faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:43/117)

SCHAB ZE ŚLIWKĄ 177

Schab  czy pieczony , czy faszerowany, ten po warszawsku kojarzy się nam ze Świętami. Idealna wędlina do podania w ten szczególny dzień.  Ja często robię schab również jako zamiennik tradycyjnej "kupnej" wędliny.  SKŁADNIKI:  700 g schabu surowego bez kości 100 g śliwek suszonych Przyprawy: Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 /2 łyżeczki(...)Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie za pomocą noża robię po środku na całej długości dziurę, otwór. A następnie faszeruje śliwkami suszonymi. Mięso dokładnie doprawiam i nacieram solą i pieprzem, czerwoną słodką i ostrą papryką oraz suszonym czosnkiem. Mięso  bardzo ciasno zawijam w folię aluminiową, formując gruby, równy wałek. Piekę w piekarniku

Gotowanie Patki
20 wytrawnych przekąsek na imprezę. Sylwester i Karnawał. 194

brązową soczewicą Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Smalec z wędzonego boczku Papryczki jalapeño faszerowane tuńczykiem Suszone grzyby w cieście piwnym Prażone migdały z papryką Chipsy z jarmużu

Codziennik Kuchenny
Pasta z czerwonej papryki dla leniwych 170

surowo, w postaci różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku salsa chili na zimę konserwowe

Kulinarne przygody Gatity
NADZIANA BEZGLUTENOWA CIABATTA 137

Dodajemy pokrojoną w małe kawałeczki kiełbasę. Dodajemy pieczarki pokrojone w małe kawałki - smażymy ok 3-4 minut. Doprawiamy do smaku - solą, pieprzem, słodką papryką. Teraz zajmujemy się naszą ciabatta - wyciągamy jej "środek" tworząc wgłębienie.  Faszerujemy nasze bułki, układamy na blachę i posypujemy serem Zapiekamy do momentu roztopienia się sera - ok 10 minut, 180 stopni

BezglutenowaIzabela
KOTLETY MIELONE Z SEREM 99

już awansem na kanapce. Lubię takie wspomnienia, te dania odświeżają pamięć, zbliżają myślami do rodzinnych, dawnych czasów, potraw i wspólnego celebrowania chwil. Kotlety mielone możecie faszerować dowolnym serem, ja wybrałam parmezan, wszelakimi warzywami, np. papryką, kukurydzą, tartą cukinią czy pieczarkami oraz dodatkami, jak np. parówkami, kaparami. Kotlety świetnie komponują się z pieczonymi ziemniakami, kopytkami, kaszą, ryżem wszelakim, surówkami, warzywami(...)kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę z obu stron na złoty kolor. Podaję z ziemniakami i sałatą masłową z jogurtem. Smacznego Wypróbujcie także inne przepisy na kotlety mielone faszerowane. Kotlety mielone faszerowane parówkami Kotlety mielone z mozzarellą i pomidorkami w orzechowej panierce oraz kotlety mielone z pieczarkami: Kotlety mielone z pieczarkami

Zasmakuj Kuchni
Pulpety z migdałami i pesto bazyliowym w sosie, podawane z pieczonymi ziemniaczkami faszerowanymi burakiem z kapustą 151

łyżka papryki słodkiej kilka kropli tabasco sól i pieprz do smaku sos 1 puszka pomidorów posiekanych 0,5 papryki czerwonej 100 g pieczarek 1 łyżka papryki słodkiej i słonej sól z pieprzem do smaku faszerowane ziemniaki 6 dużych ziemniaków 0,5 buraka  1/4 kapusty czerwonej ( ok 2 kg miała kapusta) pęczek kopru 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła(...)Pulpety smażymy na odrobinie oleju na złocisty kolor z każdej strony, odrzucamy do innego naczynia.  sos na tłuszczyku, który pozostał na patelni podsmażamy pomidory, paprykę drobno posiekaną i pokrojone pieczarki, wszystko smażymy na wolnym ogniu ok 10 minut doprawiamy do smaku, następnie dodajemy pulpety i dusimy wszystko jeszcze ok 20 minut na wolnym

Niezły Młynek
Karp pieczony, faszerowany 555

Karpia przygotować do pieczenia, pozbyć się łusek i skrzeli; dokładnie wypłukać. Natrzeć karpia z wierzchu i w środku: oliwą z oliwek, solą i pieprzem, czerwoną papryką. Wysmarować karpia dokładnie od środka wyciśniętymi ząbkami czosnku. Faszerować: płatkami owsianymi i zalać odrobiną mleka, by zmiękły. Z wierzchu oraz od spodu rybę ponacinać skrzyżnie. Od wierzchniej strony w otworki włożyć plasterki masła

KreatywnePiny
JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM 95

majonezem, sadzone, gotowane na miękko... Dziś proponuję jajka faszerowane tuńczykiem w sosie własnym. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, a idealne są praktycznie na każdą okazję jako przekąska lub jako posiłek na śniadanie.  Składniki: * 4 jajka * 1 puszka (150 g) tuńczyka w sosie własnym * 1 łyżka majonezu * szczypta ostrej papryki * szczypta soli Wykonanie: Jajka ugotować(...)twardo, ostudzone obrać ze skorupek, przekroić na pół. Łyżeczką wyjąć żółtka. W misce umieścić żółtka, odsączonego z zalewy tuńczyka, majonez, sól i ostrą paprykę. Wszystko dobrze wymieszać widelcem, rozdrabniając żółtka i tuńczyka. Połówki białek faszerować nadzieniem z tuńczyka. Wierzch można udekorować posiekanym szczypiorkiem

