oczywiście z bakłażana :D Prezentuję danie na 1 osobę, dlatego drugą połówkę bakłażana wykorzystałam na frytki :) Ale równie dobrze możesz zrobić dwie porcje bakłażana faszerowanego :) Składniki: - średni bakłażan - 100 g piersi z kurczaka - 1/3 małej papryki - 1/3 papryczki chilli - mała cebulka - 2 plastry pomidora - mała garstka startego sera żółtego/mozzarelli - świeże listki bazylii (można użyć suszonej) - przyprawy: wg upodobań(...)sposób pozbywamy się gorzkiego smaku. W tym czasie przygotowujemy farsz. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, tak samo postępujemy z paprykami i cebulką. Przyprawiamy, mieszamy i odstawiamy na chwilkę. Osuszonego bakłażana oprószamy lekko solą i ulubionymi przyprawami, faszerujemy, na wierzch kładziemy plastry pomidora i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180* na 30 minut, 5 minut przed końcem pieczenia posypać tartym
Zdrowie na języku :Pbardziej ochoczo przyszedłem tutaj żeby dać wam kolejny przepis. A to przepis nie byle jaki, bo Madzia miała objawienie, wizję dosłownie miała. Mianowicie zwizualizowały się jej w głowie faszerowane udka kurczaka. Szczerze wam powiem, że nie bardzo mogłem sobie wyobrazić jak można nafaszerować kurczakowe udka. Przecież tam nie ma miejsca na farsz. Ale okazało się, że i można i miejsce(...)przeznaczyć na coś innego, np. na zupę. Mięso mielimy blenderem (albo przepuszczamy przez maszynkę do mięsa) razem z natką pietruszki. Dodajemy sól, pieprz i łyżeczkę słodkiej papryki. Oba farsze mieszamy w misce i faszerujemy skórę po podudziach. Spinamy ją szpikulcami do szaszłyków (jak na zdjęciu). Następnie z obu stron nacieramy przyprawą Knorr "do złotego kurczaka". Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy
Marder&Marder ManufactureWarzyw coraz mniej w warzywniaku więc trzeba korzystać ile się da. Polecam cukinię faszerowaną mięsem i warzywami. Do farszu wykorzystałam cebulę, marchew, paprykę, pomidory. składniki: 2 cukinie po ok 700 g 450 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 1 duża cebula 2 średnie marchewki 1 średnia papryka 500 g pomidorów sól,pieprz oregano garść posiekanej natki pietruszki olej do smażenia
Monia miesza i gotujesprawa sera lepkie i spojne. Poza tym ja bardzo lubie to banalne polaczenie papryki z pieczakami, szalotka i ser zas dopelniaja calosc. Ziola tylko podkreslaja delikany smak potrawy. Mysle jednak, ze caly sekret tego dania polega na zapieczeniu pomidora wraz z farszem.Kilka razy jadlam faszerowane pomidory bez zapiekania i powiem szczerze, ze nie jestm ich fanka.przed zapiekaniemskladniki4 duze, dojrzale pomidory1
Przysmaki KarolkiSkładniki: 5 pieczarek do faszerowania 1 filet z kurczaka 1/3 opakowania sera feta kawałek czerwonej papryki pieprz świeże zioła, u mnie oregano, szałwia i majeranek masło Przygotowanie: Z pieczarek wyłamać … Czytaj dalej Pieczarki faszerowane z grilla
czarrna od kuchnipaprykowy powoli zbliża się do końca i ciężko będzie dostać ją w "korzystnej" cenie. Dlatego staram się ni nacieszyć na tyle na ile mogę. Uwielbiam paprykę jako dodatek do zupy , ale najbardziej uwielbiam ją faszerowaną. Tu jest bardzo dużo możliwości. Można ją podać z wędzony pstrągiem , albo w sposób bardziej tradycyjny- czyli faszerowaną mięsem i ryżem. Tym razem urozmaiciłam nieco
Pobite gary Barbaryfaszerowane mięsem mielonym – Składniki: 10 bardzo dużych pieczarek 3 małe cebulki 200g mięsa mielonego wołowego 2 jajka 2 ząbki czosnku papryka słodka czerwona w proszku pieprz, sól ser żółty olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – Wykonanie: Pieczarki pozbawić trzonków. Następnie trzonki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a kapelusze odstawić na bok. Cebulę(...)obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklij cebulę. Następnie dodać starte trzonki pieczarek i podsmażyć. Kolejno dodać mięso mielone, pieprz, sól, paprykę słodką i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć kilka minut aż mięso będzie dobre. Na koniec dodać dwa rozbełtane jajka i szybko przemieszać całość na patelni. Zestawić z palnika. Ser potrzeć na tarce o dużych oczkach
