intensywną w smaku dzięki dodatkowi sera pleśniowego. Kaszotto to super sposób na wykorzystanie resztek kaszy, ale równie dobrze możemy je zrobić od zera, Read More Artykuł Kaszotto z bobem, fasolką szparagową i serem pleśniowym pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino
FlymetothespoonMogę tylko powiedzieć - wymiata - ! 2 pęczki natki pietruszki drobno posiekanej 1 pęczek rzodkiewki 1 jabłuszko ugotowana fasolka szparagowa żółta 1 mały zielony por Sos : ************************** 3 łyżki oleju z oliwek 1 łyżka soku z limonki 1 łyżeczka miodu lub cukru sól i pieprz po szczypcie ********************************** 1 . Przygotowaną natkę pietruszki wsypać do miski. 2 . Dodać umyte , pokrojone czerwone jabłuszko(...)kostkę wraz ze skórką . 3 . Dołożyć umyte i osuszone , pokrojone w kosteczkę rzodkiewki oraz por . Pokroić ugotowaną w osolonej wodzie z cukrem żółta szparagowa fasolkę pokrojona w kawałeczki .Polać przygotowanym sosem winigrete , wymieszać.Wstawić do lodówki na 2 godziny ,im dłużej jest w lodówce tym smaczniejsza.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiFasolka szparagowa to świetne warzywo, które możemy wykorzystać jako przystawkę do obiadu. Super szybko się ją przyrządza, a zarazem bardzo prosto. Jedzmy ją więc dopóki jeszcze nie ma łyka. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieśmiało można przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia po powrocie z pracy będzie po odgrzaniu idealnym obiadem. Proporcja na 3 osoby: Fasolka: - 0,5 kg oczyszczonej z końcówek fasolki szparagowej. Fasolkę ugotować do półmiękkości - ma być miękka, lecz nadal delikatnie chrupać przy przegryzaniu. Odcedzić. Pulpeciki: - 30 dag mięsa mielonego - 1 mała kajzerka namoczona w wodzie/mleku - 1/2 pęczka natki pietruszki
kawawszklancepołączenia to nie tylko gotowe przepisy, ale wszystko to, na co akurat macie ochotę. Curry połączy smakiem orientalnych przypraw i gęstym, kremowym mlekiem kokosowym swojskiego kalafiora, młode marchewki, letnią szparagową fasolkę i krewetki. Jest pikantne, ale żadna orientalna nuta przy tej ostrości nie ginie. Wszystko gra! Curry to nie proszek. Chociaż kupujemy przyprawę o nazwie handlowej curry, ta nazwa określa(...)małe cebulki) 2-3 łyżki pasty curry czerwonej 3 ząbki czosnku 1 łyżka stołowa świeżo startego imbiru 400ml puszka mleka kokosowego /o zawartości kokosa powyżej 65%/ 150ml wody 200g fasolki szparagowej zielonej ½ małego kalafiora (500g) 150g marchewki ( 1 średnia sztuka) 200g kalarepki (½ pół dużej kalarepki lub 1 mała) 250g krewetek ugotowanych, mrożonych opcjonalnie – 1 orzech kokosowy- zamiast niego 3 łyżki
Karo in the Kitcheninne, ale wiadomo, trzeba sobie jakoś radzić :) Do mojej wersji użyłam: 1bulwa Lilly ( umyta, oczyszczona i rozebrana na warstwy) 1 czerwona cebula 1 żółta papryka 1 op mrożonej (niestety) fasolki szparagowej ( najlepsza jest świeża i gruba, płaska) 1/2 op mrożonych krewetek koktajlowych ( w oryginale były to małe suszone krewetki i świeże kalmary pokrojone w grubą kostkę) 1/2 małej puszki wędzonych
Jemy Pijemymają na niego pomysłu :) Składniki: 200 g makaronu świderki, 2 piersi kurczaka, 300 ml domowego koncentratu pomidorowego, 1/3 puszki kukurydzy, 1/3 puszki czerwonej fasoli, 2 garście zielonej szparagowej fasolki, 2 garście świeżego szpinaku, 1 łyżeczka przyprawy do drobiu, suszone pomidory z czosnkiem, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy kurczaka pokrojonego w kostkę(...)przyprawionego przyprawą do drobiu. Następnie dodajemy warzywa: kukurydzę, czerwoną fasolę, zieloną fasolkę szparagową, liście szpinaku i zalewamy koncentratem. Po 15 minutach wrzucamy makaron. Gotujemy, aż makaron będzie al dente i przyprawiamy. Dekorujemy liśćmi szpinaku
Aga w kuchnisól i pieprz oliwa z oliwek lub olej roślinny 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 łyżki papryki wędzonej 1 cały kurczak 150 g groszku cukrowego (lub fasolki szparagowej) 200 g pomidorów koktajlowych garść posiekanych listków bazylii Przygotowanie: Natłuść lub wyłóż papierem do pieczenia dużą blaszkę i wyłóż na nią dynię. Skrop ją od serca oliwą lub olejem i dobrze
karmelowySkładniki: 100 g makaronu pełnoziarnistego tagliatella, 100 g mix warzywny ( papryka żółta i czerwona, cukinia, fasolka szparagowa, fasolka czerwona, cebula, marchewka), 100 g łososia surowego, olej rzepakowy do smażenia, sól, pieprz do smaku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, sok z cytryny, koperek. Przygotowanie: Wszystkie warzywa podsmażamy na 2 łyżkach oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy. Całość mieszamy
Moniki SmakołykiSezon na zieloną fasolkę zbliża się wielkimi krokami. Można, oczywiście,... Artykuł FASOLKA SZPARAGOWA Z MIGDAŁAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESezon na fasolkę szparagową uważam za otwarty, właśnie zawitała na straganach i możemy się nią objadać do końca lata. Najbardziej lubię zieloną, to odmiana bogata w kwas foliowy i witaminę A, żółta natomiast ma więcej potasu i fosforu. Obie odmiany mają multum błonnika i są super zdrowe, niewiele kalorii i niski indeks glikemiczny, zatem idealne w każdej diecie redukcyjnej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!