Zrób to smacznie
Jajka faszerowane na dwa sposoby: pieczarkami i pastą z pieczonej papryki 175

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Jajka faszerowane na dwa sposoby: pieczarkami i pastą z pieczonej papryki Składniki: Jajka – 20 sztuk Składniki – farsz pieczarkowy: Pieczarki – 7 sztuk Cebula – 20g Czosnek – 1 ząbek Masło klarowane – 1 łyżeczka Sól, pieprz Koperek Składniki – pasta z pieczonej

Kuchnia Bon Appetit
Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki 428

nakładamy łyżeczką na pumpernikiel, dekorujemy plasterkami ogórka i połówką czarnej oliwki. Proponuję też przygotować bagietkę faszerowaną, sposób wykonania znajdziecie w tym wpisie. Tym razem do faszerowania został wykorzystany twaróg, kukurydza z puszki, szynka gotowana, papryka marynowana i szczypiorek. Proporcje dobierzcie sobie do wielkości bagietki, farsz ma wyglądać jak mozaika.   The post Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki appeared first on Damsko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułki drożdżowe faszerowane 229

zrobiłam w cieście małe wgłębienie i tam nałożyłam trochę pasty paprykowej, pokrojoną w kostkę żółtą i czerwoną paprykę, kawałki salami i żółtego sera. Farsz dajemy w takiej ilości jak lubimy.  Przygotowałam już wcześniej  roladki z szynką parmeńską i pizza rolls. Bułki drożdżowe faszerowane są smaczne i sycące, doskonale zastępują kanapki na kolację. Składniki: 3 szkl mąki pszennej, 2 łyżeczki cukru(...)łyżeczka soli, 250 ml wody 1 op. suszonych drożdży, 3 łyżki oleju, pasta paprykowa ser żółty kiełbasa salami- ok. 16 plastrów 1 papryka czerwona i żółta zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE: W rondelku mieszamy wodę z olejem i 2 łyżeczkami cukru i 1 łyżeczką soli, lekko podgrzewamy.  Do misy robota wsypujemy 3 szklanki mąki pszennej i mieszamy z suszonymi drożdżami,  wlewamy płynne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
FASZEROWANE ZIEMNIAKI PODANE Z ZIELONYM SOSEM MOJO VERDE 191

Mąż jutro kończy urlop więc postanowiłam przygotować na obiad faszerowane ziemniaki z zielonym sosem. Zielony sos to tradycyjny sos z Wysp kanaryjskich składający się z kolendry, zielonej papryki i czosnku. Z sosem pierwszy raz spotkałam się będąc na La Gomera. Sos jest intensywny w smaku.   Do ziemniaków za to użyłam ser żółty Gouda bez laktozy Mlekovita . Ser wyprodukowany(...)Ziemniaki studzimy a następnie kroimy je wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Ziemniaki faszerujemy nadzieniem. Na wierzch dodajemy ser żółty Gouda bez laktozy Mlekovita . Pieczemy ok 20 minut aż ser żółty Gouda bez laktozy Mlekovita rozpuści się a ziemniaki zarumienią. Przygotowujemy sos: Paprykę zieloną po umyciu wrzucamy do blendera. Dorzucamy ząbki czosnku, gałązki kolendry oraz trochę soli. Blendujemy na gładką masę

Kuchnia w oparach
Kurczak pieczony w całości razem z grzybkami faszerowanymi ziemniakami 116

Uwielbiam taki obiad, idealny dla specjalnych gości rodzinki Nagrzać piekarnik do 200 C, kurczaka umyć, osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, suszonym tymiankiem, kurkumą, papryką ostrą i słodką. Dokładnie rozetrzeć przyprawy. W środku również natrzeć. Grzyby faszerowane ziemniakami – ziemniaki obrać, pokroić na małe kawałki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzić i ugnieść duczkiem. Dodać mleko, masło i posiekany

Kuchnia Pokoleń
Mozzarella w kwiatach cukinii 167

włożyć je do miski z zimną wodą. Dziś proponuję faszerowanie cukinii mozzarellą, zwłaszcza że na rynku pojawiły się malutkie kuleczki, idealne do tego zabiegu 😊 Składniki (na 2 porcje): 6 kwiatów cukinii 6 kulek mozzarelli Galbani mini 5 liści szałwii (lub 7, jeśli szałwia jest kupiona w uprawy hydroponicznej) ostra papryka w proszku duże jajko 3-4 łyżki bułki tartej pół

Weekendy w domu i ogrodzie
Bakłażany faszerowane indykiem w sosie pomidorowym 125

oliwkami z sosem winegret. Upieczone bakłażany można na talerzu udekorować rukolą lub posiekaną natką. Smacznego Bakłażany faszerowane indykiem SKŁADNIKI: 4 bakłażany 500 g mięsa mielonego z indyka spora garść kukurydzy z puszki 1 pomidor 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka puszka pomidorów krojonych 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub 1/2 szklanki passaty opcja: 1 posiekana chili – w wersji(...)posypania lub mozzarella oliwa PRZYGOTOWANIE: Na kilku łyżkach oliwy przesmażam posiekaną cebulę z czosnkiem. Gdy cebula lekko się zeszkli wrzucam mięso. Smażę do jasności mięsa, mieszam. Dodaję posiekaną paprykę, pomidora, przyprawiam. Po kilku minutach smażenia dodaję kukurydzę i pomidory z puszki oraz koncentrat. Gotowy farsz odstawiam na bok. Bakłażany myję, przekrawam wzdłuż dłuższej części na pół. Posypuję środek solą

Zasmakuj Kuchni