Kulinarne PrzebojeDlatego korzystajmy z tego jak najczęściej. Dzisiaj mam dla Was przepis na faszerowane bakłażany. Przyznam szczerze, że jest to mój ulubiony przepis na letnie obiady. Bakłażan faszerowany kaszą kuskus, a do tego czerwona papryka, oliwki i orzeźwiający jogurtowy sos cytrynowy. składniki na 5 porcji 5 bakłażanów połowa opakowania kaszy kuskus 1 czerwona papryka cebula dymka (pęczek) oliwki zielone (dwie garści
noteskulinarnyfigaTRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: do 60 min -PORCJE: 6-8 Ziemniaki faszerowane 3-4 ziemniaki młode (większe) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 cukinia 1/2 pomidora pieprz sól pęczek szczypiorku 10 dag sera żółtego Ziemniaki młode ugotować lekko w mundurkach. Przekroić na pół i wydrążyć środek, przełożyć do folii aluminiowej. Wydrążony środek przełożyć do miski
Gotuję TestujęViolaPassion Pomysł na danie z ziemniaków. Nie tylko papryka ,cukinia czy pieczarka nadaje się do faszerowania i jest ciekawa Nasze ziemniaki również możemy ożywić Składniki: 8 dużych ziemniaków 0.5 kg wołowiny 1/2 natki pietruszki posiekanej drobno 1/2 koperku posiekanego drobno 1/2 startej cebuli 4 ząbki czosnku kilka plastrów Proscuitto kilka garstek żółtego sera zioła suche: bazylia ,tymianek cząber, rozmaryn
Viola cooks with passionsezonie na faszerowane warzywa u mnie w domu królowały papryki. Czasem gołąbki. Ale jakoś nigdy pomidory. Zawsze zdawało się, że nadziewane pomidory są takie niepoważne, zbyt lekkie na obiad, zbyt delikatne. Jako przystawka, być może. Jako obiad? Jakoś nie, weźmiemy paprykę. W tym roku złamałam schemat. Kupiłam przepiękne pomidory
Gotuj z Blue Ravenpieprz * słodka mielona papryka * olej do smażenia * łyżka masła * bułka tarta * jajko Przygotowanie: Kotlety nacinamy nożem do połowy tak aby powstała kieszonka do faszerowania. Nakłuwamy je widelcem a następnie przyprawiamy solom, pieprzem oraz słodka papryką. Odstawiamy na minimum 3 godziny. Zabieramy się za przygotowanie farszu. W rondelku rozpuszczam łyżkę masła i podsmażam na nim pieczarki pokrojone w kostkę. Smażymy
Kulinarne przygodyFaszerowanego kurczaka robię na specjale uroczystości rodzinne i zazwyczaj podaję go na zimno. Kurczak pozbawiony jest kości co pozwala na łatwe i estetyczne krojenie w plastry. Jeśli chodzi o nadzienie to można użyć mięsa wieprzowego lub drobiowego jak w tym przypadku i dodać ulubione warzywa i składniki. Potrzebny nam będzie duży kurczak około 2 kg. Dokładnie myjemy(...)usunięciu wszystkich kości nacieram kurczaka przyprawami i pozostawiam na 2-3 godziny. farsz: 700 g filetu z piersi kurczaka 300 g wątróbek drobiowych 300 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 jajko sól świeżo mielony pieprz przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki masła Wątróbkę usmażyć w całości na maśle, po wystygnięciu pokroić w dużą kostkę. Pieczarki
Kolorowa kuchnia ElkiJako że mam bardzo dużo czerwonej papryki stożkowej to musiałam z niej coś zrobić. Padło na faszerowaną, a jako że niedawno była z mięsem i ryżem, tak więc dziś była wersja wegetariańska. Pyszna, sycąca po brzegi wypełniona kaszą kuskus i warzywami. Składniki: 7-8 czerwonych stożkowych papryk 2/3 szklanki kaszy kuskus 3 marchewki
magiczna kuchnia KasiSkładniki 3 szt dużej papryki 1 puszka kukurydzy 2 szklanki ugotowanego ryżu na pół twardo 250g pieczarek 1 cebula sól , pieprz do smaku masło zioła według
Eli Gotowanie