Istnieje wiele rodzajów farszy do jajek. Wszystko zależy w zasadzie od naszych upodobań i pomysłowości. Faszerowane jajka są przekąską dziecinnie prostą, za to szybko znikają z talerzy. Składniki: jajka, 4 plasterki szynki, ćwiartka papryki, majonez, sól, pieprz 1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupek. 2. Szynkę oraz paprykę kroimy drobniutko. Dodajemy dużą łyżkę majonezu, doprawiamy do smaku solą, pieprzem. 3. Jajka kroimy na połówki, nakładamy po łyżeczce farszu. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Witam, jestem miłośniczką dobrej kuchni. Uwielbiam poszukiwać nowych ciekawych przepisów kulinarnych i chętnie eksperymentuje z tradycyjnymi domowymi przepisami, które wszyscy tak dobrze znamy. Prowadzę bloga z czystej chęci dzielenia się moimi spostrzeżeniami jak i czekam na uwagi od wszystkich odwiedzających, wspólnymi siłami zawsze to więcej możliwości twórczych ;)Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami, mam nadzieję że posmakują wam moje potrawy i na stałe zagoszczą na waszych stołach :D
Zapraszam na mojego bloga Kuchnia Pełna Pasji