździnka warzy
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 137

łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,25 łyżeczki ostrej papryki lub pieprzu kajeńskiego (lub do smaku) 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1-2 łyżki sosu sojowego kilka kropli sosu worcestershire (opcjonalnie) czubata łyżka bułki tartej sól, pieprz masło do smażenia Jak zrobić pieczarki faszerowane mięsem mielonym:  Na patelni roztopić masło i przesmażyć na nim drobno pokrojoną(...)czasu mieszając, aż cebula i pieczarki zmiękną. Odstawić do ostygnięcia.  Mięso mielone przełożyć do miski i dodać do niego przestudzoną cebulę. Do mięsa dodać oregano, słodką i ostrą paprykę, sos sojowy i sos worcestershire (jeśli używacie), bułkę tartą, kmin rzymski oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić, aby składniki się połączyły i utworzyły jednolitą masę

Codzienne Gotowanie
Muffinki śniadaniowe z szynką, serem i warzywami 1607

Pyszne, mocno nadziane śniadaniowe muffiny.  Faszerowane szynką, serem i warzywami - świetny pomysł na śniadanie. Te małe pieczone omlety smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno :) SKŁADNIKI (na 12 sztuk) - 1 szt. około 90 kcal 60 g szynki 150 g tartej mozzarelli 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki pół pęczka szczypiorku 5 jajek 100 ml mleka 2 łyżeczki proszku

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczarki faszerowane na grilla wg Aleex 88

grillu, ale można je także zrobić w piekarniku. Udały się znakomicie. Polecam. Składniki: • 1 opakowanie dużych pieczarek do faszerowania • 20 dag chudego wędzonego boczku (surowego lub parzonego) • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 1 serek camembert naturalny • masło • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra Sposób przygotowania: 1. Pieczarki obrać, odciąć ogonki. 3 odłożyć na talerzyk. 2. 1 dużą pieczarkę(...)boczku. 5. Na patelnię wycisnąć przez praskę ząbek czosnku. 6. Na patelnię włożyć pokrojone w kostkę pieczarki. 7. Składniki na patelni doprawić solą (ostrożnie!!! Boczek może być słony), pieprzem, papryką słodką i ostrą (na czubek noża). 8. Odparować płyn, farsz lekko zezłocić. Przełożyć z patelni do miseczki. Odstawić do ostygnięcia. 9. Ze schłodzonego sera camembert odkroić 6 cienkich plasterków. Resztę

W mojej kuchni
Pieczarki faszerowane kuskusem i szparagami 127

Najlepiej smakują podawane na gorąco. Bardzo syte i smaczne. Na blogu znajdziecie również inną propozycję faszerowanych pieczarek z mięsem, a przepis znajdziecie tutaj   Zapraszam do wypróbowania. Składniki 5 dużych pieczarek 0,5 szklanki kuskusu 4 zielone szparagi 1 mały pomidor 1/2 czerwonej  papryki 1 mała cebula 2 łyżki masła klarowanego 4 łyżki startego zółtego sera sól pieprz Kuskus(...)kostkę, a następnie dodać paprykę pokrojoną, i szparagi. Wszystko smażyć około 5 minut stale mieszając.Oprószyć solą i pieprzem. Wszystko wymieszać z kuskusem, dodać pokrojone pomidory. Napełniać pieczarki farszem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Pod koniec zapiekania posypać każdą pieczarkę żółtym serem i piec ponownie aż ser się rozpuści. pieczarki faszerowane kuskusem i szparagami

O kuchni z uczuciem